X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
Odpowiedz

🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2023, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona87 wrote:
    Przy wszystkich ,których zna🤷‍♀️co go ktoś chce na spacer zabrać czy nam dać chwilę oddechu ,to są ciagle awantury 🤦‍♀️

Ale może będzie inaczej jak bedą inne dzieci :). Może tam będzie aniołkiem :).

• Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    No tak tylko ze to wszystko nie mało kosztuje...Za tą cdl płaciłam 350zl/ wizytę i pokładałam w niej ogromne nadzieję że znajdę przyczynę bolu( to nie było gryzienie brodawek). W końcu kazała kupić nakładki a ja nadal czułam bol a ona mi mówiła że to niemozliwe😔 no nie wiem...czułam się jak wariatka ktora wymyśla sobie bol😬i skończyłam wizyty. W sumie widziało nas 3 cdl+ 2 jeszcze w szpitalu zaraz po cc i pediatra,która podcinała wędzidełko również cdl... jedyne zalecenia to przystawiać I przystawiać,jak najczesciej przystawiac a będzie dobrze. Nie pomaga też mój mąż który twierdzi że to banda naciągaczy którzy siebie nawzajem polecaja🙄 no ale chyba się jednak wybiorę do neurologopedy...

Skąd jesteś? Może wasz pediatra wypisze wam skierowanie na nfz do cdl?
    https://imid.med.pl/pl/dzialalnosc-kliniczna/poradnie-specjalistyczne/poradnie-ogolne/poradnia-zaburzen-laktacji

event.png

preg.png
  • Zielona87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Ale może będzie inaczej jak bedą inne dzieci :). Może tam będzie aniołkiem :).
    Chciałabym, ale na razie nic na to nie wskazuje . Wymiękam z jego silnym manifestowaniem wszystkiego 🤦‍♀️

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    2019 Histeroskopia x2 usuwany polip
    AMH 1, nasienie ok
    Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    04.11.21 3FET ostatni ❄️ 4bb encorton+accofil.
    7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    30.12- 3,85cm,fhr 171 -10+4
    11.01 usg prenatalne -crl 5,69cm fhr 165 (12+0) sanco-zdrowy chłopiec❤️👶
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    420 g❤️20+6 usg połówkowe
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    1516g❤️ 30+0 usg III trym
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
    15.07.2022 38+3❤️CC 3070 kg, 53cm 👶🥰🥰
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona87 wrote:
    Przy wszystkich ,których zna🤷‍♀️co go ktoś chce na spacer zabrać czy nam dać chwilę oddechu ,to są ciagle awantury 🤦‍♀️

Współczuję, bo z tego co czytam to twoje dziecko nieźle daje ci w kość. Musi ci być naprawdę ciężko, bo moje dziecko jest bardzo grzeczna, a i tak pierwsze półtorej miesiąca chodziłam jak zombi, a teraz jest odrobinę lepiej, bo nawet mam czas zjeść kilka posiłków dziennie czy wyjść do fryzjera itp.
    Teraz martwią mnie kupki. Wcześniej były o konsystencji i kolorze chrupkiego masła orzechowego przynajmniej raz dziennie + kleksy. Potem były przerwy 4 dniowe. Teraz jest jedną dziennie, ale rzadka. Tylko że lekarz zmienił nam mleko na pepti, bierzemy żelazo (od drugiego szczepienia ) i wydaje mi się że przez te upały dużo mniej je. 🤔
    Martwię się też faktem że moje dziecko od początku nie wstaje na jedzenie tylko to ja muszę budzić. Dziś budzik nie zadzwonił więc przerwa przedłużyła się do pięciu i pół godziny, a ledwie udało mi się wepchnąć w mojego Tadka Niejadka 90 ml 😱 a to stanowczo za mało dla dziecka, które skończyło już 2 miesiące. I tak sobie ciamka po 30 ml co godzinę czy dwie więc naprawdę nie wiem z czego produkuje te mokre pieluchy 🤔

event.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona87 wrote:
    Chciałabym, ale na razie nic na to nie wskazuje . Wymiękam z jego silnym manifestowaniem wszystkiego 🤦‍♀️

Eh no :/ współczuję.

