WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰
Odpowiedz

Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰

Oceń ten wątek:
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 14 maja, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dallia wrote:
    Ale aporpo bycia najgorsza matka to może ja aż tak drastycznie o sobie nie myślę ale ciągle myślę że powinnam się bardziej starac. Od jakiś paru miesięcy czuje ze wróciłam do swojego życia i mam ochotę na swoje dawne przyjemności różnego rodzaju gdzie przez pierwszy rok cały poświęciłam się malej. I teraz mam wyrzuty sumienia ze nie mam wyrzutów sumienia kiedy idę do pracy i się cieszę albo mala zostaje z tata babcia. Także to chyba jakas część macierzyństwa. Na szczepieniu dostaliśmy skierowanie do.logopedy bo mała dalej nie mówi żadnego słowa i już swiruje że albo jakieś pierwsze objawy autyzmu albo to też moja wina bo nie zabrałam się do tego jak powinnam no wiec chyba ciągle będziemy się o coś obwiniać 😌

Nieee głupoty, jak się zabrać za naukę mówienia u dziecka… pewnie można wspomagać, ale jak nie będzie chciało to mówić nie będzie przecież. No chyba że dziecko już duże, to inna historia

Z takimi milowymi umiejętnościami trzeba czekać, aż przyjdzie ten jeden dzień, w którym dziecko wstanie jakgdyby nigdy nic i odblokuje nową szufladkę z umiejętnościami w głowie i zacznie to robić 🤪

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb

Wysłany: 14 maja, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Ten wyjazd to jest jeden pech mam wrażenie.
    Przy odprawie okazało się że wpisała babka źle moje nazwisko (nie jesteśmy małżeństwem), wszystko sprawdziliśmy i było okey w biurze a tu na umowie która dostaliśmy taki zonk.
    Później rzyg na lotnisku, w Turcji nie dali nam wózka przy rękawie tylko dopiero na taśmie więc śpiące dziecko na ręku. Przed startem już była kupa gigant, więc tylko można było akcja pampers. Po odebraniu wózka, okazało się że przemoklo ubranie zmiana. W autobusie nas rozdzielono i jednego końca autobusu drugie z drugiego, znowu sama że śpiącym dzieckiem. Kolacja i kolejny rzyg w restauracji, na siebie ja całą zarzygana bo siedziala u mnie na kolanach. Zdjęty pampers do kapania, zasilała tatę. Dziś rano temperatura, później wywaliła rozwalona górna i dolna warga. Wzięliśmy na spacer promenada bo spala, morskie ciepłe powietrze jak inhalacja, temperatura na dwa razy zbijana ibuprofen po godzinie poprawka paracetamolem, po 6h to samo. Jestem zalamana

Przeczytałam ze spokojem i nie znajduje nic co można by było uznać za pech nad pechami, zwyczajne problemy ludzi poza domem

Myślę że jesteś trochę zmęczona, albo coś Cię trapi i nie pozwala Ci zauważać tych dobrych promyczków, głowa do góry, ściskam 😘

Dla pocieszenia, my też zaraz lecimy z naszymi bąbelkami, nie wykupujemy miejsc w samolocie i też wierzę że będzie cyrk, ale sama tego chcę 🙂

fortunate_bunia, Kluska, KateM, Nadziejka30 lubią tę wiadomość

age.png

age.png

5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm

Marcelka, 3380g, 52cm

• Kluska Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Abk, nie moja sprawa, ale zrób coś z tym, bo brzmi to kolejny raz bardzo toksycznie.

Jesteś cudowną mamą, to nie Twoja wina, że dzidzia jest chora. Tak się zdarza jak chodzi do żłobka. Masz ubezpieczenie, jesteście bezpieczne.

Absolutnie się zgadzam. Rzeczy się dzieją i będą dziać ale to nie powód żebyśmy jeszcze same sobie dosrywały.

