Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Kluska wrote:Właśnie wracam od ginekologa, ogólnie wszystko spoczko natomiast namieszała mi w głowie co do porodu. Byłam już właściwie zdecydowana na konkretny szpital a ona mi go odradza i poleca inny którego nawet nie brałam pod uwagę 🥲
Zwariować można 😅
Ja do 13tc też miałam inny szpital inne miasto wybrane, ale doktor odradziła. W 17tc już miałam wybrany nowy szpital i od 18tc nowy lekarz prowadzący. Ale jaki miałam napad paniki który szpital wybrać i lekarza głowa mała 🙈🤦. Zdecydował narzeczony i lekarza znalazł i szpital 😁
Kluseczka bo Ty też masz mięśniaki jakiej wielkości i ile w ciąży urosły? Z czystej ciekawości jeśli nie chcesz nie odpowiadaj 😉Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Natka1109 wrote:Uuu najgorzej. Nie znoszę jak mi ktoś tak rozbija misternie ułożony plan. Dobrze, że jest troszkę czasu i można wszystko przemyśleć, podpytać, podczytać. A pani doktor miała jakieś przekonywujące argumenty?
Dziewczyny, gratuluje wizyt i cieszę się, że same dobre wieści. Oby cały czas tylko takie ✊🏻✊🏻✊🏻
No generalnie tak. Głównie się rozchodzi o to że ten co wybrałam wstępnie jest tak mega pro sn i ma łatwą dostępność zzo. Natomiast ona mówi że oni są tak bardzo pro sn że robią wszystko żeby nie było CC do tego stopnia że to właściwie ostatni szpital w Krakowie w którym prędzej zrobią poród kleszczowy niż CC.
I ja co prawda totalnie chce sn ale niech ta decyzja będzie podjęta racjonalnie a nie kosztem zdrowia mojego lub Zuzy.
No i że ten który proponuje jest szpitalem wielospecjalistycznym i mają OIOM a że w typowo położniczych niestety często jest tak że nie mają zaplecza jeśli matce się coś dzieje w porodzie.
Natomiast ona sama by wybrała ten szpital który wybrała Krakowska ale ze względu na apartamenty, których ja nie zamierzam korzystać a zdecydowanie odradza szpital uniwersytecki w którym pracuje i w którym sama rodziła pierwsze dziecko.
Więc głowa kwadratowa 😅🥲
Właściwie jak tak czytam to ten proponowany szpital ma jedną durnowatą wadę z kategorii problemów pierwszego świata. Rodziła tam moja dobra koleżanka która strasznie chce i próbuje mi narzucać swoje opinie w kontekście ciąży i rodzicielstwa. Jakbym się na niego zdecydowała to będzie chodzić dumna jak paw że mi doradzała 😅 a ja strasznie czegoś takiego nie lubię.
ABK wrote:Ja do 13tc też miałam inny szpital inne miasto wybrane, ale doktor odradziła. W 17tc już miałam wybrany nowy szpital i od 18tc nowy lekarz prowadzący. Ale jaki miałam napad paniki który szpital wybrać i lekarza głowa mała 🙈🤦. Zdecydował narzeczony i lekarza znalazł i szpital 😁
Kluseczka bo Ty też masz mięśniaki jakiej wielkości i ile w ciąży urosły? Z czystej ciekawości jeśli nie chcesz nie odpowiadaj 😉
Nie no we mnie to paniki nie wzbudza, co najwyżej irytację bo ja lubię szybkie decyzje i nie lubię ich zmieniać. Lekarza ze szpitala nie chcę i nie zamierzam nic w tym obszarze zmieniać więc chodzi mi tylko i wyłącznie o poród.
Ja mięśniaki mam 4, największy coś 3.5 cm. W ciąży urosły dosłownie po 2 mm każdy, totalnie zaniedbywanie.
