Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰
Odpowiedz

Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰

Oceń ten wątek:
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaiHelenka wrote:
    A u nas przeprowadzka jutro dziewczynek do ich pokoju. Dzisiaj składaliśmy łóżka , układaliśmy , a jutro zobaczymy czy będą chciały spać same . Kiedy one mi tak urosły. Pozdrawiam kobietki
    Kciuki za przeprowadzkę dziewczynekndo pokoju🤞🤞❤️🤗

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fortunate_bunia wrote:
    Ale kciuki za rozpakowanie! 🤞🏼

Fajnie, że odświeżyłyście wątek. :-) Gniewko już co raz rzadziej robi drzemki w ciągu dnia, ale za to zasypia koło 19tej. Choć nadal w nocy się przebudza.
    Zrezygnowałam z KPI. Józek się nie przystawiał, a ja nie wyrabiałam na zakrętach z odciąganiem, karmieniem i zajmowaniem się zbuntowanym dwulatkiem. Do tego dojechała mnie depresja poporodowa, więc musiałam skonsultować się z psychiatrą. Już wychodzimy na prostą, powoli ogarniamy rzeczywistość. Józek ładnie przybiera, wydłuża przerwy między kamieniami. I czekam na uśmiech społeczny. :-)
    Cieszę się, że Wy też jakoś dajecie radę. Życzę Wam dużo zdrówka!! :-*
    Najważniejsze,że potrafiłaś udać się po pomoc
    Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej 🥺❤️

I tak podziwiam za KPI każdą dziewczyne,ja robiłam tak 3 dni,gdy Młodsza była chora i jakoś nie akceptowała piersi to mówiłam do męża, że nie dałabym tak rady pociągnąć dłużej 🙈🥺

Super,że Józio ładnie się rozwija.
    Oj to prawda, teraz mnóstwo dziewczyny szaleje wirusów. My siedzimy w domu,a już nas poskładało,szczególnie młodszą córeczkę.
    Dużo zdrówka dla Każdej z Was bi Waszych rodzinek 😘😘😘❤️

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    28dpt mamy serduszko
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleo_ wrote:
    My się dalej kulamy w dwupaku. Czarno widzę, mój pobyt w szpitalu, bo A ciągle mówi , że idzie ze mną, albo tata ma iść :D

Dalia, u nas dalej drzemka jest. Widzę, że jej potrzebuje, jak wypadnie, to chodzi po ścianach 🤦🏽‍♀️ zasypia po żłobku, i śpi różnie 1,5-2, a czasem ze 3 godziny. Ja to się śmieje, że odbija sobie turbo drzemki, które miał przez pierwsze prawie 2 lata życia :D mam nadzieję, że jak się młoda urodzi, to starszemu drzemki zostaną, i jeszcze się ładnie zsynchronizują z siostra(liczę na to, że teraz będzie śpiący egzemplarz xD) żebym mogła pokimac razem z nimi xD
    Aleo, kciuki za końcówkę 🤞🤞🤞😘❤️

Mam nadzieję,że circia będzie śpiochem 🤭😘❤️❤️❤️
    U nas też już nie było 3 mieisace drzemki,a jak jest jakaś choroba to znowu wracamy do drzemek. Usypianie.nocne niestety.trudne,ale możliwe,że przeziębienie też to potęguje.

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    28dpt mamy serduszko
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Też ostatnio poszukiwałam naszego wątku ;)

U nas ostatnie dni to jakieś nieszczęśliwe- z jednym szpital, drugim szpital, ja też ledwo żywa, wczoraj dostałam antybiotyk 🫩

A tak to stabilnie ciężko - bo 2 to trudny egzemplarz :) w zakresie dziennego snu i rączek :) Ale rozwija się ładnie, juz myka na brzuszek mimo że kluseczka, waży prawie 9kg 🫠 moja jedna ręka jest autentycznie chudsza niż druga ☺️

Tobek ma różne humory, taki urwisek z niego, wszędzie go pełno, ostatnio to na palcach mogę policzyć ilości dni w żłobku, zresztą totalny przesiew tam chorobowy, zdarzyło się 5 dzieci na 26 😵‍💫 więc siedzimy często w 3- a wtedy nie wiem gdzie mam ręce włożyć 🤭

Dallia u nas jest drzemka w trakcie dnia, w żłobie śpi o 11 a w domu różnie, szkoda mu czasu ale finalnie pada koło 14- choć staram się mu pomóc trochę wcześniej - w postaci bujania na kolanach z książeczka.

