🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Clasiia wrote:Mój organizm znowu sobie ze mnie żartuje. Czekam na miesiączkę żeby rozpocząć stymulację do nowej procedury. Okres planowo powinien być w sobotę a wczoraj wieczorem brązowe plamienie więc myślałam, że przyszedł szybciej. Rano wstałam i podpaska czysta ale myślałam, że jak pochodzę to się rozkręci. Od rana pojechałam na badania które kazali mi zrobić w 1/2dc, jest godzina 11 a okresu nadal nie ma tylko jakieś brudzenie. Teraz nie wiem czy dobrze, że zrobiłam te badania 🙄
Ja bym powtórzyła pierwszego dnia jak będzie krew, a nie plamienie i niech lekarz decyduje co weźmie pod uwagę.Kluska lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Clasiia wrote:Mój organizm znowu sobie ze mnie żartuje. Czekam na miesiączkę żeby rozpocząć stymulację do nowej procedury. Okres planowo powinien być w sobotę a wczoraj wieczorem brązowe plamienie więc myślałam, że przyszedł szybciej. Rano wstałam i podpaska czysta ale myślałam, że jak pochodzę to się rozkręci. Od rana pojechałam na badania które kazali mi zrobić w 1/2dc, jest godzina 11 a okresu nadal nie ma tylko jakieś brudzenie. Teraz nie wiem czy dobrze, że zrobiłam te badania 🙄
Według mnie będziesz musiała je powtórzyć jak się okres naprawdę zacznie, ale w sumie dobrze że zrobiłaś, bo lekarz będzie miał porównanie jak poziom hormonów masz na różnych etapach cyklu🙈🙊🙉
Kupiłam w końcu hulajnogę scoot&ride z kaskiem XS - w zestawie z wysyłką wyszło 590zl więc myślę że warto, bo same hulajnogi używane ludzie wystawiają za 350-400zł, a kask i tak bym kupiła nowy. A jutro w Lidlu i Biedronce będzie można kupić koszyk i dzwonek do roweru gdyby któraś z was była zainteresowana. W Lidlu 30zł za zestaw, a w Biedronce 10-30zł za różne gadżety. Są też kaski, ale dla większych dzieci.
Ja polecam kask Scoot&Ride, bo jest też taki mały rozmiar na rocznika, jest wyjątkowo lekki i ma światełko z tyłu - może być wyłączone , świecić, szybko migać i wolno migać. Wielkość kasku też można trochę wyregulować (45-51cm).
-
Brakuje mi tylko kijka i zastanawiam się czy jak dokupie w internecie ten z tańszych odpowiedników Scoot&Ride to czy będzie pasował ?
https://www.rowerekbiegowy.com/hulajnogi-trojkolowe/246/blubell-hulajnoga-i-jezdzik-2w1-niebieska-kij-do-nauki/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw_LOwBhBFEiwAmSEQAXCobecHz8NtNkSfHGb1MCgcgs23E_IWSe0ne87cEUaKoDAu82AxSRoCGXEQAvD_BwE
Ktoś tak robił ? -
Iga Kwietniowa wrote:Brakuje mi tylko kijka i zastanawiam się czy jak dokupie w internecie ten z tańszych odpowiedników Scoot&Ride to czy będzie pasował ?
https://www.rowerekbiegowy.com/hulajnogi-trojkolowe/246/blubell-hulajnoga-i-jezdzik-2w1-niebieska-kij-do-nauki/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw_LOwBhBFEiwAmSEQAXCobecHz8NtNkSfHGb1MCgcgs23E_IWSe0ne87cEUaKoDAu82AxSRoCGXEQAvD_BwE
Ktoś tak robił ?
Mamy Scoot&Ride i wydaje się być na tyle stabilny, że dziecko się nie przewróci. Pchać go na tym, to też nie za bardzo widzę, bo co dziecko ma wtedy zrobić z nóżkami?
U nad synek poki co chodzi tylko przy meblach wiec nie dajemy my jeszcze jeździć ale przy przymiarkach było widać, że odrazu ogarnia co z tym robić.
