Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaśka Furiatka wrote:Kluseczka, podrzuć jaką butle, smoka i mm masz w koszyczku proszę, bo ja się z tym bujam i nie podjęłam ciagle decyzji 🤷♀️
Tez mi mówili, żeby laktatora nie brać, bo mają, ale ja na razie planowałam w ogóle nie kupować.. A teraz się zastanawiam nad jednym i drugim, jeszcze nam położna coś na szkole gadała, ze odradza te neno, bo one tam coś mleko mogą zassać, ze grzyb się w urządzeniu robi, ze nie wyczyścisz i ze za laktator lepiej dać więcej i coś porządniejszego kupić i mam mętlik, bo ja wcześniej jak miałam kupować to ten: https://allegro.pl/oferta/laktator-elektroniczny-neno-bella-twin-podwojny-12879866771
I moim zdaniem i koleżanka Twoja i Ania mają racje, chyba warto się tam z tym wszystkim zatargać od razu wszystkiego nauczyć, jeszcze patrząc na mój wyssany z wszelkiej logiki mózg, to tym bardziej. W czwartek poszłam na pazury, na szczęście niedaleko domu z wielką metką na sznurku wiszącą ze spodenek i radośnie obijającą się o moje dupsko, w piątek na wizytę pojechałam w majtkach na lewą str, dobrze, ze najpierw mnie na samolot posadził to się przed badaniem usg skapnęłam, a dzisiaj polazłam do Żabki w koszulce na lewą str i do tego tył na przód. Nie przeszkadzała mi nawet metka pod szyją 🤷♀️
Ale pochwalę się Wam, ze Stary już dzisiaj pomalował sufit w salonie, ostatnie pomieszczenie, zostały tylko ściany i listwy i już oczami wyobraźni widzę to nadciągające sprzątanie po, które o dziwo mnie cieszy, bo zwiastuje koniec tego pierdolnika. I dzisiaj w końcu zamówiliśmy łóżeczko. Czekamy na sierpniowe matki boskiej pieniężnej i domawiamy, wtedy spakuje torbę do szpitala, bo trochę mnie nastraszyłyście, bo ja w 🍑 z tym.. Sporo brakuje ciągle.
Dziewczyny, miłego wieczoru!
Ja laktator kupiłam Neno perfetto, z tym że upolowałam za 220 zł. Jest mega prosto zbudowany i nie widzę tam niczego co byłoby trudno doczyścić. Koleżanka ma laninosh i tam jest więcej zakamarków z tego co oglądałam.
A butlę wybrałam Avent o taką (zależało mi żeby była szklana), ona ma smok z dwoma kropkami:
https://allegro.pl/oferta/butelka-szklana-philips-avent-natural-120-response-13953070671?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=a083c74e-85c3-4309-8fdf-729ea6733e54#
I chcę dokupić takie smoki z jeszcze trudniejszym przepływem:
https://allegro.pl/oferta/avent-natural-smoczek-do-butelki-response-0m-nr1-13631596514?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=326a9514-4371-42eb-abfe-6a8aadec7932#
A czy to właściwy wybór to i tak kluseczka zdecyduje.
Koleżanka używała i tej i takiej z laninosh i mówiła że obie spoko ale ta z laninosh plastikowa, używana sporadycznie ale od wypatrzania wyglądała okropnie, matowa i pożółknięta. To mnie do tego szkła przekonuje (chociaż trochę się cykam wagi).
Kaśka Furiatka lubi tę wiadomość
Artvimed Kraków
18.11.2024 transfer ❄️, biochem
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Kaśka Furiatka wrote:Ale pochwalę się Wam, ze Stary już dzisiaj pomalował sufit w salonie, ostatnie pomieszczenie, zostały tylko ściany i listwy i już oczami wyobraźni widzę to nadciągające sprzątanie po, które o dziwo mnie cieszy, bo zwiastuje koniec tego pierdolnika. I dzisiaj w końcu zamówiliśmy łóżeczko. Czekamy na sierpniowe matki boskiej pieniężnej i domawiamy, wtedy spakuje torbę do szpitala, bo trochę mnie nastraszyłyście, bo ja w 🍑 z tym.. Sporo brakuje ciągle.
