Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulec wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy. Po dwóch dniach walki o laktację zaczął mi się nawał. Chyba mam jakieś zastoje bo piersi jak kamienie. a CDLka będzie dopiero popołudniu.
A czujesz ulgę w piersiach po przystawieniu dziecka? -
Kasiulec wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy. Po dwóch dniach walki o laktację zaczął mi się nawał. Chyba mam jakieś zastoje bo piersi jak kamienie. a CDLka będzie dopiero popołudniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 07:46
-
........ wrote:Dallia jak się czujesz kochana 😊
Dziękuję ze pytasz
U nas okej bardziej w glowie mam mysli ze zrobię coś z tą raną bo odczucia bólowe ok. Staram sie mała przystawiac ale narazie mało pokarmu jak nie wgl musielismy dokarmic nie wiem czy mam juz probowac z laktatorem czy tylko mała przystawiac 😔 czekamy na badanie moje i małej jak bedzie ok to do domku dzisiajKarola9393, ........ lubią tę wiadomość
-
Po karmieniu zimne okłady rób, trochę pomogą w bólu. Przystawiaj jak najczęściej. Jak piersi twarde, to laktator może niekoniecznie załapać, ale mały ssak powinien pomóc Ja brałam jeszcze Milanellę.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Zalecenia położnej, doradcy laktacyjnej
nie używasz laktatora, bo możesz sobie jeszcze bardziej zaszkodzić
nie ściskasz, nie uciskasz, nie gnieciesz, zdecydowane nie
przed karmieniem osuszasz piersi lekko (romantycznie podrzucając 😁 ewentualnie suchy okład
możesz delikatnie rozcierać od sutka w kierunku ciała, takimi promyczkami
przystawiasz dziecko równocześnie do drugiej piersi dokładasz dzbanek laktacyjny (kupisz w aptece
po karmieniu chłodny, suchy okład
Nadmiar pokarmu możesz zamrozić.
Trzymaj się i walcz 😊
Acha, jeśli bolące mega twarde piersi możesz dołożyć milanelle biom i comlex po jednej tabletce dziennie.
Mam jeszcze inne leki rozpisane w razie wielkiej tragedii, więc jak coś to daj znać. Ale jeśli to początek to powinnaś ogarnąć tym co powyżejAnusia87, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak u Was wygląd śluz? Ja mam wrażenie, że jest dużo bardziej wodnisty niż normalnie. W nocy aż się wystraszyłam, że to może jakieś sączenie wód płodowych 🤷♀️ jak to jest u Was?
-
Yuki wrote:Dziewczyny jak u Was wygląd śluz? Ja mam wrażenie, że jest dużo bardziej wodnisty niż normalnie. W nocy aż się wystraszyłam, że to może jakieś sączenie wód płodowych 🤷♀️ jak to jest u Was?
Ja tez raz myslalam ze to wody ale potem jak sie sączyly ciezko bylo przegapic mozesz ubrac wkładkę albo usiasc na reczniku jesli wody to ona beszie mokra ale taka no jakbys ją oblala wodą -
Temat byl to poruszany pare razy ale powiedzcie mi do cholery kiedy mi zejdzie ta opuchlizna z kostek i stóp 🙈🙈🙈
........ lubi tę wiadomość
-
dallia wrote:Temat byl to poruszany pare razy ale powiedzcie mi do cholery kiedy mi zejdzie ta opuchlizna z kostek i stóp 🙈🙈🙈
Tak to było straszne 😂😂 u mnie po tygodniu nie było już śladu po opuchliznie. Jak wychodziłam ze szpitala to ledwo włożyłam nogi do butów, a później w ogóle stopy nie mogłam w nie wcisnąć.dallia lubi tę wiadomość
-
dallia wrote:Temat byl to poruszany pare razy ale powiedzcie mi do cholery kiedy mi zejdzie ta opuchlizna z kostek i stóp 🙈🙈🙈
tydzien, popros meza o jego buty na wyjście, trudno bedzie w japonkach w taka pogodedallia lubi tę wiadomość
Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Yuki wrote:Dziewczyny jak u Was wygląd śluz? Ja mam wrażenie, że jest dużo bardziej wodnisty niż normalnie. W nocy aż się wystraszyłam, że to może jakieś sączenie wód płodowych 🤷♀️ jak to jest u Was?
