X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja III 🍀
Odpowiedz

🍀 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja III 🍀

Oceń ten wątek:
  • thestorm Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate@@ wrote:
    Dziewczyny, które mają refluksowe dzieci, jak wyglądają kupki u Waszych maluchów?
    Na majowym wątku pocieszono mnie, że mogą być wodniste, duże, wypływające bokiem czy plecami więc już odpuściłam umawianie się do pediatry. Czytałam, że często refluks powoduje takie kupki i rzeczywiście u nas kupy zmieniły się z takiego musztardowego serka na kisiel właśnie na etapie diagnozy refluksu. A może to któryś z preparatów, który podaje potęguje ten efekt? Aktualnie podajemy espumisan/esputicon, latopic, delicol i dicogel.

Ale jest tak dużo śluzu że mówisz kisiel? Czy po prostu są wodniste? Kupki mogą być lejące, może w nich być też śluz. Jest ok póki kupa nie jest cała śluzowata, cała ciągnąca się. To może sygnalizować nietolerancje czy problemy z jelitkami. Jednocześnie byłabym bardzo ostrożna z takimi diagnozami przy braniu kilku leków jednocześnie. One mogą mieć wpływ na to jak kupa wygląda.
    Tu fajna strona z kupkami niemowlaka, jeśli nie znasz zajrzyj:
    https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
    Synek na świecie 🌈🩵

age.png

🌸 Sprzedaje ciuszki po synku na:
    https://www.vinted.pl/member/92234590-bestmiracles 🌸
  • Kate@@ Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Ale jest tak dużo śluzu że mówisz kisiel? Czy po prostu są wodniste? Kupki mogą być lejące, może w nich być też śluz. Jest ok póki kupa nie jest cała śluzowata, cała ciągnąca się. To może sygnalizować nietolerancje czy problemy z jelitkami. Jednocześnie byłabym bardzo ostrożna z takimi diagnozami przy braniu kilku leków jednocześnie. One mogą mieć wpływ na to jak kupa wygląda.
    Tu fajna strona z kupkami niemowlaka, jeśli nie znasz zajrzyj:
    https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html

Znam tę stronkę. Niby podobne kupy odnajduję w przedziale 2-3 miesiąca ale i tak mnie te nasze stresują i ostatnio kompletnie nie mieszczą się w pampach. Gdybym miała powiedzieć którą kupę ze strony nasza przypomina najbardziej to byłaby to „2 miesiące śluzowata kupka strzelająca”. Wcześniej był granulat i sam proces robienia kupy chwilę trwał a teraz to jest jak spuszczenie wody w toalecie, jeb i już 😬

👩🏻
    36 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
    🧑🏻
    40 lat, problem z morfologią plemników; ruchliwość i ilość poniżej normy

2021 - rozpoczęcie starań
    2.2024 - punkcja (27 🥚 -> 8 ❄️)

❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
    ❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny

4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
    7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔

28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):

6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
    10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
    14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓

1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
    ~ it's a boy! ~
    2. prenatalne - 390g
    3. prenatalne - 1560g

🩵 23.05.25, CC, 3350g, 54cm 🩵

age.png
  • Kate@@ Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Przy ząbkowaniu też są takie wodniste kupy. Obejrzyj buzię maluszkowi. Znam przypadki gdzie pierwsze ząbki pojawiły się w 3 miesiącu. Czy te preparaty jakoś pomagają? Że aż tyle ich stosujecie? Może też być tak, że jest ich za dużo po prostu i razem nie współgrają

Espumisan/Esputicon na gazy, problem jest, szczególnie nad ranem.
    Latopic to probiotyk, kazano nam wdrożyć by wspomóc brzuszek.
    Delicol z uwagi na kolkę.
    Dicogel na refluks.
    Boję się odstawiać sama któryś z preparatów, nie wiem już czasem co powinnam robić 😬 ciężko też uchwycić co pomaga a co nie bo też czasem trafi się gorszy lub lepszy dzień i ciężko o wyciąganie trafnych wniosków 🥺

👩🏻
    36 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
    🧑🏻
    40 lat, problem z morfologią plemników; ruchliwość i ilość poniżej normy

2021 - rozpoczęcie starań
    2.2024 - punkcja (27 🥚 -> 8 ❄️)

❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
    ❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny

4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
    7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔

28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):

6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
    10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
    14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓

1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
    ~ it's a boy! ~
    2. prenatalne - 390g
    3. prenatalne - 1560g

🩵 23.05.25, CC, 3350g, 54cm 🩵

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate@@ wrote:
    Znam tę stronkę. Niby podobne kupy odnajduję w przedziale 2-3 miesiąca ale i tak mnie te nasze stresują i ostatnio kompletnie nie mieszczą się w pampach. Gdybym miała powiedzieć którą kupę ze strony nasza przypomina najbardziej to byłaby to „2 miesiące śluzowata kupka strzelająca”. Wcześniej był granulat i sam proces robienia kupy chwilę trwał a teraz to jest jak spuszczenie wody w toalecie, jeb i już 😬

U nas na podobnym etapie też były ogromne i rzadkie kupy. Każda kończyła się przemoczeniem pieluszki... Siku zresztą też 🙈

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate@@ wrote:
    Dicogel na refluks.
    Boję się odstawiać sama któryś z preparatów, nie wiem już czasem co powinnam robić 😬 ciężko też uchwycić co pomaga a co nie bo też czasem trafi się gorszy lub lepszy dzień i ciężko o wyciąganie trafnych wniosków 🥺

Jasne rozumiem. Pytam, bo mieliśmy podobne problemy i też milion supli, które nie dawały poprawy. W końcu wszystko odstawiłam, bo i tak nie było efektów. Po prostu układ trawienny musiał dojrzeć i wszystko minęło jak młody skończył 3,5 miesiąca. Wiem jak trudno przetrwać, ale później już będzie z górki ♥️ Trudne początki hartują:)

• Ewlona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate@@ wrote:
    Dicogel na refluks.
    Na pocieszenie dodam, że też mieliśmy okropne kolki i na szczęście nawet przed 3 miesiącem udało się, że się skończyły 🥳 za to jak był młodszy ulewal troszkę a teraz potrafi po 3h sporą ilość ulać. Z supli został nam tylko vivomix ale to tylko do dokończenia opakowania i zostaniemy na samej witaminie d. Także sama nie wierzyłam ale udało się przeżyć ten okropny czas.

age.png
‹‹ 764 765 766 767 768
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