Dziewczyny, miłego wieczoru!
Oj, zazdroszczę widoku końca remontu 😊 u mnie od ponad tygodnia takie pierdolnik, że patrzeć nie mogę, wszystkie kartony i inne rzeczy, które trzeba było wynieść z pokoiku małej stoją w salonie, korytarzu i gdzie tylko się da, kurzu się poroznosiła masa, a jak na złości odkurzacz mi padł, więc latam z miotłą, ale wiadomo, to nie to samo 🤦♀️ więc czekam niecierpliwie na koniec, liczę mocno na to, ze za dwa tygodnie będzie już ostateczny koniec tego wszystkiego, ze meble będą stały na swoim miejscu i będę już wszystko powoli domykać.
Kluska wrote:Ja laktator kupiłam Neno perfetto, z tym że upolowałam za 220 zł. Jest mega prosto zbudowany i nie widzę tam niczego co byłoby trudno doczyścić. Koleżanka ma laninosh i tam jest więcej zakamarków z tego co oglądałam.
A butlę wybrałam Avent o taką (zależało mi żeby była szklana), ona ma smok z dwoma kropkami:
https://allegro.pl/oferta/butelka-szklana-philips-avent-natural-120-response-13953070671?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=a083c74e-85c3-4309-8fdf-729ea6733e54#
https://allegro.pl/oferta/avent-natural-smoczek-do-butelki-response-0m-nr1-13631596514?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=326a9514-4371-42eb-abfe-6a8aadec7932#
Koleżanka używała i tej i takiej z laninosh i mówiła że obie spoko ale ta z laninosh plastikowa, używana sporadycznie ale od wypatrzania wyglądała okropnie, matowa i pożółknięta. To mnie do tego szkła przekonuje (chociaż trochę się cykam wagi).
To ja butelkę taką samą kupiłam. Jak na razie jedną, bo też nie wiem, co będzie dalej i jak się sprawa rozwinie, jak bąbelina będzie chciała jeść i tak dalej. I na pewno biorę ze sobą do szpitala, bo tak mi doradziła położna. Mówiła, że laktatory są, więc tego ze sobą brać nie muszę i tak naprawdę lepiej, żebym kupiła go już później, jak już będę wiedziała, czego potrzebuje, czy będę karmić piersią, czy się nie uda, czy będę odciągać pokarm i tak karmić, wtedy w zależności od potrzeb będę mogła dobrać taki, który będzie mi najlepiej pasował. A butelkę w szpitalu lepiej mieć swoją, szczególnie jak chce się karmić piersią, bo w razie konieczności podania butelki będę mieć taka z odpowiednim smoczkiem, a w szpitalu różnie bywa, bez sensu na wstępie dawac taką ze smoczkiem, z którego mleko leci bez problemu, bo później ciężko będzie maluchowi do piersi się przyzwyczaić. Tak mi tłumaczyła 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2023, 22:08
Kaśka Furiatka lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, zespół Sjogrena, mutacja MTHFR (heterozygotyczna), KIR AA
starania od 2018
1 IUI-luty 2021 👍🏻kwiecień 2021-poronienie zatrzymane-Zuzanka 13 tc👼🏻
2 IUI-sierpień 2021👎🏻
3 IUI-październik 2021👎🏻
4 IUI-listopad 2021-cb😞
lipiec 2022-start IVF
pobrane 12🥚5 zarodków-0❄️
Transfer świeżaczka w 3 dobie-puste jajo
IVF nr 2-październik 2022
pobrane 8🥚❄️❄️ 4AB i 6BB
