udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa na forum wrote:Dała skierowanie do gastrologa, na cito...czyli termin za 2 miesiące 🫤 Nie wiem, jak z tym kolorem, ale poza tym wydaje mi się, że jest wszystko ok, nawet to ulewanie, skoro inne dzieci też mają i tyle napisane, że to nirmalne. W ogóle to mam pewne wątpliwości, czy nie powinnam szukać innego pediatry. Niby nie mam zastrzeżeń, jesteśmy w kontakcie tel co tydzień w sprawie tych kupek, dała skierowanie, bo sama nie wie. Z drugiej strony te zalecenia odnośnie diety (a mówiłam że ja i tak nic takiego niezalecanego nie jem, bo akurat nie przepadam, więc nie problem). No i rezygnacja ze szczepienia. Jak mówiłam, że po szczepieniu zaczęło się więcej ulewać, to stwierdziła, że pierwszy raz słyszy o takim objawie. No i jeszcze takie: Myli jej się moj synek z innym dzieckiem, zapisała tamtemu szczepionkę, którą moj dostaje, teraz ją odkupię, bo tamci rodzice kupili i dopiero jak przywieźli na szczepienie to się zorientowali (nie wiem czy dr czy pielęgniarka). A ostatnio pyta mnie, czy mój już siedzi...jak on miał wtedy ledwie 3 mc .... No niby nic, ale ...
Chyba sobie sama odpowiedziałaś, że zmiana pediatry to będzie słuszna decyzja.Nowa na forum, izabelka90, Mimi09 lubią tę wiadomość
-
zosiaaaa wrote:Chyba sobie sama odpowiedziałaś, że zmiana pediatry to będzie słuszna decyzja.
zosiaaaa lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Jak u was wygląda kwestia ulewania? Różnie czytałam, że do 4 mca to normalne, gdzie indziej, że do 6 mca a nawet do roku. Moja pediatra mówi, że nie powinien już tak ulewać. I dodatkowo te zielone kupki...Mamy skierowanie do gastrologa. A na razie pediatra kazała odstawić probiotyk i Espumisan i mam trzymać dietę dla karmiących piersią. Już nie dyskutuję, bo to typowa stara szkoła, bo i lekarz już swoje lata ma. Może ktoś miał podobny przypadek?
Zielone kupy to też temat rzeka. Najlepiej jak lekarz oceniNowa na forum lubi tę wiadomość
Michaś 29.04.25(38+1tc)💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Nowa google na hasło z nazwą twojego mleka a kolor kupy wrzucił
Redakcja BebiKlubu. Zielony kolor kupki jest typowy i charakterystyczny podczas stosowanie mlek typu Comfort/HA. Jest on konsekwencją występowania częściowo zhydrolizowanego białka w tych rodzajach mlek i nie powinien budzić niepokoju.KateM, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Także Nowa no nic się nie dzieje, więc wyluzuj. I jedz to co tam lubisz bo te kupy to nie przez ciebie. Też właśnie kojarzę ze na grupie na fejsie było o tych kupach zielonych stąd zapytałam czym karmisz.
Ps: mój wpis nie jest porada lekarska - bo mnie zaraz okrzyczycie - ale skoro dziecku nic nie jest, ulewa jak każde, a zielona kupa ma logiczne wytłumaczenie to nie ma się czym stresować.KateM, izabelka90, Kasiek789, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Hejka. U nas po szczepionce przeciw Rota też ulewanie. Ciągle piorę pieluchy.
Wiecie może jak pobiera się krew u niemowlaka na oznaczenie wit. D3? Tak jak na morfologię, z palca? Czy się mylę? Jeszcze żadnych badań z krwi nie mieliśmy. Mam teraz skierowanie na morfologię i wit. D3 i zastanawiam się czy da radę razem pobrać tylko z palca? Czy jak się pobiera u niemowlaka ? Szczerze to nie wyobrażam sobie z krwi żylnej… -
Sernik wrote:Hejka. U nas po szczepionce przeciw Rota też ulewanie. Ciągle piorę pieluchy.
Wiecie może jak pobiera się krew u niemowlaka na oznaczenie wit. D3? Tak jak na morfologię, z palca? Czy się mylę? Jeszcze żadnych badań z krwi nie mieliśmy. Mam teraz skierowanie na morfologię i wit. D3 i zastanawiam się czy da radę razem pobrać tylko z palca? Czy jak się pobiera u niemowlaka ? Szczerze to nie wyobrażam sobie z krwi żylnej…4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Sernik wrote:Hejka. U nas po szczepionce przeciw Rota też ulewanie. Ciągle piorę pieluchy.
