🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezu dziewczyny to gdzie wy zamawiacie te wózki? Ja myślałam, że idziesz do sklepu i dostajesz od ręki wózek. Tak przynajmniej miałam z fotelikiem. Ja mam termin na wrzesień , a wózka jeszcze nie mam i zaczynam się stresować 🙈 co prawda widziałam na allegro wózek, który mnie interesuje i tam była szybka dostawa.
Paulina12345, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Łucja ur. 09.2022❤ -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny mi jedna kawka dziennie wystarczy, ale kupię tą bezkofeinową i spróbuję
to ze spokojnym sercem idę w poniedziałek do fryzjera. A wogóle jak radziłyście sobie na początku z takimi imprezami rodzinnymi? ja mam w sobotę wieczór panieński i właśnie za tydzień wesele i już myślę co tu powiedzieć, że nie będę pić %%. -
Darkaaa wrote:Jezu dziewczyny to gdzie wy zamawiacie te wózki? Ja myślałam, że idziesz do sklepu i dostajesz od ręki wózek. Tak przynajmniej miałam z fotelikiem. Ja mam termin na wrzesień , a wózka jeszcze nie mam i zaczynam się stresować 🙈 co prawda widziałam na allegro wózek, który mnie interesuje i tam była szybka dostawa.
Ej spokojnie bo to niepotrzebna panika. Ja weszłam do większego sklepu z wózkami w okolicy i wszytsko od ręki. Chyba że bym jakieś niewidomo co chciała albo niestandardowe rozwiązania. Tez nie wiem skąd ta wózkowa panikaDarkaaa, Gmagda, kasiek2620 lubią tę wiadomość
-
Hope28 wrote:A druga sprawa jak to jest z farbowaniem włosów ? W przyszłą sobotę mamy wesele siostry mojego męża a ja z odrostem. Rozmawiałam z fryzjerką i ona mówi że ma farby bez amoniaku bezpieczne dla kobiet w ciąży i po chemioterapii, ale jednak wolę się upewnić.
Co do farby, podobnie jak i kawy, zdania są podzielone. Amoniak nie jest jedynym silnym składnikiem z farbie. Te bez amoniaku mogą mieć w składzie PPD i inne paskudztwa. Często spotyka się opinie, że bezpieczne jest farbowanie od drugiego trymestru.
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Hej dziewczyny, dawno mnie tu na tym wątku nie było, szukałam osób które mają cukrzyce ciazowa i tu się takie podobno znajdują 😊😊😊
Ja od ponad tygodnia mierze już cukry.... I na początku było ok, a wczoraj miałam jakiś dzień, że aż się przeraziłam swoimi pomiarami 🙄 dziś już opanowane na szczęście ❤️❤️❤️
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Hope28 widzę, że pisałaś o farbowaniu włosów, jaw pierwszym trymestrze bałam się farbować i czekałam na drugi, fryzjerka mi farbowała zwykła farba ta co zawsze, nic się nie stało ❤️ teraz myślę, żeby jeszcze iść naodrosty przed porodem jakoś we wrześniu może 😊
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Hope28 wrote:Dzięki dziewczyny mi jedna kawka dziennie wystarczy, ale kupię tą bezkofeinową i spróbuję
to ze spokojnym sercem idę w poniedziałek do fryzjera. A wogóle jak radziłyście sobie na początku z takimi imprezami rodzinnymi? ja mam w sobotę wieczór panieński i właśnie za tydzień wesele i już myślę co tu powiedzieć, że nie będę pić %%.
Ja mówiłam, że przyjmuję leki i nie piję. I tyle wystarczało Oby maluch się dobrze wgryzł
Ona - 1990
On - 1981
Starania od 2016
01.2022 start pierwsze IVF
Długi protokół
18.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
12.2022 3600g 54 cm
06.12.2023 transfer blastki 4.1.1
5dpt - II
7dpt - beta 66,2
8dpt - beta 106
12dpt - beta 577
14dpt - beta 1413 prog. 23,90
28dpt - jest CRL 0,5cm
36dpt - CRL 1,56cm FHR176/min
Czekają: ❄❄ ❄ -
nick nieaktualnyPaulina12345 wrote:Ej spokojnie bo to niepotrzebna panika. Ja weszłam do większego sklepu z wózkami w okolicy i wszytsko od ręki. Chyba że bym jakieś niewidomo co chciała albo niestandardowe rozwiązania. Tez nie wiem skąd ta wózkowa panika
Zależy na pewno co kto chce ja się cieszę, ze mam z głowy, gdyby był dostępny od ręki to byśmy jeszcze nie kupowali, bo gdzie to trzymać wszystko 😀 a tak to odbiorę 2 miesiące przed porodem i będzie czekałPaulina12345 lubi tę wiadomość
-
Hope28 wrote:Cześć dziewczyny 🙂 13 lipca miałam transfer i póki bo beta rośnie, wczoraj 14 dpt beta 1328🥰 mam nadzieję, że tak już zostanie i będę mogła do Was niedługo dołączyć, ale zanim to się stanie czy możecie mi pomóc z dwiema rzeczami, o których czytam ale nie ma jednoznacznej odpowiedzi?
