X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
Odpowiedz

🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕

Oceń ten wątek:
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zapytanie o wizytę położnej przed porodem, bo się pokłóciłam z mężem.
    Nie wiem jaki jest sens takiej wizyty (dla mnie).
    Będę mieć CC i nie będę karmić piersią.
    A jest tyle instruktażowych (także pod patronatem Szkół Rodzenia) filmów w sieci że uważam taką wizytę za zbędną. Poza tym nie lubię gdy ktoś mi się pląta po chacie. Mój dom mój kastle.
    Podobno od wizyty po porodzie nie można się wywinąć i trudno, też mi jest w smak, ale nie chcę przynajmniej przed porodem wizyty jakiegoś babska. Nie czuję takiej potrzeby ani chęci.
    Mąż chce, ja nie widzę sensu. Zresztą było ustalone dużo wcześniej, że ze względu na długą (prawie 2 etaty) i wymagającą pracę to ja się zajmuję i nic od niego nie wymagam pod tym względem, oprócz ewentualnych dojazdów do lekarza lub zakupów.
    Czy któraś nie miała i było ok?
    A może któraś miała taką wizytę i nie była zadowolona :D Szczególnie o takie historie proszę to przekażę mężowi :)

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Bazylia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    A jest tyle instruktażowych (także pod patronatem Szkół Rodzenia) filmów w sieci że uważam taką wizytę za zbędną. Poza tym nie lubię gdy ktoś mi się pląta po chacie. Mój dom mój kastle.
    Podobno od wizyty po porodzie nie można się wywinąć i trudno, też mi jest w smak, ale nie chcę przynajmniej przed porodem wizyty jakiegoś babska. Nie czuję takiej potrzeby ani chęci.
    Mąż chce, ja nie widzę sensu. Zresztą było ustalone dużo wcześniej, że ze względu na długą (prawie 2 etaty) i wymagającą pracę to ja się zajmuję i nic od niego nie wymagam pod tym względem, oprócz ewentualnych dojazdów do lekarza lub zakupów.
    A może któraś miała taką wizytę i nie była zadowolona :D Szczególnie o takie historie proszę to przekażę mężowi :)

Też nie interesuje mnie wizyta przed porodem. Poszłam na szkołę rodzenia ale na niej i tak dowiedziałam się, że położne przekazują sprzeczne informacje. Nie planuję karmić piersią i tu mąż mnie w tym wspiera. Ale boje się wizyty położnej po porodzie, że będzie się czepiać. Mus po porodzie to no trudno trzeba będzie przeżyć (może wyjdzie szybciej ze względu na psa 😂) ale przed nie zamierzam.

Krakowska lubi tę wiadomość

age.png

1 transfer... 😞💔
    2 transfer:
    9 dpt: 163,4 mlU
    11 dpt: 450,3 mlU
    13 dpt: 1920 mlU
    ♥️
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Wiem ze nie takiej odpowiedzi oczekujesz ale u mnie byla 2 razy przed porodem 😁 były to krotkie wizyty max po 15 min. Na 1 tylko dokumentacja, na 2 powiedziala co warto jeszcze zabrac do szpitala oprócz tego co na liscie. Ja byłam zadowolona bo przynajmniej poznaliśmy się przed porodem i po narodzinach nie przyjechała kompletnie obca osoba. Ale ja trafiłam na bardzo fajna polozna, można do niej dzwonić i pisać jak coś niepokoi.

Krakowska, Bocianiątko lubią tę wiadomość

preg.png
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylia wrote:
    Też nie interesuje mnie wizyta przed porodem. Poszłam na szkołę rodzenia ale na niej i tak dowiedziałam się, że położne przekazują sprzeczne informacje. Nie planuję karmić piersią i tu mąż mnie w tym wspiera. Ale boje się wizyty położnej po porodzie, że będzie się czepiać. Mus po porodzie to no trudno trzeba będzie przeżyć (może wyjdzie szybciej ze względu na psa 😂) ale przed nie zamierzam.