Wiecie może jak pobiera się krew u niemowlaka na oznaczenie wit. D3? Tak jak na morfologię, z palca? Czy się mylę? Jeszcze żadnych badań z krwi nie mieliśmy. Mam teraz skierowanie na morfologię i wit. D3 i zastanawiam się czy da radę razem pobrać tylko z palca? Czy jak się pobiera u niemowlaka ? Szczerze to nie wyobrażam sobie z krwi żylnej… -
Wiecie może jak pobiera się krew u niemowlaka na oznaczenie wit. D3? Tak jak na morfologię, z palca? Czy się mylę? Jeszcze żadnych badań z krwi nie mieliśmy. Mam teraz skierowanie na morfologię i wit. D3 i zastanawiam się czy da radę razem pobrać tylko z palca? Czy jak się pobiera u niemowlaka ? Szczerze to nie wyobrażam sobie z krwi żylnej…
U nas pobierali z dłoni.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Dziękuję za odpowiedzi. Jestem przerażona. Idę jutro na badanie do przychodni gdzie przyjmuje pediatra do której chodzę. Mam nadzieję że będę wiedzieć co robić. Zastanawiam się czy jak ktoś tam wpadnie na pomysł szukania Żyły w zgięciu łokciowym to czy uciekać z dzieckiem…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2024, 18:50
-
Sernik wrote:Jestem przerażona. Idę jutro na badanie do przychodni gdzie przyjmuje pediatra do której chodzę. Mam nadzieję że będę wiedzieć co robić. Zastanawiam się czy jak ktoś tam wpadnie na pomysł szukania Żyły w zgięciu łokciowym to czy uciekać z dzieckiem…Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
xxMiaxx wrote:Moja koleżanka była z maluchem jak miał 4 miesiące i właśnie ze zgięcia łokciowego pobierali, ją poprosili by poszła na bok bo nie da rady a dwie pielęgniarki zajęły się małym , jedna trzymała i mówiła do niego a druga pobierała , później odrazu mama przytulała
-
Hej dziewczyny, czy przed krzywa glukozowa brałyście euthyrox? Czy raczej powinnam wziąć tabletkę po badaniu?Starania od 2021 roku.
Beta hcg: 7dpt - 78, 10dpt - 411,80, 13dpt - 1757,80, 15dpt - 3373,65.
7+5 - CRL 1,58 cm 👶
I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 👶
16+1 - 162 g, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 👶
19+2 - 303 g, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 👶
II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
22+1 - 564 g, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 👶
26+1 - 1146 g, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 👶
29+2 - 1676 g, 138 ud/min, szyjka 3,75 cm 👶
III prenatalne (30+3) USG ok, 1888 g 👶
32+1 - 2634 g, 143 ud/min👶
34+1 - 3018 g, 135 ud/min 👶
36+1 - 3494 g, 140 ud/min 👶
39+6 👶❤️
-
Sernik wrote:Dziękuję. Zrobię wywiad zanim zaczną czy już pobierały od niemowlaka i czy wiedzą co robią. Niestety służba zdrowia mnie ostatnio rozczarowuje… czeka mnie jeszcze rano pobranie moczu od córci 😅 zaopatrzyłam się w cztery woreczki 🙈
Do pobierania krwi dziecku musi być specjalna pielęgniarka pediatryczna. I nasza Niunka miała zakładany dwa razy wenflon właśnie w zgięciu łokciowym, raz jak miała niecale 3 miesiące później 5 miesięcy. Niestety nie mieli działającej lampy UV żeby wiedzieć gdzie są żyłki. Za pierwszym razem stałam na korytarzu i się patrzyłam tata był obok Małej. Za drugim razem ze mną znowu się nie udało i tata trzymał. Przy pobieraniu krwi w punkcie tak samo. Najlepiej będzie jak dziecko będzie nawodnione czyli jeśli jesteś kp żeby było po cycowaniuOna: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
monester wrote:Także Nowa no nic się nie dzieje, więc wyluzuj. I jedz to co tam lubisz bo te kupy to nie przez ciebie. Też właśnie kojarzę ze na grupie na fejsie było o tych kupach zielonych stąd zapytałam czym karmisz.
Ps: mój wpis nie jest porada lekarska - bo mnie zaraz okrzyczycie - ale skoro dziecku nic nie jest, ulewa jak każde, a zielona kupa ma logiczne wytłumaczenie to nie ma się czym stresować.