mlia lubi tę wiadomość
Artvimed Kraków
18.11.2024 transfer ❄️, biochem
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
To i ja się pochwalę. Dzisiaj też pierwsze prenatalne za nami. Niestety dzieciątko leń jak tata i jak sobie zdecydował że nic nie pokaże tak też zrobił. Zasnął i ani mu w głowie było się ładnie zaprezentować. Ani spacer ani puszka coli nie pomogły. Dopiero drugie podejście pozwoliło pocykać kilka zdjęć, z których jednak lekarz wyczytał wszystko co potrzeba. Podsumowując "płód prawidłowy" 🥰🥰🥰
zuzka_88, FullMoon, j_ann, ABK, ........, Kluska, Krakowska, Natka1109, PatrycjaBbbbb, Kaśka Furiatka, Jeżóweczka, Bazylia, mlia, Juka2018_1, zosiaaaa, Karenka, Salome, Aurrora, aleo_, katrinka2609, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
Starania o drugie dzieciątko czas start! 😍
01.2025 r. - długi protokół
03.02.2025 r. - punkcja: 6🥚, pobrane 2, zapłodnione 1 - 4BB
08.02.2025 r. - transfer
17.02.2025 (9 dpt) - beta 55,1 mlU/ml
19.02.2025 (11 dpt) - beta 225 mlU/ml -
Kluska wrote:Nie no we mnie to paniki nie wzbudza, co najwyżej irytację bo ja lubię szybkie decyzje i nie lubię ich zmieniać. Lekarza ze szpitala nie chcę i nie zamierzam nic w tym obszarze zmieniać więc chodzi mi tylko i wyłącznie o poród.
Ja mięśniaki mam 4, największy coś 3.5 cm. W ciąży urosły dosłownie po 2 mm każdy, totalnie zaniedbywanie.
Ja wybierałam tak żeby była możliwość usuniecia właśnie mięśniaka podczas porodu. No moj już ma prawie 12 cm, w ciagu 2,5 miesiąca urosło 2,5 cm 😔
Ja zmieniłam bo do tej pory byłam w klinice (obecny lekarz był szefem doktor z kliniki 😁), w tak miałam się przenosić do innego zupełnie lekarza i szpitala.
Ale już się oswoiłam😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 17:59
Karenka lubi tę wiadomość
Ona: 36l
Monitoring owulacji okey
Slabe parametry nasienia
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Kluska wrote:Nie no we mnie to paniki nie wzbudza, co najwyżej irytację bo ja lubię szybkie decyzje i nie lubię ich zmieniać. Lekarza ze szpitala nie chcę i nie zamierzam nic w tym obszarze zmieniać więc chodzi mi tylko i wyłącznie o poród.
Klusko czy ja dobrze wywnioskowałam ze odradziła Ci Żeromskiego, a rekomenduje rydygiera? Bede Ci wdzięczna za napisanie bo o Żeromskim tez myslalam a porodu kleszczowego nie chce 🫣
-
The_sleeping_beauty wrote:Klusko czy ja dobrze wywnioskowałam ze odradziła Ci Żeromskiego, a rekomenduje rydygiera? Bede Ci wdzięczna za napisanie bo o Żeromskim tez myslalam a porodu kleszczowego nie chce 🫣
Odradziła Siemiradzkiego a poleciła Rydygiera.
Ja tak na samym początku byłam nastawiona na Żeromskiego najbardziej ale może pech ale wokół mnie dziewczyny które miały najgorsze historie porodowe rodziły właśnie w Żeromskim. No i podobno mega cieżko z zzo. Ale kadrę położnych mają podobno najlepszą w Krakowie więc może znajome i ich siostry szwagierki miały po prostu pecha i ciężkie porody.
Wszystkie dobre historie z porodów naturalnych wokół mnie są z Siemiradzkiego ale wszystkie z wykupioną położną. Na pewno super łatwo o znieczulenie bo jest osobny anestezjolog od zzo.
Ja jakoś Rydygiera nie brałam wcześniej pod uwagę bo akurat te dziewczyny które znam miały planowane cesarki więc nic mi nie były w stanie powiedzieć o sn, natomiast ciekawostką na pewno jest to że za dopłatą tata może uczestniczyć w CC. Muszę poczytać i pomyśleć zwłaszcza że mąż właśnie mi przypomniał że znajomy tam pracuje na porodówce (ale nie jako kadra medyczna tylko wysłannik fundacji).
ABK wrote:Ja wybierałam tak żeby była możliwość usuniecia właśnie mięśniaka podczas porodu. No moj już ma prawie 12 cm, w ciagu 2,5 miesiąca urosło 2,5 cm 😔
Ja zmieniłam bo do tej pory byłam w klinice (obecny lekarz był szefem doktor z kliniki 😁), w tak miałam się przenosić do innego zupełnie lekarza i szpitala.
Ale już się oswoiłam😁
No ja dalej jestem u dr z kliniki tylko w innej placówce i dobrze mi z nią, to taki mój człowiek.