Super, dzięki :-)

Nie wiem czy nie ma sposobu by uniknąć wizyty tego babska też po porodzie lub przynajmniej ograniczyć do jednej. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł (może być kreatywny) może napisać tu lub na priv :-)

VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Wiem ze nie takiej odpowiedzi oczekujesz ale u mnie byla 2 razy przed porodem 😁 były to krotkie wizyty max po 15 min. Na 1 tylko dokumentacja, na 2 powiedziala co warto jeszcze zabrac do szpitala oprócz tego co na liscie. Ja byłam zadowolona bo przynajmniej poznaliśmy się przed porodem i po narodzinach nie przyjechała kompletnie obca osoba. Ale ja trafiłam na bardzo fajna polozna, można do niej dzwonić i pisać jak coś niepokoi.

Już widzę, że jesteś po. Po wizyta była tylko jedna i można ją było jakoś przełożyć itp.?

• szkaradnyszkaradek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:

Szczerze mówiąc biorąc pod uwagę twoją oszczędność na każdym kroku myślałam że akurat kp i darmowa położna, która naprawdę w wielu kwestiach potrafi fajnie doradzić jeżeli chodzi o przygotowanie walizki do szpitala, kącika dla dziecka... będzie dla ciebie idealnym rozwiązaniem. Skoro jednak nie chcesz tej wizyty to jej napisz smsa albo e-maila, że wolisz spotkać się dopiero po porodzie.

marianmalinowski.pl/kalkulator-porodu/
    matkaaptekarka.pl/dobre-witaminy-prenatalne-dla-kobiet-planujacych-ciaze-w-ciazy-i-karmiacych-piersia-ranking/
    pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
    mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/choroby-w-ciazy/cukrzyca-ciazowa/
    akademiaplodnosci.pl/blog/2020/09/04/002-poczatki-naszej-diety-podczas-staran-podcast/
    holistyczniezdrowi.pl/holistycznie-zdrowy-podcast
    natuli.pl/10-ksiazek-o-rodzicielstwie-ktore-warto-miec-w-domowej-bibliotece
    gdzierodzic.info/anioly-rodzic-po-ludzku-2022/
    akcesoria.zaufajpoloznej.pl/produkt/zestaw-porodowy/
    www.kappahl.com/pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/amningsbh/biustonosz-bezszwowy-dla-kobiet-karmiacych-2-pack/740837/
    www.srokao.pl/2017/02/analiza-atoperal-baby-plus.html
    czytamyetykiety.pl/produkt-kosmetyczny/waterwipes-chusteczki-nasaczane-czysta-woda/
    www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/zestawy-3w1/p/2_184
    www.panmaterac.pl/materace-dla-niemowlat-6
  • Bazylia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkaradnyszkaradek wrote:
    Szczerze mówiąc biorąc pod uwagę twoją oszczędność na każdym kroku myślałam że akurat kp i darmowa położna, która naprawdę w wielu kwestiach potrafi fajnie doradzić jeżeli chodzi o przygotowanie walizki do szpitala, kącika dla dziecka... będzie dla ciebie idealnym rozwiązaniem. Skoro jednak nie chcesz tej wizyty to jej napisz smsa albo e-maila, że wolisz spotkać się dopiero po porodzie.

Ale to chyba w interesie kobiety jest żeby zglosić chęć wizyty przed. Wydaje mi się, że polożne same się tym nie interesują bo nie jest to obowiązek a "przywilej" dla kobiety. Więc chyba pisanie, że nie chce się wizyty przed jest bez sensu. To chyba działa w drugą stronę. Ale może się mylę. Mam zdeklarowaną położną i jakoś nikt nie kontaktował się z chęcią przyjścia.

Opis co zabrać do szpitala jest dokładny na stronie szpitala, w którym chce się rodzić.

