🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
-
WIADOMOŚĆ
-
izaz123 wrote:Tak u nas wszytsko na nie. Czasami nawet jak coś ma zrobić to to zrobi ale najpierw musi powiedzieć nie 🤨 a jak nie chce iść to się położy na podłodze i dobre. A jak czegoś zabronię to drze się jak wściekły 😖
No czyli to normalne w tym wieku 😅. Przepraszam, że tak się ucieszyłam, ale przynajmniej wiem, że to nie odbiega od normy 😅🫠.Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
@ wrote:Dziewczyny, witam Was ja i moja naturalna ciąża potwierdzona u lekarza🫣
Beta z wczoraj 34 454, dzisiaj usłyszałam serduszko😎
To są tak totalnie inne odczucia niż po pierwszej z IVF, totalne zaskoczenie a wszystko dlatego, że mówiłam "Drugie dziecko? Dziękuję, nie skorzystam"🤣Szok😁
Gratulacje. A który tydzień już ma twoja ciąża z zaskoczenia?
@ lubi tę wiadomość
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
To są tak totalnie inne odczucia niż po pierwszej z IVF, totalne zaskoczenie a wszystko dlatego, że mówiłam "Drugie dziecko? Dziękuję, nie skorzystam"🤣Szok😁
Wiem o czym mowisz, u mnie pierwsza ciaza byla naturalna, nieplanowana. Szok i bez tego ciaglego stresu i czekania. Dowiadujesz sie o ciazy i juz zaraz serduszkowa 😊@ lubi tę wiadomość
08.2012 26tc (*)💔
👩
pcos❌amh 12,75➡️ 11,1❌ IO❌HbA1C 5,6%➡️5,2%❌insulina 26➡️10❌
lewy jajowód niedrożny❌
kariotyp✅ TSH 1,4➡️1,7✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv 16 (-)✅
👦
azoospermia❌
kariotyp❌
1iui 04.2022🥳
09.05⏸️
Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
24.05-5t3 jest pęcherzyk z zarodkiem
07.06 -8t2 ❤️crl16 mm.
24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno170
04.07 prenatalne-12t1-crl 5.16 cm niskie ryzyka
09.08 17t2 175g💙
29.08 - 20t2 połówkowe🆗350g 21t3- 392g/24t6-670g/28t6-1400g/31t2- 1900g/32t3-2100g/35t3-2800g/37t3-3400g
01.2023-38t6d/3950g/56cm 👶
Powrót po rodzeństwo
11.24 iui❌
2.25kwalfikacja ivf ✅
💉28.02-24dc-ovaleap150j+provera10mg -
Dżoanniks wrote:Czy wasze dzieci są na „nie” ze wszystkim? Panie w żłobku nam przekazują, że wszystko jest na nie i ok ja też to widzę w domu, ale myślałam, że to normalny etap. Zwłaszcza, że jest często na nie, ale jak się z nim pogada to po chwili jednak współpracuje. Do tego nie rzuca się na ziemię itp. No jest uparty, ale nie wiem czy mam się jakoś mocno przejmować.2019 - starania czas start 🥰 Wiek 26lat👦👩
03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
05.2022 - beta 7dpt. 0
06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️
07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
03.2023 - SYNEK 🩵 - CC 35tc., waga 1700g, preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp.
04.2024 - naturalny cud 🩷
Ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16.
12.2024 - CÓRECZKA 🩷 - CC 39tc., waga 2800g. -
Garatulacje ❤️ nich kruszyna rośnie i daje radość ❤️@ lubi tę wiadomość
-
Dziuba1339 wrote:U nas też jest ciągle na nie ale mimo to potrafi nas słuchać. Tzn. wyraża dość ostro swoje NIE ale z wielkim żalem i płaczem robi to o co prosimy. Jak np. proszę żeby sie nie wspinał się po meblach w kuchni to zazwyczaj jest wielki płacz i krzyk nie, nie, nie ale zejdzie i z żalem rzuca się po podłodze po czym zapomina o zakazie i znowu dyla na meble 🫣
🫣no to u nas jest ten żal i rozpacz też, i lament. Ale bez kładzenia się na razie. I tak jak u was za chwilę próbuje na nowo.