Pierwsza sprawa czy po transferze można pić kawę? Od dnia transferu wypiłam 2, ale zastanawiam się czy mogę jedną dziennie. Ogólnie to pije parzoną z dwóch większych łyżeczek 😅
A druga sprawa jak to jest z farbowaniem włosów ? W przyszłą sobotę mamy wesele siostry mojego męża a ja z odrostem. Rozmawiałam z fryzjerką i ona mówi że ma farby bez amoniaku bezpieczne dla kobiet w ciąży i po chemioterapii, ale jednak wolę się upewnić.
Gratulacje . Ja usłyszałam od lekarza, że radzi, żebym odpuściła sobie kawę przynajmniej w pierwszym trymestrze, nawet tą bezkofeinową bo ona minimalnie kofeinę też ma. Także herbaty mówił, żebym odpuściła. Bo podobno najnowsze badania mówią, że nawet ta dozwolona ilość jest szkodliwa. Więc co lekarz to opinia pewnie.Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dżoanniks wrote:Gratulacje . Ja usłyszałam od lekarza, że radzi, żebym odpuściła sobie kawę przynajmniej w pierwszym trymestrze, nawet tą bezkofeinową bo ona minimalnie kofeinę też ma. Także herbaty mówił, żebym odpuściła. Bo podobno najnowsze badania mówią, że nawet ta dozwolona ilość jest szkodliwa. Więc co lekarz to opinia pewnie.
Dżoanniks lubi tę wiadomość
Łucja ur. 09.2022❤ -
Hope28 wrote:Dzięki dziewczyny mi jedna kawka dziennie wystarczy, ale kupię tą bezkofeinową i spróbuję
to ze spokojnym sercem idę w poniedziałek do fryzjera. A wogóle jak radziłyście sobie na początku z takimi imprezami rodzinnymi? ja mam w sobotę wieczór panieński i właśnie za tydzień wesele i już myślę co tu powiedzieć, że nie będę pić %%.
Ja w pierwszym trymestrze kawy nie piłam żeby nie wyplukiwac witamin. W drugim sporadycznie bo mi spadało ciśnie ie i po kawie się lepiej czułam. Odkąd zaczęłam trzeci to pije jedna slaba dziennie ale dla mnie to za dużo bo ostatnio nie spałam w nocy, migreny dostałam więc muszę wrzucić na luz. Inkę pije popołudniu jak mąż wraca i z nim sie kawuje
Do fryzjera spokojnie idz. Ja farbuje w domu farba sanotin. Ona jest mega delikatna, ale tej która niby można używać w ciazy oznaczana sensitive niw używam bo ona nie ma odcienia jaki chce więc używam zwykła raz na miesiąc.
A ja nie miałam problemów z imprezami rodzinnymi bo na nie nie chodziłam bo był covid. Ale potem mówiłam że jestem na lekach i nie mogę, albo że jestem po zabiegu i na lekach i nie mogę- bez problemu, nikt nie szukał drugiego dna -
Darkaaa wrote:A widzisz...Ja w 1 trymestrze dużo tej herbaty piłam, bo to wtedy był okres zimowy i w dodatku miałam covida i tą herbatą z miodem i imbirem właśnie się leczylam. Na szczescie nie zaszkodzila. No ale racja, co lekarz to opinia, moja mi nie zabraniala ani kawy ani herbaty.