Transfer swieżaczka w 3 dobie-cb
23.01.2023 transfer❄️4AB (wlew z accofilu, embryoglue, accofil, encorton, acard)
5 dpt- ⏸️11 dpt-beta 140 14 dpt-463 17 dpt-1396 22 dpt-5329 28 dpt-21347
23.02-mamy❤️i 0,87cm👶🏻
03.04 (13+1)-prenatalne+pappa-wszystko ok😊
29.05 (21+1)-połówkowe-404g zdrowej 👧🏻
08.08 (31+2)-prenatalne-1602g Bąbelinki🩷
14.09.2023(36+4)-cc-2660g i 55cm Szczęścia -
j_ann wrote:To ja butelkę taką samą kupiłam. Jak na razie jedną, bo też nie wiem, co będzie dalej i jak się sprawa rozwinie, jak bąbelina będzie chciała jeść i tak dalej. I na pewno biorę ze sobą do szpitala, bo tak mi doradziła położna. Mówiła, że laktatory są, więc tego ze sobą brać nie muszę i tak naprawdę lepiej, żebym kupiła go już później, jak już będę wiedziała, czego potrzebuje, czy będę karmić piersią, czy się nie uda, czy będę odciągać pokarm i tak karmić, wtedy w zależności od potrzeb będę mogła dobrać taki, który będzie mi najlepiej pasował. A butelkę w szpitalu lepiej mieć swoją, szczególnie jak chce się karmić piersią, bo w razie konieczności podania butelki będę mieć taka z odpowiednim smoczkiem, a w szpitalu różnie bywa, bez sensu na wstępie dawac taką ze smoczkiem, z którego mleko leci bez problemu, bo później ciężko będzie maluchowi do piersi się przyzwyczaić. Tak mi tłumaczyła 😉
Ma to sens, chyba w takim razie też wezmę (swoją drogą drogie te butelki, nie?).
Artvimed Kraków
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Kluska wrote:Ma to sens, chyba w takim razie też wezmę (swoją drogą drogie te butelki, nie?).
Też myśle, ze ma, a butelka duża nie jest, więc jakoś spokojnie się ja upchnie w walizce 😊 i drogie, taka mini buteleczka a cena jak za duża 😉 ale wole wydać więcej na szklaną, na pewno dłużej będzie lepiej wyglądać, bo plastik się szybko zużywa i nie prezentuje zbyt ładnie i czysto.
niedoczynność tarczycy, zespół Sjogrena, mutacja MTHFR (heterozygotyczna), KIR AA
starania od 2018
1 IUI-luty 2021 👍🏻kwiecień 2021-poronienie zatrzymane-Zuzanka 13 tc👼🏻
2 IUI-sierpień 2021👎🏻
3 IUI-październik 2021👎🏻
4 IUI-listopad 2021-cb😞
lipiec 2022-start IVF
pobrane 12🥚5 zarodków-0❄️
Transfer świeżaczka w 3 dobie-puste jajo
IVF nr 2-październik 2022
pobrane 8🥚❄️❄️ 4AB i 6BB
Transfer swieżaczka w 3 dobie-cb
23.01.2023 transfer❄️4AB (wlew z accofilu, embryoglue, accofil, encorton, acard)
5 dpt- ⏸️11 dpt-beta 140 14 dpt-463 17 dpt-1396 22 dpt-5329 28 dpt-21347
23.02-mamy❤️i 0,87cm👶🏻
03.04 (13+1)-prenatalne+pappa-wszystko ok😊
29.05 (21+1)-połówkowe-404g zdrowej 👧🏻
08.08 (31+2)-prenatalne-1602g Bąbelinki🩷
14.09.2023(36+4)-cc-2660g i 55cm Szczęścia -
j_ann wrote:Też myśle, ze ma, a butelka duża nie jest, więc jakoś spokojnie się ja upchnie w walizce 😊 i drogie, taka mini buteleczka a cena jak za duża 😉 ale wole wydać więcej na szklaną, na pewno dłużej będzie lepiej wyglądać, bo plastik się szybko zużywa i nie prezentuje zbyt ładnie i czysto.
