udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_89 wrote:Dodatkowo jak leży na brzuszku już łapie zabawki przed nią i wydaje mi się, że powoli powoli będzie pełzać. Bo w nerwach już są jakieś ruchy 😄
U nas podobnie. Mała przekręca się samodzielnie na jedną stronę, ćwiczymy na drugą. Wyciąga rączki po zabawki, potrafi na brzuchu obrócić się o 360stopni.
Aktualnie ma katar i bardzo mi jej szkoda. Męczy się a przy odciąganiu katarkiem bardzo płacze. Nic poza tym katarem jej nie jest. Na razie udrażniamy tylko nosek woda morska plus katarek lub gruszka. Co możemy jeszcze zrobić?
Dzisiaj oglądałam Pana Tabletkę i na noc zrobię "Gałganek Aliny"
♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Starania naturalne od 2017r.
Klinika in vitro od 2021r.
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔
Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Szczepienia limfocytami mąż+pullowane
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓
Homozygota PAI-1 4G/4G
KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
HLA-C mąż i ja grupa C2C2
♂️ Obniżone parametry nasienia
-
pineapple89 wrote:U nas podobnie. Mała przekręca się samodzielnie na jedną stronę, ćwiczymy na drugą. Wyciąga rączki po zabawki, potrafi na brzuchu obrócić się o 360stopni.
Aktualnie ma katar i bardzo mi jej szkoda. Męczy się a przy odciąganiu katarkiem bardzo płacze. Nic poza tym katarem jej nie jest. Na razie udrażniamy tylko nosek woda morska plus katarek lub gruszka. Co możemy jeszcze zrobić?
Dzisiaj oglądałam Pana Tabletkę i na noc zrobię "Gałganek Aliny"[/url]
-
Hope_89 wrote:Oo, a my nie mamy jeszcze obrotów na brzuszku więc zabierany się za ćwiczenia 😄
W sensie obraca się w okół własnej osi na brzuchu. Zostawiam ją głową do ściany a za chwilę jest odwrócona na pokój.
Jak na początku trochę zaniedbałam leżenie na brzuszku bo był płacz tak teraz cały czas na brzuchu i też jak ja odwróce na plecy to awantura.♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Starania naturalne od 2017r.
Klinika in vitro od 2021r.
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔
Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Szczepienia limfocytami mąż+pullowane
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓
Homozygota PAI-1 4G/4G
KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
HLA-C mąż i ja grupa C2C2
♂️ Obniżone parametry nasienia
-
Dziewczyny mam kilka pytań co do wyprawki jesiennej i zimowej a właściwie odzieży wierzchniej dla maluszków.
Na jesień zamówiłam młodej kombinezon polarowy. I w sumie na zimę planowałam zamówić po prostu kombinezon zimowy. Teraz jak tak myślę to nie wpakuję młodej do fotelika w kombinezonie zimowym (?bo chyba nawet jest to niezalecane). Lepiej mieć cieńszy kombinezon i kupić śpiworek do wózka ? Jak Wy to widzicie lub co Wam się sprawdziło? Jak to logistycznie ogarnąć. Ja np. jeżdżę na spacery w różne miejsca samochodem. Rozbieram w samochodzie maluszka z kombinezonu i zakładam jak wychodzimy z auta ? Prościej chyba byłoby przełożyć szybko do śpiworka. Jestem póki co zielona w temacie wyprawki zimowej. Jeszcze jeździmy w gondoli ale pewnie w połowie zimy bedzie już spacerówka.
Zainteresował mnie jeszcze kombinezon z wełny merynosa? Czy któraś z Was miała ? Możecie coś polecić? W jaka pogodę się sprawdził i jak ubieraliście dziecko pod taki kombinezon? -
Hope_89 wrote:Mamy tu Dziewczyny z endometriozą?
Jestem po kolejnej wizycie u ginekologa. Sprawa ma się tak, że chyba zmiany mi się uaktywniają.
