X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja III 🍀
Odpowiedz

🍀 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja III 🍀

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka wrote:
    No właśnie zauważyłam jak duże są to ilości i jak ciężko podać to 6 tyg dziecku. Jest mi jej strasznie żal, że jest tak malutka, a już lekarze wciskają jej gastrotuss i espumisan mówiąc tylko, by zwiększać dawki (espumisanu). Też już było mi sugerowane, że jak gastrotuss nie pomoże, to pewnie uczulenie bmk, albo po prostu przekarmiam małą i dlatego ma refluks, no i co za tym idzie powinnam zabierać jej pierś jak przestaje efektywnie jeść.
    Sarenko wszystko robisz super i nie ma w tym żadnej Twojej winy, że mała ulewa. Dzieci tak mają. Musi wszystko dojrzeć. Mój miał ukryty pierwsze tygodnie a potem zaczął ulewac. I to jak. A po szczepieniu na rota to nie było ulewanie tylko regularne wymioty. Jeśli poprawcie to żeby nie lykala tyle powietrza to troszkę pomoże - w każdym razie Espumisan dawaj bo on na pewno nie zaszkodzi. Gastoruss nie powoduje braku ulewnia! Jedynie ma maluszka nie piec kwas przy refluksie. Moje dziecko spało tylko w pionie na nas (refluks minął a dalej tak śpi ).w każdym razie czasem te początki są trudne bardzo - to jest dalej IV trymestr pamiętaj.

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Dziewczyny a co na wodniste kupki? Zdarzają sie Waszym maluszkom? Ostatnio mam same przeboje z tymi kupami małej...🙈

Jesteście na mm prawda?
    To nam Zmieniły nam się jak zaczęłam rd. Małej wyciekały plecami , przy bodach przez główkę rozcinałam te, których nie było mi szkoda😂
    Do tego zielone, śmierdzące, Przeczytałam połowę internetu i nie znalazłam nic. Po prostu musiałam to przeczekać.
    Nie miała żadnych innych objawów, kupy 2/3 dziennie, czasami jedna porządna, a czasami co drugi dzień. Jeśli widzisz, że dziecko jest ok, nie ma żadnych innych objawów niepokojących to spokojnie no i cierpliwość 🙈

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • thestorm Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No najpewniej powie, że to uczulenie na bmk 😅
    Sorry ale ja mam tak negatywne doświadczenia z lekarzami że szok. Na każdą pierdole mają odpowiedź uczulenie bmk. Za dużo pani zjadła kefirku. Gastoruss dodatkowo powoduje zaparcia. Zresztą ja sama go kupiłam, plus ten inny jeczze- włoski. To były czasy że kupowałam wszystko jak leci a po podaniu widziałam jakie to bezsensowne. Pediatra zaufana z oddziału gastroenterologii mi powiedziała, że oni coś robią w sensie mówią o tym gastoruss, żeby rodzic się lepiej czuł że coś robi. Bo oni wiedzą, że to nie likwiduje problemu, to tylko czas pomoże.

Ale ile czasu? Bo od pediatry usłyszałam że minie po 6msc- nie minęło.
    Też mam trochę takie myśli, czy nie usłyszę żeby odstawić bmk, albo nabiał. 🙃 Czy naprawdę ukryty refluks mógłby być jedynym jej objawem? Odstawiłam bmk na 4tyg i żadnej różnicy nie widziałam. Są dni lepsze i gorsze.
    Chemicznych syropów czy IPP też nie chce mu zbyt dawać. Ale już z drugiej strony jest mi go strasznie szkoda i chciałabym móc mu pomóc. 😞
    U nas nie ma odrywania się od piersi, je chętnie. Nie ulewa. Nie miał kolek, większych problemów brzuszkowych. Przyrosty ma dobre. Problemem jest to odbijanie. Jak odbije to śpi, jak nie to zaraz się obudzi z płaczem chyba że trzymam go pionowo i cofki przejdą. Czasem się wygina w C, czasem trze oczy przez sen.
    Eh. Idę do wszędzie polecanej lekarki. Zobaczymy co powie…