Eh panie w żłobku są ogólnie fajne i miłe, ale czasem jak coś przekazują, to się człowiek zaczyna zastanawiać, czy na pewno z dzieckiem jest wszystko ok(tzn pod wzgl zachowania), czy inne dzieci tego nie robią.
Tak to przekazały jak by to było coś dziwnego i niespotykanego. Bo przecież wszystkie dzieci siedzą cichutko i ładnie się bawią, a tylko mój jest ze wszystkim na nie 🤣.
Dzięki dziewczyny.Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dziuba1339 wrote:Ale jestem zła na tego mojego chlopa... pojechałam do lekarza i na zakupy, specjalnie wszystko zaplanowałam częściowo w porze drzemki starszego tak by było mu łatwiej i wracam teraz do domu i słyszę "to nakarm małą a ja pójdę położyć na drzemkę synka..." ja wielkie oczy, że On nie spał a ten, że wsumie to nie pomyślał by go wcześniej położyć. O 14.30-15.00 to my już zawsze jesteśmy po drzemce, więc próbuje go dziś przetrzymać bez drzemki i boję się wieczoru. Zdarzały się u nas już dni bez drzemki ale to były dni pelne atrakcji, jakiś wyjść, gość itp., a taki codzienny, nudny dzień w domu bez drzemki mamy pierwszy raz.
To ja powiem Ci szczerze, że bardziej obawiałabym się dni pełnych atrakcji bez drzemki, bo jednak dziecko szybciej się zmęczy albo co gorsza zaśnie w samochodzie w drodze powrotnej np koło 18:00 😆 nam się już zdarzały dni bez drzemki i spokojnie wytrzymała z tym ,że to właśnie były takie nudniejsze dni w domu. Teraz znów chętnie leci na drzemkę, tfu tfu 😆 daj znać jak tam dzień minął..
Ja znów mam problem z Lilą ,bo niestety nie mam pojęcia jak reagować jak kogoś bije. Jestem w szoku do teraz, bo nigdy wcześniej się jej to nie zdarzyło, chciałam ją zabrać do mojej mamy ale ona nie chciała i mówiła że chce jechać do drugiej babci. No więc koniec końców to moja mama przyszła do nas , a Lila jak ją zobaczyła podbiegła do niej i zaczęła ją bić 🥺 nie umialysmy jej przetłumaczyć, że tak nie wolno, dopiero krzyknęłam na nią i wyniosłam ją do drugiego pokoju, co poskutkowało bo przyleciała i na moją prośbę przytuliła babcie i powiedziała że przeprasza.. ale potem z entuzjazmem opowiadała mężowi ,że biła babcię.. nie wiem skąd takie zachowanie się wzięło, nigdy wcześniej nic takiego nie widziała ,nawet w bajce ani u innych dzieci...Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Ja jestem załamana... moje dziecko wczoraj bez drzemki padło o 19.30. I co??? Od 4.30 jesteśmy już na nogach... a miedzy czasie dwa razu do niego wstawalam bo plakal. Niektóre dzieci normalnie chodzą spać o 19 i wstają o ludzkich godzinach a u nas jak zawsze dramat ze spaniem. Same pisałyście, że jak nie ma drzemki to normalne, że dziecko zasypia wcześniej a nie zmienia to porannego wstawania. Noo niestety jak zawsze to nas nie dotyczy. Ileż można funkcjonować bez snu? My od dwóch lat jesteśmy stałe niewyspani przez tego małego osobnika. Już śmiejemy się przez łzy, że przy tym IVF zmutowali nam komórki i powstało niezniszczalne dziecko. Sorki, ale potrzebowałam się wyżalić, ulało mi się.2019 - starania czas start 🥰 Wiek 26lat👦👩
03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
05.2022 - beta 7dpt. 0
06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️
07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
03.2023 - SYNEK 🩵 - CC 35tc., waga 1700g, preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp.
04.2024 - naturalny cud 🩷
Ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16.
12.2024 - CÓRECZKA 🩷 - CC 39tc., waga 2800g. -
Moniek330 wrote:To ja powiem Ci szczerze, że bardziej obawiałabym się dni pełnych atrakcji bez drzemki, bo jednak dziecko szybciej się zmęczy albo co gorsza zaśnie w samochodzie w drodze powrotnej np koło 18:00 😆 nam się już zdarzały dni bez drzemki i spokojnie wytrzymała z tym ,że to właśnie były takie nudniejsze dni w domu. Teraz znów chętnie leci na drzemkę, tfu tfu 😆 daj znać jak tam dzień minął..
