X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
Odpowiedz

🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕

Oceń ten wątek:
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesna wrote:
    Chyba muszę się wyżalić, bo jest mi zwyczajnie przykro 😞
    Wróciliśmy od znajomego z imprezy urodzinowej, na której było kilkoro innych dzieci młodszych i starszych. Kiedy inni rodzice spokojnie pili swoje napoje i jedli my z mężem na zmianę lataliśmy za naszym synem, żeby czegoś nie stracił, czymś nie rzucił, lub czegoś nie rozwalił, a gdy mu na coś nie pozwoliłam, to krzyczał jakbym go ze skory obdzierała. Inne dzieci w tym czasie grzecznie się bawiły lub siedziały prawie że w miejscu. My wróciliśmy umordowani z tej imprezy, a teraz czeka nas jeszcze odreagowanie w nocy przez nasze dziecko, kiedy inni rodzice będą sobie spać spokojnie (większość z nich jak zapytałam jak śpią ich dzieci, powiedziało, że przesypiają noce bez problemu). Już zasypianie na noc było dramatyczne, bo był tak nabuzowany. Kocham swojego syna najbardziej na świecie, ale czasem jest mi przykro, że zawsze u nas musi być tak trudno 😔
    Zastanawiam się gdzie sa takie dzieci? Bo my za naszym tez non stop musimy latac. Sam się nie zabawi, a jak go puścimy samopas to tylko słyszę mniam mniam czyli coś z podłogi zjedzone albo cisnie palce do kontaktu. Wiec przeważnie jest tak ze najpierw ja siedzę, potem mąż.

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Zastanawiam się gdzie sa takie dzieci? Bo my za naszym tez non stop musimy latac. Sam się nie zabawi, a jak go puścimy samopas to tylko słyszę mniam mniam czyli coś z podłogi zjedzone albo cisnie palce do kontaktu. Wiec przeważnie jest tak ze najpierw ja siedzę, potem mąż.

Mój ma 9 m-cy a na tyłku tež nie usiedzi… ale są takie dzieci. Chodzę do takiego klubiku na osiedlu i są takie grzeczne, spokojne dzieci 🙈😅🫣. To nie Yeti, one naprawdę istnieją 😂😂.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Kate1811 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka Furiatka wrote:
    Dziewczyny, bo już klękam psychicznie.
    Syn od początku jest jest kp. Już w szpitalu, pomimo cc miałam pokarm, wypiłam 3 razy femaltiker to po powrocie do domu walczyłam z nawałem.
    Mój Młody, wprawdzie na różnych wagach, ale od 20.11 nie przybrał na wadze! Waży 4,99kg, gdzie urodzeniowa miał sporą. Oczywiście były bole brzucha po drodze, okazało się że nietolerancja laktozy, mamy delicol do każdego karmienia. Dodatkowo teraz mamy covid, stary z roboty przytargał. Dostał augmentin, więc wróciły bóle brzucha. Ale ja nie o tym.
    Z racji tego, ze dziecko nie przybiera, pediatra sprawdził piersi, zapytał, czy tryskam mlekiem na prawo i lewo i uznał, że skoro cycki są miękkie a ja nie mlecze świata wokół siebie to nie mam pokarmu, mam dokarmiać mm, bo to jest powód nieprzybierania. Pozostawię bez komentarza. Teraz karmie syna co 2,5h, po 10 min z każdego cycka i dokarmiam swoim z butli. Natomiast mój syn jest zajebistym śpiochem. On jak bierze cycka do buzi, to momentalnie usypia. Nie wiem ile je, próbowałam go ważyć, ale wychodzi, że około setki, mniej trochę, gdzieś tak zjada. I wiem, że mogą być nietolerancję, alergie, anemia i inne gówna, ale teraz w żaden sposób nie jestem w stanie zbadać mu krwii.
    Czy któraś z Was miała takiego Maluszka, który od razu przy przystawieniu do cycka usypiał? Ja nie wiem, czy on coś zjada, czy się najada, po prostu usypia. Próbuje wszystkiego, żeby nie spał. Niestety
    Chce walczyć o kp, ale jestem w tym sama. Mąż nie rozumie. Obok mówią, przecież tylko dokarmisz. Dalej będzie na cycku.. 😔
    U nas nie przybierała na wadze i wyszło, że ma refluks ukryty ale długo się to ciągneło nim sama do tego doszłam bo każdy że niejadka, zaczeło sie od tego że nie przybierała na wadze, potem były okropne krzyki przy jedzeniu, zmiany mlek bo nie chciała jeść i też zasypiała w trakcie, nie ulewała ani nic. Poszłam od razu do osteopaty i wszystko mineło po kilku spotkaniach.

