Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dzięki Ania to dużo mówi o rozmiarze. .tak wełna się musi kulkowac, jak jest z dodatkiem poliestru to będzie mniej.

Ja mojej zamówiłam 74/80, jest oczywiście za duży w Moja Dziewczynka z tych mniejszych 🙈 ale co tam będę podwijają rękawy i nogawki. W sumie dopiero koniec września, gdzie tam zima czy wiosna. Najwyżej będzie dobry jeszcze na przyszła jesień 🤣

monester, KateM, Nowa na forum lubią tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Ile minut dziennie Wasze dzieciaki leżą na brzuszku?

Do 5 miesiąca krótko ale często. Nie podobało jej się strasznie. Dopiero jak nauczyła się sama obracać polubiła i sumie teraz cały dzień na brzuchu. Ale w wieku Twojej Królewny to prawie co nic, bo albo po jedzeniu, albo spała, albo chciała żeby ją nosić 🙈

Kessa, Kasiek789, Nowa na forum lubią tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    50/56 ma aktualnie, bo kupowałam w sierpniu nad morze. Jak widać dobra:

https://zapodaj.net/plik-7unb5sEpOa

Nosi teraz body jeszcze na 62 ale wchodzi już w 68. Spodnie wszystkie na 68. Nie filcuje mi się jeszcze ale nie prałam i dopiero teraz częściej zakładam.

To jak mój Młody nosi body 68-74 to jaki rozmiar kombinezonu Endel radzisz brać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2024, 22:17

age.png
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    To jak mój Młody nosi body 68-74 to jaki rozmiar kombinezonu Endel radzisz brać?

Sama nie wiem czy ten 68 czy 74/80. Będę w środę w sklepie dziecięcym i może tam będą to zobaczę na żywo jak to wygląda.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

🔹Ja 85’
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22), 0,54 (25’)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 84’: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa teraz już wytrzymuje dłużej ale w wieku 3 miesięcy to było parę minut - 3-5 i ryk. A kładliśmy niezbyt często, bo albo spał albo jadł to nie było kiedy. Za to teraz jak na niego patrzę na brzuchu to stwierdzam że szybciej będzie pełzać niż wykona obrót z plecow na brzuch 😅

izabelka90, Kessa, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie polecacie śpiworki do spania ? Żeby nie były zbyt szerokie pod szyjka ?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

U nas teraz w użyciu zwykły śpiworek z Pepco.
    Dwa poprzednie (jeden z Colorstories, nazwy producenta tego drugiego nie pamiętam, ale produkcja PL) się nie sprawdziły, bo otwory na rączki były za małe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2024, 23:05

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dwa poprzednie (jeden z Colorstories, nazwy producenta tego drugiego nie pamiętam, ale produkcja PL) się nie sprawdziły, bo otwory na rączki były za małe.
    A który z Pepco? Są dostępne teraz ?
    Ja mam z kolei taki który jest za duży w w paszkach i pod szyją. Jaki brlaas rozmiar ?

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Nie pocieszyłaś 🙈 Właśnie dzisiaj mi przyszedł z colorstories i już się suszy

• Saimi Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

My mamy ze strony talinek.com. Ktoś tu polecał i kupiłam i jestem mega zadowolona. Ładny, miły w dotyku, ciepły, odpowiedni rozmiarowo, nic się nie dzieje w praniu. Dwu i trójwarstwowe w sprzedazy.

monester lubi tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Kessa teraz już wytrzymuje dłużej ale w wieku 3 miesięcy to było parę minut - 3-5 i ryk. A kładliśmy niezbyt często, bo albo spał albo jadł to nie było kiedy. Za to teraz jak na niego patrzę na brzuchu to stwierdzam że szybciej będzie pełzać niż wykona obrót z plecow na brzuch 😅
    😅😅

• xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy otulacz do fotelika to must have ?
    Mam takie dół zakładany na nóżki i sięga do połowy dziecka ale to wiadomo zakrywa tak z zewnątrz a w środku maluch ma tylko materiał fotelika i zastanawiam się czy to starczy czy jednak powinien być otulacz ?