• Moniek330 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Kochana a czy nie jest za bardzo pobudzona wieczorem? Może trzeba wyciszyć ją bardziej? No i pytanie czy ostatnia drzemka nie jest za późno i mimo wszystko czy nie jest za długa? Wg tego co czytałam powinna być max 1 h drzemka. Mój ma ostatnią drzemkę tak ok 17 ej. I kładę go tak ok 20 ej. Przewaznie zastpia 20:30-21.

Nie wiem też czy u nas np nie ma znaczenia pora wstania rano. Pierwsze okno aktywności jest ok 7 rano praktycznie codziennie.

Właśnie jest bardzo pobudzona, nawet kąpiel jej ani trochę nie wycisza chyba nawet wręcz przeciwnie.. jak Ty wyciszasz swoje dziecko ?

No i u nas młoda wstaje o 9, dziś pospała do 9:40 więc faktycznie, to może mieć duży wpływ ale znów wolę jednak w tą stronę 🫣

🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04 Clostilbegyt+Pentohexal ➡JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉 punkcja, 0❄️
    💉punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔Transfer 4AA
    💉 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud!
    29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
  • Jenny88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona87 wrote:
    Mamy starszaków ,czy tylko moje dziecko jęczy całymi dniami? To jest nie do wytrzymania 😭pomijam drzemki nadal 2x30 min, nie da się ich wydłużyć ,wiecznie budzi się z wrzaskiem ,dolulać czy zmienić na jedną też nie 🤦‍♀️ja mam wrazenie ,że on wrzeszczy i jęczy od 6-19 ,czyli cały dzień swojej aktywności . O wszystko ,zmiana pieluchy wrzask,jedzenie wrzask , nie chcę go na ręce dać wrzask ,ile można ? Bylismy już chyba u wszystkich specjalistów , wiem że to hnb ,ale żeby tyle jęczeć już teraz ?! To jakiś wieczny bunt ,rzucanie zabawkami ,walenie mocno rękoma o wszystko itd . Terapeuta si mówi ,że taki typ , ja już nie wiem ,gdzie mam z nim iść,bo tak się żyć nie da ,nie mówiąc ,że kazde wyjście z nim gdziekolwiek to wstyd na całego ,a gdzie dopiero „bunt dwulatka” itd . Zaraz idzie do żłobka ,coś czuje ,że to będzie katastrofa 😭sorry za taki żal post ,ale naprawdę znowu mi się ulało😖

Zielona, nie pocieszeę Cię, ale może będzie Ci raźniej, bo u nas też nie jest łatwo. Moja córka już od urodzenia bardzo manifestuje swoją niezależność. Teraz jest tak, że mąż nie może jej usypiać, tylko ja. W ciągu dnia bardzo dużo noszę ją na rękach, usypiam na rękach, w toalecie wspina się na moje nogi (oczywiście jak siedzę na sedesie), rzuca jedzeniem, bidonem, kubkiem. Już prawie nic nie je, bo wszystkim tylko rzuca. Zmiana pieluchy, to jak maraton, nie chce leżeć na plecach. Jak słyszę, że ktoś zmienia pieluchę na przewijaku np 10 miesięcznemu dziecku, to jestem w szoku. My przewijak sprzedaliśmy, gdy mała miała około 5 m, już wtedy tak się kręciła. Mycie zębów, to jak przygotowania do wojny (to mnie najbardziej stresuje, bo boję się, że będzie miała próchnicę). Usypianie, to dramat. Jedynie drzemki w ciągu dnia są super. Ja jestem bardzo cierpliwa osobą, ale czasami już mi jest mega ciężko. Od początku staram się akceptować córkę taką, jaka jest. Nie rozumiem, gdy ktoś pisze, że dziecko jest grzeczne lub niegrzeczne. Uważam, że dzieci mają inny temperament, inne potrzeby, jedne bardziej zespalają się z rodzicami i po prostu łatwiej się nimi zająć. Nasze to typowe dzieci, które dążą do autonomii, pokazują nam swoje granice i nie pozostaje nam nic innego, jak starać się ich nie przekraczać... ja jestem dodatkowo z małą sama codziennie 10 h, więc to nie ułatwia.