U Ciebie te mięśniaki to faktycznie już inna skala i zdecydowanie do operacji. U mnie wszyscy mówią żeby nie ruszać bo szkoda wyłuskiwać takie nieduże zwłaszcza że ewidentnie nie są jakoś bardzo wrażliwe na hormony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 18:29
The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość
Artvimed Kraków
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Kochane to naprawdę dzień wizyt! 😄 Gratuluję wszystkich dobrych wieści, pięknych przyrostów wagi i dobrych wyników.
U nas po trzecich prenatalnych wszystko w normie, Mała waży 1968 gram, niestety nie chciała pokazać buźki w 3d, obraz nie był czysty, zasłoniła się pępowiną. I z kolejnych dobrych wieści- odwróciła się główką w dół! 😍😍😍 Możemy rodzić sn!
Co do szpitala- zazdroszczę, że macie z czego wybierać w swoim mieście. U mnie w okolicy- 17 i 40 km od domu- mam 4 szpitale:
1. Powiatowy, nacinają wszystkie pierworódki rutynowo, pozycje wertykalne nie istnieją, 1 stopień referencyjnosci, w razie czego odsyłają do szpitala oddalonego o 50 km.
2. Szpital o niezłych opiniach jak się dobrze trafi, ale 1 stopień referencyjnosci i moja dr zdecydowanie odradza.
3. Szpital o 2 stopniu referencyjnosci, mam stamtąd doktor, która sama przyznaje, że można trafić roznie. Opieka poporodowa ma złe opinie. Nacięcia krocza to 56%, nie pozwalają rodzić w pozycjach wertykalnych.
4. Szpital wojewodzki- przemiał jak na taśmie w chińskim koncernie, bo to jedyny o 3 stopniu w województwie. Jak nie ma się solidnych pleców to odsyłają większość bezproblemowych ciąż, bo muszą mieć miejsce dla pacjentek z powikłaniami.
Koniec. Naprawdę nie mam z czego wybrać. Więc jeśli wszystko się powiedzie to chyba wybiorę Szpital 220 km od domu. 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 18:34
........, ABK, Krakowska, FullMoon, j_ann, Kaśka Furiatka, PatrycjaBbbbb, Juka2018_1, mlia, Aurrora, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
-
Jeżóweczka wrote:Kochane to naprawdę dzień wizyt! 😄 Gratuluję wszystkich dobrych wieści, pięknych przyrostów wagi i dobrych wyników.
U nas po trzecich prenatalnych wszystko w normie, Mała waży 1968 gram, niestety nie chciała pokazać buźki w 3d, obraz nie był czysty, zasłoniła się pępowiną. I z kolejnych dobrych wieści- odwróciła się główką w dół! 😍😍😍 Możemy rodzić sn!
Co do szpitala- zazdroszczę, że macie z czego wybierać w swoim mieście. U mnie w okolicy- 17 i 40 km od domu- mam 4 szpitale:
1. Powiatowy, nacinają wszystkie pierworódki rutynowo, pozycje wertykalne nie istnieją, 1 stopień referencyjnosci, w razie czego odsyłają do szpitala oddalonego o 50 km.
2. Szpital o niezłych opiniach jak się dobrze trafi, ale 1 stopień referencyjnosci i moja dr zdecydowanie odradza.
3. Szpital o 2 stopniu referencyjnosci, mam stamtąd doktor, która sama przyznaje, że można trafić roznie. Opieka poporodowa ma złe opinie. Nacięcia krocza to 56%, nie pozwalają rodzić w pozycjach wertykalnych.
4. Szpital wojewodzki- przemiał jak na taśmie w chińskim koncernie, bo to jedyny o 3 stopniu w województwie. Jak nie ma się solidnych pleców to odsyłają większość bezproblemowych ciąż, bo muszą mieć miejsce dla pacjentek z powikłaniami.
Koniec. Naprawdę nie mam z czego wybrać. Więc jeśli wszystko się powiedzie to chyba wybiorę Szpital 220 km od domu. 😔
Ja bede rodziła 160km od domu, także też turystyka porodowa. O 3 stopniu referencyjnosci w innym województwie został odradzony.
Kluseczki mój już na 1 prenatalnych kwalifikowal się do CC (miesniaki ok 10cm do kwalifikacja do CC), mam też jego takie maleństwo jak Ty, ale to maleństwo nie będzie ruszane.