Kaśka Furiatka lubi tę wiadomość

starania od 2016
    *IVF 01.20 ☹️
    *IVF 07.20
    ✓07.20 Transfer 🥳

Nic nie boli bardziej, niż śmierć
    spełnionego marzenia 💔
    💔 Oleńka 34tc [*] 💔👼🏼02.21

Walczymy dalej 🍀

*IVF 09.2021
    °7 komórek 🤩 wszystkie
    zapłodnione
    ° 6 blastek 🤩

✓09.21 transfer - CB 💔
    ✓11.21 transfer - 😞
    ✓04.22 transfer - 😞

✓05.22 transfer 🙏🏻✊🏻❤️
    5dpt- beta: 15,91
    7dpt- 66,08
    9dpt- 199,48
    11dpt- 544,04
    13dpt- 1701,08
    19dpt- pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    25dpt- jest ❤️🙏🏻🌈🥰

Nasz cudzie trwaj! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️🌈

23.01.2023 Nasz cud jest z nami 🥰❤️🌈🤗

Mamy ❄️❄️
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesna wrote:
    Wróciliśmy od znajomego z imprezy urodzinowej, na której było kilkoro innych dzieci młodszych i starszych. Kiedy inni rodzice spokojnie pili swoje napoje i jedli my z mężem na zmianę lataliśmy za naszym synem, żeby czegoś nie stracił, czymś nie rzucił, lub czegoś nie rozwalił, a gdy mu na coś nie pozwoliłam, to krzyczał jakbym go ze skory obdzierała. Inne dzieci w tym czasie grzecznie się bawiły lub siedziały prawie że w miejscu. My wróciliśmy umordowani z tej imprezy, a teraz czeka nas jeszcze odreagowanie w nocy przez nasze dziecko, kiedy inni rodzice będą sobie spać spokojnie (większość z nich jak zapytałam jak śpią ich dzieci, powiedziało, że przesypiają noce bez problemu). Już zasypianie na noc było dramatyczne, bo był tak nabuzowany. Kocham swojego syna najbardziej na świecie, ale czasem jest mi przykro, że zawsze u nas musi być tak trudno 😔
    A były dzieci w wieku Waszego? Bo to "najgorszy" wiek, trzeba latać za dzieckiem. Wyrośnie 🍀
    Każde dziecko inne. Jedno ładnie się będzie bawić układankami a inne nie usiedzi na pupie 😅

Michaś 29.04.25(38+1tc)💙
    age.png
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Zielona87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesna wrote:
    Nie tylko u Was Kochana , pamiętaj że ja mam to samo . Przestałam się spotykać z wieloma ludźmi ,którzy mają dzieci w wieku mojego właśnie przez to ,że tylko nasz syn jest taki,a ich dzieci zupełnie inne ,”grzeczne”, spokojne itp itd . Dzisiaj miałam na przykład aferę ,o to że on chce jeździć swoją ciężarówką po chodniku pełnym ludzi i zabrałam mu to auto i wzięłam go na ręce podając mu je ,aby szybciej dojść do celu ,bo daleko zaparkowałam 🤦‍♀️doła nie raz złapałam ,a apogeum było w Przychodni ostatnio,gdzie chore dzieci ( na mój gust w podobnym wieku ) siedziały u rodziców na kolanach ,a mój jak gdyby nic biegał i uciekał matce 🤦‍♀️spotkania dzieciowe ograniczyliśmy do najbliższej rodziny ,gdzie są już same starsze dzieci tak 4+ i szaleją razem z moim po znanym wszystkim terenie 😬
    Moja teściowa dzisiaj stwierdziła pół żartem ,pół serio chyba ,byśmy grali w totka ,bo naprawdę trafiliśmy egzemplarz ,który często się nie zdarza ,to może i w totka wygramy🤦‍♀️😵‍💫🤣zawsze w gorszym chwilach pomyśl o nas ,a ja przytulam wirtualnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 21:15