Co do oszczędności fakt: karmienie piersią to mega oszczędność. Ale jak są kobiety co mają lęk przed naturalnym porodem i czasem mają na to papier tak są kobiety, które mają barierę psychiczną przed kp. Ja sobie nie wyobrażam. Jak widzę reklamy laktator to już mam dziwne uczucie w piersiach. Ja też muszę być szczęśliww żeby mieć siłe dla dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2023, 11:10

age.png

1 transfer... 😞💔
    2 transfer:
    9 dpt: 163,4 mlU
    11 dpt: 450,3 mlU
    13 dpt: 1920 mlU
    ♥️
  • Dziuba1339 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:

Nie wiem czy nie ma sposobu by uniknąć wizyty tego babska też po porodzie lub przynajmniej ograniczyć do jednej. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł (może być kreatywny) może napisać tu lub na priv :-)
    Myślę że jak chcesz uniknąć wizyty położnej w domu przed porodom to możesz zapytać czy to Ty możesz podjechać do niej do przychodni załatwić formalności 🙂 z tego co wiem to u mnie w mieście większość położnych praktykuje spotkania w swoim gabinecie i jeżeli ktoś chce korzystać to ma więcej tych spotkań a jeżeli ktoś nie chce to formalność i nic na siłę 🙂 warto również poczytac opinię na jakieś lokalnej grupie społecznej lub popytać znajomych i może znajdziesz jakąś położna mniej zaangażowana, znam historię niezadowolnej dziewczyny która miała leniwa położna i rozmowę telefoniczną odznaczał jako wizytę ale w Twoim przypadku ktoś taki mógły rozwiązać problem 🙂

2019 - starania czas start 🥰 Wiek 26lat👦👩

03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
    05.2022 - beta 7dpt. 0
    06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️

07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
    03.2023 - SYNEK 🩵 - CC 35tc., waga 1700g, preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp.

04.2024 - naturalny cud 🩷
    Ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16.
    12.2024 - CÓRECZKA 🩷 - CC 39tc., waga 2800g.
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkaradnyszkaradek wrote:

Mam już skołowane za darmo 4 puszki mleka (już w szafce), a to dopiero początek.
    Wiele kobiet z osiedlowych Grup oddaje całkiem za darmo, jakbym ciągle miała czas jeździć po całym mieście to miałabym ze 20. Plus współpracuję z jedną organizacją. Tak skołowam też plastry po CC, które normalnie kosztują 70 zł.
    Dla mnie idealne rozwiązanie to nie wtrącanie mi się, a już kącik dziecięcy sobie urządzę pod siebie, a nie cudze babsko.
    "Co do szpitala" to każdy szpital ma całą swoją listę, więc łaski nie robią, a w razie wątpliwości rozwieję je u znajomych. Nie żyjemy na pustyni.

• Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ wrote:
    Dziękuję Ci za opinię😘A nie masz obaw, że będziesz rodzić w szpitalu o nizszej klasie referencyjności? U mnie cały czas to kołacze się po głowie i bezpieczeństwo Małej w razie W. A z drugiej strony - przecież nic nie musi się wydarzyć 😁
    5 minut autem od tego, który wybieram jest Szpital Wojewódzki, najwyższy stopień referencyjnosci. W razie czego przewiozą, to nie 50, czy 60 km.

@ lubi tę wiadomość

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    ➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
    age.png
    age.png

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Ja dostałam i ciągle coś dostaje. Część muszę przebrać i oddać komuś bo nie wszystkie rzeczy są w mojej estetyce.
    Szkoda, że mnie samej nikt tak nie zasypuje fajnymi ciuchami i akcesoriami np. kosmetycznymi :D

Możesz oddać do oryginalnej żółtej skrzynki PCK - oni jako jedyni dobre rzeczy przekazują potrzebującym lub sprzedają (a pieniądze przekazują potrzebującym) , a śmieci utylizują. To ostatnie jest bardzo ważne, bo nie tworzy się kolejnych wielkich wysypisk, których i tak mamy pełno 😠😡🤬
    Tak że dziewczyny jak będziecie robić wiosenne porządki to pamiętajcie - zbędne tekstylia trzeba wrzucić do żółtych skrzynek PCK.