Moja mama to stwierdziła że to jak w ciąży bliźniaczej z tym mięśniakiem jestem 😔Ona: 36l
Monitoring owulacji okey
Slabe parametry nasienia
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Rozumiem Was. Mi też żaden szpital w moim mieście nie odpowiada, choć w zasadzie nie mam żadnych wielkich wymagań oprócz pojedynczego pokoju (dowolnego standardu) na NFZ albo za kwotę za dobę poniżej czterech cyfr, ale jak widać to i tak za wiele i ponoć jestem "roszczeniowa".
Z wesołych rzeczy - jak wracaliśmy z miasta (6 km w jedną stronę i 6 km w drugą) trochę zwolniłam kroku i mąż zapytał "Co tak wolno idę". Zastanówmy się z jakiego tajemniczego powodu kobieta w 9 miesiącu ciąży na tydzień przed porodem może wolniej chodzić........, Pusiek, Kluska, mlia, Salome, Aurrora, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Krakowska wrote:Rozumiem Was. Mi też żaden szpital w moim mieście nie odpowiada, choć w zasadzie nie mam żadnych wielkich wymagań oprócz pojedynczego pokoju (dowolnego standardu) na NFZ albo za kwotę za dobę poniżej czterech cyfr, ale jak widać to i tak za wiele i ponoć jestem "roszczeniowa".
Z wesołych rzeczy - jak wracaliśmy z miasta (6 km w jedną stronę i 6 km w drugą) trochę zwolniłam kroku i mąż zapytał "Co tak wolno idę". Zastanówmy się z jakiego tajemniczego powodu kobieta w 9 miesiącu ciąży na tydzień przed porodem może wolniej chodzić
Mój wczoraj zaskoczony że na rowerze nie mogę jeździć 🤦Krakowska, ........ lubią tę wiadomość
Ona: 36l
Monitoring owulacji okey
Slabe parametry nasienia
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Też mam jedną bardzo dobrą opinię o Rydygierze. Dziewczyna chwali wszystko poza jedzeniem. Także mam go z tyłu głowy. Natomiast jedynką był u mnie Siemirad. Ale słyszałam też takie opinie jakie wyraziła Twoja lekarka, więc to trochę spędza sen z powiek. -
Krakowska wrote:Rozumiem Was. Mi też żaden szpital w moim mieście nie odpowiada, choć w zasadzie nie mam żadnych wielkich wymagań oprócz pojedynczego pokoju (dowolnego standardu) na NFZ albo za kwotę za dobę poniżej czterech cyfr, ale jak widać to i tak za wiele i ponoć jestem "roszczeniowa".
Z wesołych rzeczy - jak wracaliśmy z miasta (6 km w jedną stronę i 6 km w drugą) trochę zwolniłam kroku i mąż zapytał "Co tak wolno idę". Zastanówmy się z jakiego tajemniczego powodu kobieta w 9 miesiącu ciąży na tydzień przed porodem może wolniej chodzić
Na chłopa zawsze można liczyć…. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️FullMoon, ........, Krakowska lubią tę wiadomość
-
Tak czytam wasze rozważania i zastanawiam się nad sobą 🤦♀️😅 ja w ogóle nie myślałam za bardzo o szpitalu w którym chciałabym rodzić, mam w sumie wybrany jeden, w którym pracuje lekarz, który ciążę moją prowadzi. Szpital ma dobre opinie jeżeli chodzi o porody SN, a tak bym chciała rodzić. Mam doświadczenie z tego szpitala z ginekologii, bo tam miałam i drożność robioną i tam trafiłam z poronieniem -cudowne pielęgniarki i położne, czułam się jak bym miała obok siebie dobre ciocie, a nie personel szpitala, pomogły, pocieszały, wytłumaczyły i wspierały, więc liczę, że i na porodówce tak samo będzie, takie opinie z resztą słyszałam. Ale alternatywy nie mam 🤦♀️ dobrze, ze mam trochę czasu jeszcze. Jak na razie walczę ze stresem przed wizytą jutro.