Pozdrawiamy w męskiej ekipie ;)

e7f0629161b23.jpghttps://zapodaj.net/plik-kxKVW9D76V

Aleo powodzenia ! To już zaraz :)
    O kurcze Aniaaa, jak Was poskladalo🥺 co Wam dolegało?
    Dużo zdrówka, niech tw wirusiska już Was nie łapią 🥺😘🤞🙏❤️

Jakie słodziaki z Twoich chłopaczków 🤩😘😘

U nas niestety też obie core lubią na rączkach 🙈
    Nieraz noszę dwie naraz. Jedna 9kg( to tyle co Twój synek,a ma 8miesiecy),a Druga prawie 16kg🤭

Dziewczyny, nie wiem czy kiedyś pytałam czy nie,ale chce dla.dzieczynek hustawke i zjeżdżanie zrobić na ogrodzie. Macie jakieś zestawy do polecenia ? 😊😊😊

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    28dpt mamy serduszko
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fortunate_bunia wrote:
    Ale kciuki za rozpakowanie! 🤞🏼

Fajnie, że odświeżyłyście wątek. :-) Gniewko już co raz rzadziej robi drzemki w ciągu dnia, ale za to zasypia koło 19tej. Choć nadal w nocy się przebudza.
    Zrezygnowałam z KPI. Józek się nie przystawiał, a ja nie wyrabiałam na zakrętach z odciąganiem, karmieniem i zajmowaniem się zbuntowanym dwulatkiem. Do tego dojechała mnie depresja poporodowa, więc musiałam skonsultować się z psychiatrą. Już wychodzimy na prostą, powoli ogarniamy rzeczywistość. Józek ładnie przybiera, wydłuża przerwy między kamieniami. I czekam na uśmiech społeczny. :-)
    Cieszę się, że Wy też jakoś dajecie radę. Życzę Wam dużo zdrówka!! :-*

Bunia dużo zdrowia dla Ciebie ! Pamiętam że kiedyś pisałaś o problemach i zastanawiałam się czy nie przygniecie Cię ta cała sytuacja z Józiem. Trzymaj się !

age.png

age.png

Synek 1 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg
    Synek 2 👶🏼 Ur 18.12.2025 55cm, 3,6kg
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka30 wrote:
    O kurcze Aniaaa, jak Was poskladalo🥺 co Wam dolegało?
    Dużo zdrówka, niech tw wirusiska już Was nie łapią 🥺😘🤞🙏❤️

Jakie słodziaki z Twoich chłopaczków 🤩😘😘

U nas niestety też obie core lubią na rączkach 🙈
    Nieraz noszę dwie naraz. Jedna 9kg( to tyle co Twój synek,a ma 8miesiecy),a Druga prawie 16kg🤭

Dziewczyny, nie wiem czy kiedyś pytałam czy nie,ale chce dla.dzieczynek hustawke i zjeżdżanie zrobić na ogrodzie. Macie jakieś zestawy do polecenia ? 😊😊😊

Mój T to ledwie 13,5kg - drobny z niego chłopaczek, dlatego to dla mnie szok z B :) widzę ze Twoja córa kawał dziewczynki :)

T w kwietniu miał zapalenie ucha z antybiotykiem, kilka dni po odstawieniu dostał takiej pokrzywki alergicznej że dzwoniły do mnie Panie ze żłobka żebym po niego przyjechała, byłam u pediatry dała zyrtec ale mimo tego po nocy tak go wysypało że wyglądał jakby był cały poparzony 🫩 mąż pojechał z nim na sor i zostali tam na dobę, po sterydach odrobinę to zeszło i w domu w ciągu 2 tyg udało się to dziadostwo opanować. Dotąd nie wiemy skąd. Był w trakcie brania broncho vaxom 🤷‍♀️ może jakieś krzyżowe połączenie. Prowadzący ze szpitala obstawiał pokrzywie poinfekcyjna.

A po chrzcinach ja złapałam infekcję, najpierw gorączkę i bóle mięśni, potem wywaliło mi tak migdał że myślałam że angina ale testy negatywne, w każdym razie ciągnęło się kilkanaście dni i nic w dobrą stronę więc dostałam antybiotyk. W międzyczasie B zaczął smarkać i w nocy złapał taki szczekający kaszel - kiedyś o tym słyszałam - więc intuicyjnie wybiegłam z nim na taras wcześniej zarzucając na niego szlafrok, zebraliśmy się na sor i zapalenie krtani, dostał inhalacje ze sterydami i zostawili nas na ponad dobę. Na szczęście już jest wszystko ok.

Jeżeli chodzi o placyk zabaw- to ja zamówiłam stalowy stelaż na 2 stanowiska do huśtawek i dokupiłam krzesełko z little tikes i bocianie gniazdo.

https://allegro.pl/oferta/hustawka-ogrodowa-dla-dzieci-podwojna-ocynkowana-stelaz-stalowy-potenza-11787131564

Że zjeżdżalni mam plastikową z całkiem długim ślizgiem.

https://allegro.pl/oferta/mega-zjezdzalnia-ogrodowa-dla-dzieci-xxl-slizgawka-wodna-2m-mochtoys-polska-17291837661

A co u Was ? Jak Twoje dziewczynki ?
    Jest jakaś relacja ?

Bo u mnie Tobek ma ostatnio często przypływy czułości w stosunku do brata i mnie to mega rozczula 🫠

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:02

age.png

age.png

Synek 1 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg
    Synek 2 👶🏼 Ur 18.12.2025 55cm, 3,6kg
‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