Dwa cykle miesiączki i macica już niejednorodna, skręcona- prawdopodobnie adenomioza i zrosty.
Jak wy się czujecie ? Macie podobne problemy?
Nie wiedziałam, że tak szybko to się rozkręci.
Mam zaproponowane tabletki antykoncepcyjne, ale czekam jeszcze na konsultacje z kliniką.
Nie mogę tego zaniedbać , mamy 3❄️ i nie mogę tak tego zostawić 😔
Kurczę, ja mam endometriozęokres dopiero co mi wrócił. Nie byłam jeszcze z tym na wizycie, chce pójść na to porządne usg pod kątem endometriozy. Myślałam o tabletkach, ale z drugiej strony chyba nie można kp/kpi (dalej ja trochę karmie).
Na pewno co zrobiłam to już ogarnęłam dietę na więcej warzyw i zdrowo.🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Kasiek789 wrote:Kurczę, ja mam endometriozę
okres dopiero co mi wrócił. Nie byłam jeszcze z tym na wizycie, chce pójść na to porządne usg pod kątem endometriozy. Myślałam o tabletkach, ale z drugiej strony chyba nie można kp/kpi (dalej ja trochę karmie).
Na pewno co zrobiłam to już ogarnęłam dietę na więcej warzyw i zdrowo.
Masz do polecenia jakieś inspirujące strony ze zdrowymi przepisami?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Kasiek789 wrote:Kurczę, ja mam endometriozę
okres dopiero co mi wrócił. Nie byłam jeszcze z tym na wizycie, chce pójść na to porządne usg pod kątem endometriozy. Myślałam o tabletkach, ale z drugiej strony chyba nie można kp/kpi (dalej ja trochę karmie).
Na pewno co zrobiłam to już ogarnęłam dietę na więcej warzyw i zdrowo.
Można tabletki przy KP, tylko nie takie klasyczne dwuskładnikowe z estrogenem, tylko jednoskładnikowe z samym progesteronem. Nie wiem tylko czy one tak samo pomagają przy endometrioze, zapomniałam dopytać lekarza 😒Kasiek789 lubi tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:Masz do polecenia jakieś inspirujące strony ze zdrowymi przepisami?
Mamwysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Sernik wrote:Dziewczyny mam kilka pytań co do wyprawki jesiennej i zimowej a właściwie odzieży wierzchniej dla maluszków.
Na jesień zamówiłam młodej kombinezon polarowy. I w sumie na zimę planowałam zamówić po prostu kombinezon zimowy. Teraz jak tak myślę to nie wpakuję młodej do fotelika w kombinezonie zimowym (?bo chyba nawet jest to niezalecane). Lepiej mieć cieńszy kombinezon i kupić śpiworek do wózka ? Jak Wy to widzicie lub co Wam się sprawdziło? Jak to logistycznie ogarnąć. Ja np. jeżdżę na spacery w różne miejsca samochodem. Rozbieram w samochodzie maluszka z kombinezonu i zakładam jak wychodzimy z auta ? Prościej chyba byłoby przełożyć szybko do śpiworka. Jestem póki co zielona w temacie wyprawki zimowej. Jeszcze jeździmy w gondoli ale pewnie w połowie zimy bedzie już spacerówka.
Zainteresował mnie jeszcze kombinezon z wełny merynosa? Czy któraś z Was miała ? Możecie coś polecić? W jaka pogodę się sprawdził i jak ubieraliście dziecko pod taki kombinezon?
Ja do samochodu planuje kupić ponczo samochodowe z Patulove. Na spacery jakiś śpiworek do wózka, oglądałam zaffiro z wełną.
Mam kombinezon merino ale narazie nie używany, poki co raz miała ubrany kombinezon Softshellowy.