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    2019 Histeroskopia x2 usuwany polip
    AMH 1, nasienie ok
    Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    04.11.21 3FET ostatni ❄️ 4bb encorton+accofil.
    7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    30.12- 3,85cm,fhr 171 -10+4
    11.01 usg prenatalne -crl 5,69cm fhr 165 (12+0) sanco-zdrowy chłopiec❤️👶
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    420 g❤️20+6 usg połówkowe
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    1516g❤️ 30+0 usg III trym
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
    15.07.2022 38+3❤️CC 3070 kg, 53cm 👶🥰🥰
  • Dziuba1339 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesna wrote:

Zawsze powtarzam, że mam grzeczne dziecko a czytając co tu często piszecie to ja już sama nie wiem jakie jest to moja dziecko 🙈 Idąc z nim w publiczne miejsce to ono zawsze robi najwięcej ruchu bo inne dzieci zazwyczaj się wstydzą i chowają w ramionach rodziców a nasz egzemplarz zaczepia wszystkich, piszczy, śmieje się na głos, prowadzie głośno dyskusje z lampą, drzwiami itp. 🙉 ale dla nas to jest urocze 😍 również moje dziecko nigdy nie bawi się samo, muszę chować wszystkie niebezpieczne przedmioty przed nim, pilnować by nic nie zrzuciło ale to chyba normalne w takim wieku więc na to nie narzekamy. Wychodząc z nim z domu też nie zdarza nam się zjeść wspólnie posiłku tylko robimy to na zmianę, cały czas jedno z nas oprowadza dziecko bo jest wszystkim zainteresowane a drugie je czy spędza czas w towarzystwie. Ale u nas w towarzystwie jest sporo dzieci w podobnym wieku i mam wrażenie, że wszyscy maja podobnie. Więc może wszyscy mamy takie standardowe dzieci wymagające dużo uwagi ale nie HNB i nie mam porównania jak to jest z bezposlugowym dzieckiem i dlatego uważam, że jest grzeczne 😂
    Ja przy nim zrobię wszystko w domu, ugotuje, posprzątam itp. ale to nie tak, że synek leży i się bawi zabawkami 😂 poprostu zawsze mam go przy sobie i robię z siebie pajaca, śpiewam, tańczę, robię miny, podaję jakieś dziwne przedmioty do zabawy a młody się cieszy i pozwala mi coś zrobić 😄 wymaga to dużo energii ale przynajmniej silowni i innych treningów już nie potrzebuje po dniu z młodym 🙈
    Mi się wydaje, że majac takie "normalne" dziecko, które potrzebuje naszej obecności, bliskości często jesteśmy nim tak pochłonięci, że nie widzimy jak inne dzieci trzymają się maminej spódnicy i rodzice przy nim też skaczą non stop. A zauważamy tylko te chwile kiedy przez moment zabawia się samo i zazdrościmy.

2019 - starania czas start 🥰 Wiek 26lat👦👩

03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
    05.2022 - beta 7dpt. 0
    06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️

07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
    03.2023 - SYNEK 🩵 - CC 35tc., waga 1700g, preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp.

