X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Udana inseminacja z jednym drożnym jajowodem
Odpowiedz

Udana inseminacja z jednym drożnym jajowodem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • calistas Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :),
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.

https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

• Lena877 Debiutantka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik_6 wrote:
    Ja mam jeden drożny lewy jajowód. Udało mi się naturalnie zajść w ciążę przy niskim amh. A do tego owulke miałam z prawego jajnika :) cud właśnie przyszedł na świat 23 maja :)więc dziewczyny głowa do góry nadzieja zawsze jest :) miałam mieć kolejne in vitro mówili że mam tylko 6 % szans była załamka . Teraz wiem że każdy procent to duża szansa. Powodzenia życze :)

Hej, a powiedz mi zazywalas coś że mimo niedrożnego prawego jajowodu udało Ci się zajść w ciążę?

• aleks.123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena877 wrote:
    Hej, a powiedz mi zazywalas coś że mimo niedrożnego prawego jajowodu udało Ci się zajść w ciążę?

Jeśli jeden jest niedrożny a drugi jest ok to można zajść w ciążę. Też mam jeden niedrożny i się udało, co prawda skończyło się biochemem. Ale jak masz owulację z tego jajnika gdzie jest drożny jajowód to można normalnie zajść w ciążę.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
    30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
    2.04. Transfer nieudany

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
  • Lena877 Debiutantka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    Jeśli jeden jest niedrożny a drugi jest ok to można zajść w ciążę. Też mam jeden niedrożny i się udało, co prawda skończyło się biochemem. Ale jak masz owulację z tego jajnika gdzie jest drożny jajowód to można normalnie zajść w ciążę.

Tak, to wiem, ale pytałam madzika ponieważ napisała że prawy jajowód ma niedrożny a mimo to miała owulke miała na prawym... I się udało.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