udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Dzięki Ania to dużo mówi o rozmiarze. .tak wełna się musi kulkowac, jak jest z dodatkiem poliestru to będzie mniej.
Ja mojej zamówiłam 74/80, jest oczywiście za duży w Moja Dziewczynka z tych mniejszych 🙈 ale co tam będę podwijają rękawy i nogawki. W sumie dopiero koniec września, gdzie tam zima czy wiosna. Najwyżej będzie dobry jeszcze na przyszła jesień 🤣
monester, KateM, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Kessa wrote:Ile minut dziennie Wasze dzieciaki leżą na brzuszku?
Do 5 miesiąca krótko ale często. Nie podobało jej się strasznie. Dopiero jak nauczyła się sama obracać polubiła i sumie teraz cały dzień na brzuchu. Ale w wieku Twojej Królewny to prawie co nic, bo albo po jedzeniu, albo spała, albo chciała żeby ją nosić 🙈
Kessa, Kasiek789, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Kasiek789 wrote:50/56 ma aktualnie, bo kupowałam w sierpniu nad morze. Jak widać dobra:
https://zapodaj.net/plik-7unb5sEpOa
Nosi teraz body jeszcze na 62 ale wchodzi już w 68. Spodnie wszystkie na 68. Nie filcuje mi się jeszcze ale nie prałam i dopiero teraz częściej zakładam.
To jak mój Młody nosi body 68-74 to jaki rozmiar kombinezonu Endel radzisz brać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2024, 22:17
-
WiosnyFanka wrote:To jak mój Młody nosi body 68-74 to jaki rozmiar kombinezonu Endel radzisz brać?
Sama nie wiem czy ten 68 czy 74/80. Będę w środę w sklepie dziecięcym i może tam będą to zobaczę na żywo jak to wygląda.
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
🔹Ja 85’
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22), 0,54 (25’)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 84’: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Kessa teraz już wytrzymuje dłużej ale w wieku 3 miesięcy to było parę minut - 3-5 i ryk. A kładliśmy niezbyt często, bo albo spał albo jadł to nie było kiedy. Za to teraz jak na niego patrzę na brzuchu to stwierdzam że szybciej będzie pełzać niż wykona obrót z plecow na brzuch 😅
izabelka90, Kessa, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
monester wrote:A jakie polecacie śpiworki do spania ? Żeby nie były zbyt szerokie pod szyjka ?
U nas teraz w użyciu zwykły śpiworek z Pepco.
Dwa poprzednie (jeden z Colorstories, nazwy producenta tego drugiego nie pamiętam, ale produkcja PL) się nie sprawdziły, bo otwory na rączki były za małe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2024, 23:05
-
A który z Pepco? Są dostępne teraz ?WiosnyFanka wrote:U nas teraz w użyciu zwykły śpiworek z Pepco.
Dwa poprzednie (jeden z Colorstories, nazwy producenta tego drugiego nie pamiętam, ale produkcja PL) się nie sprawdziły, bo otwory na rączki były za małe.
Ja mam z kolei taki który jest za duży w w paszkach i pod szyją. Jaki brlaas rozmiar ? -
WiosnyFanka wrote:U nas teraz w użyciu zwykły śpiworek z Pepco.
Nie pocieszyłaś 🙈 Właśnie dzisiaj mi przyszedł z colorstories i już się suszy -
monester wrote:A jakie polecacie śpiworki do spania ? Żeby nie były zbyt szerokie pod szyjka ?
My mamy ze strony talinek.com. Ktoś tu polecał i kupiłam i jestem mega zadowolona. Ładny, miły w dotyku, ciepły, odpowiedni rozmiarowo, nic się nie dzieje w praniu. Dwu i trójwarstwowe w sprzedazy.
monester lubi tę wiadomość
-
😅😅monester wrote:Kessa teraz już wytrzymuje dłużej ale w wieku 3 miesięcy to było parę minut - 3-5 i ryk. A kładliśmy niezbyt często, bo albo spał albo jadł to nie było kiedy. Za to teraz jak na niego patrzę na brzuchu to stwierdzam że szybciej będzie pełzać niż wykona obrót z plecow na brzuch 😅👼👼👼 29+1 ,6+1, 8+3
16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
30.08.25 V FET 4BB ❌
27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
12.11.25 VII FET 4BB ❌
Został 1❄ pgta 😊

-
Czy otulacz do fotelika to must have ?
Mam takie dół zakładany na nóżki i sięga do połowy dziecka ale to wiadomo zakrywa tak z zewnątrz a w środku maluch ma tylko materiał fotelika i zastanawiam się czy to starczy czy jednak powinien być otulacz ?