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
    Synek na świecie 🌈🩵

age.png

🌸 Sprzedaje ciuszki po synku na:
    https://www.vinted.pl/member/92234590-bestmiracles 🌸
  • Panna_Melodia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza też ma problemy z cofaniem, niezależne od tego czy i ile odbije. Sporo nam ulewa, ale ładnie przybiera na wadze, nic jej za bardzo nie dolega. Jedyne co mnie wkurza to czasem jej się uleje wysoko gdzieś tam do nosa i ma problem żeby sobie potem z tym poradzić. Ewidentnie przeszkadza jej to przy oddychaniu, a nie zawsze da się te farfocle odciągnąć niestety. Na szczęście nie zdarza się to bardzo często. Niemniej czekam aż to się skończy, czasem przebieram ją po pięć razy w ciągu dnia, bo nie chcę żeby chodziła w takich ulanych, mokrych ubrankach. Są dni, że to ulewanie jest malutkie, a są takie, że naprawdę ulewa sporo. Kompletnie nie wiem od czego to zależy. Osteo nam powiedziała, że czuje duże napięcia na zwieraczu przełyku, uciska jej to tam zawsze przy okazji terapii, ale czy to pomaga? Sama nie wiem. Czasem mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej. Ale w zasadzie nie gadałam z pediatrą, bo co mi powie, że dzieci tak mają i trzeba przeczekać. Jak byłyśmy na karmieniu mieszanym to dawałam jej czasem Espumisan do mm, ale teraz jak jesteśmy KP to olałam temat, bo nie jest jakoś bardzo cierpiąca. Jakieś takie bóle brzuszka zdarzają nam się naprawdę rzadko, na szczęście.

👱‍♀️ 88'
    PCOS i IO na pokładzie
    Mutacje - brak
    Zespół Antyfosfolipidowy - brak
    Toczeń - brak
    KIR Bx
    SonoHSG ❌ 2x wynik wątpliwy
    👱‍♂️ 86'
    Zdrowy 👀

INVIMED KATOWICE dr C. 🍀 🍀 🍀
    ❄️ 4AA, ❄️ 4AA, ❄️3AA
    11.06 FET I ❄️ 4BB ❌

12.07 FET II ❄️ 4AA
    betaHCG w mIU/ml: 33,3 (6dpt), 80,9 (8dpt), 208,8 (10dpt), 567,2 (12dpt),
    1471,7 (14dpt), 5053,9 (17dpt), 11806 (20dpt), 42657,9 (26dpt)
    20.08 💖 CRL 1,89cm
    05.09 💖 CRL 3,5cm
    18.09 💖 CRL 7,2cm
    20.11 💖 456g
    27.11 💖 500g
    19.12 💖 851g
    13.01 💖 1300g
    22.01 💖 1677g (30+3)
    12.02 💖 2150g (33+4)
    19.02 💖 2290g (34+4)
    10.03 💖 2880g (37+2)
    12.03 💖 2900g, 52cm, CC (37+4) Dianka na świecie :)

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Ale ile czasu? Bo od pediatry usłyszałam że minie po 6msc- nie minęło.
    Też mam trochę takie myśli, czy nie usłyszę żeby odstawić bmk, albo nabiał. 🙃 Czy naprawdę ukryty refluks mógłby być jedynym jej objawem? Odstawiłam bmk na 4tyg i żadnej różnicy nie widziałam. Są dni lepsze i gorsze.
    Chemicznych syropów czy IPP też nie chce mu zbyt dawać. Ale już z drugiej strony jest mi go strasznie szkoda i chciałabym móc mu pomóc. 😞
    U nas nie ma odrywania się od piersi, je chętnie. Nie ulewa. Nie miał kolek, większych problemów brzuszkowych. Przyrosty ma dobre. Problemem jest to odbijanie. Jak odbije to śpi, jak nie to zaraz się obudzi z płaczem chyba że trzymam go pionowo i cofki przejdą. Czasem się wygina w C, czasem trze oczy przez sen.
    Eh. Idę do wszędzie polecanej lekarki. Zobaczymy co powie…
    Mamy urodzeniowo ponad 13 miesięcy i dopiero teraz odbija jakoś naturalnie sam. Jezvze 2 miesiące temu potrafiło go pociągnąć do wymiotów czasem ale ogólnie to już jest teraz normalnie. I pół roku to jakiś mit - teoretycznie dziecko się pionizuje w sensie siedzi na pół roku ale wiemy dobrze , że obecnie jeśli dziecko samo nie siada to się go nie sadza - więc jak naprawdę to ma ogromne znaczenie. Ja to mojego syna trzymałam do odbicia nawet i pół godziny, bo inaczej go wybudzalo i musiałam lecieć i tak i podnosić. Wyginanie i odginanie do tyłu niekoniecznie ma związek z tym refluksem- u nas to się działo ilekroć się źle czuł - szczepienie, zęby, infekcja. Ogólnie moje dziecko prawie ciągle w pionie na nas i każda próba odłożenia to był dziki płacz.