W takiej sytuacji chyba nie ma sensu rezygnacja ze szczepienia rota?monester lubi tę wiadomość
-
Sernik wrote:Dziękuję za odpowiedzi. Jestem przerażona. Idę jutro na badanie do przychodni gdzie przyjmuje pediatra do której chodzę. Mam nadzieję że będę wiedzieć co robić. Zastanawiam się czy jak ktoś tam wpadnie na pomysł szukania Żyły w zgięciu łokciowym to czy uciekać z dzieckiem…
Przeżywałam a tu minuta i po sprawie 😃 drugi raz strzykawka w innym miejscu też super i też z łokcia.[/url]
-
Wróciłyśmy do szarej rzeczywistości 😔 na lotnisku doznałam szoku termicznego 🥶🥶 na szczęście miałam w torbie podręcznej czapkę i kombinezon Softshellowy dla Małej.
Dziewczyny! Słuchawki wygłuszające to hit moich wakacji. Do samolotu rewelacja, mała spala spokojnie cały lot w dwie strony. Raz udało nam się wyjść wieczorem na kolację do restauracji przy plaży i mała pięknie spała w wózku.
Przesiedziałyśmy praktycznie cały czas w cieniu, miałam dla małej mate piankową ( najtańsze puzzle ze smyka) i rozkładałam jej obok basenu i cały dzień brzuszkowała wpatrzona we wszystko dookoła.
Nie wkładałam jej do basenu bo woda w nim nawet dla mnie była za zimna, nie wiem o co chodziło ale woda w basenie miała 20 stopni. Cały dzień na dworze, 3 razy dziennie spacerki podczas drzemki.
Ciężko wrócić ale jednak co w domu to w domu.
Aaaaaa i jutro zaczynamy rozszerzenie diety 😍 kupiłam ebooka od Rozgryzamy i chyba jestem gotowa, chociaż dalej nie wiem czy dać kawałki czy łyżeczką. Okaże się jutro 🤩 trzymajcie kciukidallia, monester, Nowa na forum, aganieszkam, Monita lubią tę wiadomość
-
Rosa_13 wrote:Wróciłyśmy do szarej rzeczywistości 😔 na lotnisku doznałam szoku termicznego 🥶🥶 na szczęście miałam w torbie podręcznej czapkę i kombinezon Softshellowy dla Małej.
Dziewczyny! Słuchawki wygłuszające to hit moich wakacji. Do samolotu rewelacja, mała spala spokojnie cały lot w dwie strony. Raz udało nam się wyjść wieczorem na kolację do restauracji przy plaży i mała pięknie spała w wózku.
Przesiedziałyśmy praktycznie cały czas w cieniu, miałam dla małej mate piankową ( najtańsze puzzle ze smyka) i rozkładałam jej obok basenu i cały dzień brzuszkowała wpatrzona we wszystko dookoła.
Nie wkładałam jej do basenu bo woda w nim nawet dla mnie była za zimna, nie wiem o co chodziło ale woda w basenie miała 20 stopni. Cały dzień na dworze, 3 razy dziennie spacerki podczas drzemki.
Ciężko wrócić ale jednak co w domu to w domu.
Aaaaaa i jutro zaczynamy rozszerzenie diety 😍 kupiłam ebooka od Rozgryzamy i chyba jestem gotowa, chociaż dalej nie wiem czy dać kawałki czy łyżeczką. Okaże się jutro 🤩 trzymajcie kciuki
Super że udały się wakacje. Tak słuchawki wygluszajce to top 3 na wakacjach. Chociaż moja mała już je ściąga więc na drugich wakacjach już nie chciała w samolocie. Jeszcze nas jedne czekają i zobaczymy czy woli sluchac samolotu. Do baeenu hotelowego tez bym nie wchodzila z dzieckiem ale chyba ze wgledow higienicznych 😅 teraz wlasnie nas czekaja takie w hotelu wakacje i juz wole ją zamoczyc w morzu mimo ze beszie chlodniejsza woda. A rozszerzanie diety w sumie nie musisz się trzymać kurczowo tego lub tego. Ja mieszam.od początku dostaje i kawałki i coś tam pokarmie ja lyzka (kaszki zupy owsianki) a teraz po 2 miesiącach już sama chce lyzka wiec zaczyna próbować. Nabieranie jej nie wychodzi jeszcze ale Jak jej podaje łyżkę to łapie i pakuje do buźki. Powodzenia przy rd super dużo roboty ale i dużo zabawy 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2024, 21:31