Ja znów mam problem z Lilą ,bo niestety nie mam pojęcia jak reagować jak kogoś bije. Jestem w szoku do teraz, bo nigdy wcześniej się jej to nie zdarzyło, chciałam ją zabrać do mojej mamy ale ona nie chciała i mówiła że chce jechać do drugiej babci. No więc koniec końców to moja mama przyszła do nas , a Lila jak ją zobaczyła podbiegła do niej i zaczęła ją bić 🥺 nie umialysmy jej przetłumaczyć, że tak nie wolno, dopiero krzyknęłam na nią i wyniosłam ją do drugiego pokoju, co poskutkowało bo przyleciała i na moją prośbę przytuliła babcie i powiedziała że przeprasza.. ale potem z entuzjazmem opowiadała mężowi ,że biła babcię.. nie wiem skąd takie zachowanie się wzięło, nigdy wcześniej nic takiego nie widziała ,nawet w bajce ani u innych dzieci...
W takiej sytuacji babcia powinna powiedzieć (jakkolwiek może to głupio zabrzmi): nie bij mnie, nie podoba mi się to. Jak nie pomaga to chwycić za ręce i powiedzieć, że nie pozwolę ci mnie bić. Nie podoba mi się to. Oczywiście zachować powagę. Bez krzyków i złości. Możesz ją chwycić i odsunąć od bitej osoby (jak ona sama nie zareaguje) i powiedzieć, że babci się nie bije, że robi jej krzywdę itp. Stanowczo ale spokojnie.
No i jak się uspokoi to wtedy gadać, gadać, gadać- ale najlepiej zaraz po zdarzeniu.
Czy zadziała od razu? Pewnie nie. Czy się powtórzy? Pewnie tak. 💁🏻♀️. Pewnie minie za jakiś czas.Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
A jak sobie radzicie jak wszystko jest na NIE? Mi już czasami naprawdę ręce opadają i widzę, że niektóre rzeczy robi na złość. Nie mam cierpliwości i mam wrażenie, że ciągle się unoszę. 😕 Np. rano szykuje ją do żłobka i musimy się wyrobić na konkretną godzinę bo mąż ją zawozi po drodze do pracy. No i zaczyna się, że nie chce wstać, później nie chce się ubrać, umyć zębów, uczesac, założyć butów. O wszystko jest batalia. Czasem formą zabawy idzie albo zainteresowanie czymś (chodź założysz buty i pójdziesz zobaczyć czy jest śnieg) ale ile można w ten sposób. Ja się denerwuje i robię te rzeczy niektóre na siłę bo muszę ją przebrać, a nie mam czasu na negocjacje 😕 albo ostatnio się nauczyła wycierać brudną buzię podczas jedzenia w rękaw. I szlag mnie trafia bo tłumacze, proszę a ona patrząc mi w oczy wyciera tym rękawem. Wszystko brudne, milion bluzek na dzień, nie mogę tego doprać. 🙄👩💼 29 lat
10/2021 💔 cp i usunięty prawy jajowód
🧔 35 lat
Wszystko ok
🍀02/2022 START IVF
17.03.2022 punkcja - 7 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
I 09.04.2022 transfer blastki 4.1.1 🍀
10dpt - beta 486
14dpt - beta 3286
01.01.2023 12:00 Łucja 58cm 4240g❤️
II 30.01.2024 transfer blastki 4.1.1 🍀
9dpt - beta <0,20 odstawienie leków ☹️
🍀04/2024 START II IVF
17.04.2024 punkcja - 11 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
Hiperstymulacja -> transfer odroczony
III 07.08.2024 transfer blastki 4.1.2 🍀
10dpt - beta 130
12dpt - beta 284
-