04.2024 - naturalny cud 🩷
    Ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16.
    12.2024 - CÓRECZKA 🩷 - CC 39tc., waga 2800g.
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natknęłyście się kiedyś na poradnik Usnij wreszcie ? Kurde te metody tam wydają się średnie, bo jednak streszczając trzeba przeczekać ten płacz dziecka i pojawiać się u niego najpierw co 1 min, potem co 5min i wydłużać to, mimo że płacze nie dać za wygraną. Pokazać mu maskotkę która ma spać z nim, i zniknąć mu z oczu... Żeby wiedziało że ma samo zasypiać bez bujania itd.
    Tu jest do pobrania
    https://docer.pl/doc/n55s1n5

Szczerze u nas sen nocny to ostatnio jeden wielki płacz, bo widać że jest zmęczona, chce zasypiać u mnie na rękach koniecznie i jak zaśnie to odłożenie do łóżeczka to płacz i rozbudzenie od nowa.. nieraz się mecze z nią godzinę zanim usnie na dobre w łóżeczku a nie w moich ramionach.. dziś po 40 min padła przy cycku, ale prób odłożenia jej było chyba z 5..

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Dziuba1339 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Natknęłyście się kiedyś na poradnik Usnij wreszcie ? Kurde te metody tam wydają się średnie, bo jednak streszczając trzeba przeczekać ten płacz dziecka i pojawiać się u niego najpierw co 1 min, potem co 5min i wydłużać to, mimo że płacze nie dać za wygraną. Pokazać mu maskotkę która ma spać z nim, i zniknąć mu z oczu... Żeby wiedziało że ma samo zasypiać bez bujania itd.
    Tu jest do pobrania

Szczerze u nas sen nocny to ostatnio jeden wielki płacz, bo widać że jest zmęczona, chce zasypiać u mnie na rękach koniecznie i jak zaśnie to odłożenie do łóżeczka to płacz i rozbudzenie od nowa.. nieraz się mecze z nią godzinę zanim usnie na dobre w łóżeczku a nie w moich ramionach.. dziś po 40 min padła przy cycku, ale prób odłożenia jej było chyba z 5..
    U nas identyczne cyrki z zasypianiem 😪
    Ja nie czytałam tego poradnika ale mój mąż chyba czytał bo dziś troszke pokłóciliśmy się o to.. On by chciał wprowadzić taka metodę a mi serce peka jak słyszę ten placz przy zasypianiu i wkoncu daje cycka mimo, że wiem, że synek nie jest głody... A później cyrk z odłożeniem dziecko bo najlepiej by mamlal cyca cala noc jak tak zaśnie 🙄

2019 - starania czas start 🥰 Wiek 26lat👦👩

03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
    05.2022 - beta 7dpt. 0
    06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️

07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
    03.2023 - SYNEK 🩵 - CC 35tc., waga 1700g, preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp.

04.2024 - naturalny cud 🩷
    Ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16.
    12.2024 - CÓRECZKA 🩷 - CC 39tc., waga 2800g.
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziuba1339 wrote:
    U nas identyczne cyrki z zasypianiem 😪
    Ja nie czytałam tego poradnika ale mój mąż chyba czytał bo dziś troszke pokłóciliśmy się o to.. On by chciał wprowadzić taka metodę a mi serce peka jak słyszę ten placz przy zasypianiu i wkoncu daje cycka mimo, że wiem, że synek nie jest głody... A później cyrk z odłożeniem dziecko bo najlepiej by mamlal cyca cala noc jak tak zaśnie 🙄

No właśnie ja dziś próbowałam ją zostawić tak jak tam jest napisane najpierw na minutę, potem na 5 min ale nie wytrzymałam, przecież tak płakała że się nie dało.. nieraz zaśnie jak ją bujam na piłce, a nieraz muszę drugi raz dostawić do piersi, bo za pierwszym razem nie zaśnie... Ogólnie jest coraz gorzej 😔

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    No właśnie ja dziś próbowałam ją zostawić tak jak tam jest napisane najpierw na minutę, potem na 5 min ale nie wytrzymałam, przecież tak płakała że się nie dało.. nieraz zaśnie jak ją bujam na piłce, a nieraz muszę drugi raz dostawić do piersi, bo za pierwszym razem nie zaśnie... Ogólnie jest coraz gorzej 😔
    Trochę to wygląda jak trening snu. Raczej bym nie probowala na swoim dziecku.
    Moj tylko zasypia przy cycku z tym, że śpimy razem wiec nie mam problemu z odkladnaiem.

• Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajówkaS. wrote:
    Ojej ależ ostra krytyka. Ja mam dzieci z różnicą 6 lat i bardzo sobie ją chwalę. Nie krytykujmy innych tylko dlatego że są inni 😉
    Z resztą z tego co wiem to póki co masz jedno dziecko, więc pogadamy jak już będziesz mieć dwóję i wtedy będziesz mogła obiektywnie ocenić jaka różnica wieku jest ok. Pamiętaj że najłatwiej wychowuje się cudze dzieci 😜 jak ci się trafi hnb mając roczniaka czy dwulatka to bardzo chętnie wejdę z tobą w te dyskusje 🤣

Żeby teraz nie było że straszę. Trzymam kciuki z całego serducha za każdą z was która chce mieć szybko drugie. I życzę wam naprawdę jak najlepiej, łatwych ciąż, porodow i spokojnych maluchów ♥️ Wiem, że nasze obecne transferowiczki dokładnie przemyślały swoje decyzje i wzięły pod uwagę wszystkie okoliczności, mój komentarz dotyczył tego konkretnego postu Igi 🫠

Przecież nikogo nie krytykuje. Napisałam tylko swoje zdanie. Czy masz trojaczki, dzieci po roku czy osiemnastoletnią przerwą to i tak musisz zacisnąć zęby i sobie poradzić, ale dla mnie 5-6 lat różnicy to złe rozwiązanie i z własnej woli bym się tak nie zdecydowała, ale wiadomo różnie w życiu się układa.
    Zielona87 wrote:
    5 lat to jest w sam raz ,a kto tu mówi ,że ona się już pisze na trzecie dziecko . Nie każdy chce i ma ochotę w tak krótkim czasie przechodzić ,to co się przechodzi z bardzo wymagającymi dziećmi 🤣dlatego natura nie jest głupia ,jedni mają jedno dziecko ,nie tylko z wygody ,bo trafili w loterii bardzo ciężki egzemplarz ,a inni idą za ciosem ,bo opieka nad pierwszym dzieckiem nie tak bardzo dała w kość . Znam wiele rodziców ,którym jako drugie trafiło się właśnie hnb i w życiu ,by się nie zdecydowali na kolejne ,a widząc o tym jak będzie ciężko z małą różnicą wieku ,odwlekali by to w czasie ,bo z 5-latkiem i non stop płacącym niemowlakiem byłoby jednak o wiele prościej 😄nie ma co generalizować i wszystko do jednego wora wsadzać . Ja na przykład teraz nie widzę szans na rodzeństwo ,rozwijam się dalej zawodowo,a może właśnie po 40-stce na 4-5 lat uznam ,że spróbuję mieć kolejne 🤷‍♀️

Wyraziłam tylko swoje zdanie. Super że mimo swojego hnb jesteś w stanie rozwijać się zawodowo. Ja po macierzyńskim idę na wychowawczy i dopiero jak dziecko pójdzie do przedszkola wrócę do pracy, bo u mnie prywatny żłobek kosztuje 2000zł, na państwowy nawet nie liczę, a opiekunce bym musiała oddać całą swoją pensje i część męża 🙈🙉🙊. Z obserwacji widzę że zazwyczaj dzieci więcej siedzą w domu niż chodzą do przedszkola więc też nie liczę na jakieś awanse czy nadgodziny przez pierwsze lata edukacji mojego dziecka. Jak mnie nie zwolnią to będzie sukces 🙊🙉🙈

Wysłany: 16 grudnia 2023, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Mój ma 9 m-cy a na tyłku tež nie usiedzi… ale są takie dzieci. Chodzę do takiego klubiku na osiedlu i są takie grzeczne, spokojne dzieci 🙈😅🫣. To nie Yeti, one naprawdę istnieją 😂😂.