A jak u was z kaskiem? Jest akceptowany?2019 - starania czas start 🥰 Wiek 26lat👦👩
03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
05.2022 - beta 7dpt. 0
06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️
07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
03.2023 - SYNEK 🩵 - CC 35tc., waga 1700g, preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp.
04.2024 - naturalny cud 🩷
Ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16.
12.2024 - CÓRECZKA 🩷 - CC 39tc., waga 2800g. -
Cześć, dziewczyny, jestem na etapie wybierania mebli do pokoju niemowlaka, i zastanawiam się, jaki fotel wybrać 🤔 Porady internetowe są pisane na zlecenie producentów mebli, więc im nie ufam. Może któraś z Was znajdzie chwilę, by się podzielić swoimi spostrzeżeniami. Fotel ma służyć do karmienia, ale też np. później czytania bajek na dobranoc albo czuwania, jeśli zajdzie potrzeba. Moją uwagę zwrócił rozkładany fotel Ekolsund z Ikei, ale jest on dość głęboki - wydaje mi się, że aby karmić, musiałabym sobie powkładać jeszcze jakieś poduszeczki pod plecy. Ale z drugiej strony czy nie z każdym fotelem by tak było, że jeszcze bym go sobie dościełała, aby przyjąć optymalną pozycję do karmienia? Czy w ogóle uważacie, że funkcja rozkładania to coś, co warto mieć w pokoju dziecka? Będę wdzięczna za opinie 🧡
-
nick nieaktualnyDziuba1339 wrote:Zastanawiam się czemu ten kijek ma służyć?
Mamy Scoot&Ride i wydaje się być na tyle stabilny, że dziecko się nie przewróci. Pchać go na tym, to też nie za bardzo widzę, bo co dziecko ma wtedy zrobić z nóżkami?
U nad synek poki co chodzi tylko przy meblach wiec nie dajemy my jeszcze jeździć ale przy przymiarkach było widać, że odrazu ogarnia co z tym robić.
A jak u was z kaskiem? Jest akceptowany?
Ten kijek bez sensu, pewnie chodzi o to żeby pchać rowerek, ale tak jak piszesz dziecko nie ma gdzie nóżek położyć. My kupiliśmy kask w decathlonie za 80 zł leciutki, ale na razie jeszcze nie założyliśmy Leonowi, więc nie wiem czy zaakceptuje. -
Dziuba1339 wrote:Zastanawiam się czemu ten kijek ma służyć?
A jak u was z kaskiem? Jest akceptowany?
Na razie używamy w domu, bo mała jeszcze nie chodzi i nawet nie kupiłam butów 🙉🙊🙈 a hulajnoga to prezent na roczek, no i była niezła promocja 🙈🙊🙉
Co do kasku to próbuje ją przekonać, ale jest ciężko. Tylko że w domu też zawsze zdejmuje czapkę tryliard raz podczas ubierania, a na podwórku nie protestuje więc mam nadzieję że tak też będzie z kaskiem, bo raczej nie wyobrażam sobie żeby jeździła po chodnikach bez kasku 🙉🙊🙈 co do kijka to chyba ułatwił by mi sprawę jak chce szybko z nią gdzieś dojść albo szybko złapać 🙈🙊🙉
-
nick nieaktualnyIga Kwietniowa wrote:Według mnie będziesz musiała je powtórzyć jak się okres naprawdę zacznie, ale w sumie dobrze że zrobiłaś, bo lekarz będzie miał porównanie jak poziom hormonów masz na różnych etapach cyklu🙈🙊🙉
Kupiłam w końcu hulajnogę scoot&ride z kaskiem XS - w zestawie z wysyłką wyszło 590zl więc myślę że warto, bo same hulajnogi używane ludzie wystawiają za 350-400zł, a kask i tak bym kupiła nowy. A jutro w Lidlu i Biedronce będzie można kupić koszyk i dzwonek do roweru gdyby któraś z was była zainteresowana. W Lidlu 30zł za zestaw, a w Biedronce 10-30zł za różne gadżety. Są też kaski, ale dla większych dzieci.
Ja polecam kask Scoot&Ride, bo jest też taki mały rozmiar na rocznika, jest wyjątkowo lekki i ma światełko z tyłu - może być wyłączone , świecić, szybko migać i wolno migać. Wielkość kasku też można trochę wyregulować (45-51cm).
