X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰
Odpowiedz

Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰

Oceń ten wątek:
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulec wrote:
    Mam chwilę luzu więc od siebie dorzucę jeszcze kilka tipów na wyjazd z dzieckiem.
    1. okna aktywności wyjechaliśmy rano w porze pierwszej drzemki i pięknie spala w foteliku i przejechaliśmy dwie godziny bez żadnych problemów, w sumie mogliśmy przejechać jeszcze dłużej ale obudziła się przy składaniu zamówienia w Mac driwe 🙈. Gdyby nie to, że na wyjeździe z Warszawy straciliśmy jakies 20 min bo pojechaliśmy na pamięć i wpakowaliśmy się w lokalny korek który można było spokojnie objechać to myślę że spokojnie przejazd 3 godz moglibyśmy zrobić ciągiem i miałaby spala.

2. Postoje. Jak już się zatrzymuje to lepiej zrobić na tyle długi postój żeby dziecko zmeczylo się na tyle żeby spokojnie zasnęło w foteliku. Okazało się że nasza buba potrzebuje 1,5 godz żeby zasnąć w foteliku. W jedną stronę jak ruszyliśmy po godzinie to musieliśmy po 12 km stawać na pierwszej stacji benzynowej na kolejne 45 min. i dopiero wtedy zasnęła.

4. Rutyna. Dziecko nie wybacza zmian w rutynie dnia. Jak ostatniego wieczora później poszła spać to już przy usypianiu była jazda.

3. Ubranka. Właściwie spakowaliśmy się optymalnie. Jedyna rzecz o której nie pomyślałam to ciepłe bluzy dresowe, bo poranki poza miastem, a tym bardziej przy lesie i jeziorze bywały chłodne. Wzięłam tylko jedna ciepła bluzę i chodziła w niej cały pobyt, chociaż na upartego mogliśmy podjechać do miejscowości gminnej i kupić coś w pepco. Przydał nam też się ciepły śpiworek bo nie tylko w nim spala ale też jeździła w wózku. No i koniecznie moskitiera.

4. Niezbędnik kosmetyczny. Pieluchy i mokre chusteczki must have i wiadomo, że kto z sobą nosi ten innych nie prosi, chociaż teraz nawet na wsiach są już Biedronki i w razie potrzeby można uzupełnić braki. Zabraliśmy też sól fizjologiczna i gaziki do czyszczenia oczu, wode morska w sprayu + aspirator do noska krem z filtrem, mąż dokupywał mydło w płynie biały jeleń żeby jakoś umyć malucha i przeprać rzeczy.

5. Mata. Mąż uznał to za niezbędnik malucha i spakował nasza mate z nukido. Myślę że na taki wyjazd pociągiem albo samolotem to można zapakować taka zwykła szmaciana mate z palakami jeśli tylko w bagażu jest na to miejsce. Świetnie sprawdzały nam się też duże maty plażowe z folią od spodu.

6. Pakowanie mieliśmy że sobą wózek z gondola wiec miejsca w bagażniku nie było za wiele dlatego postawiliśmy na miękkie torby. Ja małej od razu po urodzeniu kupiłam torbę podróżna z Puccini https://puccini.pl/rozowa-torba-podrozna-z-regulowanym-paskiem-bm2025-3c bo uważam że jest równie funkcjonalna jak ta fancy mommy bag, a o niebo tańsza (ja w outlecie wyhaczyłam ja za 100). Poza tym ja standardowo miałam swoją miękka torbę a maz plecak. Na dodatkowe rzeczy świetnie sprawdziły się niebieskie torby z Ikea zwłaszcza ta na wózek https://www.ikea.com/pl/pl/p/frakta-torba-do-wozka-niebieski-90149148/. Patent z torbami i Ikea na wyjazd podpatrzony na kanale Ula pedantula 🙂
    A ta klasyczna niebieska torba Ikea to najlepsza plażówka ewer. Jest też dostępna wersja beżowa, taka bardziej cywilna ale tylko stacjonarnie, a mi jakoś ostatnio nie po drodze do Janek.

7. Chusta i nosidło. Pójdą wszędzie tam gdzie wózek nie da rady i są nieocenione do wyciszania i uspokajania dziecka po nadmiarze wrażeń.