• Zielona87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny88 wrote:
    Zielona, nie pocieszeę Cię, ale może będzie Ci raźniej, bo u nas też nie jest łatwo. Moja córka już od urodzenia bardzo manifestuje swoją niezależność. Teraz jest tak, że mąż nie może jej usypiać, tylko ja. W ciągu dnia bardzo dużo noszę ją na rękach, usypiam na rękach, w toalecie wspina się na moje nogi (oczywiście jak siedzę na sedesie), rzuca jedzeniem, bidonem, kubkiem. Już prawie nic nie je, bo wszystkim tylko rzuca. Zmiana pieluchy, to jak maraton, nie chce leżeć na plecach. Jak słyszę, że ktoś zmienia pieluchę na przewijaku np 10 miesięcznemu dziecku, to jestem w szoku. My przewijak sprzedaliśmy, gdy mała miała około 5 m, już wtedy tak się kręciła. Mycie zębów, to jak przygotowania do wojny (to mnie najbardziej stresuje, bo boję się, że będzie miała próchnicę). Usypianie, to dramat. Jedynie drzemki w ciągu dnia są super. Ja jestem bardzo cierpliwa osobą, ale czasami już mi jest mega ciężko. Od początku staram się akceptować córkę taką, jaka jest. Nie rozumiem, gdy ktoś pisze, że dziecko jest grzeczne lub niegrzeczne. Uważam, że dzieci mają inny temperament, inne potrzeby, jedne bardziej zespalają się z rodzicami i po prostu łatwiej się nimi zająć. Nasze to typowe dzieci, które dążą do autonomii, pokazują nam swoje granice i nie pozostaje nam nic innego, jak starać się ich nie przekraczać... ja jestem dodatkowo z małą sama codziennie 10 h, więc to nie ułatwia.
    Oj tak dążą do autonomii ,dobrze napisane .Tylko dlaczego to wszystko jest tak niesprawiedliwe ? Ja jie wiem ile jeszcze zniosę tych wrzasków,bo mąż też ma dość i wieczorem jesteśmy mega nerwowi po całym dniu próbowania „bycia opanowanym” przy dziecku 🤦‍♀️Ja mam w koło chyba z 15 dzieci ,teraz już dużych ,ale żadne nie było tak wymagające jak moje czy Twoje,a dużo czasu z nimi spędzaliśmy miały swoje gorsze dni ,ale bez takich kryzysów i codziennej walki jak u nas😖ja już nie wierzę,że normalnie kiedyś gdzieś da się z nim pójść,pojechać ,pospacerować ,to ciągle jak ścieżce fiction. Inne rodziny normalnie spędzają super czas z takimi dużymi dzieciakami ,a
    U nas się nie da😭

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    AMH 1, nasienie ok
    Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Właśnie jest bardzo pobudzona, nawet kąpiel jej ani trochę nie wycisza chyba nawet wręcz przeciwnie.. jak Ty wyciszasz swoje dziecko ?

No i u nas młoda wstaje o 9, dziś pospała do 9:40 więc faktycznie, to może mieć duży wpływ ale znów wolę jednak w tą stronę 🫣

Tak mniej więcej 20-30 min przed spaniem. Zabieram go do sypialni, spuszczam rolety, czytam jakąś książeczkę leżąc obok niego, gadam do niego. Nie używam zabawek. Wiadomo czasem ostro już marudzi to noszę go po mieszkaniu i tylko tyle.
    Niestety ze względu na wysypkę jaką miał, zrezygnowałam z masażu. Może spróbuj u swojej małej - masaż shantalla- fajny jest.
    Później idziemy się kąpać, wracamy to go karmię i usypiam.
    Tylko u nas ta kąpiel go nie pobudza jakoś bardzo na razie :).