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 06.2019.
    12.22r start w klinice niepłodności
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    38+1 N 2500g 48 cm 🩷
    age.png
    age.png
  • Asik85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2024, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    68, góra wszystko 68 a jeśli chodzi o spodenki to małe 68 jest na styk a W takim typowym 68 w spodenkach ma ciut za długie nogawki. Ja sobie sprawdziłam wymiary i porównałamz ubrankami
    które nosi i wyszło mi 62/68 ale jak ja w to wsadziłam to że 2 podwinięcia musiałabym zrobić przy rączkach i nóżkach no i wtedy nie będę mogła zrobić tych zakładek/klapek na stopy i rączki. Czekam na ten mniejszy rozmiar i będę porównywać.
    Przepraszam, że tutaj piszę ;) wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek w sprawie encortonu ;)

preg.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Nie pocieszyłaś 🙈 Właśnie dzisiaj mi przyszedł z colorstories i już się suszy

Dla noworodzia będzie okej.
    Ja swojego 4 miesięczniaka chciałam teraz zapakować w niego po raz pierwszy (do tej pory nie spał wcale w śpiworku), no i nie pykło ;-)

Jenny93 lubi tę wiadomość

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Czy otulacz do fotelika to must have ?
    Mam takie dół zakładany na nóżki i sięga do połowy dziecka ale to wiadomo zakrywa tak z zewnątrz a w środku maluch ma tylko materiał fotelika i zastanawiam się czy to starczy czy jednak powinien być otulacz ?

Dla mnie to must have. Taki otulacz jest mega milutki, z części nad głową można zrobić taki "niby kaptur" i nakryć na głowę. No i jak się dziecku uleje to otulacz można wyprać, co jest dużo łatwiejsze niż wyczyszczenie fotelika.

xxMiaxx, Nowa na forum lubią tę wiadomość

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A który z Pepco? Są dostępne teraz ?
    Ja mam z kolei taki który jest za duży w w paszkach i pod szyją. Jaki brlaas rozmiar ?

Taki mamy:

https://zapodaj.net/plik-PQcN385Ju8

Nie wiem, czy są teraz dostępne, dostałam go zaraz jak się Młody urodził. Rozmiar 80cm. Tylko nigdzie nie ma opisu jaki to TOG.

age.png
  • majastarch Nowa

Wysłany: 1 października 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystaliśmy i nadal korzystamy z usług Zaufaj Położnej – z ręką na sercu mogę powiedzieć, że to najlepsze miejsce, jakie znaleźliśmy. Ogromnym plusem jest fakt, że dostęp do nagrań jest ważny aż przez 9 miesięcy, co daje dużo swobody w ich oglądaniu. Sam sposób, w jaki położne prowadzą te materiały, jest fenomenalny – dosłownie jakby mówiła do Ciebie dobra koleżanka. Dlaczego napisałam, że nadal korzystamy? Ponieważ wciąż często wracam do materiałów, szczególnie tych dotyczących karmienia, które są niezwykle pomocne. - plus dodatkowy fakt, że bardzo często maja promocje

• monester Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majastarch wrote:
    Korzystaliśmy i nadal korzystamy z usług Zaufaj Położnej – z ręką na sercu mogę powiedzieć, że to najlepsze miejsce, jakie znaleźliśmy. Ogromnym plusem jest fakt, że dostęp do nagrań jest ważny aż przez 9 miesięcy, co daje dużo swobody w ich oglądaniu. Sam sposób, w jaki położne prowadzą te materiały, jest fenomenalny – dosłownie jakby mówiła do Ciebie dobra koleżanka. Dlaczego napisałam, że nadal korzystamy? Ponieważ wciąż często wracam do materiałów, szczególnie tych dotyczących karmienia, które są niezwykle pomocne. - plus dodatkowy fakt, że bardzo często maja promocje
    Lol, 5 postów na krzyż w przeróżnych wątkach ale każdy reklamujący zaufaj położnej 😅

_Pina, WiosnyFanka, izabelka90, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• _Pina Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Moja to samo :) pełzanie będzie chyba pierwsze niż obroty 😁 u nas też nie chciała leżeć na brzuchu, po wizycie u fizjo i rozmasowaniu napięcia w obręczy barkowej było zdecydowanie lepiej ale też tylko kilka minut i ryk. Teraz już super, poleży na brzuchu potem głowę odkłada na matę i znowu do góry. Widać, że nie sprawia jej to takiego problemu jak wcześniej a też świrowałam że nie chce leżeć.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Zobacz sobie infantilo,ja zamówiłam teraz śpiworek od nich zimowy, regulowany i jest dość ciasny pod szyją a otwory na rączki można zmniejszyć zatrzaskami

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