X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
Odpowiedz

🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕

Oceń ten wątek:
  • lesna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    No właśnie z tym oczyszczaniem noska to albo na siłę albo wcale 🤦 skąd wiedziałaś że zeszło na uszy ? Skarżyl się na bol czy wyszło na kontroli że coś jest nie tak ? U nas spoko, noc już była ok, jedynie problem z zaśnięciem bo ona jak kaszle to natychmiast chce wstawać ,bo się wkurza. Gorączkuje nadal, więc już dziś podaje jej regularnie leki, bo wczoraj czekałam by podać na noc dopiero i wzroslo do 39,7 aż.. byłam z nią u lekarza ,osłuchowo czysto ,ale jak będzie kaszleć dalej to za kilka dni podjadę z nią znowu. Najgorzej że mnie drapie w gardle 🙃 Twój synek też ma taki straszny problem z piciem syropow i odciąganiem nosa ? 🤦
    W nocy obudził się z płaczem i mówił, że go boli ucho. Podobno dziewczynki przechodzą łagodniej, ale nie wiem ile w tym prawdy,trzymam kciuki, żeby u Was szybko przeszło 🤞
    Mój syn uwielbia syropy i inne leki, za każdym razem mówi, że dobre było 🫣 Nos odciągam mu bez dram, ale większość razy dmucha już sam.

imgage.png
    🧍‍♀️ '86 🧍‍♂️'87
    Starania od 2017
    oligoasthenozoospermia
    Punkcja 10.21- 24 dojrzałe komórki
    Transfer: 23.11.2021 blastka 4AA
    6dpt ⏸ 7dpt beta 82,28; 13 dpt beta 2179,55, 22 dpt jest pęcherzyk
    29 dpt 22.12. CRL 9,09mm i❤️
    12+2 CRL 6,1cm prenatalne ok
    21+0 połówkowe ok; 422 g synka
    18.08.22 cc Jan 3960g 56 cm❤️
    Transfer: 05.02.2024 blastka 4AA ❌️
    Zostało 4 ❄ 2x3AA, 1x4BA, 1x4AB
    Transfer: 06.03.2024 blastka 4AA 🙏
    5dpt beta 15,4 prog 30,40; 7dpt beta 60,8 plamienie; 14 dpt beta 2734; 20dpt krwotok😭 beta 16923;
    23 dpt usg jest pęcherzyk, brak zarodka 😔
    29dpt 6+5 8,51 mm i ❤️🥹
    9+4 CRL 2,76 cm
    Veracity niskie ryzyka, córcia😍
    20+3 ok, 336g córci
    30+3 usg III 1381g
    36+3 2341g
    18.11.24 sn Rozalia 2840, 51 cm ❤️
  • Jenny88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesna wrote:
    U nas jest totalna tatoza. Mąż w nocy nawet nie może wstać do toalety, bo jest ryk, ja mogę wyjść bez problemu 😂 Na szczęście większość rzeczy możemy robić na zmianę. Od kiedy poszłam do szpitala rodzić usypiac mogł tylko tata, wcześniej tylko ze mną chciał spać, teraz robimy to na zmianę. Polecam drugie dziecko, wtedy mamoza mija (taki żart) 😂🙈

Tzn wierzę, że istnieje tatoza, tylko nie wierzę, że u nas się pojawi😅 Nie planuje kolejnego dziecka, więc może sytuacja odmieni się trochę, gdy córka pójdzie do przedszkola za jakiś czas.

Starania od 2018

2xIVF
    I procedura ❄️❄️❄️
    Wrzesień 2020 - 1 transfer 4.1.1 (poronienie zatrzymane 6 tydz.)
    Marzec 2021 - 2 transfer 4.2.1 (poronienie zatrzymane 7 tydz., chłopiec trisomia)
    3 zarodek 4.1.1 - nie rozmroził się

II procedura - 5 zarodków, 2 zdrowe ❄️❄️ po PGS
    4.11.2021 - 3 transfer 5.1.2
    6 dpt - beta 71, progesteron 20.1, estradiol 3367
    9 dpt - beta 339, progesteron 20.4, estradiol 450
    15 dpt - beta 5770, progesteron 22.2
    12+2 - I prenatalne
    12+6 - Nifty pro
    16+0 - pierwsze ruchy
    21+3 - usg połówkowe 436g
    30+0 - usg III trymestru 1800g

39+3 - 3360g, 55cm💚👶
    Mamy ❄️5.1.1
‹‹ 2167 2168 2169 2170 2171
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