Ja też ostatnio ze swoją poszłam i troche się zdołowałam. Jak chodzimy na rehabilitację to zawsze zaczepia wszystkich fizjoterapeutów i inne dzieci. Uśmiecha się, gada coś po swojemu itd. Jedna kobieta nawet zmieniła godziny żeby nie chodzić z nami, bo stwierdziła że moja córka za bardzo rozprasza jej synka. A na gordonkach co? Moje dziecko rozpłakało się już na wejściu. Potem nie chciała się integrować z dziećmi, ani wykonywać poleceń cioci, a jak jeden chłopiec chciał jej podać dzwoneczek to na niego zaczęła szczekać 🙈🙉🙊

• aganieszkam Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dwulatek jest dość grzecznym dzieckiem, w żłobku też super. Za to jak pójdę z nim w miejsce publiczne to włącza mu się tryb łobuza. Z mężem tak nie ma, tylko ze mną. Rzucanie się na środku parkingu, bo on chciał iść inną drogą, w przychodni robi straszny ruch, wspina się wszędzie, kładzie się na brudnej podłodze, liże ją, biega, krzyczy. Zupełnie inne dziecko 🤯🤯🤯 ale jest coraz lepiej. W aptece, czy sklepie zawsze wchodzi za lade 🤣 ostatnio ma fazy na "ja sam" i nawet sam chce wsiadać do auta i się zapinać,jak się spieszymy to mi czasem nerwy puszczają...
    Wiek 1,5-2 lata jest dość intensywny 🙈
    Moje dzieci buntują się na zmianę, córka już coraz rzadziej,ale to jest królowa rzucania się na podłogę 🙈 ostatnio w sklepie kłócili się o to, kto będzie jechał wózkiem, katastrofa 🤦‍♀️

Michaś 29.04.25(38+1tc)💙
    age.png
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.

Wysłany: 17 grudnia 2023, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Tu jest do pobrania

A co to za poradnik, bo szczerze mówiąc to taką metodę to widziałam w jakimś filmie albo serialu komediowym. Rodzice siedzieli na korytarzu i na wzajem się powstrzymywali żeby nie wejść wcześniej do płacącego dziecka.

• Zielona87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Kwietniowa wrote:
    Wyraziłam tylko swoje zdanie. Super że mimo swojego hnb jesteś w stanie rozwijać się zawodowo. Ja po macierzyńskim idę na wychowawczy i dopiero jak dziecko pójdzie do przedszkola wrócę do pracy, bo u mnie prywatny żłobek kosztuje 2000zł, na państwowy nawet nie liczę, a opiekunce bym musiała oddać całą swoją pensje i część męża 🙈🙉🙊. Z obserwacji widzę że zazwyczaj dzieci więcej siedzą w domu niż chodzą do przedszkola więc też nie liczę na jakieś awanse czy nadgodziny przez pierwsze lata edukacji mojego dziecka. Jak mnie nie zwolnią to będzie sukces 🙊🙉🙈
    U nas żłobek kosztuje 2000 minus 400 z zusu ,ale możemy sobie na to pozwolić ,chociaż co chwilę chory . Na wychowawczym siebie nie widzę ,a pracę mam 100% zdalną i nadrabiam wieczorami dużo . Nie liczę teraz może na jakieś awanse ,ale naprawdę głowa odpoczywa ,jak dziecka nie ma😄

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    2019 Histeroskopia x2 usuwany polip
    AMH 1, nasienie ok
    Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    04.11.21 3FET ostatni ❄️ 4bb encorton+accofil.
    7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    30.12- 3,85cm,fhr 171 -10+4
    11.01 usg prenatalne -crl 5,69cm fhr 165 (12+0) sanco-zdrowy chłopiec❤️👶
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    420 g❤️20+6 usg połówkowe
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    1516g❤️ 30+0 usg III trym
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
    15.07.2022 38+3❤️CC 3070 kg, 53cm 👶🥰🥰
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wprowadzą to babciowe 🙄, o którym mówili przed wyborami. To właśnie miały być pieniądze na żłobki i opiekunki. Chyba 1500 zł.

