Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
Odpowiedz

🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕

Oceń ten wątek:
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, że eksperyment ma ciąg dalszy 😁 ale z nas matki, testujemy dzieci 🤣 ja to nagrałam na pamiątkę 🥹😄

Dziewczyny , a tak z ciekawości ,ile w grupie w żłobku jest dzieci ? Ja się tak zastanawiam w kwestii przedszkola ,bo koleżanka mi podsunęła myśl ,że u nich w przedszkolu jest mało takich maluszków ,góra 7-8 dzieci na dwie panie i są oddzielone od starszych ,czyli do 3 lat (nad tym przedszkolem również się zastanawiam ale jest dalej i musiałabym ją wozić , a tu gdzie mieszkamy mamy blisko), zaś w naszym przedszkolu nieraz w grupie jest po 20 dzieci i w różnym wieku tzn pewnie tak do 5 lat, bo od 6 się idzie do zerówki tak ? 🙃 No i mam dylemat...

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 14 marca, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    O widzę, że eksperyment ma ciąg dalszy 😁 ale z nas matki, testujemy dzieci 🤣 ja to nagrałam na pamiątkę 🥹😄

Dziewczyny , a tak z ciekawości ,ile w grupie w żłobku jest dzieci ? Ja się tak zastanawiam w kwestii przedszkola ,bo koleżanka mi podsunęła myśl ,że u nich w przedszkolu jest mało takich maluszków ,góra 7-8 dzieci na dwie panie i są oddzielone od starszych ,czyli do 3 lat (nad tym przedszkolem również się zastanawiam ale jest dalej i musiałabym ją wozić , a tu gdzie mieszkamy mamy blisko), zaś w naszym przedszkolu nieraz w grupie jest po 20 dzieci i w różnym wieku tzn pewnie tak do 5 lat, bo od 6 się idzie do zerówki tak ? 🙃 No i mam dylemat...

To pewnie zależy od przedszkola 💁🏻‍♀️. My chcemy naszego oddać do takiego na osiedlu i tam grupy są tak 20-25 os. W żłobku teraz chodzi do grupy gdzie jest 18 ro dzieci, chociaż chyba rzadko są wszystkie obecne.
    Wiem też, że są żłobki gdzie tych dzieci jest max 10-15.
    My teraz wozimy na osiedle obok i mam nadzieję, że do przedszkola pójdzie już blisko, bo to jest jednak duży komfort jak ma się blisko domu placówkę. Przynajmniej dla mnie.
    A już byliśmy na dniach otwartych i bardzo nam się podobało :). Będziemy szli zapisać go na listę rezerwową.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • MajówkaS. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:

4-5 latki to starszaki, 6 latki to już zerówka. Więc maluszki to 2,5/3/4 :) u nas starszaki wychodziły na zajęcia do innej sali, a maluszki zostawały na tej do zabawy. Wspólny czas to tak z godzinkę dziennie plus posiłki :)
    Najlepiej idźcie na dni otwarte albo chociaż zadzwoń będziesz miała lepsze rozeznanie. Ja sobie chwaliłam nasze małe bliskie przedszkole. Odbierałam sobie dziecko spacerem, jak czegoś zapomniałam to 2 minuty i byłam spowrotem itp.
    Miło powspominać bo teraz mamy 20 minut jazdy samochodem szkole 🫣😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 01:18

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Okazjonalnie LUF, hormony w normie
    👱🏻‍♂️Morfologia 7%->5%->4% Fragmentacja 36%
    Diagnostyka 2020/2021
    03/2022 -Eurofertil Ostrava
    Elonva+menopur+provera❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Transfer 19.05 🍀
    5dpt beta 13,34 prog 16,5 •7dpt beta 46,9• 11dpt beta 180 • 12dpt beta 285 • 13 dpt beta 456
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    12t4d prenatalne ok, nifty zdrowy chłopiec
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • Dziuba1339 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:

My mamy zapisanego i przyjętego synka do przedszkola dalej od domu ale do takiego w którym jest osobna grupa dle maluszkow 2.5letnich. Na przyszły rok jest przyjętych tylko 7takich maluszkow. Niby nie jest to jakoś bardzo daleko od nas bo 2.5km czyli 5min samochodem ale na nogach to już jednak około 35-40min czesciowo wzdłuż ruchliwej ulicy.

2019 - starania czas start 🥰 Wiek 26lat👦👩

03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
    05.2022 - beta 7dpt. 0
    06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️

07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
    03.2023 - SYNEK 🩵 - CC 35tc., waga 1700g, preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp.

04.2024 - naturalny cud 🩷
    Ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16.
    12.2024 - CÓRECZKA 🩷 - CC 39tc., waga 2800g.
‹‹ 2178 2179 2180 2181 2182
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