X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Udane IVF- rodzimy w 2025 - cz. V
Odpowiedz

Udane IVF- rodzimy w 2025 - cz. V

Oceń ten wątek:
  • Natha Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka wrote:
    Łódź :) jeśli to rejon w twoim zasięgu to daj znać, podam nazwisko lekarza :)
    Ja teraz jeszcze jestem przed badaniem prenatalnym a z pierwszej ciąży niestety nie pamiętam... na tym etapie bobo ma z 5 cm wiec płuca to milimetry, chyba tylko bardzo dobry sprzęt i wprawione oko coś może wypatrzeć, ale to takie moje rozkminy tylko
    Ja z Małopolski więc będę szukać bliżej.

Moje bobo ma 5.8 cm. Najbardziej zadziwiły mnie słowa lekarki „na pewno pani doktor prowadząca ciążę zauważyła i wspominała o prawym płucu”. Dzidzia dwa miała wtedy 2.7cm więc ja nie wiem jakim cudem ta sugestia ze ktoś mógł coś widzieć 😵‍💫 ogólnie jestem skołowana i mam nadzieję że wszystko ok. Będę drążyć temat.

Dziękuję za pomoc Kochana ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 21:43

• linka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natha wrote:
    Ja z Małopolski więc będę szukać bliżej.

Moje bobo ma 5.8 cm. Najbardziej zadziwiły mnie słowa lekarki „na pewno pani doktor prowadząca ciążę zauważyła i wspominała o prawym płucu”. Dzidzia dwa miała wtedy 2.7cm więc ja nie wiem jakim cudem ta sugestia ze ktoś mógł coś widzieć 😵‍💫 ogólnie jestem skołowana i mam nadzieję że wszystko ok. Będę drążyć temat.

Dziękuję za pomoc Kochana ❤️
    Ewidentnie dla spokoju ducha trzeba to zweryfikować u innego specjalisty

2015 naturals 👧 🩷

❌️Amh: 06/2024 0,4 😢 07/2024 0,5 09/2024 0,6 01/2025 0,8 😀
    ✅️Inhibina b 47 ✅️FSH 08/2024 11,50; 01/2025 6,77 🥰 ✅️Kariotyp ✅️FMR1 ✅️Histeroskopia i drożność- stan zapalny C138, wyleczone ✅️Homocysteina 3,81 ✅️KIR BX 5/5

🍀Start IVF grudzień 2024🍀
    💉23.12.2024 puregon 450, orgalutran, ovitrelle, decapeptyl
    04.01.2025 Punkcja 3 🥚-> 2 dojrzałe komórki 🌞🌞 -> 1 zapłodniona -> 1 piękna blastka ❄️
    🌱27.02.2025 FET ❤️🤞🍀
    🍀Bhcg
    🍀7dpt 73 💜
    🍀9dpt 205 💜
    🍀11dpt 515 💜
    🍀13dpt 1201 💜
    🍀16dpt 4086 💜
    🍀19dpt 12671 GS 1,44 cm YS 0,38 cm i widoczny zarodek 🥰
    🍀21dpt CRL 2,1mm i ❤️
    🍀25dpt CRL 3,6 mm i ❤️
    🍀28dpt CRL 7,6mm FHR 131 ❤️
    🍀35dpt CRL 1,51 cm ❤️
    🍀9w3d CRL 2,75 cm FHR 174 🥰
    🍀10w3d CRL 3,98 cm FHR 171 🥰
    preg.png
  • Mary27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka wrote:
    Łódź :) jeśli to rejon w twoim zasięgu to daj znać, podam nazwisko lekarza :)
    Ja teraz jeszcze jestem przed badaniem prenatalnym a z pierwszej ciąży niestety nie pamiętam... na tym etapie bobo ma z 5 cm wiec płuca to milimetry, chyba tylko bardzo dobry sprzęt i wprawione oko coś może wypatrzeć, ale to takie moje rozkminy tylko
    Cześć. Jestem z Łodzi. Poproszę o nazwisko lekarza. Mam nadzieję oczywiście, że wszystko będzie dobrze, ale wiedzy nigdy nie jest za dużo

‹‹ 47 48 49 50 51
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