Nowa na forum lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
12.22r start w klinice niepłodności
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
38+1 N 2500g 48 cm 🩷

-
Przepraszam, że tutaj piszę_Pina wrote:68, góra wszystko 68 a jeśli chodzi o spodenki to małe 68 jest na styk a W takim typowym 68 w spodenkach ma ciut za długie nogawki. Ja sobie sprawdziłam wymiary i porównałamz ubrankami
które nosi i wyszło mi 62/68 ale jak ja w to wsadziłam to że 2 podwinięcia musiałabym zrobić przy rączkach i nóżkach no i wtedy nie będę mogła zrobić tych zakładek/klapek na stopy i rączki. Czekam na ten mniejszy rozmiar i będę porównywać.
wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek w sprawie encortonu
-
Jenny93 wrote:Nie pocieszyłaś 🙈 Właśnie dzisiaj mi przyszedł z colorstories i już się suszy
Dla noworodzia będzie okej.
Ja swojego 4 miesięczniaka chciałam teraz zapakować w niego po raz pierwszy (do tej pory nie spał wcale w śpiworku), no i nie pykło
Jenny93 lubi tę wiadomość
-
xxMiaxx wrote:Czy otulacz do fotelika to must have ?
Mam takie dół zakładany na nóżki i sięga do połowy dziecka ale to wiadomo zakrywa tak z zewnątrz a w środku maluch ma tylko materiał fotelika i zastanawiam się czy to starczy czy jednak powinien być otulacz ?
Dla mnie to must have. Taki otulacz jest mega milutki, z części nad głową można zrobić taki "niby kaptur" i nakryć na głowę. No i jak się dziecku uleje to otulacz można wyprać, co jest dużo łatwiejsze niż wyczyszczenie fotelika.
xxMiaxx, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
monester wrote:A który z Pepco? Są dostępne teraz ?
Ja mam z kolei taki który jest za duży w w paszkach i pod szyją. Jaki brlaas rozmiar ?
Taki mamy:
https://zapodaj.net/plik-PQcN385Ju8
Nie wiem, czy są teraz dostępne, dostałam go zaraz jak się Młody urodził. Rozmiar 80cm. Tylko nigdzie nie ma opisu jaki to TOG.
-
Korzystaliśmy i nadal korzystamy z usług Zaufaj Położnej – z ręką na sercu mogę powiedzieć, że to najlepsze miejsce, jakie znaleźliśmy. Ogromnym plusem jest fakt, że dostęp do nagrań jest ważny aż przez 9 miesięcy, co daje dużo swobody w ich oglądaniu. Sam sposób, w jaki położne prowadzą te materiały, jest fenomenalny – dosłownie jakby mówiła do Ciebie dobra koleżanka. Dlaczego napisałam, że nadal korzystamy? Ponieważ wciąż często wracam do materiałów, szczególnie tych dotyczących karmienia, które są niezwykle pomocne. - plus dodatkowy fakt, że bardzo często maja promocje
-
Lol, 5 postów na krzyż w przeróżnych wątkach ale każdy reklamujący zaufaj położnej 😅majastarch wrote:Korzystaliśmy i nadal korzystamy z usług Zaufaj Położnej – z ręką na sercu mogę powiedzieć, że to najlepsze miejsce, jakie znaleźliśmy. Ogromnym plusem jest fakt, że dostęp do nagrań jest ważny aż przez 9 miesięcy, co daje dużo swobody w ich oglądaniu. Sam sposób, w jaki położne prowadzą te materiały, jest fenomenalny – dosłownie jakby mówiła do Ciebie dobra koleżanka. Dlaczego napisałam, że nadal korzystamy? Ponieważ wciąż często wracam do materiałów, szczególnie tych dotyczących karmienia, które są niezwykle pomocne. - plus dodatkowy fakt, że bardzo często maja promocje
_Pina, WiosnyFanka, izabelka90, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Kessa teraz już wytrzymuje dłużej ale w wieku 3 miesięcy to było parę minut - 3-5 i ryk. A kładliśmy niezbyt często, bo albo spał albo jadł to nie było kiedy. Za to teraz jak na niego patrzę na brzuchu to stwierdzam że szybciej będzie pełzać niż wykona obrót z plecow na brzuch 😅
Moja to samo
pełzanie będzie chyba pierwsze niż obroty 😁 u nas też nie chciała leżeć na brzuchu, po wizycie u fizjo i rozmasowaniu napięcia w obręczy barkowej było zdecydowanie lepiej ale też tylko kilka minut i ryk. Teraz już super, poleży na brzuchu potem głowę odkłada na matę i znowu do góry. Widać, że nie sprawia jej to takiego problemu jak wcześniej a też świrowałam że nie chce leżeć.
-
Zobacz sobie infantilo,ja zamówiłam teraz śpiworek od nich zimowy, regulowany i jest dość ciasny pod szyją a otwory na rączki można zmniejszyć zatrzaskamimonester wrote:A jakie polecacie śpiworki do spania ? Żeby nie były zbyt szerokie pod szyjka ?