Czyli nie planujecie Dziewczyny brać laktatorow do szpitala??
Ją jeszcze nie kupiłam, bo zastanawiam się czy neno kupić na jedną czy dwie piersi...I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Kluska wrote:Ja laktator kupiłam Neno perfetto, z tym że upolowałam za 220 zł. Jest mega prosto zbudowany i nie widzę tam niczego co byłoby trudno doczyścić. Koleżanka ma laninosh i tam jest więcej zakamarków z tego co oglądałam.
Ja kupiłam woreczki do sterylizacji w mikrofalówce babyono, bo zauważyłam że po tradycyjnym wyparzaniu nie najlepiej te akcesoria wyglądają.
Dziś szukałam cienkiego śpiworka na olx w dobrej cenie. Nie znalazłam, ale wypatrzyłam fajne i tanie ciuszki.
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/1B728f/
Czy tylko mi ta laleczka przypomina laleczkę z horroru 😝
-
Iga Kwietniowa wrote:Ja kupiłam woreczki do sterylizacji w mikrofalówce babyono, bo zauważyłam że po tradycyjnym wyparzaniu nie najlepiej te akcesoria wyglądają.
Dziś szukałam cienkiego śpiworka na olx w dobrej cenie. Nie znalazłam, ale wypatrzyłam fajne i tanie ciuszki.
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/1B728f/
Czy tylko mi ta laleczka przypomina laleczkę z horroru 😝
O matko, straszna 😅 ale ciuszki na vinted kupowałam sporo tańsze (chociaż bez bez takiej stylowej prezentacji produktu 😅)
Ja kupiłam bardzo fajny, używany z firmy natulino, będę jeszcze polować na większe rozmiary jak nam się sprawdzi.
Artvimed Kraków
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
QUOTE=Kluska]Ma to sens, chyba w takim razie też wezmę (swoją drogą drogie te butelki, nie?).[/QUOTE]
Tak drogie są ale.powiem ze są super ja teraz druga zamówiłam większą
Kluska lubi tę wiadomość
-
Kluska wrote:O matko, straszna 😅 ale ciuszki na vinted kupowałam sporo tańsze (chociaż bez bez takiej stylowej prezentacji produktu 😅)
Ja kupiłam bardzo fajny, używany z firmy natulino, będę jeszcze polować na większe rozmiary jak nam się sprawdzi.
Taniej ? Przecież to wychodzi po 2 zł / szt ?
Ja co prawda kupowałam nowe i szyte w Polsce to płaciłam naprawdę dużo. Ale z perspektywy czasu i moich doświadczeń z ulewaniem to powiem wam że nie warto inwestować w drogie ubranka dla noworodków.
Po pierwsze dziecko szybko wyrasta.
Po drugie czasem nie da się ich doprać i po 5 minutach noszenia nadają się tylko do wyrzucenia.
Po trzecie szczepionki, prywatne wizyty u lekarzy i gadżety o których przed urodzeniem dziecka człowiek nie miał pojęcia są tak drogie że głowa mała 🙉🙊🙈 -
........ wrote:QUOTE=Kluska]Ma to sens, chyba w takim razie też wezmę (swoją drogą drogie te butelki, nie?).
Tak drogie są ale.powiem ze są super ja teraz druga zamówiłam większą
https://allegro.pl/oferta/avent-butelka-natural-response-airfree-260-ml-1m-13462871721
Kluska lubi tę wiadomość
-
Iga Kwietniowa wrote:Taniej ? Przecież to wychodzi po 2 zł / szt ?
Ja co prawda kupowałam nowe i szyte w Polsce to płaciłam naprawdę dużo. Ale z perspektywy czasu i moich doświadczeń z ulewaniem to powiem wam że nie warto inwestować w drogie ubranka dla noworodków.
Po pierwsze dziecko szybko wyrasta.
Po drugie czasem nie da się ich doprać i po 5 minutach noszenia nadają się tylko do wyrzucenia.