https://pck.pl/tekstylia/

https://www.wtorpol.com.pl/kontenery/

"Wprowadzanie odzieży do ponownego użycia
    Ubrania najlepszej jakości trafiają w niezmienionej formie do second handów sieci TekStylowo lub na export, Z ubrań zniszczonych powstanie czyściwo fabryczne i paliwo alternatywne."

matkaaptekarka.pl/dobre-witaminy-prenatalne-dla-kobiet-planujacych-ciaze-w-ciazy-i-karmiacych-piersia-ranking/
    akademiaplodnosci.pl/blog/2020/09/04/002-poczatki-naszej-diety-podczas-staran-podcast/
    www.kappahl.com/pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/amningsbh/biustonosz-bezszwowy-dla-kobiet-karmiacych-2-pack/740837/
    czytamyetykiety.pl/produkt-kosmetyczny/waterwipes-chusteczki-nasaczane-czysta-woda/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:

Wiesz co ale ja bym nie unikała tych wizyt po porodzie. Położna nie przychodzi tylko po to żeby zobaczyć jak karmisz, ale też zajmuje się tobą. Czyli, ogląda jak wygląda rana czy dobrze się goi, ogląda też połogowe odchody(wiadomo po cc będzie tego mniej), żeby określić czy jest dobrze, jak weźmiesz ze szpitala zlecenie na zdjęcie szwów to też ci je sama zdejmie. Odchodzi ci wizyta ponowna w szpitalu, chyba że są rozpuszczalne. wysłucha cię jak będziesz mieć wątpliwości i podpowie. Poza tym oglądają też dziecko- ocena żółtaczki, ważenie dziecka, kształt główki podpowie jak będziesz mieć pytanie odnośnie pielęgnacji dziecka. U nas położna w szkole rodzenia powiedziała, że jest 6 wizyt, które przysługują. Pierwsze 4ry wizyty powinny być wykonane- dwie pozostałe to już twoja decyzja. Tak jest np w mojej szkole. I np u nas jest że w domu są 2ie pierwsze wizyty, dwie pozostałe jak się dobrze czujesz mogą być u nich.

Co do wizyty przed ja np nie mam takiej wizyty ale może dlatego, że moja położna jest ze szkoły rodzenia.

• Vaiana Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Ja kontaktowałam się ze swoją położną środowiskową w ciąży i powiedziałam, że nie mam potrzeby, żeby się spotykać. Chodziłam do szkoły rodzenia i przed każdą wizytą u lekarza też chodziłam do innej położnej i to mi w zupełności wystarczyło. Ta środowiskowa problemu nie robiła. Wizyty patronażowe po porodzie mamy już normalnie

age.png

Starania od 06.2019
    3x IUI ❌
    Kwiecień 2022-ivf
    30.04 - 1 transfer
    9dpt beta 127
    11dpt beta 343
    13dpt beta 741
    16dpt beta 2226
    27dpt mamy ❤️
    11.01.2023 -52cm, 3100g 🩷
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juka2018_1 wrote:
    Dziewczyny gdzie zamawiałyście butelki i rzeczy do wyprawki?
    Gemini lub allegro, tam gdzie najtaniej 😅 chociaż raz trafiłam na allegro butelki śmiesznie tanie ze sklepu z akcesoriami erotycznymi - nie zaryzykowałam.

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Gemini lub allegro, tam gdzie najtaniej 😅 chociaż raz trafiłam na allegro butelki śmiesznie tanie ze sklepu z akcesoriami erotycznymi - nie zaryzykowałam.

😂 też bym miała obawy 😂😅.

Juka2018_1 lubi tę wiadomość

• Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w jaki sposób szuka się/wybiera taką położną środowiskową? Podpisuje się jakąś umowę?

