Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się boje po transferze tego noszenia ZofkiOna: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
ABK wrote:Ja się boje po transferze tego noszenia Zofki
No niestety nie przeszkoczysz wszystkiego ja mala dzisiaj 2 razy podniosłam z kucka. I mamy kryzys spania ostatnio nie chce zasypiać na rekach a w łóżeczku jest zabawa az dostaje ataki histeria ze chce wyjść i ucieka do kuchni. Chyba mamy kolejne przebudowę snu i trzeba będzie skrócić jej drzemke w ciągu dnia No także teoche emocji jeszcze pod koniec dnia ale jak kropek silny to da radę 🥰
A jeszcze byla dzisiaj zabawna sytuacja. Moj mąż zbiera kapsle z tymbarka jeszcze chyba nigdy nie wyrzucił ja pije dużo rzadziej ale dzisiaj się skusiłam no i dostalam takie cos 🥰 patrząc na to że mala jest z majowego transferu i ten tez chciałam zeby byl w maju to trafiło idealnie 😅
https://zapodaj.net/plik-ipjG0ScMzQWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 21:40
fortunate_bunia, ABK, KateM lubią tę wiadomość
-
dallia wrote:No niestety nie przeszkoczysz wszystkiego ja mala dzisiaj 2 razy podniosłam z kucka. I mamy kryzys spania ostatnio nie chce zasypiać na rekach a w łóżeczku jest zabawa az dostaje ataki histeria ze chce wyjść i ucieka do kuchni. Chyba mamy kolejne przebudowę snu i trzeba będzie skrócić jej drzemke w ciągu dnia No także teoche emocji jeszcze pod koniec dnia ale jak kropek silny to da radę 🥰
A jeszcze byla dzisiaj zabawna sytuacja. Moj mąż zbiera kapsle z tymbarka jeszcze chyba nigdy nie wyrzucił ja pije dużo rzadziej ale dzisiaj się skusiłam no i dostalam takie cos 🥰 patrząc na to że mala jest z majowego transferu i ten tez chciałam zeby byl w maju to trafiło idealnie 😅
https://zapodaj.net/plik-ipjG0ScMzQ
Noszenie nie ma wpływu ;d
Jedynie zdrowy rozsądek, nigdy ta ciąża nie będzie jak nr 1, nie da się
Jak noc minęła??
Pamiętam te pobudki nad ranem i myśli o testowaniu 😃ajjjj!
Dobre hobby męża 😀
dallia lubi tę wiadomość
kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
KateM wrote:Noszenie nie ma wpływu ;d
Jedynie zdrowy rozsądek, nigdy ta ciąża nie będzie jak nr 1, nie da się
Jak noc minęła??
Pamiętam te pobudki nad ranem i myśli o testowaniu 😃ajjjj!
Dobre hobby męża 😀
Noo chciałoby się już testować ale już zaczęłam czuc ciągnięcia jak ostatnio wiec jestem dobrej mysli 🥰 dokladnie życie już leci całkiem inaczej zresztą inaczej każdy by miała po jednym dziecku jakby noszenie czy inne miało przekreślić wszystko. Teraz i tak można jako tako unikać ale ktoś ma młodsze bobo co mie chodzi jeszcze to nic się nie wymysliWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:29
-
dallia wrote:Dzięki za kciuki🥰 my już z bubusiem na pokładzie zjedliśmy w ulubionej knajpce jak ostatnio 🥰
Oh emocje sa chyba mniejsze nie wiem sama bardzo się cieszę ale czuję że ze dopóki nie będzie potwierdzenia narazie jest to taka poboczna część życia a nie tak jak wtedy wszystko albo nic
Obstawa dokladnie taka sama jak poprzednio estrofem encorton acard heparyna i prog w 3 formach prolutex cyclogest I bensis 😁
Mocne kciuki i dużo spokoju 💗🧡 Jak się czujesz? -
ABK wrote:Ja się boje po transferze tego noszenia Zofki
A ile Zosia waży?
Ja też się bałam, bo u nas na wadze 12 kg 🙈 ale ewidentnie nie ma to na początku znaczenia. Pytałam nawet dr, i powiedziała, że później trzeba to ograniczyć. Więc myślę, że będzie dobrze. -
Dziewczyny, czy którąś z Was podczas ciąży swędziała skóra? Chodzi mi głównie o dłonie i stopy? Miałyście tak?
A i wykonywałyście jakieś testy genetyczne płodu? Sanco? Harmony?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:07
-
Yuki wrote:A ile Zosia waży?
Ja też się bałam, bo u nas na wadze 12 kg 🙈 ale ewidentnie nie ma to na początku znaczenia. Pytałam nawet dr, i powiedziała, że później trzeba to ograniczyć. Więc myślę, że będzie dobrze.