Po trzecie szczepionki, prywatne wizyty u lekarzy i gadżety o których przed urodzeniem dziecka człowiek nie miał pojęcia są tak drogie że głowa mała 🙉🙊🙈
A to może pobieżnie spojrzałam uciekając przed lalką bo wydało mi się, że 40 ziko za bodziaka z batmanem a to zestawy są! Gapa, sorka 😅
Ja takich dużych paczek nie kupowałam ale wydaje mi się że więcej jak 10-12 zł za sztukę ciuszka ani razu nie zapłaciłam a to już coś musiało mi się wybitnie spodobać.
Wiadomo pewnie jakiś śpiworek zimowy wyjdzie sporo drożej (ktoś tu ostatnio zarzucił temat zaffiro i oczywiście że mi się spodobały 😉).
Za ten śpiworek natulino do spania zapłaciłam 25 zł, no plus przesyłka ale brałam też inne rzeczy więc się rozłożyło.
I myślę, że masz rację w tym że nie ma sensu inwestować w takie maluszkowe rzeczy, jak przyjdzie czas butów i kombinezonów na mokrą trawę to będzie szła kasa jak nie wiem. Na razie co zaoszczędzę to wydam na osteopatkę i fizjoterapeutę dla siebie 😅
Artvimed Kraków
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
Kluska wrote:A to może pobieżnie spojrzałam uciekając przed lalką bo wydało mi się, że 40 ziko za bodziaka z batmanem a to zestawy są! Gapa, sorka 😅
Ja takich dużych paczek nie kupowałam ale wydaje mi się że więcej jak 10-12 zł za sztukę ciuszka ani razu nie zapłaciłam a to już coś musiało mi się wybitnie spodobać.
Wiadomo pewnie jakiś śpiworek zimowy wyjdzie sporo drożej (ktoś tu ostatnio zarzucił temat zaffiro i oczywiście że mi się spodobały 😉).
Za ten śpiworek natulino do spania zapłaciłam 25 zł, no plus przesyłka ale brałam też inne rzeczy więc się rozłożyło.
I myślę, że masz rację w tym że nie ma sensu inwestować w takie maluszkowe rzeczy, jak przyjdzie czas butów i kombinezonów na mokrą trawę to będzie szła kasa jak nie wiem. Na razie co zaoszczędzę to wydam na osteopatkę i fizjoterapeutę dla siebie 😅
Kluseczka a Ty w końcu kupowałas te koszule
https://allegro.pl/oferta/zestaw-2x-koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-r-xl-13529118048
Bo się zastanawiam czy pralas i czy farbowały?Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Ja kupiłam lovi Diamont Claas 150ml i tam smoczek jest na jedną dziurkę . Spoko przy kp czy nie bardzo jest ten smoczek ?
https://lovi.pl/pl_PL/butelka-szklana-lovi-diamond-glass-150-ml-botanic-p1801780
Opis smoczka jest że ochrona ssania , utrudnione ssanie 🤷🏻♀️
Ps. Dodam że jest leciutka , zdziwiłam się bardzo bo to w końcu szkło . A jak anvent z uczuciem ciężkości w ręce ? Bo przy lovi ja nie wiedzę problemu .Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 07:06
25.08.2023 ❤️❤️ 36+6
Ona : 92' On : 86'
06.2020 CP, usunięcie lewego jajowodu, krwotok do jamy brzusznej ❌ 💔
09.2021 poronienie w 6 tyg ❌ 💔
Inseminacja IUI :
03/22 - 06/22 ❌❌❌❌
28.12.22 - FET ❄️ 4bb EmbryoGlue + AH
BETA
6dpt beta 16.76, progesteron 22.50
8dpt beta 42.93, progesteron 24.20
10dpt beta 77.64
12dpt beta 221.70
14dpt beta 703.11 progesteron 20.52
17dpt beta 2713.32🚀
20dpt beta 4510.53
23dpt mamy bijące serduszko
06.03 badania prenatalne ok
Nifty Pro - prawidłowe wyniki ❤️Dziewczynka ❤️
20 340g
22+3 470g
30+4 1,46kg
32+4 2,20kg
35+4 2,70kg -
ABK wrote:Kluseczka a Ty w końcu kupowałas te koszule
https://allegro.pl/oferta/zestaw-2x-koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-r-xl-13529118048
Bo się zastanawiam czy pralas i czy farbowały?