Wysłałam Ci zaproszenie.

age.png

Artvimed Kraków

18.11.2024 transfer ❄️, biochem

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️

10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 14 maja, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Ten wyjazd to jest jeden pech mam wrażenie.
    Przy odprawie okazało się że wpisała babka źle moje nazwisko (nie jesteśmy małżeństwem), wszystko sprawdziliśmy i było okey w biurze a tu na umowie która dostaliśmy taki zonk.
    Później rzyg na lotnisku, w Turcji nie dali nam wózka przy rękawie tylko dopiero na taśmie więc śpiące dziecko na ręku. Przed startem już była kupa gigant, więc tylko można było akcja pampers. Po odebraniu wózka, okazało się że przemoklo ubranie zmiana. W autobusie nas rozdzielono i jednego końca autobusu drugie z drugiego, znowu sama że śpiącym dzieckiem. Kolacja i kolejny rzyg w restauracji, na siebie ja całą zarzygana bo siedziala u mnie na kolanach. Zdjęty pampers do kapania, zasilała tatę. Dziś rano temperatura, później wywaliła rozwalona górna i dolna warga. Wzięliśmy na spacer promenada bo spala, morskie ciepłe powietrze jak inhalacja, temperatura na dwa razy zbijana ibuprofen po godzinie poprawka paracetamolem, po 6h to samo. Jestem zalamana

Zapewne złapała coś już kilka dni temu więc w domu też by chorowała. Za dwa dni jej przejdzie i będziecie korzystać z wakacji.
    Co do nazwiska to już któryś raz piszesz że nie jesteście małżeństwem i chyba wyraźnie ci to przeszkadza więc może powiedz swojemu partnerowi że chcesz być żoną i mieć jedno nazwisko z nim i córką! Planujesz wrócić do kliniki i mieć z nim drugie dziecko, a dla niego problemem jest iść do kościoła czy usc? Nie mówiąc o tym że za każdym razem jak coś się dzieje to on całą odpowiedzialność zrzuca na ciebie 😑

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 14 maja, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dallia wrote:
    Ale aporpo bycia najgorsza matka to może ja aż tak drastycznie o sobie nie myślę ale ciągle myślę że powinnam się bardziej starac. Od jakiś paru miesięcy czuje ze wróciłam do swojego życia i mam ochotę na swoje dawne przyjemności różnego rodzaju gdzie przez pierwszy rok cały poświęciłam się malej. I teraz mam wyrzuty sumienia ze nie mam wyrzutów sumienia kiedy idę do pracy i się cieszę albo mala zostaje z tata babcia. Także to chyba jakas część macierzyństwa. Na szczepieniu dostaliśmy skierowanie do.logopedy bo mała dalej nie mówi żadnego słowa i już swiruje że albo jakieś pierwsze objawy autyzmu albo to też moja wina bo nie zabrałam się do tego jak powinnam no wiec chyba ciągle będziemy się o coś obwiniać 😌

Przepraszam, że się wtrącę, ale co tu jest rozumiane jako słowo? Bo słowem w tym wieku jest też jak dziecko mówi na rzeczy sylabami. To nie musi być ciąg sylab 🤔🙄. Czyli np balon może być „bu” itp.
    Jesteś pewna, że nie mówi takich rzeczy?
    Poza tym, ten start mówienia jest bardzo różny. Oczywiście nie mówię tu żeby nie iść do logopedy na sprawdzenie, bo sama byłam w jakimś momencie, ale warto chwilę przystanąć i posłuchać dziecka, czy przypadkiem nie nazywa rzeczy po swojemu 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 11:36

Leon ur. 28.02.2023 ❤️

Wysłany: 14 maja, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U jakich ubezpieczycieli kupujecie ubezpieczenie podróżne w europie?

age.png

age.png

5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm

Marcelka, 3380g, 52cm

• dallia Autorytet

Wysłany: 14 maja, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Przepraszam, że się wtrącę, ale co tu jest rozumiane jako słowo? Bo słowem w tym wieku jest też jak dziecko mówi na rzeczy sylabami. To nie musi być ciąg sylab 🤔🙄. Czyli np balon może być „bu” itp.
    Jesteś pewna, że nie mówi takich rzeczy?
    Poza tym, ten start mówienia jest bardzo różny. Oczywiście nie mówię tu żeby nie iść do logopedy na sprawdzenie, bo sama byłam w jakimś momencie, ale warto chwilę przystanąć i posłuchać dziecka, czy przypadkiem nie nazywa rzeczy po swojemu 😁.

