X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja III 🍀
Odpowiedz

🍀 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja III 🍀

Oceń ten wątek:
  • lesna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie. wrote:
    U nas regres snu w pełni, do tego kolejne zęby i chyba jakiś skok rozwojowy, bo Malutka przez ostatnie dni zachowuje się totalnie inaczej. Z przespanych nocek pozostało wspomnienie i przypominamy sobie czasy noworodkowe z pobudkami w okolicach 1. Mamy bardzo duże problemy z zaśnięciem na sen nocny, przez co chodzi spać o 2 godziny później niż zwykle, co oczywiście nie przekłada się na długość snu. W ciągu dnia jest bardzo marudna, nic jej się nie podoba. Kiedyś wypady do sklepu były przyjemnością, a teraz to ciągle zabawianie i uspokajanie. Liczę, że ten etap przejdzie do naszego wyjazdu.
    U nas właśnie ten skok rozwojowy dobiega końca, mam nadzieję że regres snu też, bo jestem jak zombie 🙈 Trwał długo, bo ponad miesiąc 🫠 Na początku pobudki co godzinę w nocy, teraz juz co 3h, mam nadzieję, że jeszcze wrócimy do przespanych nocek 🫣

imgage.png
    🧍‍♀️ '86 🧍‍♂️'87
    Starania od 2017
    oligoasthenozoospermia
    Punkcja 10.21- 24 dojrzałe komórki
    Transfer: 23.11.2021 blastka 4AA
    6dpt ⏸ 7dpt beta 82,28; 13 dpt beta 2179,55, 22 dpt jest pęcherzyk
    29 dpt 22.12. CRL 9,09mm i❤️
    12+2 CRL 6,1cm prenatalne ok
    21+0 połówkowe ok; 422 g synka
    18.08.22 cc Jan 3960g 56 cm❤️
    Transfer: 05.02.2024 blastka 4AA ❌️
    Zostało 4 ❄ 2x3AA, 1x4BA, 1x4AB
    Transfer: 06.03.2024 blastka 4AA 🙏
    5dpt beta 15,4 prog 30,40; 7dpt beta 60,8 plamienie; 14 dpt beta 2734; 20dpt krwotok😭 beta 16923;
    23 dpt usg jest pęcherzyk, brak zarodka 😔
    29dpt 6+5 8,51 mm i ❤️🥹
    9+4 CRL 2,76 cm
    Veracity niskie ryzyka, córcia😍
    20+3 ok, 336g córci
    30+3 usg III 1381g
    36+3 2341g
    18.11.24 sn Rozalia 2840, 51 cm ❤️
  • thestorm Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesna wrote:
    A czemu robiliście tak wcześnie testy alergiczne? Były jakieś wskazania?
    Dziękuję, że piszesz o swojej siostrze, bo to pocieszające. Mam nadzieję, że u nas w końcu ta waga ruszy, zwłaszcza że Rozalka na prawdę chętnie otwiera buzię do jedzenia.

Robiliśmy z racji refluksu, odbijania, cofek. Jesteśmy pod kontrolą gastroenterologa, neurologopedy, fizjoterapeuty. Noce są straszne. Ostatnio kładę go praktycznie na siedząco i jest w stanie się przespać chwilę dłużej- w końcu mogę go odłożyć tak na drzemkę a nie ciągle w kontakcie. Badania alergiczne u niemowlaka mogą wyjść albo nie, zależy od rodzaju alergii. Wychodzą tylko te IgE zależne. Już zrobiłam bo boli mnie to że nie wiem jak mu pomóc. Aczkolwiek pobranie krwi u takiego bobasa masakra. Zrobiliśmy odrazu cały zestaw innych badań. Ale współczuję mamom które muszą regularnie chodzić na takie badania z niemowlakami. Dobrze że był z nami mąż, bo zmieniliśmy się po chwili i to on go trzymał.

Dobrze że mała ma apetyt na nowe smaki ;).

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
    Synek na świecie 🌈🩵

age.png

🌸 Sprzedaje ciuszki po synku na:
    https://www.vinted.pl/member/92234590-bestmiracles 🌸
  • Anoli88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Robiliśmy z racji refluksu, odbijania, cofek. Jesteśmy pod kontrolą gastroenterologa, neurologopedy, fizjoterapeuty. Noce są straszne. Ostatnio kładę go praktycznie na siedząco i jest w stanie się przespać chwilę dłużej- w końcu mogę go odłożyć tak na drzemkę a nie ciągle w kontakcie. Badania alergiczne u niemowlaka mogą wyjść albo nie, zależy od rodzaju alergii. Wychodzą tylko te IgE zależne. Już zrobiłam bo boli mnie to że nie wiem jak mu pomóc. Aczkolwiek pobranie krwi u takiego bobasa masakra. Zrobiliśmy odrazu cały zestaw innych badań. Ale współczuję mamom które muszą regularnie chodzić na takie badania z niemowlakami. Dobrze że był z nami mąż, bo zmieniliśmy się po chwili i to on go trzymał.

Dobrze że mała ma apetyt na nowe smaki ;).
    Pobieranie krwi u maluszków to rzeczywiście realny ból. Dobrze, że nie musicie tego powtarzać ❤️
    Raz w szpitalu jedna pielęgniarka lub położna pobrała krew na śpioszka. Byłam pod wrażeniem. Chyba miała do tego rękę i jakąś mega technikę, że córka się nie obudziła.

age.png
    Rocznik 88.
    Starania od grudnia 2021.
    Kariotyp 🆗
    AMH 12.2022 4.71
    AMH 04.2024 2.07
    PAI 1 homozygotyczna (4G/4G)
    HSG marzec 2023 - niedrożny lewy jajowód (wodniak).
    1 IUI 06.2023, nieudana.
    2 IUI 08.2023, nieudana.
    Endometrioza, usunięcie jej ognisk, usunięcie lewego jajowodu (laparoskopia) wrzesień 2023.

12.06.2024 rozpoczęcie stymulacji 💉
    21.06.2024 punkcja, pobrano 10 kumulusów, 6 komórek. Uzyskaliśmy 4 ❄️❄️❄️❄️
    17.07 transfer ❄️BL.4.1.1 (AH, EmbryoGlue) - nieudany, beta 6dpt nie ruszyła.
    14.08 transfer ❄️BL. 3.2.2 (AH, EmbryoGlue)🤞
    7dpt Beta-HCG 49 mlU/ml
    9dpt Beta-HCG 131 mlU/ml
    12dpt Beta-HCG 814 mlU/ml
    14dpt Beta-HCG 1994 mlU/ml
    21dpt CRL 2,6mm i❤️
    28dpt CRL 7mm
    I prenatalne OK CRL 53mm
    II prenatalne OK 385g
    III prenatalne OK 1541g
    CC💝01.05.2025 3340g 56cm
‹‹ 763 764 765 766 767
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