Czasami są taniej, ja dorwałam za 260 zł więc warto patrzeć. -
Cynamonka wrote:Cześć, dziewczyny, jestem na etapie wybierania mebli do pokoju niemowlaka, i zastanawiam się, jaki fotel wybrać 🤔 Porady internetowe są pisane na zlecenie producentów mebli, więc im nie ufam. Może któraś z Was znajdzie chwilę, by się podzielić swoimi spostrzeżeniami. Fotel ma służyć do karmienia, ale też np. później czytania bajek na dobranoc albo czuwania, jeśli zajdzie potrzeba. Moją uwagę zwrócił rozkładany fotel Ekolsund z Ikei, ale jest on dość głęboki - wydaje mi się, że aby karmić, musiałabym sobie powkładać jeszcze jakieś poduszeczki pod plecy. Ale z drugiej strony czy nie z każdym fotelem by tak było, że jeszcze bym go sobie dościełała, aby przyjąć optymalną pozycję do karmienia? Czy w ogóle uważacie, że funkcja rozkładania to coś, co warto mieć w pokoju dziecka? Będę wdzięczna za opinie 🧡
Mój się buja i rozkłada, ale niewygodnie się na nim śpi. Najlepiej jakbyś pojechała i domierzyła się do kilku - zwróć uwagę czy ci się wygodnie w nich siedzi i jak opierasz łokcie. Ja w swoim nie muszę nic podkładać. Czy potrzebna jest funkcja rozkładania ? Zależy. Jeżeli macie tylko dwa pokoje, a mąż musi się wyspać do pracy to warto żeby mieć gdzie się przespać z płaczącym, ale jeżeli macie wielki dom, a w każdym pokoju sofę to raczej nie będziesz używać tej funkcji.Cynamonka lubi tę wiadomość
-
Dżoanniks wrote:Czasami są taniej, ja dorwałam za 260 zł więc warto patrzeć.
No właśnie jak ja patrzyłam to były tylko ogłoszenia z tych fejkowych kont w takich lepszych cenach🙊🙈🙉
https://www.facebook.com/marketplace/item/1031500351390095/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
Ogólnie to uważajcie na Marketplace, bo myślę że to jest jedna osoba, ale ma z 15 różnych kont i zawsze sprzedaje topowe produkty w super niskich cenach z wysyłką, bo akurat tylko w delegacji była o odbiór jest na drugim końcu Polski. A najgorsze jest to że działa na tych wszystkich dzieci owych grupach i okrada ludzi już od kilku miesięcy i nikt nic z tym nie robi 🙉🙈🙊 Poważnie napisałam do administratora jednej z grup że dane ogłoszenia to oszustwo i wysłałam skany postów oszukanych z innych grup i myślicie że usunął te fejkowe konta z grupy ? Nie 🙊🙈🙉 -
Cynamonka wrote:Cześć, dziewczyny, jestem na etapie wybierania mebli do pokoju niemowlaka, i zastanawiam się, jaki fotel wybrać 🤔 Porady internetowe są pisane na zlecenie producentów mebli, więc im nie ufam. Może któraś z Was znajdzie chwilę, by się podzielić swoimi spostrzeżeniami. Fotel ma służyć do karmienia, ale też np. później czytania bajek na dobranoc albo czuwania, jeśli zajdzie potrzeba. Moją uwagę zwrócił rozkładany fotel Ekolsund z Ikei, ale jest on dość głęboki - wydaje mi się, że aby karmić, musiałabym sobie powkładać jeszcze jakieś poduszeczki pod plecy. Ale z drugiej strony czy nie z każdym fotelem by tak było, że jeszcze bym go sobie dościełała, aby przyjąć optymalną pozycję do karmienia? Czy w ogóle uważacie, że funkcja rozkładania to coś, co warto mieć w pokoju dziecka? Będę wdzięczna za opinie 🧡
Jeżeli kiedyś uda się jeszcze jedno dziecko to pierwsze co kupuje z rzeczy wyprawkowych to fotel tego typu:
https://modnekrzesla.pl/agustin-m-fotel-rozkladany-z-masazem-popielaty-halmar 😂
Nie bardzo podobają mi się takie fotele ale mialam okazję ostatnio karmić w nim synka i mega komfort 😀 nie był dokładnie tej firmy a robiony przez lokalny zakład meblowy, więc warto pochodzić i przymierzyć do siebie 😀 teraz już powoli kończymy przygodę z karmieniem więc bez sensu inwestować ale przy maluszku, który potrzebuje dużo bliskosci to naprawdę warto zadbać o własną wygodę 🙂Cynamonka lubi tę wiadomość
2019 - starania czas start 🥰 Wiek 26lat👦👩
03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
05.2022 - beta 7dpt. 0
03.2023 - SYNEK 🩵 - CC 35tc., waga 1700g, preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp.