8. Przyjazd do domu nie oznacza końca wyjazdu. Byliśmy już zmęczeni historia z burzą i uszkodzonym autem, że poprosiliśmy teściowa o wsparcie, ja już prawie uspilam mała i poprosiłam żeby teściowa się koło niej położyła, głaskała ja a ja w tym czasie się wykompie. Mala się przebudziła i zaczęła się jazda. Na początku poplakiwala i trochę marudziła a w pewnym momencie odpaliła taka histerię że nie można było się z nią skomunikowac, kompletny amok, taka klasyczna kółka z przebodzcowania, udało się ją uspokoić dopiero po godzinie jak mąż wziął ją na ręce, mocno przytulił i skakał na piłce, a ja jak mantrę śpiewałam kołysankę. Teraz już wiem że w takich sytuacjach z męczenie się nie liczy, rozpakowywanie bagaży może zaczekać, a liczy się tylko to żeby wyciszyć dziecko i dać mu wsparcie.

8. To czego nie miałam, a myślę że warto
    - laktator teraz wiem, że bez niego nie ma co się ruszac z domu bo jak maluch ma gorszy dzień to może nie do końca opróżnić pierś i może z tego wyjść zapalenie z którym teraz się bujam
    - składana wanienka, albo basenik. Teść znalazł jakąś miskę która wizualnie wydawała się dość dużą, ale realnie za krótka na malucha który jeszcze nie siedzi
    - namiot plażowy. Ratowaliśmy się robiąc parawan z wózka i parasolki.
    - słoiczki. Jak za chwilę wjedzie rozszerzanie diety to myślę, że bez nich się nie obejdzie.
    - pokrowiec przeciwdeszczowy na wózek. Moskitierę mieliśmy, a o pokrowcu zapomnieliśmy.
    - okulary. Jeszcze nie kupiliśmy ale myślę, że najwyższy czas żeby ogarnąć temat. Mała miała kapelutek od słońca, ale promienie od wody też się odbijają.
    - hamak mam na liście zakupowej
    - osłonka na huste/ nosidło chyba kupię na dzień dziecka bo jak będziemy chcieli jechać nad morze to będzie niezbędna.
    - jakieś szybkie do przygotowania jedzenie lub gotówce, bo nikt na urlopie nie ma ochoty na stanie w garach.

Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopisze
    Dzięki za rady i polecajki🤗
    To u Nas podobnie było z jazdą w góry, na pierwszą drzemkę i pewnie spała by dłużej jął 2h,ale korek przed Krk tak długo trwał i staliśmy w miejscu,że się obudziła 😉

Co do picia wody, to nasza Panna wypiła b.box prawie cały,od razu załapała o co w nim chodzi, kubeczek doidy uwielbia, ale zawsze się nim oblewa 😄

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • Yuki Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulec wrote:
    Mam chwilę luzu więc od siebie dorzucę jeszcze kilka tipów na wyjazd z dzieckiem.
    1. okna aktywności wyjechaliśmy rano w porze pierwszej drzemki i pięknie spala w foteliku i przejechaliśmy dwie godziny bez żadnych problemów, w sumie mogliśmy przejechać jeszcze dłużej ale obudziła się przy składaniu zamówienia w Mac driwe 🙈. Gdyby nie to, że na wyjeździe z Warszawy straciliśmy jakies 20 min bo pojechaliśmy na pamięć i wpakowaliśmy się w lokalny korek który można było spokojnie objechać to myślę że spokojnie przejazd 3 godz moglibyśmy zrobić ciągiem i miałaby spala.

2. Postoje. Jak już się zatrzymuje to lepiej zrobić na tyle długi postój żeby dziecko zmeczylo się na tyle żeby spokojnie zasnęło w foteliku. Okazało się że nasza buba potrzebuje 1,5 godz żeby zasnąć w foteliku. W jedną stronę jak ruszyliśmy po godzinie to musieliśmy po 12 km stawać na pierwszej stacji benzynowej na kolejne 45 min. i dopiero wtedy zasnęła.

4. Rutyna. Dziecko nie wybacza zmian w rutynie dnia. Jak ostatniego wieczora później poszła spać to już przy usypianiu była jazda.

3. Ubranka. Właściwie spakowaliśmy się optymalnie. Jedyna rzecz o której nie pomyślałam to ciepłe bluzy dresowe, bo poranki poza miastem, a tym bardziej przy lesie i jeziorze bywały chłodne. Wzięłam tylko jedna ciepła bluzę i chodziła w niej cały pobyt, chociaż na upartego mogliśmy podjechać do miejscowości gminnej i kupić coś w pepco. Przydał nam też się ciepły śpiworek bo nie tylko w nim spala ale też jeździła w wózku. No i koniecznie moskitiera.

