Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • I am waiting for a miracle Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie umiałam zostawić dzieci i chciałam, żeby synek miał rodzeństwo...
    Dlatego stanęłam do walki sama, ale mam bardzo duże problemy osobiste... ( z nim )

Mimo wszystko mam u boku synka i teraz w brzuszku córeczkę, więc razem damy radę <3

Dla nas też zaświeci w końcu słońce, bardzo mocno w to wierzę <3

gosinka, Jenny93, Mimi09, Verna, Gonia.., Dzoana88 lubią tę wiadomość

„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
    Mama 2 aniołków
    Początek starań 03.2005r.
    IV IVF:
    - VI transfer blastocyst 3AA <3 i 3AA
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo
    V IVF:
    - IX transfer blastocysty 3AA <3
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)
    Ukochana córeczka ❤️

❄️ 3BB ❄️ 5AB
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam lekki ból jak przy owulacji, ciekawe czy niedługo okres się pojawi

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I am waiting for a miracle wrote:
    Dlatego stanęłam do walki sama, ale mam bardzo duże problemy osobiste... ( z nim )

Mimo wszystko mam u boku synka i teraz w brzuszku córeczkę, więc razem damy radę <3

Wszystko się ułoży 😘😘 najważniejsze teraz jest szczęście Twoje i Twoich dzieci 😘
    Jesteś silną Babką 😘 nigdy w to nie wątp ❤️🍀

monester, I am waiting for a miracle, WiosnyFanka, Kessa, Hope_89, Kasiek789, gosinka, Luna_94🌛, _Pina, Jenny93, Beth86 lubią tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Aguuu. Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Wczoraj był wyciszony i senny, cały wieczór spał mi na rękach i o 21:30 po kąpieli szybko zasnął. Ale budził się często, od 1:00 praktycznie co 2h. Dziś trochę marudny i wisi na cycku. Ale nic poważniejszego się na szczęście nie rozkręciło 🙂
    My też mieliśmy szczepienie wczoraj. Przy samym szczepieniu tragedii nie było, wiadomo trochę płaczu ale to normalne. Później pół dnia płaczu, noszenie na rękach a drugie pół spania. Temperatury nie miał, kontrolowałam, nie podawałam nic przed. Jeszcze przed północą się obudził, cyc i poszedł spać. Dzisiaj już humor lepszy, gada, piszczy od rana 😊

Nowa na forum, gosinka lubią tę wiadomość

Ona: jajowody drożne, IO, PCOS, MTHFR- układ heterozygotyczny
    ONI: Kariotypy ok
    2022 3xIUI ❌😞
    12.05.2022 IVF pobranych 17🥚, zapładniamy 6 z czego mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    12.03 transfer ❄️❄️7dpt hcg 18.51| 14dpt hcg 2.21😞💔
    27.07 transfer ❄️ cykl sztuczny: 5dpt hcg 19.81| 9dpt hcg 141🍀 | 15dpt hcg 354.8 🍀| 25dpt hcg 8353🍀| 8+4tc słabe serduszko 😞| 10+6 tc poronienie zatrzymane 💔
    07.12 transfer❄️ cykl naturalny: 7dpt hcg 4.03| 9dpt hcg 13.55| 13dpt hcg 41| 16dpt hcg 133.2| 20dpt hcg 708| 23dpt hcg 112.7 😞💔
    20.01.2023 transfer ostatniej ❄️ cykl sztuczny: 7dpt hcg 1.68| 10dpt hcg 2.82 😞
    30.04.2024 39+6 - 11.22 3190g 54cm 💙
    age.png

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na pewno tak będzie, najważniejsze że wiesz czego chcesz, mimo tego że chwilami będzie ciężko, to miłość dzieci wszystko wynagradza. A czasem lepiej samemu niż z byle kim 💪

I am waiting for a miracle, Kasiek789, gosinka, Luna_94🌛, Mimi09, Mas, Beth86 lubią tę wiadomość

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dawaj dicoflor od razu. Znasz dr microbiote z insta ? On mówi że nawet pół roku trzeba dicoflor po (lub inny z tym samym szczepem). Ogólnie polecam gościa bo dużo można się dowiedzieć o jelitach;)

Oglądałam tego gościa na insta, którego polecałaś. Świetny jest, dziękuję za polecajke 😘

monester lubi tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę o tym pisać na forum... zostałam samodzielną mamą :-(
    Mąż ma inne priorytety i kryzys wieku średniego...
    Oj przykro mi

• pineapple89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Dziewczyny, zaczęły Wam już wypadać włosy po ciąży? Wróciły Wam może miesiączki?