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka wrote:
    No właśnie zauważyłam jak duże są to ilości i jak ciężko podać to 6 tyg dziecku. Jest mi jej strasznie żal, że jest tak malutka, a już lekarze wciskają jej gastrotuss i espumisan mówiąc tylko, by zwiększać dawki (espumisanu). Też już było mi sugerowane, że jak gastrotuss nie pomoże, to pewnie uczulenie bmk, albo po prostu przekarmiam małą i dlatego ma refluks, no i co za tym idzie powinnam zabierać jej pierś jak przestaje efektywnie jeść.

Szczerze? Naprawdę wiem z doświadczenia, że każda mama i tak szuka miliona przyczyn i jest myśl, że to tylko moje dziecko tak ma. Nie chcesz wiedzieć ile ja nocy przepłakałam razem z moim synkiem jak miał kolki. Byłam już wrakiem człowieka. Ulewał tak, że potrafiłam go przecbierać po 5 razy. Nie w ciągu dnia... Po jednym karmieniu. To wszystko po prostu samo minęło z czasem. Leków też mieliśmy całe mnóstwo a efektów zero. Nie daj sobie wmówić, że to Ty szkodzisz lub to co jest. Ocxyijedt jakiś niewielki odsetek rzeczywiście alergii na bmk ale najczęściej jest to po prostu niedojrzały układ pokarmowy i trzeba zacisnąć zęby i przeczekać. To minie

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    No to moja położna przy pierwszym dziecku powiedziała, że dzieci boli brzuch po... Serze żółtym 🙃 no i większość lekarzy sugeruje alergie na BMK, nie proponując, że to może być alergia na coś zupełnie innego 🙄 człowiek sam musi szukać i czytać 🫣

Tak a najgorzej to gouda. Edamski można jeść 🤣

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Jesteście na mm prawda?
    To nam Zmieniły nam się jak zaczęłam rd. Małej wyciekały plecami , przy bodach przez główkę rozcinałam te, których nie było mi szkoda😂
    Do tego zielone, śmierdzące, Przeczytałam połowę internetu i nie znalazłam nic. Po prostu musiałam to przeczekać.
    Nie miała żadnych innych objawów, kupy 2/3 dziennie, czasami jedna porządna, a czasami co drugi dzień. Jeśli widzisz, że dziecko jest ok, nie ma żadnych innych objawów niepokojących to spokojnie no i cierpliwość 🙈

My na kp, i a kupy też były takie, że dosłownie basen się robił 🤣 Wszystko uciekało górą i bokiem. Nawet kieszonka w premium care nie dawała rady. Z czasem też po prostu minęło i ta konsystencja zaczęła się zmieniać.

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mamy urodzeniowo ponad 13 miesięcy i dopiero teraz odbija jakoś naturalnie sam. Jezvze 2 miesiące temu potrafiło go pociągnąć do wymiotów czasem ale ogólnie to już jest teraz normalnie. I pół roku to jakiś mit - teoretycznie dziecko się pionizuje w sensie siedzi na pół roku ale wiemy dobrze , że obecnie jeśli dziecko samo nie siada to się go nie sadza - więc jak naprawdę to ma ogromne znaczenie. Ja to mojego syna trzymałam do odbicia nawet i pół godziny, bo inaczej go wybudzalo i musiałam lecieć i tak i podnosić. Wyginanie i odginanie do tyłu niekoniecznie ma związek z tym refluksem- u nas to się działo ilekroć się źle czuł - szczepienie, zęby, infekcja. Ogólnie moje dziecko prawie ciągle w pionie na nas i każda próba odłożenia to był dziki płacz.

U nas siad i czworaki pojawiły się w okolicy 6 miesiąca i przez to też potrafi czasami ulać, bo jest nacisk na brzuszek więc tutaj też bym się tak tym nie przejmowała.

Thestorm a może pieluszka jest za ciasno zapięta? Czasami taki banał a potrafi dużo zmienić

‹‹ 734 735 736 737 738
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