4. Niezbędnik kosmetyczny. Pieluchy i mokre chusteczki must have i wiadomo, że kto z sobą nosi ten innych nie prosi, chociaż teraz nawet na wsiach są już Biedronki i w razie potrzeby można uzupełnić braki. Zabraliśmy też sól fizjologiczna i gaziki do czyszczenia oczu, wode morska w sprayu + aspirator do noska krem z filtrem, mąż dokupywał mydło w płynie biały jeleń żeby jakoś umyć malucha i przeprać rzeczy.

5. Mata. Mąż uznał to za niezbędnik malucha i spakował nasza mate z nukido. Myślę że na taki wyjazd pociągiem albo samolotem to można zapakować taka zwykła szmaciana mate z palakami jeśli tylko w bagażu jest na to miejsce. Świetnie sprawdzały nam się też duże maty plażowe z folią od spodu.

6. Pakowanie mieliśmy że sobą wózek z gondola wiec miejsca w bagażniku nie było za wiele dlatego postawiliśmy na miękkie torby. Ja małej od razu po urodzeniu kupiłam torbę podróżna z Puccini https://puccini.pl/rozowa-torba-podrozna-z-regulowanym-paskiem-bm2025-3c bo uważam że jest równie funkcjonalna jak ta fancy mommy bag, a o niebo tańsza (ja w outlecie wyhaczyłam ja za 100). Poza tym ja standardowo miałam swoją miękka torbę a maz plecak. Na dodatkowe rzeczy świetnie sprawdziły się niebieskie torby z Ikea zwłaszcza ta na wózek https://www.ikea.com/pl/pl/p/frakta-torba-do-wozka-niebieski-90149148/. Patent z torbami i Ikea na wyjazd podpatrzony na kanale Ula pedantula 🙂
    A ta klasyczna niebieska torba Ikea to najlepsza plażówka ewer. Jest też dostępna wersja beżowa, taka bardziej cywilna ale tylko stacjonarnie, a mi jakoś ostatnio nie po drodze do Janek.

7. Chusta i nosidło. Pójdą wszędzie tam gdzie wózek nie da rady i są nieocenione do wyciszania i uspokajania dziecka po nadmiarze wrażeń.

8. Przyjazd do domu nie oznacza końca wyjazdu. Byliśmy już zmęczeni historia z burzą i uszkodzonym autem, że poprosiliśmy teściowa o wsparcie, ja już prawie uspilam mała i poprosiłam żeby teściowa się koło niej położyła, głaskała ja a ja w tym czasie się wykompie. Mala się przebudziła i zaczęła się jazda. Na początku poplakiwala i trochę marudziła a w pewnym momencie odpaliła taka histerię że nie można było się z nią skomunikowac, kompletny amok, taka klasyczna kółka z przebodzcowania, udało się ją uspokoić dopiero po godzinie jak mąż wziął ją na ręce, mocno przytulił i skakał na piłce, a ja jak mantrę śpiewałam kołysankę. Teraz już wiem że w takich sytuacjach z męczenie się nie liczy, rozpakowywanie bagaży może zaczekać, a liczy się tylko to żeby wyciszyć dziecko i dać mu wsparcie.

8. To czego nie miałam, a myślę że warto
    - laktator teraz wiem, że bez niego nie ma co się ruszac z domu bo jak maluch ma gorszy dzień to może nie do końca opróżnić pierś i może z tego wyjść zapalenie z którym teraz się bujam
    - składana wanienka, albo basenik. Teść znalazł jakąś miskę która wizualnie wydawała się dość dużą, ale realnie za krótka na malucha który jeszcze nie siedzi
    - namiot plażowy. Ratowaliśmy się robiąc parawan z wózka i parasolki.
    - słoiczki. Jak za chwilę wjedzie rozszerzanie diety to myślę, że bez nich się nie obejdzie.
    - pokrowiec przeciwdeszczowy na wózek. Moskitierę mieliśmy, a o pokrowcu zapomnieliśmy.
    - okulary. Jeszcze nie kupiliśmy ale myślę, że najwyższy czas żeby ogarnąć temat. Mała miała kapelutek od słońca, ale promienie od wody też się odbijają.
    - hamak mam na liście zakupowej
    - osłonka na huste/ nosidło chyba kupię na dzień dziecka bo jak będziemy chcieli jechać nad morze to będzie niezbędna.
    - jakieś szybkie do przygotowania jedzenie lub gotówce, bo nikt na urlopie nie ma ochoty na stanie w garach.

Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopisze

Świetna lista. Swoją drogą podziwiam, bo mnie dłuższy wyjazd z Mała mega stresuje 🤦‍♀️ ale muszę się wreszcie jakoś przełamać. A ta torba na wozekbz ikea! Meeeega! Zaraz będę zamawiać 😁

Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

06.03.2024 r., 3600 g szczęścia 💗

age.png
  • ........ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny i Roczek 2w1 mamy w dzień Ojca mieliśmy robić w knajpie ale oczywiście wszystko w ten dzień zajęte albo poprostu mówią tak bo im się nie opłaca robić na 8 osób w tym 2 dzieci No i H więc robimy w domu będzie mało osób bo teściowie chrzestni No i my.
    Zamówię torta,znajomy nam zrobi platery No i mięsko na obiad i tyle a te pieniądze co bym wydała na jakąś większą imprezę czy coś to wolę młodemu na konto wpłacić tak jak odkładam mu te 800+

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2024, 07:41

KateM lubi tę wiadomość

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Yuki Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do skadanej wanienki to one są niestety małe. Mam taką dla Małej, jest mega fajna, bo mało miejsca zajmuje i łatwo ja przewieźć, ale już w tym momencie musimy ja wymienić na normalną, bo jest większa. Młoda chodzi w ciuszkach rozmiar 68 więc jeśli masz większe, nie siedzące dziecko to moim zdaniem się nie sprawdzi. Teraz jak zaczyna się wiercić, to łatwo może się uderzyć w główkę. Myślę, że wrócimy do niej jak Mała zacznie siedzieć.

Swoją drogą wczoraj miałyśmy się szczepić na meningokoki, ale ze matka zakatarzona to nic z tego nie wyszło. No i w sumie doktor doradziła nam, żeby szczepić się p 6 m-cu, bo wtedy są tylko dwie dawki a nie 3. Więc w sumie i taniej i mniej bólu dla Małej.

Gameta Rzgów
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

age.png
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy składana wanienkę i myśle ze jeszcze nam trochę posłuży, wiec pewnie zależy od rozmiaru 😊

M nosi 74/80

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2024, 08:47

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm
  • ABK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaBbbbb wrote:
    My mamy składana wanienkę i myśle ze jeszcze nam trochę posłuży, wiec pewnie zależy od rozmiaru 😊

M nosi 74/80

Moja jeszcze nie wchodzi w 80.

Swoją drogą waży nieco 8kg, wczoraj spotkałam babkę gdzie dziewczynka młodsza od Zosi o 4 dni i 11kg, ręce by mi odpadły

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • dallia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    A co do skadanej wanienki to one są niestety małe. Mam taką dla Małej, jest mega fajna, bo mało miejsca zajmuje i łatwo ja przewieźć, ale już w tym momencie musimy ja wymienić na normalną, bo jest większa. Młoda chodzi w ciuszkach rozmiar 68 więc jeśli masz większe, nie siedzące dziecko to moim zdaniem się nie sprawdzi. Teraz jak zaczyna się wiercić, to łatwo może się uderzyć w główkę. Myślę, że wrócimy do niej jak Mała zacznie siedzieć.

Swoją drogą wczoraj miałyśmy się szczepić na meningokoki, ale ze matka zakatarzona to nic z tego nie wyszło. No i w sumie doktor doradziła nam, żeby szczepić się p 6 m-cu, bo wtedy są tylko dwie dawki a nie 3. Więc w sumie i taniej i mniej bólu dla Małej.

a to ciekawe bo my szczepilismy juz i tez bedzie miala dwie dawki bexero na B a potem ok. roczku na te pozostale szczepy chyba ze tu mowa w całosci dwie dawki bo nam teoretycznie wychodzą 3 no ale o juz inny szczep ta trzecia podpytam na nastepnej wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2024, 10:24

age.png

weight.png

starania od marca 2020🙏
    leczenie w klinice - luty 2022

👩 29 HSG - niedrożny lewy jajowód ❌AMH 1.91 😔
    Kariotypy, cba, cytokiny ok Kir bx
    👦 34 wszystko ok