Ja miałam bardzo dużo wodnistego śluzu, im dalej w ciąży tym więcej 😆 Raz pojechałam z tego powodu na IP, bo już sama zwątpiłam. Ponoć sączenia wód płodowych nie da się pomylić. Nie wiem🤷
Odnośnie opuchnięcia nóg i kostek. Pamiętam dokładnie, że wychodząc ze szpitala nogi miałam jak banie, ale zeszło to po kilku dniach.Yuki, dallia lubią tę wiadomość
-
dallia wrote:Ja tez raz myslalam ze to wody ale potem jak sie sączyly ciezko bylo przegapic mozesz ubrac wkładkę albo usiasc na reczniku jesli wody to ona beszie mokra ale taka no jakbys ją oblala wodą
Wypróbuje, dzięki 😊
Chciałam kupić specjalne wkładki, które zmieniają kolor w zależności od pH, ale u mnie nigdzie ich nie ma. Kupiłam papierki lakmusowe, bo tak czytałam, że można sprawdzić, no i wydaje się, że jest ok🤷♀️ za wcześnie na takie ekscesy ...
Co do opuchniętych stóp to to jest masakra, a wy mówicie, że po porodzie jeszcze gorzej 😑 cieszę się, że to nie jest lato, bo nie wiem jak ja bym wyglądała ...aleo_ lubi tę wiadomość
-
Yuki wrote:Wypróbuje, dzięki 😊
Chciałam kupić specjalne wkładki, które zmieniają kolor w zależności od pH, ale u mnie nigdzie ich nie ma. Kupiłam papierki lakmusowe, bo tak czytałam, że można sprawdzić, no i wydaje się, że jest ok🤷♀️ za wcześnie na takie ekscesy ...
Co do opuchniętych stóp to to jest masakra, a wy mówicie, że po porodzie jeszcze gorzej 😑 cieszę się, że to nie jest lato, bo nie wiem jak ja bym wyglądała ...
Papierki tez sa ok mi ginekolog raz sprawdzal jak wody pojdzie w niebieskie kolory -
dallia wrote:Papierki tez sa ok mi ginekolog raz sprawdzal jak wody pojdzie w niebieskie kolory
Mój właśnie nigdy tego nie sprawdzał 🤷♀️ A ja mam totalnego schiza w ostatnim czasie, bo mieszkaliśmy z rodzicami i okazało się, że tata ma półpaśca, więc non stop żyję w stresie, mimo, że lekarz twierdzi, że nie ma się czego obawiać... no może wcześniejszego porodu, więc mnie totalnie zdenerwował 🙈 bo przecież to Duuuuużo za wcześnie.
Dallia a jak się czujesz w nowej roli? -
Ja to prawie w ogóle nie mam żadnego śluzu, nie wiem czy to nie czasem od luteiny.K: 30 lat, M: 30 lat
AMH 1,85
2020 - rozpoczęcie starań
12.2020 - HSG
06.2021 laparoskopia (torbiel krwotoczna lewy jajnik)
I IVF POZNAŃ POLNA
05.2023 stymulacja do ivf
06.2023 punkcja jajników (pobrano 11 komórek, 6 dojrzałych, 3 niedojrzałe, 2 zdegenerowane; zapłodniono 6) - mamy 4 mrozaczki
10.07.2023 transfer ♥️
(euthyrox, encorton, duphaston, prolutex, cyclogest, wlew domaciczny z osocza, zivafert, acard)
5dpt beta 45,06 mIU/ml
8dpt beta 128,40 mIU/ml
10dpt beta 298,50 mIU/ml progesteron 40,9 ng/ml
22dpt beta 18 865,56 mIU/ml
29dpt mamy ❤️ 10 mm
15w2d będzie chłopak 💙 116g urwisa
19w3d pierwsze delikatne odczuwalne ruchy
26w4d czas odpocząć l4
30w3d pierwsze skurcze przepowiadające
Czekają: ❄️❄️❄️
-
Yuki wrote:Mój właśnie nigdy tego nie sprawdzał 🤷♀️ A ja mam totalnego schiza w ostatnim czasie, bo mieszkaliśmy z rodzicami i okazało się, że tata ma półpaśca, więc non stop żyję w stresie, mimo, że lekarz twierdzi, że nie ma się czego obawiać... no może wcześniejszego porodu, więc mnie totalnie zdenerwował 🙈 bo przecież to Duuuuużo za wcześnie.
Dallia a jak się czujesz w nowej roli?