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    ➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
    age.png
    age.png

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Mam już skołowane za darmo 4 puszki mleka (już w szafce), a to dopiero początek.
    Wiele kobiet z osiedlowych Grup oddaje całkiem za darmo, jakbym ciągle miała czas jeździć po całym mieście to miałabym ze 20. Plus współpracuję z jedną organizacją. Tak skołowam też plastry po CC, które normalnie kosztują 70 zł.
    Dla mnie idealne rozwiązanie to nie wtrącanie mi się, a już kącik dziecięcy sobie urządzę pod siebie, a nie cudze babsko.
    "Co do szpitala" to każdy szpital ma całą swoją listę, więc łaski nie robią, a w razie wątpliwości rozwieję je u znajomych. Nie żyjemy na pustyni.

Tylko daty sobie sprawdzaj, bo niektóre mają dość krótkie już przy zakupie. Moja koleżanka jeździła po całym województwie i zrobiła sobie zapas Debilonu jak zmieniał skład, ale nie zwróciła uwagę na datę i później to wywaliła 🤦‍♀️

• HopeHope Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Ja nie będę miała, ale nie dlatego że nie chciałam (w sumie ani chciałam, ani nie chciałam) ale dlatego że u mnie w mieścinie takich "usług" nie świadczą. Zaszłam dwa dni temu do przychodni właśnie zapytać o tę wizyty patronażowe to mi powiedziała że one czegoś takiego nie stosują. Troszkę się zdziwiłam bo w szpitalu (miasto obok) położna mówiła że 4 wizyty się należą. Mogłabym to drążyć ale nie mam ochoty, bo i tak będę szła na szkołę rodzenia w szpitalu, w którym będę rodzić.

Jak nie masz ochoty na tę wizyty to ich po prostu nie rób, nie są obowiązkowe. A mężowi przejdzie ;)

age.png
    1 IVF:
    Start: 4.11 - antyki
    26.11 - 1DS, menopur 225
    10.12 - punkcja, 10 pęcherzyków, 8 zdegenerowanych🥚, 0 zarodków
    Grudzień: wchodzą suple
    2IVF - lipiec 2022🙏✊
    3.07 - mensinorm 300 -> 450
    14.07 - punkcja, 7 komórek, 6 prawidłowo zapłodnionych
    Mamy: ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    2x 4AA, 4x 4AB
    8.08.2022 - transfer 4AA
    14.08 - ⏸️
    15.08 - wciąż są ⏸️ to nie sen ✊️
    16.08 - 8dpt beta 99 10dpt beta 295, 12dpt beta 585, 14dpt beta 1208, 21dpt beta 14015
    3.09 - 26dpt jest ❤, CRL 3,66mm, FHR 140
    21.09 - 8+6, CRL 2,13cm, FHR 179
    3.10 - 10+3, CRL 3.8cm, FHR 170
    12.10 - prenatalne - 5.38cm, jest ok
    28.11 - będzie SYNuś ♥️
    7.02 - 28+6 - 1400 gram
    28.02 - 31+6 - 2100 gram
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Już widzę, że jesteś po. Po wizyta była tylko jedna i można ją było jakoś przełożyć itp.?
    Po porodzie to az 6 wizyt, przynajmniej u nas tak jest. Nie mam pojęcia czy mozna przekładać :/ nas nawet na szkole rodzenia straszono mopsem jeżeli by się nie miało poloznej, masakra. Ja na kazds wizyte to mam listę pytań bo zawsze coś nie pokoi 😅

preg.png

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    Dziewczyny, a w jaki sposób szuka się/wybiera taką położną środowiskową? Podpisuje się jakąś umowę?

Możesz zapytać u siebie w przychodni albo mam z okolicy. Podpisujesz z nią umowę na pierwszym spotkaniu. Jak to będzie taka z twojej przychodni to zapisze was na usg bioderek itp ;)

Jeżóweczka lubi tę wiadomość

‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