Druga procedura pierwszy transfer
    Zostaly 2 × 4.1.1❄❄
    2.05 - FET 🥰🙏 --> 17.01.2024 Buba 3430g 52 cm <3
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:

Swoją drogą waży nieco 8kg, wczoraj spotkałam babkę gdzie dziewczynka młodsza od Zosi o 4 dni i 11kg, ręce by mi odpadły
    To Moja nosi 74/80 i wazy prawie 10kg🙈ale ona od urodzenia kluseczka 😄 I fakt takich bickow jak teraz to nigdy nie mialam🤣
    Właśnie uspilam na drzemkę, obie mokre, bo zapowiadają u nas burze.

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko

Wysłany: 29 maja 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:

No nam rośnie wielki chłop 😜 gdzieś do tego min 1.85m musi uciągnąć
    Nie ma co porównywać 🤭

M tez już wazy ponad 8kg i pomimo moich niedogodności jakoś dajemy radę 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2024, 11:16

KateM, zosiaaaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png

5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm

Marcelka, 3380g, 52cm

Wysłany: 29 maja 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce kupić drugie krzesełko do domu babci, pomyślałam o tym z ikei

Co warto dokupić do niego?

Bo to osobno się kupuje krzesełko i tackę? 🙈

Czy lepiej jakieś inne?

age.png

age.png

5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm

Marcelka, 3380g, 52cm
  • dallia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zakochana dziewczyny w tej wkladce 🥳🥰 po wakacjacg spacerowka chyba z nami zostanie 🤣 merino to kolor kawa z mlekiem a rozowy len to brudny roz polecam mega

bd6182794df27.jpghttps://zapodaj.net/plik-X2A1swPens

PatrycjaBbbbb, ........, Pusiek, Angel24, ABK lubią tę wiadomość

age.png

weight.png

starania od marca 2020🙏

👦 34 wszystko ok

Zostaly 2 × 4.1.1❄❄

Wysłany: 29 maja 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dallia wrote:
    Jestem zakochana dziewczyny w tej wkladce 🥳🥰 po wakacjacg spacerowka chyba z nami zostanie 🤣 merino to kolor kawa z mlekiem a rozowy len to brudny roz polecam mega

Śliczna 🙂💖

dallia lubi tę wiadomość

age.png

age.png

5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm

Marcelka, 3380g, 52cm
  • Kasiulec Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:

Moja "Klucha" ma 4,5 mies. i 7,6 (urodziła się 3472 i 58 cm) a ja z domu bez nosidła się nie ruszam, a w domu się chustujemy bo by mi ręce urwało.
    Córka kuzynki na początku maja miała 9 mies i 7,8 (urodziła się 2830 i 49 cm).

Dziecko dziecku nie równe.

KateM, zosiaaaa, ........ lubią tę wiadomość

Starania od listopada 2018
    2019 - 2020 monitoring
    🧍82
    morfologia 0,% nadczynność tarczycy ogarnięta jodem,
    🧍‍♀️85
    PCOS, insulinoopornosc, AMH 9, MFTR hetero, PAI -1 homo, Endo receptywne
    01.2021 - 1IUI ✖️ 02.2021 - 2 IUI ✖️
    Oviklinika
    04.2021 - SONO HSG 🆗
    O8.2021 - 3 IUI✖️, 10.2021 - ICSI ✖️ brak zarodków 😭, 02.2022 ❄️❄️ trzydniowe 💪 29.04. - FET 8B🍍beta 0
    13.09 - FET beta 0
    27.02.2023 IMSI-MSOME, FAMSI, EMBRIOGEN, 11/23 komórki ok, 10/10 zapłodnionych, 3 doba - 8 BB x 6, 10 BB x 2, 5 doba 3BB, 3BB, 5AB ❄️, 5BB❄️, 6 doba 3CC ❌, 6 BB❄️,
    PTG 🧬❄️❄️🆗
    12.05.2023 🍍FET 5.2.2, cykl sztuczny, Estrofem 3x1, Luteina 3x2, Accofil wlew + zastrzyki 1/4 ampułki, Atosiban, Relanium,Heparyna, Accard, Prolutex
    age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dallia wrote:

Pięknie wygląda 😍 do spacerówki też na pewno sobie taką kupię 🤩

dallia lubi tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • KateM Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dallia wrote:

Cudo!
    My skusiliśmy się na wkładkę do fotelika, fakt dziecko gorące bo ciepło, ale plecy suche ❤️
    Oczywiście 1.5 miesiąca namawiałam męża do włożenia, ale ciągle mu coś odstawało i nie pasowało 😀

Też przez podróżą na Mazury byliśmy z fotelikiem u doradcy, okazało się że cybex ma 3 pozycję, a my używaliśmy złej stąd dla postawa w foteliku. Polecam jakby ktoś miał wątpliwości, okazało się też że cybex nie lubi się z niemieckimi autami 😂chociaż w kilku miejscach mówiono nam, że kanapa w aucie idealna do każdego fotelika 😀

Dzisiaj za poleceniem Kubeczka młody pił wodę i chyba mu się podobało 🥹

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • dallia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Cudo!
    My skusiliśmy się na wkładkę do fotelika, fakt dziecko gorące bo ciepło, ale plecy suche ❤️
    Oczywiście 1.5 miesiąca namawiałam męża do włożenia, ale ciągle mu coś odstawało i nie pasowało 😀

Też przez podróżą na Mazury byliśmy z fotelikiem u doradcy, okazało się że cybex ma 3 pozycję, a my używaliśmy złej stąd dla postawa w foteliku. Polecam jakby ktoś miał wątpliwości, okazało się też że cybex nie lubi się z niemieckimi autami 😂chociaż w kilku miejscach mówiono nam, że kanapa w aucie idealna do każdego fotelika 😀

Dzisiaj za poleceniem Kubeczka młody pił wodę i chyba mu się podobało 🥹

Uuu my tez mamy cybexa fotelik i uzywamy go tak jak kest tylko na plasko rozkladamy jak gdzies idziemy a tu chodzi o 3 pozycje do auta? Bo my mamy baze.
    No do fotelika tez chyba zamowimy boska jest🥰

age.png

weight.png

starania od marca 2020🙏

👦 34 wszystko ok

Zostaly 2 × 4.1.1❄❄
  • KateM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dallia wrote:
    Uuu my tez mamy cybexa fotelik i uzywamy go tak jak kest tylko na plasko rozkladamy jak gdzies idziemy a tu chodzi o 3 pozycje do auta? Bo my mamy baze.

Nie wiem jak to opisać, ale jest opcja maksymalnie złożona i maksymalnie rozłożona i pomiędzy nimi taka pośrednia 😀

dallia lubi tę wiadomość

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • Yuki Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dallia wrote:

A jaki macie model tego fotelika? Bo zastanawiam się nad zmianą na taki od 9 kg i właśnie myślałam o cybexie. Możecie go używać na przednim siedzeniu?

Co do wkładek możecie napisać skąd zamawialiście i jaki materiał? Tylko merino? Bo się zagubiłam. A coś takiego antypotowego by się przydało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2024, 22:19

Gameta Rzgów
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

age.png
  • Yuki Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaBbbbb wrote:

M nosi 74/80

A która to wanienka? Młoda tak się kręci i wygina, że jest w stanie głowa przywalić w krawędź 🤦‍♀️ a w sumie wybierałam najdłuższą. Więc może coś źle robimy podczas kąpieli 🤔 aczkolwiek myślę, że do niej wrócimy jak zacznie siadać.

Gameta Rzgów
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

age.png
  • dallia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    A jaki macie model tego fotelika? Bo zastanawiam się nad zmianą na taki od 9 kg i właśnie myślałam o cybexie. Możecie go używać na przednim siedzeniu?

https://www.cybex-online.com/pl/pl/p/CS_PL_Cloud_T_i-Size_EN.html

My mamy ten typowo niemowlęcy do 13 tyg Niny do 2 lat zobaczymy czy tyle będzie służyć czy będzie szybciej trzrba zmienic. Na stronie cybexa można sprawdzić wybierając konkretny samochód gdzie można wozić niestety większość samochodów tylko z tyłu w tym nasz ale może akurat. Dla mnie największym plusem jest to że rozkłada się na płasko. Raczej unikamy używania go jako wózka itd ale jak mała nam zaśnie albo coś no to nie mam takich wyrzutów sumienia że np gdzieś idziemy i ją nie przełożyłam do gondoli tylko jak śpi to jej właśnie rozkładam na płasko

Yuki lubi tę wiadomość

age.png

weight.png

starania od marca 2020🙏

👦 34 wszystko ok

Zostaly 2 × 4.1.1❄❄
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