12.2024 - CÓRECZKA 🩷 - CC 39tc., waga 2800g. -
Dziewczyny czy któraś z Was miała krwiaka nad ujściem szyjki? Mój ma ok 3,5 cm. Wczoraj trochę plamiłam na brązowo, dzisiaj już bardziej kawa z mlekiem. Poszłam dzisiaj na USG i lekarz kazał mi leżeć. Dostałam L4. Tak sobie myślę co może być przyczyną? Leki które biorę to estrofem 2x1, luteina 3x1, progesterone besins 3x1, euthyrox 1x1 25 mcg, żelazo 1x1 ze względu na niską ferrytynę. Dodatkowo mam straszne zaparcia co pewnie też nie pomaga. Strasznie się boję, bo powiedział że to zagraża dziecku. Czy któraś z Was miała i zakończyło się szczęśliwie? Dostałyście jakieś dodatkowe leki? Jestem w 9+4
-
nick nieaktualnyIga Kwietniowa wrote:No właśnie jak ja patrzyłam to były tylko ogłoszenia z tych fejkowych kont w takich lepszych cenach🙊🙈🙉
https://www.facebook.com/marketplace/item/1031500351390095/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
Ogólnie to uważajcie na Marketplace, bo myślę że to jest jedna osoba, ale ma z 15 różnych kont i zawsze sprzedaje topowe produkty w super niskich cenach z wysyłką, bo akurat tylko w delegacji była o odbiór jest na drugim końcu Polski. A najgorsze jest to że działa na tych wszystkich dzieci owych grupach i okrada ludzi już od kilku miesięcy i nikt nic z tym nie robi 🙉🙈🙊 Poważnie napisałam do administratora jednej z grup że dane ogłoszenia to oszustwo i wysłałam skany postów oszukanych z innych grup i myślicie że usunął te fejkowe konta z grupy ? Nie 🙊🙈🙉
A to nawet tego nie znam. Ja kupiłam na olx i takie rzeczy szukam w okolicy zamieszkania, żeby z góry nie płacić. Fakt wtedy jest dużo mniej ogłoszeń ale szansa że kroś oszuka też mniejsza.
-
Jenny93 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała krwiaka nad ujściem szyjki? Mój ma ok 3,5 cm. Wczoraj trochę plamiłam na brązowo, dzisiaj już bardziej kawa z mlekiem. Poszłam dzisiaj na USG i lekarz kazał mi leżeć. Dostałam L4. Tak sobie myślę co może być przyczyną? Leki które biorę to estrofem 2x1, luteina 3x1, progesterone besins 3x1, euthyrox 1x1 25 mcg, żelazo 1x1 ze względu na niską ferrytynę. Dodatkowo mam straszne zaparcia co pewnie też nie pomaga. Strasznie się boję, bo powiedział że to zagraża dziecku. Czy któraś z Was miała i zakończyło się szczęśliwie? Dostałyście jakieś dodatkowe leki? Jestem w 9+4
Ja nie miałam krwiaka, ale krwawiłam kilka razy na początku ciąży
Często dziewczyny pisały też, że krwiaki miały i na szczęście wszystko się skończyło dobrze
Najtrudniejsze i najlepsze co możesz teraz zrobić to odpoczywać i starać się nie denerwować (wiem, wiem to bardzo trudne, ale stres nie pomaga ani Tobie ani dzidziusiowi)
Co do zaparć, to też mnie trochę męczyły. Ja podgryzałam orzechy, jadłam namoczone śliwki suszone i piłam baaaardzo dużo wody.