Zastanawiam się do jakiej temperatury ten merino wystarczy 🤔 bo jak na spacer ubiorę jej ten kombinezon, wsadzę w śpiworek od wózka to raczej zima nie zmarznie🧐🤔 ale co jak będzie trzeba ją wyciągnąć z wózka 🤔 -
Sernik, ja też nie ogarniam jak ubierać Mała na jesień/zimę i też się już nad tym głowie 🤔
Poki co kupiłam na vinted śpiworek do wózka (pewnie większość zimy będziemy w gondoli) i kilka kombinezonów zimowych w sumie nie wiem po co, jak się teraz zastanowię nad tym 🙈 do fotelika mam grubszy otulacz i chyba będę wsadzać bez kombinezonu, a potem właśnie raz dwa przekładać do wózka do spiworka lub kombinezonu. -
Mimi09 wrote:Sernik, ja też nie ogarniam jak ubierać Mała na jesień/zimę i też się już nad tym głowie 🤔
Poki co kupiłam na vinted śpiworek do wózka (pewnie większość zimy będziemy w gondoli) i kilka kombinezonów zimowych w sumie nie wiem po co, jak się teraz zastanowię nad tym 🙈 do fotelika mam grubszy otulacz i chyba będę wsadzać bez kombinezonu, a potem właśnie raz dwa przekładać do wózka do spiworka lub kombinezonu.
Puchowe? Bo kombinezon i śpiwór razem to chyba za dużo… Ja już fotelika nie wyciągam, w sensie nie chodzę już z nim gdzieś i z małą. Za ciężko. zastanawiam się czy jest sens jakiś otulacz do fotelika czy po prostu opatulić kocem -
Dziś w sklepie zobaczyłam dzirwczyne z brzuszkiem i w aucie się popłakałam 🥹
Hormony dalej walczą 🥹🙆🏻♀️
Wiecie co jest najlepsze.. mam myśli, że chciałabym jeszcze raz przeżyć poród.. bo zrobiłabym to lepiej 🙈🥺 długo to trwa ? Pocieszcie 🙆🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 19:39
-
Sernik wrote:A te kombinezony masz takie typowo zimowe? Takie
Puchowe? Bo kombinezon i śpiwór razem to chyba za dużo… Ja już fotelika nie wyciągam, w sensie nie chodzę już z nim gdzieś i z małą. Za ciężko. zastanawiam się czy jest sens jakiś otulacz do fotelika czy po prostu opatulić kocem
Tak, takie typowo zimowe i teraz myślę, że to był zły wybór 🙈 może lepiej było jakieś polarowe, wełniane, żeby wlasnie do spiworka wsadzić w nich. No muszę to jeszcze przemyśleć 😅
-
Kasiek789 wrote:Mam
wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek
PrzyjęłamStarania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Ja na razie kupiłam polarowy kombinezon i dodatkowo polarową kurteczkę (lidl). Nie wiem jak to będzie, może dokupię jeszcze kombinezon lub śpiworek. Jeśli nie będzie jakichś ostrych mrozów, jak to było w ostatnich latach, to myślę żeby ubrać tak: body, spodnie i bluza dresowa, kombinezon polar i tą kurteczkę, a na to mam taki gruby otulacz (wypelniony jakby to była kołderka) zamiast śpiworka. Ciekawa jestem jak długo w gondoli jeszcze będzie jeździć, bo za wiele miejsca już tam nie zostało na długość
-
My mamy kupiony kombinezon z wełny merino i zamierzamy go nosić od jesieni do chłodnej wiosny a do tego w nim malucha można normalnie wkładać do fotelika ☺️
Ja narazie planuję wypróbować śpiworek z kompletu z wózka, od środka ma taki polarek no i myślę że po 4 miesiącu przejdziemy na spacerówkę na płasko gdyż mój synek napewno już wtedy nie będzie się mieścił w naszej gondoli 🙈
A do fotelika kupiłam taki polspiworek z Juki.
https://zapodaj.net/plik-MYtSR1ksbk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 21:04
Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️