........, Jeżóweczka lubią tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, zespół Sjogrena, mutacja MTHFR (heterozygotyczna), KIR AA
starania od 2018
1 IUI-luty 2021 👍🏻kwiecień 2021-poronienie zatrzymane-Zuzanka 13 tc👼🏻
2 IUI-sierpień 2021👎🏻
3 IUI-październik 2021👎🏻
4 IUI-listopad 2021-cb😞
lipiec 2022-start IVF
pobrane 12🥚5 zarodków-0❄️
Transfer świeżaczka w 3 dobie-puste jajo
IVF nr 2-październik 2022
pobrane 8🥚❄️❄️ 4AB i 6BB
Transfer swieżaczka w 3 dobie-cb
23.01.2023 transfer❄️4AB (wlew z accofilu, embryoglue, accofil, encorton, acard)
5 dpt- ⏸️11 dpt-beta 140 14 dpt-463 17 dpt-1396 22 dpt-5329 28 dpt-21347
23.02-mamy❤️i 0,87cm👶🏻
03.04 (13+1)-prenatalne+pappa-wszystko ok😊
29.05 (21+1)-połówkowe-404g zdrowej 👧🏻
08.08 (31+2)-prenatalne-1602g Bąbelinki🩷
14.09.2023(36+4)-cc-2660g i 55cm Szczęścia -
Jeżóweczka wrote:Kochane to naprawdę dzień wizyt! 😄 Gratuluję wszystkich dobrych wieści, pięknych przyrostów wagi i dobrych wyników.
Koniec. Naprawdę nie mam z czego wybrać. Więc jeśli wszystko się powiedzie to chyba wybiorę Szpital 220 km od domu. 😔
No właśnie dlatego trochę mam świadomość że to problemy pierwszego świata ale czuję się jak osiołek co mu w jeden żłób dali owies a w drugi siano.
Faceci 😅
ABK to właśnie ja Cię totalnie rozumiem że ten mięśniak dodaje i stresu i utrudnia wszystko. Dzisiaj mi mignął na insta jakiś lekarz który usuwał laparoskowo 15 cm mięśniaka i pisał o nim że ogromnych rozmiarów więc ten Twój to faktycznie mega duży i na pewno sprawia więcej dolegliwości.Krakowska lubi tę wiadomość
Artvimed Kraków
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
Kluska wrote:Faceci 😅
ABK to właśnie ja Cię totalnie rozumiem że ten mięśniak dodaje i stresu i utrudnia wszystko. Dzisiaj mi mignął na insta jakiś lekarz który usuwał laparoskowo 15 cm mięśniaka i pisał o nim że ogromnych rozmiarów więc ten Twój to faktycznie mega duży i na pewno sprawia więcej dolegliwości.
Lekarz do którego teraz chodzimy największego usuwał ponad 3kg (18cm, więc podejrzewam że będę blisko rekordu), a dziecko ważyło 2,5kg.
Zanim jeszcze weszłam na fotelu, to pocieszył że może się podniesie przed porodem (w sensie miesniak), ale po badaniu chyba jednak nie.
Zresztą sama doktor z kliniki mowila ze specjalista w Polsce od miesniakow i była też kobieta na wizytę właśnie z mięśniakiem (w wieku mojej mamy). Cieszę się że przynajmniej Tobie w ciąży nie urosły tak jak mi 😉
Mam tylko ostrzeżenie że jakby mnie brzuch bolał to znaczy że moze zacząć wapniec (a tym samym się rozpadać) i wtedy na oddział, ale to dadzą tylko kroplówki przeciwbolowe i obserwacja 😔. Ja się tylko martwię że Zosia ma cisno
Mam żal do lekarza który go znalazł 1,5 roku temu jak miał 3,5cm, a pytałam kilka razy czy da się coś z tym zrobić 😔Ona: 36l
Monitoring owulacji okey
Slabe parametry nasienia
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Kluska wrote:No ja dalej jestem u dr z kliniki tylko w innej placówce i dobrze mi z nią, to taki mój człowiek.
U Ciebie te mięśniaki to faktycznie już inna skala i zdecydowanie do operacji. U mnie wszyscy mówią żeby nie ruszać bo szkoda wyłuskiwać takie nieduże zwłaszcza że ewidentnie nie są jakoś bardzo wrażliwe na hormony.
Rodziłam w Rydgierze, fakt cesarka planowana i co do uczestnictwa, owszem można ale oni nie są jakoś super nastawieni na tą opcje. Jak spytałam Panią dr przy przyjęciu czy mąż może uczestniczyć to powiedziała ze tak jest taka opcja ale czuć było w głosie ze nie jest to miłe widziane. Trochę ich rozumiem, to jest jednak operacja i nie fajnie jak ktoś patrzy im na ręce. Z perspektywy czasu (bo nie skorzystaliśmy z tej opcji) postąpiłabym tak samo, to są sekundy kiedy pokazują dziecko, przykładają Ci do twarzy i zabierają bo Ty musisz być „zszyta” w tym czasie. Myśle ze obecność przy porodzie SN jest innego wymiaru, bo dziecko jest chyba chwile dłużej, można je przytulić itp.