Zosia ok 11/12kgOna: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Yuki wrote:Mocne kciuki i dużo spokoju 💗🧡 Jak się czujesz?
Napewno coś się dzieje czuje takie cieplo i uczucie ciągnięcia moze sobie wmawiam ale wiem że ostatnio tez tak miałam bo mimo magnezu zdecydowałam się na nospe wtedy przez to uczucie. A właśnie myślałam o Tobie i miałam pytać kiedy jakas wizyta i usg?
My nie robiliśmy genetycznych ale bardzo się wahałam i jak się uda to teraz moze zrobimy tynbardziej że bliska koleżanka odebrała pappa i miala strasznie duże ryzyko czekamy na wyniki aminio i stwierdziłam że chyba nie chce się tak stresowac chociaż ja miałam w poprzedniej ciąży ultra niskie ryzyka bo i podstawowe(oprócz 21 ale tez mega niskie) i wszystkie skorygowane miałam < 1: 200000Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:42
Yuki lubi tę wiadomość
-
dallia wrote:Napewno coś się dzieje czuje takie cieplo i uczucie ciągnięcia moze sobie wmawiam ale wiem że ostatnio tez tak miałam bo mimo magnezu zdecydowałam się na nospe wtedy przez to uczucie. A właśnie myślałam o Tobie i miałam pytać kiedy jakas wizyta i usg?
My nie robiliśmy genetycznych ale bardzo się wahałam i jak się uda to teraz moze zrobimy tynbardziej że bliska koleżanka odebrała pappa i miala strasznie duże ryzyko czekamy na wyniki aminio i stwierdziłam że chyba nie chce się tak stresowac chociaż ja miałam w poprzedniej ciąży ultra niskie ryzyka bo i podstawowe(oprócz 21 ale tez mega niskie) i skorygowane miałam < 1: 200000
U mnie tez teraz białko pappa w dolnej granicy normy, gdyby nie przebadany zarodek osiwialabym już całkiem. Stres przed jutrzejszym usg mimo wszystko. zobaczymy na ile zostaną wyliczone ryzyka. Pappa tez może oznaczać problemy z łożyskiem lub duże prawdopodobieństwa związane z zahamowaniem wzrostu czy hipotrofia.
Ciekawe czy w ogóle wezmą pod uwagę ze zarodek po pgt -
aaaania87 wrote:U mnie tez teraz białko pappa w dolnej granicy normy, gdyby nie przebadany zarodek osiwialabym już całkiem. Stres przed jutrzejszym usg mimo wszystko. zobaczymy na ile zostaną wyliczone ryzyka. Pappa tez może oznaczać problemy z łożyskiem lub duże prawdopodobieństwa związane z zahamowaniem wzrostu czy hipotrofia.
Ciekawe czy w ogóle wezmą pod uwagę ze zarodek po pgt
Jutro usg prenatalne? Trzymam kciuki🥰 -
dallia wrote:Napewno coś się dzieje czuje takie cieplo i uczucie ciągnięcia moze sobie wmawiam ale wiem że ostatnio tez tak miałam bo mimo magnezu zdecydowałam się na nospe wtedy przez to uczucie. A właśnie myślałam o Tobie i miałam pytać kiedy jakas wizyta i usg?
My nie robiliśmy genetycznych ale bardzo się wahałam i jak się uda to teraz moze zrobimy tynbardziej że bliska koleżanka odebrała pappa i miala strasznie duże ryzyko czekamy na wyniki aminio i stwierdziłam że chyba nie chce się tak stresowac chociaż ja miałam w poprzedniej ciąży ultra niskie ryzyka bo i podstawowe(oprócz 21 ale tez mega niskie) i wszystkie skorygowane miałam < 1: 200000
Miejmy nadzieję, że sobie nie wmawiasz 🤞💗
Ja będę chciała zrobić, gin. polecała test harmony. Wcześniej miałam dwa poronienia z czego na pewno jedno ze względu na wadę genetyczną, więc drugie zapewne też. A co do papa to one często są przekłamane. W ostatniej ciąży nawet mi nie wyliczały ryzyka jak powiedziałam, że zarodek był badany genetycznie, bo stwierdziła, że ich wynik może tylko wprowadzić zamieszanie.
Wizytę mam w środę, jeśli będzie ok to powinno już być serce. Zarodek jest dobrze zagnieżdżony. Więc czekamy. Tylko te swędzenia żyć mi nie dają. -
ABK wrote:Zosia ok 11/12kg
to w sumie dziewczyny w podobnej masie chodzą 😉 chociaż w sumie u nas trochę więcej bo 12,5 a jest młodsza, więc i mniej ogarnięta. Dacie radę -