Clasiia wrote:A jak sobie radzicie jak wszystko jest na NIE? Mi już czasami naprawdę ręce opadają i widzę, że niektóre rzeczy robi na złość. Nie mam cierpliwości i mam wrażenie, że ciągle się unoszę. 😕 Np. rano szykuje ją do żłobka i musimy się wyrobić na konkretną godzinę bo mąż ją zawozi po drodze do pracy. No i zaczyna się, że nie chce wstać, później nie chce się ubrać, umyć zębów, uczesac, założyć butów. O wszystko jest batalia. Czasem formą zabawy idzie albo zainteresowanie czymś (chodź założysz buty i pójdziesz zobaczyć czy jest śnieg) ale ile można w ten sposób. Ja się denerwuje i robię te rzeczy niektóre na siłę bo muszę ją przebrać, a nie mam czasu na negocjacje 😕 albo ostatnio się nauczyła wycierać brudną buzię podczas jedzenia w rękaw. I szlag mnie trafia bo tłumacze, proszę a ona patrząc mi w oczy wyciera tym rękawem. Wszystko brudne, milion bluzek na dzień, nie mogę tego doprać. 🙄
-
Clasiia wrote:A jak sobie radzicie jak wszystko jest na NIE? Mi już czasami naprawdę ręce opadają i widzę, że niektóre rzeczy robi na złość. Nie mam cierpliwości i mam wrażenie, że ciągle się unoszę. 😕 Np. rano szykuje ją do żłobka i musimy się wyrobić na konkretną godzinę bo mąż ją zawozi po drodze do pracy. No i zaczyna się, że nie chce wstać, później nie chce się ubrać, umyć zębów, uczesac, założyć butów. O wszystko jest batalia. Czasem formą zabawy idzie albo zainteresowanie czymś (chodź założysz buty i pójdziesz zobaczyć czy jest śnieg) ale ile można w ten sposób. Ja się denerwuje i robię te rzeczy niektóre na siłę bo muszę ją przebrać, a nie mam czasu na negocjacje 😕 albo ostatnio się nauczyła wycierać brudną buzię podczas jedzenia w rękaw. I szlag mnie trafia bo tłumacze, proszę a ona patrząc mi w oczy wyciera tym rękawem. Wszystko brudne, milion bluzek na dzień, nie mogę tego doprać. 🙄
To wycieranie u Was w rękaw to też mi jest znane ,tylko mamy do tego plucie dla zabawy ,czy wycieranie brudnych rąk w koszulkę 🤦♀️to jest chyba dla niego zabawa świetna ,bo dobrze wie ,że ręce wyciera się w chusteczkę ,bądź myje itd …
Mi już nawet Melisa nie pomaga i w sumie nie mam pomysłów jak się wyluzować ,pomaga czasem oddychanie głęboko ,by nie wyjść z siebie ,ale chyba trzeba to po prostu przetrwać 😬
👩87’
👨85’
Starania od 2015
2017 IUI😔
2018 IUI😔
2019 Histeroskopia x2 usuwany polip
AMH 1, nasienie ok
Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
03.21 start 1 ivf
04.21 ET 2x3dniowce😞
06.21 2FET CB 😞
04.11.21 3FET ostatni ❄️ 4bb encorton+accofil.
7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
26dpt- jest ❤️
6.12 -crl 9,4mm❤️
30.12- 3,85cm,fhr 171 -10+4
11.01 usg prenatalne -crl 5,69cm fhr 165 (12+0) sanco-zdrowy chłopiec❤️👶
crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
254 g ❤️ 18+0
420 g❤️20+6 usg połówkowe
710 g❤️ 24+0
980g❤️27+0
1516g❤️ 30+0 usg III trym
2180❤️33+0
2606g❤️35+4
2960g❤️37+0
15.07.2022 38+3❤️CC 3070 kg, 53cm 👶🥰🥰 -
Dziuba1339 wrote:Ja jestem załamana... moje dziecko wczoraj bez drzemki padło o 19.30. I co??? Od 4.30 jesteśmy już na nogach... a miedzy czasie dwa razu do niego wstawalam bo plakal. Niektóre dzieci normalnie chodzą spać o 19 i wstają o ludzkich godzinach a u nas jak zawsze dramat ze spaniem. Same pisałyście, że jak nie ma drzemki to normalne, że dziecko zasypia wcześniej a nie zmienia to porannego wstawania. Noo niestety jak zawsze to nas nie dotyczy. Ileż można funkcjonować bez snu? My od dwóch lat jesteśmy stałe niewyspani przez tego małego osobnika. Już śmiejemy się przez łzy, że przy tym IVF zmutowali nam komórki i powstało niezniszczalne dziecko. Sorki, ale potrzebowałam się wyżalić, ulało mi się.
