X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌸🤰 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja IV
Odpowiedz

🌸🤰 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja IV

Oceń ten wątek:
  • ezra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wiecie jak z tą szyjką jest
    Jedna przenosi po uważaniu na siebie, a druga bez uważania na siebie urodziłaby w 29 tc
    Także ja i tak bym wolała na sobie nie sprawdzać czy by mi to zaszkodziło czy nie

Nikt nie mówi o sprawdzaniu ale prasowanie i pranie to nie są ekstremalne sporty a od tego zaczęła się ta rozmowa 😎

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    @Optymistka 🤞🍀🍀

Ezra, wczoraj słyszałam jakieś tipy żeby samochód umyć karcherem albo bardziej ekstremalnie żeby trochę pobiegać 😅 Ale już na to chyba nie ma żadnej reguły. I pomyśleć, że przetrzymali Cię w szpitalu w obawie o wczesny poród, a tymczasem jest pięknie donoszona ciąża :)

To mój lekarz prowadzący miał strachy bo później każdy lekarz jakiego spotkałam miał inne zdanie 🫣 no nic, ważne że jest donoszona 🥹

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Nikt nie mówi o sprawdzaniu ale prasowanie i pranie to nie są ekstremalne sporty a od tego zaczęła się ta rozmowa 😎
    A nie no. Prać i prasować to ja też to robiłam ;) tylko na siedząco
    Sory, czytam trochę niedokładnie ale czasem młoda tak absorbuje że nie wiem jaki jest dzień tygodnia

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 345 346 347 348 349
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