Próbuje wyłapać wszystko bo wiem że sylabybtez się zaliczają i jakieś naśladowanie zwierzatek ale raczej wlasnie jest bardzo milczącym dzieckiem. Mówi bam czasami ostatnio się przełamała i mówi tata I jakieś dźwięki jak cos pokazuje typu mm. Ostatnio bawiliśmy się i naśladowałam kure Potem leciała piosenka i było koko i raz powiedziała wiec mam nadzieje ze poprostu powoli startujemy. Myślę że mamy mały skok rozwojowy i mam wlasnie nadzieje ze to jest z tym powiązane i nam się zaniedlugo rozgada 😁 z plusów zaczela kiwać glowa na nie wiec to też dla nas duży krok komunikacyjny

age.png

weight.png

starania od marca 2020🙏
    leczenie w klinice - luty 2022

👩 29 HSG - niedrożny lewy jajowód ❌AMH 1.91 😔
    Kariotypy, cba, cytokiny ok Kir bx
    👦 34 wszystko ok

Druga procedura pierwszy transfer
    Zostaly 2 × 4.1.1❄❄
    2.05 - FET 🥰🙏 --> 17.01.2024 Buba 3430g 52 cm <3
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 14 maja, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dallia wrote:
    Próbuje wyłapać wszystko bo wiem że sylabybtez się zaliczają i jakieś naśladowanie zwierzatek ale raczej wlasnie jest bardzo milczącym dzieckiem. Mówi bam czasami ostatnio się przełamała i mówi tata I jakieś dźwięki jak cos pokazuje typu mm. Ostatnio bawiliśmy się i naśladowałam kure Potem leciała piosenka i było koko i raz powiedziała wiec mam nadzieje ze poprostu powoli startujemy. Myślę że mamy mały skok rozwojowy i mam wlasnie nadzieje ze to jest z tym powiązane i nam się zaniedlugo rozgada 😁 z plusów zaczela kiwać glowa na nie wiec to też dla nas duży krok komunikacyjny

Nooo to już są jakieś słowa:). Najlepiej przed wizytą u logopedy spisać te słowa i je policzyć. „mmm” jak dziecko mówi np na konkretną rzecz to też słowo tak naprawdę.

Warto mówić do dzieci sylabami na początku. Zbitek dwóch sylab jest czasami za trudny do powtórzenia- czyli np przebijamy bańkę i mówimy głośne „pu” i przerwa i danie czasu na powtórzenie. Czasem to minuta nawet. Czyli nie za dużo słów na raz, nie za szybko :). Ja tak ćwiczyłam z synkiem. Do tego twarzą zwróconą do dziecka, żeby dziecko patrzyło na twarz- można zabawkę/rzecz którą nazywamy trzymać na wysokości twarzy, żeby zwrócić uwagę dziecka na twarz i usta.
    Dużo przy tym wygłupów i śmiechu i napewno ruszy 😁.
    Mój dźwięki naśladowcze - zwierzęce jak mu, me be, załapał bardzo późno, bo jak miał dopiero 1,5 roku ;). A mówią, że te dzieci łapią najszybciej 💁🏻‍♀️.

Kluska lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • ABK Autorytet

Wysłany: 14 maja, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Kwietniowa wrote:
    Zapewne złapała coś już kilka dni temu więc w domu też by chorowała. Za dwa dni jej przejdzie i będziecie korzystać z wakacji.
    Co do nazwiska to już któryś raz piszesz że nie jesteście małżeństwem i chyba wyraźnie ci to przeszkadza więc może powiedz swojemu partnerowi że chcesz być żoną i mieć jedno nazwisko z nim i córką! Planujesz wrócić do kliniki i mieć z nim drugie dziecko, a dla niego problemem jest iść do kościoła czy usc? Nie mówiąc o tym że za każdym razem jak coś się dzieje to on całą odpowiedzialność zrzuca na ciebie 😑

Ale ja nigdzie nie napisałam że mi to przeszkadza. Problemem było to że kobieta w biurze podróży nie popatrzyła na moje nazwisko tylko założyła że mamy takie samo. Kolejna sprawa nawet jak się jest małżeństwem to nie ma obowiązku zmiany nazwiska, tylko mogę zostać przy swoim.
    Kolejna sprawa ja nie chcę ślubu w jakim mi on celu?