Co do szpitala, ja nie mogę polecić. Może zle trafiłam, w sensie na zła zmianę (albo kilka złych zmian 😂), jak dla mnie personel totalnie nie pomocny, na sale ogólna zostałam przewieziona po godzinie (powinnam na pooperacyjnej być 6h), podano mi za późno leki przeciwbólowe bo na ogolnej zanim przyjdzie pielęgniarka na wezwanie to chwile trwa. Ból się rozkręcił do tego stopnia ze miałam majaki i nawet morfina nie pomagała. W nocy jak dostałam dziecko (druga noc) nikt nawet nie przyszedł zapytać czy daje sobie radę czy nie umarłam/zemdlałam z tym dzieckiem, a jak nad ranem poprosiłam o leki przeciwbólowe bo dostałam potwornych skurczy to pielegniara zjebala mnie czy nie potrafię sobie sama przyjść do dyżurki po tabletki. Mam wrażenie ze w szpitalu wśród personelu panuje głuchy telefon na zasadzie „zaraz przekaże i ktoś do pani przyjdzie” - zazwyczaj nikt nie przychodził, mam tu na myśli np. Cdl. Jedzenie obrzydliwe, na sniadanie po porodzie dostałam twaróg z cebula - idealnie na karmienie piersią CEBULA. Cesarkę miałam super bo miałam zapłacona ale to tyle. Ja na pewno tam nie wrócę i jeśli będę mieć drugie dziecko to będę rodzic na Ujastku. Koleżanka teraz rodziła i jest mega zadowolona (już drugie tam rodziła).
Co do Siemiradzkiego koleżanka tam rodziła końcem roku, poród wywoływany zakończył się cc. Ona bardzo chciała SN ale lekarz zadecydował o cc. Ona sobie bardzo chwali zarówno cały pobyt (była tam aż 6 dni) jak i opiekę. To prawda tez słyszałam opinie ze w S ordynator jest podobno taki ze ciśnie na SN za wszelka cenę ale u niej nie czekali i zrobili cc bez problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 20:15
Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
ABK wrote:Ja bede rodziła 160km od domu, także też turystyka porodowa. O 3 stopniu referencyjnosci w innym województwie został odradzony.
Kluseczki mój już na 1 prenatalnych kwalifikowal się do CC (miesniaki ok 10cm do kwalifikacja do CC), mam też jego takie maleństwo jak Ty, ale to maleństwo nie będzie ruszane.
Moja mama to stwierdziła że to jak w ciąży bliźniaczej z tym mięśniakiem jestem 😔26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
-
Cześć dziewczynki. Ja trochę Wam rozbije temat, bo przychodze z porada od Was, w piątek dopiero mam wizytę u lekarza a już od paru dni mam swedzenie i pieczenie okolic intymnych od zewnatrz, od jakichś 2 dni delikatnie kolor śluzu się zmienił i jeszcze dziś pojawiło się pieczenie od wewnątrz. Jak nic jakieś zapalenie grzybicze mnie złapało. Rano dzwoniłam do kliniki, niestety nie było mojego lekarza prowadzacego ale z inną babka gadałam, na razie bez badań dala mi tylko masc clotrimazolum, ale jakoś marnie to widzę żeby mi pomoglo. Jak tu sobie poradzić do wizyty piątkowej, bez posiewów też mi nic nie zleca, a to też wynik 2-3dni to już przyszły tydzień. Podpowiedzcie proszę, jak byłyście w podobnej sytuacji co tu poradzić, martwię się też o dziecko żeby to paskudztwo mu nie zaszkodziło... jak do tej pory czlowiek nie miał z tym wgl do czynienia i higiena u mnie to podstawa codzienności, zmieniłam też dzis plyn do okolic intymnych może to ciut pomoże, ale tak to nawet nie mam pojęcia jak sobie samej do tego czasu poradzić aby też się tak nie zamartwiać, może macie coś sprawdzonego?