U nas też totalne zmęczenie i padnięcie wcześniej nie oznacza normalnego snu, czasmi jest wręcz przeciwnie i budzi się kilkanaście razy w nocy albo potrafi wstać wcześniej niż zazwyczaj. Mnie się chce płakać a ona świeża i pachnąca 🤷♀️ więc nie jesteś samajeśli to Cię pocieszy 🤪
Dziewczyny jak tak czytam wasze posty to narasta we mnie przerażenie co mnie czeka jak Mała będzie miała 2 latka 😱 -
Yuki wrote:U nas też totalne zmęczenie i padnięcie wcześniej nie oznacza normalnego snu, czasmi jest wręcz przeciwnie i budzi się kilkanaście razy w nocy albo potrafi wstać wcześniej niż zazwyczaj. Mnie się chce płakać a ona świeża i pachnąca 🤷♀️ więc nie jesteś sama
jeśli to Cię pocieszy 🤪
Dziewczyny jak tak czytam wasze posty to narasta we mnie przerażenie co mnie czeka jak Mała będzie miała 2 latka 😱
Hmm ja znam osoby, co mówią z doświadczenia ,że bunt 2 latka to jest pikuś przy buncie 3-4 Latków ,więc ja się obawiam co będzie za rok, dwa 😁 narazie te bunty są mniejsze czy większe, ale miałam chyba za dobre wyobrażenie o 2 latku, że to słodkie małe dziecko ,które jeszcze się więcej tuli niż mu w głowie jakieś brzydkie rzeczy, a tu za nami pierwsze bicie, pyskowanie, powtarzanie każdych usłyszanych słów co gorsza tych co nie wolno 🙃 aha no i codziennie ćwiczy moją cierpliwość wspinając się tam gdzie nie wolno 😆 o tym ubiorze to już swoją drogą, ja czytałam, że rodzica najbardziej dziecko jest w stanie wyprowadzić z równowagi właśnie o poranku, gdzie jest pośpiech bo trzeba zdążyć przed pracą, przedszkolem itd. I jedyna rada jaka jest to albo wstać wcześniej, żeby czas nas tak nie gonił i nie było tych nerwów na dziecko albo oddychać głęboko i cierpliwie tłumaczyć 300 razy, co jak wiemy nieraz jest średnio wykonalne 🫣Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗
Czeka na nas ❄️
-
Spróbuj jej podsunąć pieluszkę jak je, żeby zamieniła rękaw na tą pieluszkę, u nas się tak udało. Sama teraz sięga po nią i wyciera buzię czy ręce. Rozumiem Twoje nerwy, bo sama jestem wybuchowa i naprawdę nieraz porządnie biorę się w garść i próbuje sobie tłumaczyć ,że dziecko ma etap testowania granic, że mój krzyk nic tu nie pomoże, zwłaszcza że może być tak że się do niego przyzwyczai i zaraz nic się nie obejdzie bez krzyku ,bo tylko tak będzie jakaś reakcja z jej strony. Ale szczerze Ci powiem ,że mój mąż to na ogół oaza spokoju, baaaardzo mało rzeczy jest w stanie wyprowadzić go z równowagi że zacznie krzyczeć, a młoda potrafi go sprowokować,więc to normalne że czasem się denerwujemy na dziecko ,bo ileż można tłumaczyć jedno i to samo. Ja oglądam różne rolki na ig z "instrukcją" 😆 ale wszystko pięknie ładnie w teorii ,a praktyka swoją drogą ,bo dzieci są naprawdę różne. A jakbyś spróbowała jej rano przygotować komplet ubrań po 2 bluzeczki, spodenki itd żeby mogła sama wybrać w co się ubiera ? Może tak będzie szybciej ,czymś ją zainteresować i obrócić to w zabawę. My mamy Teraz masakrę w przebieraniu pampersów , ile się trzeba nakombinować by dała sobie zmienic to masakra... I też często używam szantażu typu "jak zmienimy pampersa to dostaniesz to czy tamto" bo inaczej się nie da 🤦Starania od 01.2020
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗
Czeka na nas ❄️
-
Ja Helki się pytam codziennie co zakładamy spodnie czy sukienkę żeby własnej rano uniknąć histerii i problemów. Tak bunt 3 latka jest tragiczny , cierpliwość na wykończeniu. Brak snu od 3,5 roku i zmęczenie. Ja jestem wykończona psychicznie , a do tego Helka przyniosła ospę . Ona już wysypana , a zaraz pewnie Irenka będzie 😔 do tego jestem sama z nimi i powiem Wam , że nie mam już sił 😔 jakieś dobre rady co do kosy oprócz pianki, fioletu i heviarnu w syropie i paracetamol?