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png

Wysłany: 14 maja, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Ale ja nigdzie nie napisałam że mi to przeszkadza. Problemem było to że kobieta w biurze podróży nie popatrzyła na moje nazwisko tylko założyła że mamy takie samo. Kolejna sprawa nawet jak się jest małżeństwem to nie ma obowiązku zmiany nazwiska, tylko mogę zostać przy swoim.
    Kolejna sprawa ja nie chcę ślubu w jakim mi on celu?

Sorry takie odniosłam wrażenie, bo kolejny raz o tym wspominasz.

• AniMka Autorytet

Wysłany: 14 maja, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam zostawić tu swój smuteczek.
    Zaliczyłam kolejną procedurę, trochę kombinowaną, mimo dobrego efektu punkcji, która mnie tym razem fizycznie przeorała to i tak została nam jedna blastka na świeżo podana, dziś 7dpt i dupa blada..

Lat 41
    Starania od 2012
    AMH-5,23/Badania wzorowe,rurki drożne,plemniki jakieś są;) cykle i owulki jak w zegarku,więc o co do.. chodzi,że nie wychodzi?!😤
    IVF I
    25.02.22punkcja(12p/7pobr/6kom.zapł/2blastki z 5 doby❄️❄️2AB)
    24.03(16dc)FET/c.sztuczny/
    Ciąża bezzarodkowa💔-poronienie niezupełne/12.05-zabieg😟
    10.08(18dc)-FET/c.nat/🙏-Null😓
    IVF II
    28.09.22punkcja(15p/estradiol >5000/pobrano 2 kom🤷‍♀️🤯😥/1 blastek-ocalały❄️421 😍...czeka🍍💖🍀
    ... i się doczekał;) 04.03.23 FET/c.nat/
    27.03(23dpt)-jest serduszko❤️
    06.11.23-jest i ON 💪🥰🤱

09.24-ciąża nat🌱/wypadek/strata🍂💔😓
    -walczymy o rodzeństwo🤞🍀
    IVF III
    12.03.25 punkcja
    (8p/1kom/1blast-3BB🐣🤩
    17.03.25 ET/
    C.b.💔😒
    IVF IV
    02.05.25 punkcja
    (5p/4kom/3zar/1blast4BB🍀)
    07.05 ET/

age.png

Wysłany: 14 maja, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMka wrote:
    Zaliczyłam kolejną procedurę, trochę kombinowaną, mimo dobrego efektu punkcji, która mnie tym razem fizycznie przeorała to i tak została nam jedna blastka na świeżo podana, dziś 7dpt i dupa blada..

Nie chcę ci robić złudnych nadziej, ale moja koleżanka 13dpt miała betę trochę powyżej 100, a teraz jest w 8 miesiącu. U niej się sprawdził ten przesąd (przesąd bo lekarze tego nie potwierdzają) że u chłopców beta jest niższa.

AniMka lubi tę wiadomość

• dallia Autorytet

Wysłany: 14 maja, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMka wrote:

Przytulam mocno🥺
    A robiłaś krew czy tylko test? 5 doba?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 20:00

age.png

weight.png

starania od marca 2020🙏
    leczenie w klinice - luty 2022

👩 29 HSG - niedrożny lewy jajowód ❌AMH 1.91 😔
    Kariotypy, cba, cytokiny ok Kir bx
    👦 34 wszystko ok

Druga procedura pierwszy transfer
    Zostaly 2 × 4.1.1❄❄
    2.05 - FET 🥰🙏 --> 17.01.2024 Buba 3430g 52 cm <3
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dallia wrote:
    Oo to zaczyna coś mówić😉i nozliwe,ze skok ma Wasza coreczka skoro npwe umiejetnosci panienka nabywa 🤗my tez idziemy do logopedy za tydzień. Niech sprawdzi co i jak 😉
    U nas niby cora mówi, nie za dużo,ale może Pank neurologopedka da wskazówki jak wspomoc wymawianie pewnych literek itp.😉

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK, tak jak dziewczyny pisały, jesteś super mama dla Swojej córeczki, a nieprzewidziane choroby są wpisami czesto w wyjazdy 😘
    Wiele sytuacji wpisuje zawsze w wyjazd,bo w domu się zdarzają to tym bardziej i na wyjeździe się zdarzą 😉
    Mam nadzieję, że humory macie lepsze i że jutro będzie dużo lepiej ze zdrówkiem Zosi i skorzystacie ze słonka 💛🤗

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • AniMka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dallia wrote:
    Przytulam mocno🥺
    A robiłaś krew czy tylko test? 5 doba?