Będzie dobrze ♥️
Jenny93 lubi tę wiadomość
35 lat
Starania 09/2020
30.09.2021- histeroskopia, usunięcie polipa
Dwurożna macicy 😞 wykluczone
Niedoczynnosc tarczycy- hormony uregulowane
11.12.2021- niedrożne jajowody -
Dziewczyny, wiosna idzie, mam więcej energii, czas o siebie zadbać🤣
Jak dbacie o siebie? Kiedy czujecie się dobrze? U mnie wersja podstawowa to poranny prysznic i krem na buzię, a jak jest jeszcze delikatny makijaż i ładniejsza koszulka to już luksus
Macie do polecenia jakiś balsam brązujący? Fajnie jakby szybko działał i nie śmierdział mocno 😀35 lat
Starania 09/2020
Izaja wrote:Ja nie miałam krwiaka, ale krwawiłam kilka razy na początku ciąży
Często dziewczyny pisały też, że krwiaki miały i na szczęście wszystko się skończyło dobrze
Najtrudniejsze i najlepsze co możesz teraz zrobić to odpoczywać i starać się nie denerwować (wiem, wiem to bardzo trudne, ale stres nie pomaga ani Tobie ani dzidziusiowi)
Co do zaparć, to też mnie trochę męczyły. Ja podgryzałam orzechy, jadłam namoczone śliwki suszone i piłam baaaardzo dużo wody.
Będzie dobrze ♥️
Dziękuję ❤️ Tyle już przeszliśmy. Też chcę wierzyć, że wszystko będzie dobrze, ale czasami strach jest silniejszy. Muszę nauczyć się nad nim panować -
Jenny93 wrote:Dziękuję ❤️ Tyle już przeszliśmy. Też chcę wierzyć, że wszystko będzie dobrze, ale czasami strach jest silniejszy. Muszę nauczyć się nad nim panować
Warto nauczyć się panować, fakt, bo gdy już Maleństwo pojawi się na świecie, to strach o nie, nie minie 🙈♥️35 lat
Starania 09/2020
Cynamonka lubi tę wiadomość
08.2012 26tc💔
👩
pcos❌amh 12,75➡️ 11,1❌ IO❌HbA1C 5,6%➡️5,2%❌insulina 26➡️10❌
lewy jajowód niedrożny❌
kariotyp✅ TSH 1,4➡️1,7✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv 16 (-)✅
👦
azoospermia❌
kariotyp❌
1iui 04.2022-09.05⏸️
Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
24.05-5t3 jest zarodek
07.06 -8t2 ❤️crl16 mm.
24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno170
04.07 prenatalne-12t1-crl 5.16 cm niskie ryzyka
09.08 17t2 175g💙
29.08- 20t2 połówkowe🆗350g 21t3- 392g/24t6-670g/28t6-1400g/31t2- 1900g/32t3-2100g/35t3-2800g/37t3-3400g
01.2023-38t6d/3950g/56cm👶
Powrót po rodzeństwo
11.24 iui❌
2.25kwalfikacja ivf✅
💉28.02-24dc START
11.03punkcja-23🥚➡️MII19➡️9❄️- 3AA,3AB,5x4AA,4BA, 4BB
14.04.2025 FET 4AA cb💔
9.6.2025 FET 4AA cb💔
16.07 scratching endometrium⏳ -
Izaja wrote:Dziewczyny, wiosna idzie, mam więcej energii, czas o siebie zadbać🤣
Jak dbacie o siebie? Kiedy czujecie się dobrze? U mnie wersja podstawowa to poranny prysznic i krem na buzię, a jak jest jeszcze delikatny makijaż i ładniejsza koszulka to już luksus
Macie do polecenia jakiś balsam brązujący? Fajnie jakby szybko działał i nie śmierdział mocno 😀
A tak to ja mam bzika na punkcie codziennego porannego mycia włosów 😂 teraz wielki powrót do pracy to jest okazja by odświeżyć garderobę 🫣Izaja lubi tę wiadomość
2019 - starania czas start 🥰 Wiek 26lat👦👩
03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
05.2022 - beta 7dpt. 0
12.2024 - CÓRECZKA 🩷 - CC 39tc., waga 2800g.