-
AsiaiHelenka wrote:Ja Helki się pytam codziennie co zakładamy spodnie czy sukienkę żeby własnej rano uniknąć histerii i problemów. Tak bunt 3 latka jest tragiczny , cierpliwość na wykończeniu. Brak snu od 3,5 roku i zmęczenie. Ja jestem wykończona psychicznie , a do tego Helka przyniosła ospę . Ona już wysypana , a zaraz pewnie Irenka będzie 😔 do tego jestem sama z nimi i powiem Wam , że nie mam już sił 😔 jakieś dobre rady co do kosy oprócz pianki, fioletu i heviarnu w syropie i paracetamol?
A Helenka chodzi do przedszkola ? Jak wygląda Wasz dzień jak jesteś z nimi sama ? Tak z ciekawości... Mi się już kończą pomysły jak i czym zająć Lile bo ona nie pobawi się sama...Starania od 01.2020
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗
Czeka na nas ❄️
-
Moniek330 wrote:A Helenka chodzi do przedszkola ? Jak wygląda Wasz dzień jak jesteś z nimi sama ? Tak z ciekawości... Mi się już kończą pomysły jak i czym zająć Lile bo ona nie pobawi się sama...
-
Dżoanniks wrote:Gratulacje
. A który tydzień już ma twoja ciąża z zaskoczenia?
6 tygodniDziuba1339, Dżoanniks, MajówkaS., kid_aa, Moniek330 lubią tę wiadomość
Ja 39 lat
On 41 lat
luty 2021 - IUI - nieudana
kwiecień 2021 - IUI - nieudana
kariotyp - oboje prawidłowy
Marzec 22:
- Punkcja - 11 pobranych/8 dojrzałych/7 zapłodnionych
- 5 blastek - witryfikacja:
* 5 dniowe - 4AB, 4BB
* 6 dniowe - 4BA, 4BB, 4BB
Kwiecień 2022
IMSI 5 dniowa blastka AB
13dpt<0.100
Czerwiec 2022
- transfer 23.06.2022
8dpt - 59,5; 11dpt-535; 13dpt-358; 15dpt-964; 18dpt-3187; 25dpt-33 753
- 28 dpt - jest serduszko
29.08.2022 I prenatalne
24.10.2022 II prenatalne - będzie dziewuszka
09.01.2023 III prenatalne
06.03.2023 CC - córcia57 cm 3640 g
-
Moniek330 wrote:Hmm ja znam osoby, co mówią z doświadczenia ,że bunt 2 latka to jest pikuś przy buncie 3-4 Latków ,więc ja się obawiam co będzie za rok, dwa 😁 narazie te bunty są mniejsze czy większe, ale miałam chyba za dobre wyobrażenie o 2 latku, że to słodkie małe dziecko ,które jeszcze się więcej tuli niż mu w głowie jakieś brzydkie rzeczy, a tu za nami pierwsze bicie, pyskowanie, powtarzanie każdych usłyszanych słów co gorsza tych co nie wolno 🙃 aha no i codziennie ćwiczy moją cierpliwość wspinając się tam gdzie nie wolno 😆 o tym ubiorze to już swoją drogą, ja czytałam, że rodzica najbardziej dziecko jest w stanie wyprowadzić z równowagi właśnie o poranku, gdzie jest pośpiech bo trzeba zdążyć przed pracą, przedszkolem itd. I jedyna rada jaka jest to albo wstać wcześniej, żeby czas nas tak nie gonił i nie było tych nerwów na dziecko albo oddychać głęboko i cierpliwie tłumaczyć 300 razy, co jak wiemy nieraz jest średnio wykonalne 🫣
Moniek a żeś mnie pocieszyła 🙈🤣😂 nie pozostaje nam nic innego jak przetrwac i nikogo nie zabić 🤭Moniek330 lubi tę wiadomość