Ta godzina porannej pobudki na pewno też ma znaczenie. Wiem że znajomi kładli swojego małego jakoś tak późno 22-23 bo chcieli rano pospać do tej 9-10 ;).
    Może u was to kwestia tylko tego wstawania tylko :).

Moniek330 lubi tę wiadomość

• Jenny88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona87 wrote:
    Oj tak dążą do autonomii ,dobrze napisane .Tylko dlaczego to wszystko jest tak niesprawiedliwe ? Ja jie wiem ile jeszcze zniosę tych wrzasków,bo mąż też ma dość i wieczorem jesteśmy mega nerwowi po całym dniu próbowania „bycia opanowanym” przy dziecku 🤦‍♀️Ja mam w koło chyba z 15 dzieci ,teraz już dużych ,ale żadne nie było tak wymagające jak moje czy Twoje,a dużo czasu z nimi spędzaliśmy miały swoje gorsze dni ,ale bez takich kryzysów i codziennej walki jak u nas😖ja już nie wierzę,że normalnie kiedyś gdzieś da się z nim pójść,pojechać ,pospacerować ,to ciągle jak ścieżce fiction. Inne rodziny normalnie spędzają super czas z takimi dużymi dzieciakami ,a
    U nas się nie da😭

Ja też spędzałam kiedyś dużo czasu z dziećmi z rodziny i nigdy nie widziałam takiego dziecka jak moje. Wszyscy mi mówią, daj spokój, dzieci są energiczne, przesadzasz. Ale u nas nie chodzi o energię, moja córka po prostu zawsze jest na NIE. Też mi puszczają nerwy, choć naprawdę staram się być opanowana. I wiesz co, chociaż ciągle myślę o tym, że muszę pozbyć się wyobrażeń, nie porównywać dzieci, to po 1.5 h usypiania w nocy człowiek o wszystkim zapomina😭

• Zielona87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny88 wrote:
    Ja też spędzałam kiedyś dużo czasu z dziećmi z rodziny i nigdy nie widziałam takiego dziecka jak moje. Wszyscy mi mówią, daj spokój, dzieci są energiczne, przesadzasz. Ale u nas nie chodzi o energię, moja córka po prostu zawsze jest na NIE. Też mi puszczają nerwy, choć naprawdę staram się być opanowana. I wiesz co, chociaż ciągle myślę o tym, że muszę pozbyć się wyobrażeń, nie porównywać dzieci, to po 1.5 h usypiania w nocy człowiek o wszystkim zapomina😭
    Dokładnie mam tak samo z ludźmi ,”przesadzasz ,na pewno nie jest aż tak, nasze przecież też lekkie nie było”, jprdl przebywałam po 24h z dziećmi i chyba wiem o czym mówię 😖 kazde dziecko normalnie spało na drzemkach ,a jak komuś mówię ,że moje dziecko od urodzenia się budzi z wrzaskiem po pół h i nie damskie nic z tym zrobić ,to wielkie oczy robią ,bo ich dzieci spały po godzinę czy dwie i nigdy z płaczem się nie budziły . Też bym chciała ,aby budził się po tych 30 min ,ale uśmiechnięty ,ale jak mi ktoś powie jak ,to ozłocę 🤷‍♀️

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    AMH 1, nasienie ok
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
  • Jenny88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona87 wrote:
    Dokładnie mam tak samo z ludźmi ,”przesadzasz ,na pewno nie jest aż tak, nasze przecież też lekkie nie było”, jprdl przebywałam po 24h z dziećmi i chyba wiem o czym mówię 😖 kazde dziecko normalnie spało na drzemkach ,a jak komuś mówię ,że moje dziecko od urodzenia się budzi z wrzaskiem po pół h i nie damskie nic z tym zrobić ,to wielkie oczy robią ,bo ich dzieci spały po godzinę czy dwie i nigdy z płaczem się nie budziły . Też bym chciała ,aby budził się po tych 30 min ,ale uśmiechnięty ,ale jak mi ktoś powie jak ,to ozłocę 🤷‍♀️

Wkurza mnie, gdy ludzie tak gadają i jeszcze jakieś głupie rady.