Ja ostatecznie kupiłam takie:
https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-na-zamki-xxl-10744594619?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=928b8fa2-8d47-45a5-8d3e-a75dd5d13614#
Zieloną i granatową. Ale używane więc były już po pierwszym praniu.
Natomiast zieloną niechcący uprałam w 90 ° 😅🤦🏼♀️ razem z jasnymi rzeczami dziecięcymi (nie pytajcie, nie planowałam dziecięcych rzeczy prać w takiej temperaturze ale genialnie wstawiłam pranie podczas jakieś porannej pobudki i poszłam spać dalej więc nie zajarzyłam, zorientowałam się pod koniec cyklu jak już się kończyło i w łazience tak specyficznie pachniało 🤦🏼♀️).
I o dziwo przeżyła i nie porobiła plam, trochę koronka się odbarwiła w kierunku bardziej szmaragdowym niż zielonym ale nie wygląda to źle.
Zakładam, jako że w każdym modelu mają te same kolory, to pewnie szyją z jednego materiału bo tak przecież bardziej ekonomicznie.
Ale też muszę przyznać że mi jakoś szczęśliwie rzeczy raczej nie farbują, problem zdarzył mi się tylko z czerwonymi rzeczami, one są jakieś bardziej "agresywne"
Aurrora wrote:Ja kupiłam lovi Diamont Claas 150ml i tam smoczek jest na jedną dziurkę . Spoko przy kp czy nie bardzo jest ten smoczek ?
https://lovi.pl/pl_PL/butelka-szklana-lovi-diamond-glass-150-ml-botanic-p1801780
Opis smoczka jest że ochrona ssania , utrudnione ssanie 🤷🏻♀️
Ps. Dodam że jest leciutka , zdziwiłam się bardzo bo to w końcu szkło . A jak anvent z uczuciem ciężkości w ręce ? Bo przy lovi ja nie wiedzę problemu .
No właśnie jak dotykałam u koleżanki to ona miała już tylko dużą i moim zdaniem lekka, ale chyba bardziej wtedy się skupiłam na tym że plastikowa tak źle wygląda po myciu i wyparzaniu niż na wadze szklanej. Tzn ja w ogóle lubię szkło jako materiał, plastik nawet taki lepszy jak tritan brzydko się starzeje.
A co do dziurek to chyba nie o liczbę dziurek chodzi co bardziej żeby nie ciekło jak się obróci butelkę, tylko żeby trzeba było ściskać żeby doprowadzić do wypływu. Tak to przynajmniej zrozumiałam jak czytałam jakieś rozmowy na ten temat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 07:34
Artvimed Kraków
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
Dziewczyny ja zupelnie na inny temat chcialam zadac pytanie. Kiedy czulyscie ruchy maluszka? Ja kompletnie nie czuje nic, czasem jakies jakby szczypanie ale to raczej nie ruchy bo to czulam wczesniej tez. Jak mnie cos tam pobolewalo panikowalam teraz ze 3 tygodnie nic nie boli, nawet wrocilam do normalnej aktywnosci I czuje sie zupelnie normalnie to jeszcze wieksza panika. Ludzie dookola tylko pytaja ,,czujesz juz ruchy?czujesz? " a ja nic nie czuje. Wsluchuje sie, glaszcze brzusio i nic🙈
Co należy zrobić po upadku? To, co robią dzieci: podnieść się.......