Miesiączki jeszcze nie dostałam. Ale włosy lecą mi strasznie od jakiegoś miesiąca.

♀️♂️ ur.'89
    Brak ciąży
    Starania naturalne od 2017r.
    Klinika in vitro od 2021r.
    Punkcja maj'21
    Transfer świeży maj'21 ❌
    Transfer ❄️ czerwiec'21❌
    Transfer ❄️ marzec'22❌
    Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔

Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
    Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
    Transfer❄️ wrzesień'22 ❌

Szczepienia limfocytami mąż+pullowane

Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
    Transfer ❄️ sierpień '23
    9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓

Homozygota PAI-1 4G/4G
    KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
    HLA-C mąż i ja grupa C2C2
    ♂️ Obniżone parametry nasienia

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Ja mam w domu combo testy i przy dziwnej infekcji robię. Nie chcą robić testów w przychodniach 🙄

A u nas robią w przychodni te testy bez problemu. Już drugi raz miał mój syn robione. To pewnie zależy od przychodni.

aganieszkam lubi tę wiadomość

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę o tym pisać na forum... zostałam samodzielną mamą :-(
    Mąż ma inne priorytety i kryzys wieku średniego...

Jesteś dzielną mamą ❤️ Najważniejsze żebyście Ty i dzieci byli szczęśliwi 😘

I am waiting for a miracle, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy chłopców - czy u Waszych synków pod napletkiem zbierają się kłaczki z pieluszki? Wiadomo napletek się nie zsuwa więcej niż kilka milimetrów a i tak to miejsce przyciąga kłaczki i ciężko mi je ściągnąć w kąpieli bo się przyklejają a wiadomo nic na siłę

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mamy chłopców - czy u Waszych synków pod napletkiem zbierają się kłaczki z pieluszki? Wiadomo napletek się nie zsuwa więcej niż kilka milimetrów a i tak to miejsce przyciąga kłaczki i ciężko mi je ściągnąć w kąpieli bo się przyklejają a wiadomo nic na siłę
    Tak, zbierają się, delikatnie staram się usuwać, ale tak, żeby nic nie "popsuć"

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Tak, zbierają się, delikatnie staram się usuwać, ale tak, żeby nic nie "popsuć"
    Ja też się staram delikatnie ale wkurza mnie że się w ogóle zbierają !

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *post sentymentalny*
    Dziewczyny czy wy też macie galerię zdjęć pozytywnych testów z tej udanej ciąży? A może coś innego zachowałyście na pamiątkę po transferze? Ja dzisiaj przeglądałam galerię w telefonie i jak zobaczyłam zdjęcie pierwszego testu to poczułam się jakby to było wczoraj… a tu już minęły 3 miesiące odkąd te dwie blade kreski są z nami na świecie… a tak właściwie to za miesiąc z kawałkiem minie ROK od transferu 🤯 ja już nawet nie pamiętam, albo nie chcę pamiętać tamtego życia, tego sprzed transferu

izabelka90, Mimi09, monester, Beth86, Kessa, gosinka, _Pina, WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_lusia wrote:
    *post sentymentalny*
    Dziewczyny czy wy też macie galerię zdjęć pozytywnych testów z tej udanej ciąży? A może coś innego zachowałyście na pamiątkę po transferze? Ja dzisiaj przeglądałam galerię w telefonie i jak zobaczyłam zdjęcie pierwszego testu to poczułam się jakby to było wczoraj… a tu już minęły 3 miesiące odkąd te dwie blade kreski są z nami na świecie… a tak właściwie to za miesiąc z kawałkiem minie ROK od transferu 🤯 ja już nawet nie pamiętam, albo nie chcę pamiętać tamtego życia, tego sprzed transferu
    Mam cała kartkę w notesie wyklejona moimi bladziochami 🥺 i teścik pamiątkowy już z taka konkretną kreską, przed transferem na koniec września kupiłam bransoletkę z misiem na niebieskim sznureczku, wtedy nie udał się transfer a kolejny już tak i nosiłam ja do dnia porodu, ściągnęłam na sali przed cc 🥺