Mieliśmy spędzić dwa dni nad jeziorem. Mieliśmy, bo właśnie stamtąd uciekamy. Nie wiem jak przeżyje podróż samochodem.😭

• lesna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona87 wrote:

Bardzo Cię podziwiam, bo ja nie mam typowego hnb, a ledwo daję radę. Ostatnio robię drzemki z młodym, bo dzięki temu śpi dłużej i nie budzi się z płaczem, a ja w tym czasie siedzę na telefonie lub coś czytam, w domu nie posprzątane, ale trudno, kiedyś się to ogarnie. U nas teraz noce są dramatyczne, bo budzi się i nie śpi po 2-3h, a ja chodzę ja zombie 🤦‍♀️ jak ktoś mi mowi, że jego dziecko przesypia całą noc to mam ochotę wyć z bezsilności i zmęczenia. Ostatnią noc, całą spal na moich rękach, bo inaczej był wrzask. Mój mąż to juz sie boi obracać w nocy na drugi bok, bo każdy szelest budzi młodego 🙄 Na szczęście spacery zazwyczaj są u nas ok, ale nie za długie, więc mam możliwość wytchnienie. Jedzenie to dramat, najchętniej wogle bym nie karmiła, jak widzę, że wyrzuca truskawki nawet nie wkładając ich do buzi to mam dość, nie wiem kiedy on nauczy się jeść, makaron nawet mu wchodzi, no ale tam nie ma wartości 🤷‍♀️ kocham mojego synka bardzo, ale czasami mam zwyczajnie po ludzku dość 😭

imgage.png
    🧍‍♀️ '86 🧍‍♂️'87
    Starania od 2017
    oligoasthenozoospermia
    Punkcja 10.21- 24 dojrzałe komórki
    Transfer: 23.11.2021 blastka 4AA
    6dpt ⏸ 7dpt beta 82,28; 13 dpt beta 2179,55, 22 dpt jest pęcherzyk
    29 dpt 22.12. CRL 9,09mm i❤️
    12+2 CRL 6,1cm prenatalne ok
    21+0 połówkowe ok; 422 g synka
    18.08.22 cc Jan 3960g 56 cm❤️
    Transfer: 05.02.2024 blastka 4AA ❌️
    Zostało 4 ❄ 2x3AA, 1x4BA, 1x4AB
    Transfer: 06.03.2024 blastka 4AA 🙏
    5dpt beta 15,4 prog 30,40; 7dpt beta 60,8 plamienie; 14 dpt beta 2734; 20dpt krwotok😭 beta 16923;
    23 dpt usg jest pęcherzyk, brak zarodka 😔
    29dpt 6+5 8,51 mm i ❤️🥹
    9+4 CRL 2,76 cm
    Veracity niskie ryzyka, córcia😍
    20+3 ok, 336g córci
    30+3 usg III 1381g
    36+3 2341g
    18.11.24 sn Rozalia 2840, 51 cm ❤️
  • Zielona87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesna wrote:
    Bardzo Cię podziwiam, bo ja nie mam typowego hnb, a ledwo daję radę. Ostatnio robię drzemki z młodym, bo dzięki temu śpi dłużej i nie budzi się z płaczem, a ja w tym czasie siedzę na telefonie lub coś czytam, w domu nie posprzątane, ale trudno, kiedyś się to ogarnie. U nas teraz noce są dramatyczne, bo budzi się i nie śpi po 2-3h, a ja chodzę ja zombie 🤦‍♀️ jak ktoś mi mowi, że jego dziecko przesypia całą noc to mam ochotę wyć z bezsilności i zmęczenia. Ostatnią noc, całą spal na moich rękach, bo inaczej był wrzask. Mój mąż to juz sie boi obracać w nocy na drugi bok, bo każdy szelest budzi młodego 🙄 Na szczęście spacery zazwyczaj są u nas ok, ale nie za długie, więc mam możliwość wytchnienie. Jedzenie to dramat, najchętniej wogle bym nie karmiła, jak widzę, że wyrzuca truskawki nawet nie wkładając ich do buzi to mam dość, nie wiem kiedy on nauczy się jeść, makaron nawet mu wchodzi, no ale tam nie ma wartości 🤷‍♀️ kocham mojego synka bardzo, ale czasami mam zwyczajnie po ludzku dość 😭
    Kochana gdyby on się dał dolulać na rękach nie miałabym nic przeciwko 😞niestety nie da rady ,moje jedyne wytchnienie ,to jak mąż czasami pracuje z domu i mogę pojsc sama na moment do toalety ,albo jak trzaska te turbodrzemki czy w końcu wieczory jak pada jak mucha 😄też go kocham nad zycie ,ale ten ostatni rok przeorał mnie o wiele bardziej niż wieloletnie starania o niego 😞zaraz kończy roczek ,nie wiem jak dałam radę ten rok przetrwać ,żyję nadziejami na lepsze jutro ,ale wiem że to mżonki🤦‍♀️mówili ,że będzie lepiej po kolkach,potem że po 6msc ,a teraz już nic nie mówią hahahha 😂śmiech przez łzy