Ona 33 lata , On 42 lat (azoospermia)
Starania od 2018
🔹️IUI AID ❌️
🔹️I IVF/ ICSI
25 jajeczek, 6 zarodkow, OHSS
12.2020 transfer❌️
04.2021 transfer❌️
🔹️II IVF/ ICSI
6 jajeczek, 0 zarodkow
🔹️III IVF/ ICSI
16 jajeczek, 1❄️
🔹️20.06.2022 swiezy transfer 3- dniowca
02.07 2022 ⏸️
15.07.2922 rocznica slubu i poronienie💔, podejrzenie cp❗️
🔹️17.11.2022 ❌️
🔹️27.02.2023 scratching endometrium
🔹️28.03.2023 IV ICSI punkcja
14 jajeczek,
🔹️31.03.2023 transfer 🐣🐣 3- dniowcow ( morula, 8bl)🙏
08.04 cienia cien⏸️
11dpt beta 58, 13dpt beta 138, 15dpt beta 299, 17dpt beta 750 jest pecherzyk OHSS szpital 🙏🙏, 26dpt mamy ❤️
13.06 Nifty-ok👍💙
Czeka ❄️
2023 to bedzie moj rok🙏 -
Angel24 wrote:Dziewczyny ja zupelnie na inny temat chcialam zadac pytanie. Kiedy czulyscie ruchy maluszka? Ja kompletnie nie czuje nic, czasem jakies jakby szczypanie ale to raczej nie ruchy bo to czulam wczesniej tez. Jak mnie cos tam pobolewalo panikowalam teraz ze 3 tygodnie nic nie boli, nawet wrocilam do normalnej aktywnosci I czuje sie zupelnie normalnie to jeszcze wieksza panika. Ludzie dookola tylko pytaja ,,czujesz juz ruchy?czujesz? " a ja nic nie czuje. Wsluchuje sie, glaszcze brzusio i nic🙈
Ja tak czułam, czułam w 22 tc (ale też tylko leżąc na plecach i się wsłuchując, tylko wieczorem). Potem z perspektywy stwierdziłam że coś tam zaczęłam czuć dwa tygodnie wcześniej ale wtedy jeszcze nie wiedziałam że to to. Dla mnie to było uczucie jak ktoś delikatnie dmuchał na skórę tyle że od środka. To były dosłownie muśnięcia.
A łożysko mam z tyłu więc teoretycznie "dobre warunki".Kaśka Furiatka, Angel24 lubią tę wiadomość
Artvimed Kraków
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
Angel24 wrote:Dziewczyny ja zupelnie na inny temat chcialam zadac pytanie. Kiedy czulyscie ruchy maluszka? Ja kompletnie nie czuje nic, czasem jakies jakby szczypanie ale to raczej nie ruchy bo to czulam wczesniej tez. Jak mnie cos tam pobolewalo panikowalam teraz ze 3 tygodnie nic nie boli, nawet wrocilam do normalnej aktywnosci I czuje sie zupelnie normalnie to jeszcze wieksza panika. Ludzie dookola tylko pytaja ,,czujesz juz ruchy?czujesz? " a ja nic nie czuje. Wsluchuje sie, glaszcze brzusio i nic🙈
Ok 21/22tc wiedziałam że to są ruchy. Wcześniej tylko podejrzewałam i też byłam skonsternowana. Na samym początku czułam takie zapaleczki w brzuchu.
Także cierpliwości. Moja Niunka jest teraz bardzo rozkręcona ruchowo 😁Angel24 lubi tę wiadomość
Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Kochana, spokojnie. Jest jeszcze czas. Wszystko też zależy od ułożenia. Poza tym te pierwsze ruchy przy takim maluszku to są takie delikatne smyrania. Łatwo je przegapić albo w ogole nie poczuć.
Dziewczęta, a pytanko z branży zimowej: kombinezonik, czapki? Macie jakieś typy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 08:21
Kaśka Furiatka, Angel24 lubią tę wiadomość
-
Mnie nakręcała teściowa - czy już czuję "trzepotanie skrzydeł motyla" co spotkanie,wiec rozumiem Twoje zaniepokojenie, ale na spokojnieAngel24 lubi tę wiadomość