Beta to już tylko formalność dla kliniki i odstawienia leków.
    Już 5dpt stałam pod labem, bo wydawało mi się, że widzę cień na teście, ale z obawy, że to omamy, albo cb zrezygnowałam
    Tak, to była blastka z 5 doby 422, bardzo na nią liczyłam
    Od początku stymulacji wszystko szło kiepsko i dałam dziwną odpowiedź jak na mnie, ale ostatateczne kombinacje dały efekty i chwilową nadzieję.
    Niestety reszta zarodków nie przetrwała.
    Niefajnie się czuję

Lat 41
    Starania od 2012
    AMH-5,23/Badania wzorowe,rurki drożne,plemniki jakieś są;) cykle i owulki jak w zegarku,więc o co do.. chodzi,że nie wychodzi?!😤
    IVF I
    25.02.22punkcja(12p/7pobr/6kom.zapł/2blastki z 5 doby❄️❄️2AB)
    24.03(16dc)FET/c.sztuczny/
    Ciąża bezzarodkowa💔-poronienie niezupełne/12.05-zabieg😟
    10.08(18dc)-FET/c.nat/🙏-Null😓
    IVF II
    28.09.22punkcja(15p/estradiol >5000/pobrano 2 kom🤷‍♀️🤯😥/1 blastek-ocalały❄️421 😍...czeka🍍💖🍀
    ... i się doczekał;) 04.03.23 FET/c.nat/
    27.03(23dpt)-jest serduszko❤️
    06.11.23-jest i ON 💪🥰🤱

09.24-ciąża nat🌱/wypadek/strata🍂💔😓
    -walczymy o rodzeństwo🤞🍀
    IVF III
    12.03.25 punkcja
    (8p/1kom/1blast-3BB🐣🤩
    17.03.25 ET/
    C.b.💔😒
    IVF IV
    02.05.25 punkcja
    (5p/4kom/3zar/1blast4BB🍀)
    07.05 ET/

age.png
  • ABK Autorytet

Wysłany: 15 maja, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMka wrote:
    Już 5dpt stałam pod labem, bo wydawało mi się, że widzę cień na teście, ale z obawy, że to omamy, albo cb zrezygnowałam
    Od początku stymulacji wszystko szło kiepsko i dałam dziwną odpowiedź jak na mnie, ale ostatateczne kombinacje dały efekty i chwilową nadzieję.
    Niefajnie się czuję

Bardzo mi przykro, przytulam

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMka wrote:
    Niefajnie się czuję

☹️ trzymaj się

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰

Wracamy po rodzeństwo 👨‍👩‍👦‍👦
    09.04.2025 🙏🏻 4dpt ⏸️ 7dpt: 82 9dpt: 160 13dpt: 630 15dpt: 1210 27dpt ❤️🙏🏻

Wysłany: 15 maja, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMka wrote:

Niesprawiedliwe są te starania 😔
    Bardzo mi przykro, że się nie udało

Jest motywacja do kolejnego startu?

age.png

age.png

5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm

Marcelka, 3380g, 52cm

• monester Autorytet

Wysłany: 15 maja, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam z zapytaniem - łóżeczko następne - takie długie w którym się zmieszczę ja 😆 ale czy bralyście podłogowe ? Czy naprawdę łóżko z szufladą jest za wysokie dla dziecka co ma powiedzmy 1.5 roku? Chciałabym się rozejrzeć za czymś, łóżeczko nieużywane bo śpimy razem. Czy takie dorosłe łóżko to dopiero później się sprawdzi ?a Łóżko domek ? Nie wspinają się po tym dzieci ?

‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