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    AMH 1, nasienie ok
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
  • Zielona87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny88 wrote:
    Wkurza mnie, gdy ludzie tak gadają i jeszcze jakieś głupie rady.

Mieliśmy spędzić dwa dni nad jeziorem. Mieliśmy, bo właśnie stamtąd uciekamy. Nie wiem jak przeżyje podróż samochodem.😭
    Gdzie jest przycisk „nie lubię”😖współczuje i znam to uczucie aż za dobrze . My jakoś przetrzymaliśmy dzisiaj półgodzinne darcie ,a dalsza droga autem to dopiero za kilka lat,jak znormalnieje 🤦‍♀️

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    AMH 1, nasienie ok
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
  • Blossom Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie zabawki polecacie dla maluchów podczas leżenia na brzuszku?
    Moja Mała zrobiła wczoraj pierwszy obrót z pleców na brzuszek i teraz namiętnie go ćwiczy- mata, przewijak, łóżeczko, gondola, nasze łóżko🙈 w nocy mało nie dostałam zawału jak się obróciła na brzuch 🙃 do tego trochę obraca się wokół własnej osi a dotychczasowe zabawki średnio ją interesują 😅

Starania od 2018
    IO, AMH 6.2, cykle z owulacjami

Kwiecień 2022 - 🏥 IVF KrakOvi
    5 dojrzałych komórek -> 5 ❄️❄️❄️❄️❄️

Czerwiec 2022 FET 5.1.1 + EG
    5 dpt - ⏸; 6 dpt - beta 34; 11 dpt - beta 846; 13 dpt - beta 2521.71; 16 dpt - beta 10870;
    19 dpt - USG pęcherzyk ciążowy+żółtkowy, CRL 2.5 mm, widoczna ASP
    Krwawienia do 12tc, cukrzyca ciążowa, skracająca się szyjka, nadciśnienie, 50 trudnych dni na patologii ciąży -> 38+1 - 2520g i 51cm Miłości
    age.png
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossom, moja tak niecierpi leżeć na brzuchu, że opanowała umiejętność na odwrót - jak z brzucha przełożyć się na plecki 😂 z takich zabawek to wańka wstańka, spinery z przyssawkami, karuzela Tiny love, maty wodne. U nas działa jedynie wózek, gdzie odchylam siatkę w gondoli i jeżdżę z nią po całym domu by widziała zmieniające się "obrazki" 🤣