Staramy się od 2019r
Ona 31 lat
PCOS, Endometrioza
On 35 lat
Azoospermia
II CRIOTRANSFER: 11.04.2023
Cykl naturalny
3 dniowy zarodek dochodowany na❄️ 4AA
7dpt beta 82,80 🥰🥰⏸️
9dpt beta 258 ❤️😇 progesteron 60ng
13dpt beta 1642 progesteron 55,40 😇❤️🙏🤞🤞
16dpt beta 5081 🤞🤞❤️❤️🍀🍀 prog 50
23dpt beta 33332 progesteron 50,20
10.05 / 7tc USG jest ❤️ 5mm szczęścia 🥰🥰❤️❤️🍀🍀🤞🤞
26.05 / 9tc USG 2,5cm malenstwa ❤️❤️🍀🍀🤞
7.06. / 11tc USG 4,5cm maluszka🍀🍀🤞🤞
15.06 / 12tc prenatalne - Pappa - ok 5,7cm szczęścia ❤️❤️😍😍🤞🍀🍀✊️
22.06. 13tc test harmony - ok- będzie chłopiec 😍😍💓💓👩👦👨👩👦 -
Madlennn30 wrote:Cześć dziewczynki. Ja trochę Wam rozbije temat, bo przychodze z porada od Was, w piątek dopiero mam wizytę u lekarza a już od paru dni mam swedzenie i pieczenie okolic intymnych od zewnatrz, od jakichś 2 dni delikatnie kolor śluzu się zmienił i jeszcze dziś pojawiło się pieczenie od wewnątrz. Jak nic jakieś zapalenie grzybicze mnie złapało. Rano dzwoniłam do kliniki, niestety nie było mojego lekarza prowadzacego ale z inną babka gadałam, na razie bez badań dala mi tylko masc clotrimazolum, ale jakoś marnie to widzę żeby mi pomoglo. Jak tu sobie poradzić do wizyty piątkowej, bez posiewów też mi nic nie zleca, a to też wynik 2-3dni to już przyszły tydzień. Podpowiedzcie proszę, jak byłyście w podobnej sytuacji co tu poradzić, martwię się też o dziecko żeby to paskudztwo mu nie zaszkodziło... jak do tej pory czlowiek nie miał z tym wgl do czynienia i higiena u mnie to podstawa codzienności, zmieniłam też dzis plyn do okolic intymnych może to ciut pomoże, ale tak to nawet nie mam pojęcia jak sobie samej do tego czasu poradzić aby też się tak nie zamartwiać, może macie coś sprawdzonego?
Clotrimazol jest ok, ja stosuje teraz, bo miałam koszmarne podrażnienie łącznie z pękaniem skóry i pomogło, więc spróbuj.Madlennn30 lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, zespół Sjogrena, mutacja MTHFR (heterozygotyczna), KIR AA
starania od 2018
1 IUI-luty 2021 👍🏻kwiecień 2021-poronienie zatrzymane-Zuzanka 13 tc👼🏻
2 IUI-sierpień 2021👎🏻
3 IUI-październik 2021👎🏻
4 IUI-listopad 2021-cb😞
lipiec 2022-start IVF
pobrane 12🥚5 zarodków-0❄️
Transfer świeżaczka w 3 dobie-puste jajo
IVF nr 2-październik 2022
pobrane 8🥚❄️❄️ 4AB i 6BB
Transfer swieżaczka w 3 dobie-cb
23.01.2023 transfer❄️4AB (wlew z accofilu, embryoglue, accofil, encorton, acard)
5 dpt- ⏸️11 dpt-beta 140 14 dpt-463 17 dpt-1396 22 dpt-5329 28 dpt-21347
23.02-mamy❤️i 0,87cm👶🏻
03.04 (13+1)-prenatalne+pappa-wszystko ok😊
29.05 (21+1)-połówkowe-404g zdrowej 👧🏻
08.08 (31+2)-prenatalne-1602g Bąbelinki🩷
14.09.2023(36+4)-cc-2660g i 55cm Szczęścia -
Współczuję Wam tych wyborów szpitala. No cóż idealnego się nie znajdzie. Zawsze jest na co ponarzekać. Ja miałam szczęście, bo szpital mam na pieszo bliziutko i pracuje tam mój lekarz. Chociaż groziło mi gdzieś indziej, gdyby synek jeszcze wcześniej chciał przyjść na świat. (Ze względu na stopirń referencyjności).
Miałam zaufanie do tych lekarzy a to było ważniejsze niż jakieś niedogodności lokalowe itd.Krakowska lubi tę wiadomość