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,30501276,smialiscie-sie-z-babciowego-kiedy-nowe-swiadczenie-zapowiedz.html

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Anulinka Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Może możecie coś pomoc podpowiedzieć..zaczęliśmy 8 miesiąc i zaczęły się ciężkie noce , ale głównie dlatego , że synek w dzień je malo, zarówno mleczka jak i kaszki czy obiadku, za to w nocy potrafi dwie butle po 200 wypić.. czy znacie jakiś sposób, żeby go przestawić na jedzenie w dzień? Czy to taki etap, taki urok i trzeba przetrwać?

• Kluska Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Tu jest do pobrania

Ja uważam że to zła metoda. Gdzieś czytałam że zasypianie przez wypłakiwanie było badane i owszem dzieci po kilku dniach przestają płakać ale poziom kortyzolu mają wywalony w kosmos tak jak pierwszego dnia. One się nie przyzwyczają tylko po prostu przestają prosić o pomoc skoro jej nie dostają. Mega straszna koncepcja.

Jak obserwuję różne konta o zasypianiu to chyba częściej są propozycje odkładania do łóżeczka nawet po 50 razy i uspokajania w łóżeczku a jak się pojawi płacz to podnoszenia, tulenia i od początku. Generalnie chyba się to sprowadza do tego żeby sam moment zaśnięcia nie był na rękach rodzica czy na piersi.
    Ja wiem że w którymś momencie trzeba będzie o tym pomyśleć ale na razie nie mam kompletnie na to zasobów.
    Ale tak zupełnie ogólnie to osobiście nie znam nikogo komu by się to udało, nie mówię że niemożliwe ale w realnym życiu nie znam nikogo. Ale też może nie znam ludzi na tyle zdeterminowanych żeby zapłacić komuś tysiaka za konsultacje jak to dokładnie zrobić.

Moniek330 lubi tę wiadomość

age.png

Artvimed Kraków

18.11.2024 transfer ❄️, biochem

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️

10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Izaja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate1811 wrote:
    U nas nie przybierała na wadze i wyszło, że ma refluks ukryty ale długo się to ciągneło nim sama do tego doszłam bo każdy że niejadka, zaczeło sie od tego że nie przybierała na wadze, potem były okropne krzyki przy jedzeniu, zmiany mlek bo nie chciała jeść i też zasypiała w trakcie, nie ulewała ani nic. Poszłam od razu do osteopaty i wszystko mineło po kilku spotkaniach.

Kate, dawno Cie Tu nie widziałam
    Co u Ciebie? Jak Córeczka? Jak z jedzeniem teraz? Jak RD? Ile teraz Malutka waży?

35 lat
    Starania 09/2020
    30.09.2021- histeroskopia, usunięcie polipa
    Dwurożna macicy 😞 wykluczone
    Niedoczynnosc tarczycy- hormony uregulowane
    11.12.2021- niedrożne jajowody
  • ABK Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Tu jest do pobrania

Gdzieś czytałam że dziecko zasypia porostu bo czuję że nikt do niego nie przyjdzie i nie ukoi jego cierpienia i samotności. Bo dziecko płacze bo czuję się opuszczone i potrzebuje bliskości i przytulenia.
    A w tej metodzie nikt nie przychodzi i nie przytula. Ja chociaz mam dużo mniejsze dziecko potrafie 1-2 godzin siedzieć bujać odkładać i z powrotem podnosić bo otwiera oczy w dostawce. Ale nie zostawilabym jakby plakala bo wiem że wtedy czułaby się przede mnie porzucona i zasypialaby dlatego że czułaby się samotna i wiedziała że nikt do niej nie przyjdzie.
    Masło maślane wyszło ale smutno mi o dzieci które tak są usypiane

Kluska, Moniek330 lubią tę wiadomość

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
‹‹ 1688 1689 1690 1691 1692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