Blossom lubi tę wiadomość

🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04 Clostilbegyt+Pentohexal ➡JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉 punkcja, 0❄️
    💔Transfer 4AA
    ⬇️
    Naturalny cud!
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
  • Pauuulaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossom wrote:
    Dziewczyny jakie zabawki polecacie dla maluchów podczas leżenia na brzuszku?
    Moja Mała zrobiła wczoraj pierwszy obrót z pleców na brzuszek i teraz namiętnie go ćwiczy- mata, przewijak, łóżeczko, gondola, nasze łóżko🙈 w nocy mało nie dostałam zawału jak się obróciła na brzuch 🙃 do tego trochę obraca się wokół własnej osi a dotychczasowe zabawki średnio ją interesują 😅
    Może nie zabawka, choć z maty edukacyjnej odpielam lusterko- najlepsze co może być. 😁 Tylko że mój nie przepada za tymi grajaco- świecącymi zabawkami 🤷‍♀️ a teraz to namiętnie wańke wstankę obija 😂 i też ćwiczy wokół własnej osi obroty. Z zabawek które lubi niemalże od początku to kot z lamaze. Ale myślę ,że dużo zależy od temperamentu i upodobań dziecka. Aaa i jeszcze dostał od babci takiego chodzącego i szczekającego pieska - firmy no name- pełno ich na odpustach, pewnie każda kojarzy. Wkurza niemiłosiernie ,ale młodemu się podobał 🥴a i piłka jest super- ale taka mniejszych rozmiarów kupiliśmy, młody cały czas się nią bawi.

No i też chętnie poczytam o jakichś podpowiedziach zabawkowych. 😊

age.png

08.2012 26tc💔

👩
    pcos❌amh 12,75➡️ 11,1❌ IO❌HbA1C 5,6%➡️5,2%❌insulina 26➡️10❌
    lewy jajowód niedrożny❌
    kariotyp✅ TSH 1,4➡️1,7✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv 16 (-)✅

👦
    azoospermia❌
    kariotyp❌

1iui 04.2022-09.05⏸️
    Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
    24.05-5t3 jest zarodek
    07.06 -8t2 ❤️crl16 mm.
    24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno170
    04.07 prenatalne-12t1-crl 5.16 cm niskie ryzyka
    09.08 17t2 175g💙
    29.08- 20t2 połówkowe🆗350g 21t3- 392g/24t6-670g/28t6-1400g/31t2- 1900g/32t3-2100g/35t3-2800g/37t3-3400g

01.2023-38t6d/3950g/56cm👶

Powrót po rodzeństwo
    11.24 iui❌
    2.25kwalfikacja ivf✅
    💉28.02-24dc START
    11.03punkcja-23🥚➡️MII19➡️9❄️- 3AA,3AB,5x4AA,4BA, 4BB
    14.04.2025 FET 4AA cb💔
    9.6.2025 FET 4AA cb💔
    16.07 scratching endometrium⏳
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wygląda Wasz dzień z maluchem ? U nas w większości młoda leży czy to w wózku, baby hugu czy na przewijaku oczywiście pod moim okiem. Nieraz ją zabawiam, mówię coś do niej, rozśmieszam, nieraz pokazuję jej zabawki, ale jakoś tak żal mi ją zostawić tak samą sobie i zająć się czymś innym.. Bo w sumie ona umie nieraz sama poleżeć i nikt jej wtedy niby nie jest do towarzystwa potrzebny.. a ja tak prawie cały dzień jak nie śpi to siedzę z nią, bo mi się wydaje że jej smutno jak zostawię ją "w spokoju" na te kilkanaście minut.. 🙄 jak nie chce leżeć to chodzę z nią po domu, pokazuję jej coś, albo bawimy się w lustrze bo ona uwielbia. Tyle że brakuje mi w tym wszystkim czasu dla siebie, a mąż jak się nią zajmuje to właśnie w większości siedzi na telefonie a ona biedna sama sobie leży.. czy ja jestem nadopiekuńcza ? 🙈

💉 punkcja, 0❄️
    💔Transfer 4AA
    ⬇️
    Naturalny cud!
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona szczerze mam ciarki jak to czytam. Jak to możliwe że prawie roczne dziecko cały dzień marudzi.... Poza tym byciem hnb, terapeuci coś mowią?

‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