Eno nie przesadzajmy. Jak slaba herbatę dziennie się wypije to nic to nie zaszkodzi, ale owszem herbata też ma kofeinę więc nadmiar jej jest w ogóle niewskazany, nie tylko wciazyDarkaaa lubi tę wiadomość
-
to ze spokojnym sercem idę w poniedziałek do fryzjera. A wogóle jak radziłyście sobie na początku z takimi imprezami rodzinnymi? ja mam w sobotę wieczór panieński i właśnie za tydzień wesele i już myślę co tu powiedzieć, że nie będę pić %%. -
Hej Dziewczyny! Co do wózków, to wczoraj zaliczyliśmy pierwsze podejście i np. na baliosa czeka się 2 miesiące, na muuvo też, ale tu babka mówiła, że często czas oczekiwania się wydłuża.
Jeśli chodzi o kawę, to mi lekarka, że kawę jak najbardziej można, ale herbatę odpuścić. Ja i tak odpuściłam jedno i drugie i przeszłam na rooibosa, mięte, melisę i pokrzywę.
Co do farby, też mówią, że można. Ja mimo tego miałam obawy, ale w pierwszym trym. szliśmy na komunię i nie było opcji bez farby, bo odrosty 2 miesięczne.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
justyna1719 wrote:Hej dziewczyny, dawno mnie tu na tym wątku nie było, szukałam osób które mają cukrzyce ciazowa i tu się takie podobno znajdują 😊😊😊
Ja od ponad tygodnia mierze już cukry.... I na początku było ok, a wczoraj miałam jakiś dzień, że aż się przeraziłam swoimi pomiarami 🙄 dziś już opanowane na szczęście ❤️❤️❤️Córcia 05.11.2012 naturals ❤️
I transfer - 😭💔
II transfer - ✅ -Brak serduszka 🖤
14.06. 2022 ⏸ NATURALS 🙏🏻🥹
Synek 09.02.2023 💙 -
Gmagda wrote:Zależy na pewno co kto chce ja się cieszę, ze mam z głowy, gdyby był dostępny od ręki to byśmy jeszcze nie kupowali, bo gdzie to trzymać wszystko 😀 a tak to odbiorę 2 miesiące przed porodem i będzie czekał
A na jaki wózek tyle aż czekasz? Ja za wózek zapłaciłam 3 tys i był od reki -
kid_aa wrote:Hej Dziewczyny! Co do wózków, to wczoraj zaliczyliśmy pierwsze podejście i np. na baliosa czeka się 2 miesiące, na muuvo też, ale tu babka mówiła, że często czas oczekiwania się wydłuża.
Jeśli chodzi o kawę, to mi lekarka, że kawę jak najbardziej można, ale herbatę odpuścić. Ja i tak odpuściłam jedno i drugie i przeszłam na rooibosa, mięte, melisę i pokrzywę.
Co do farby, też mówią, że można. Ja mimo tego miałam obawy, ale w pierwszym trym. szliśmy na komunię i nie było opcji bez farby, bo odrosty 2 miesięczne.
Jak to możliwe... Ja poszłam do sklepu dedykowanego dla maluszków z ogromnym wyborem wózków i muuvo mam od ręki. Owszem nie wzięłam go, tylko zapłaciłam zaliczkę i jest do odbioru do dwóch miesięcy ale jakbym chciała go odebrać w dzień kiedy zapłaciłam zaliczkę to też bym mogła. -
nick nieaktualnyPaulina12345 wrote:A na jaki wózek tyle aż czekasz? Ja za wózek zapłaciłam 3 tys i był od reki
Czekamy na cybexa priama.
Mówiła, ze fotelik i bazę może mieć w ciągu tygodnia, ale już niech zamówią wszystko na raz.
Odbiór początkiem września, ale chce żeby w sklepie troszkę dłużej go przytrzymali
Może dlatego czas oczekiwania taki, bo nie zamawialiśmy w jakimś ogromnym sklepie, ale na ten moment No to mi nie zależy -
Czereśnia wrote:Hej, ja tez walczyłam mocno z cukrami porannymi, niestety jestem już na insulinie nocnej. Bez względu na to co jadłam i o której, poranne cukry dochodziły prawie do 100 i mój diabetolog stwierdził, ze nie ma co ryzykować.
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
nick nieaktualnyJustyna a jesz coś w nocy? Jak nie to powinnaś. Mój gin od 20 tygodnia wyznawał właśnie odwrotna zasade: po posiłku godzina-dwie odpoczynku. I na każdej wizycie wręcz pytał czy na pewno po posiłku siedzę/leżę. Oczywiście w drugim trym dostałam glukometr i też sprawdzałam najpierw bardzo regularnie 6 razy dziennie, potem 4 a potem już 3 razy dziennie co drugi dzień jak było ok. Ale do tej pory pamiętam "po posiłku proszę odpocząć"