Mimi09, nick nieaktualny, Beth86, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_lusia wrote:
    *post sentymentalny*

Jako matka wariatka zachowałam wszystkie testy opisane datami 🙈 Zdjęcia oczywiście też robiłam na wypadek gdyby kreski zniknęły. Robiłam też zrzuty wysokości bet jakby każda miała być tą ostatnią. Nigdy wcześniej nie miałam ani pozytywnego testu, ani bety 🥹❤️ A już za 10 tygodni będziemy tulić nasze największe szczęście. To jest tak nierealne, że aż trudno mi w to uwierzyć

izabelka90, Mimi09, nick nieaktualny, Luna_94🌛, Beth86, WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Mam cała kartkę w notesie wyklejona moimi bladziochami 🥺 i teścik pamiątkowy już z taka konkretną kreską, przed transferem na koniec września kupiłam bransoletkę z misiem na niebieskim sznureczku, wtedy nie udał się transfer a kolejny już tak i nosiłam ja do dnia porodu, ściągnęłam na sali przed cc 🥺

Izunia, a jak mężowi spodobał się prezent? 😀

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Izunia, a jak mężowi spodobał się prezent? 😀
    No spodobał się 🥺 nosi z dumą, pudełeczko zachował, dostał jak przyjechał do mnie po porodzie już😚 włożyłam w mydelniczke obok Małego 💙

Mimi09, aganieszkam, Jenny93, Beth86, WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Mimi09 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Jako matka wariatka zachowałam wszystkie testy opisane datami 🙈 Zdjęcia oczywiście też robiłam na wypadek gdyby kreski zniknęły. Robiłam też zrzuty wysokości bet jakby każda miała być tą ostatnią. Nigdy wcześniej nie miałam ani pozytywnego testu, ani bety 🥹❤️ A już za 10 tygodni będziemy tulić nasze największe szczęście. To jest tak nierealne, że aż trudno mi w to uwierzyć

U mnie tak samo, mam testy, zdjęcia testów, wyniki bet, obliczone przyrosty 🙈 wszystko zachowane na pamiątkę w segregatorze z dokumentacją z ciąży.

Nasza córeczka jest dla nas prawdziwym cudem, za który codziennie dziękuję losowi 🥹 Pierwszy transfer, choć po czwartej punkcji, ledwie 2-dniowy zarodek, bo 13 "starszych" zarodków zdegenerowalo. W ogóle nie wierzyłam, że to się uda. Gdy zobaczyłam cień cienia na teście myślałam, że mam zwidy albo test jakiś wadliwy. Czasami dalej nie wierzę w ten cud, choć już 7 tygodni tule córeczkę w ramionach 🥹🥹🥰

nick nieaktualny, Jenny93, monester, izabelka90, gosinka, WiosnyFanka, Nowa na forum, Beth86, pineapple89 lubią tę wiadomość

2019-2024
    🔹 Łącznie 4 stylumacje: 15 komórek, 15 zarodków, 0 blastek
    🔹Tylko 1 transfer 2 zarodków 2-dniowych (2x4A❄️)
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️ 🥹
    37t4d - zostałam mamą 🥰

2026
    🔹 5 stymulacja: 5 komórek, 3 zarodki ❄️ 4BB, 4A, 4B

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    No spodobał się 🥺 nosi z dumą, pudełeczko zachował, dostał jak przyjechał do mnie po porodzie już😚 włożyłam w mydelniczke obok Małego 💙
    A jak Wam się żyje w nowym świecie ?

‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