Chyba do mnie nie dotarło 🙈 ale malutka jest przekochana ❤ jak ją wzieli na pobranie krwi i slyszalam że płacze to tez sie popłakałam 😥 ogolnie duzo emocji jeszcze ta cesarka ktorej nie żałuję ale jakos ciezko mi ją przetrawić no ale ogolnie jestem przeszczesliwa do domu jednak jutro bo troche te dwie doby na styku wiec czekam na jutro i bedziemy sobie wszystko układać 🥰
https://zapodaj.net/plik-PjpFs8FDOgKarola9393, AniMka, Mojra, Karola31, Rosa_13, fortunate_bunia, Kluska, Aguuu. , KateM, AsiaiHelenka, Aś_84, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
dallia wrote:Chyba do mnie nie dotarło 🙈 ale malutka jest przekochana ❤ jak ją wzieli na pobranie krwi i slyszalam że płacze to tez sie popłakałam 😥 ogolnie duzo emocji jeszcze ta cesarka ktorej nie żałuję ale jakos ciezko mi ją przetrawić no ale ogolnie jestem przeszczesliwa do domu jednak jutro bo troche te dwie doby na styku wiec czekam na jutro i bedziemy sobie wszystko układać 🥰
https://zapodaj.net/plik-PjpFs8FDOg
ale ślicznotka
ja jak jestem w labie na badaniach/na krzywej i są rodzice z małymi płaczącymi dziećmi to też mam od razu łzy w oczach.
a dziewczyny jakbyście czegoś szukały do pokoju dziecięcego, to w ikei wybrane produkty są w niższych cenach plus dla klubowiczów dodatkowy bon na 50 zł przy zakupach za min. 150 zł. Ja wzięłam wannę dla dziecia i lampę ścienną led w kształcie chmurki na nocne karmienia/czytanie książek plus jakieś pojemniki itd. i zaoszczędziłam 80 zł także całkiem fajniedallia, KateM lubią tę wiadomość
K: 30 lat, M: 30 lat
AMH 1,85
2020 - rozpoczęcie starań
12.2020 - HSG
06.2021 laparoskopia (torbiel krwotoczna lewy jajnik)
I IVF POZNAŃ POLNA
05.2023 stymulacja do ivf
06.2023 punkcja jajników (pobrano 11 komórek, 6 dojrzałych, 3 niedojrzałe, 2 zdegenerowane; zapłodniono 6) - mamy 4 mrozaczki
10.07.2023 transfer ♥️
(euthyrox, encorton, duphaston, prolutex, cyclogest, wlew domaciczny z osocza, zivafert, acard)
5dpt beta 45,06 mIU/ml
8dpt beta 128,40 mIU/ml
10dpt beta 298,50 mIU/ml progesteron 40,9 ng/ml
22dpt beta 18 865,56 mIU/ml
29dpt mamy ❤️ 10 mm
15w2d będzie chłopak 💙 116g urwisa
19w3d pierwsze delikatne odczuwalne ruchy
26w4d czas odpocząć l4
30w3d pierwsze skurcze przepowiadające
Czekają: ❄️❄️❄️
-
Karola9393 wrote:ale ślicznotka
ja jak jestem w labie na badaniach/na krzywej i są rodzice z małymi płaczącymi dziećmi to też mam od razu łzy w oczach.
a dziewczyny jakbyście czegoś szukały do pokoju dziecięcego, to w ikei wybrane produkty są w niższych cenach plus dla klubowiczów dodatkowy bon na 50 zł przy zakupach za min. 150 zł. Ja wzięłam wannę dla dziecia i lampę ścienną led w kształcie chmurki na nocne karmienia/czytanie książek plus jakieś pojemniki itd. i zaoszczędziłam 80 zł także całkiem fajnie
ja byłam w 4 dobie przy pobieraniu krwi Niuńki, ale szczerze mowiac zyłki juz miałą tak pokłute ze trudno było pielegniarce znaleźć, ale nie płakałą (wrecz miała dłubane w zyłkach), ja dostałam glukoze na palec i Mała z ta glukoza zeby nie płąkałą miałą pobierana krew.Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
dallia wrote:Chyba do mnie nie dotarło 🙈 ale malutka jest przekochana ❤ jak ją wzieli na pobranie krwi i slyszalam że płacze to tez sie popłakałam 😥 ogolnie duzo emocji jeszcze ta cesarka ktorej nie żałuję ale jakos ciezko mi ją przetrawić no ale ogolnie jestem przeszczesliwa do domu jednak jutro bo troche te dwie doby na styku wiec czekam na jutro i bedziemy sobie wszystko układać 🥰
https://zapodaj.net/plik-PjpFs8FDOg
😍😍😍 Jaka piękna kruszynka 😍❤️ Zazdroszczę że możecie się tulić ❤️dallia lubi tę wiadomość