udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
WiosnyFanka wrote:Dla mnie to must have. Taki otulacz jest mega milutki, z części nad głową można zrobić taki "niby kaptur" i nakryć na głowę. No i jak się dziecku uleje to otulacz można wyprać, co jest dużo łatwiejsze niż wyczyszczenie fotelika.
Jaki masz otulacz? I czy na takie dzieci jak nasze to ten otulacz da radę opatulić nóżki? Nie będzie już za mały? Ja nie kupowałam otulacza, na wyjście ze szpitala i jakieś pojedyncze chłodniejsze dni miałam
kocyk i nie mam sprawdzić. -
Rosa_13 wrote:Do 5 miesiąca krótko ale często. Nie podobało jej się strasznie. Dopiero jak nauczyła się sama obracać polubiła i sumie teraz cały dzień na brzuchu. Ale w wieku Twojej Królewny to prawie co nic, bo albo po jedzeniu, albo spała, albo chciała żeby ją nosić 🙈2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Jenny93 wrote:Nie pocieszyłaś 🙈 Właśnie dzisiaj mi przyszedł z colorstories i już się suszy
My mamy z ColorStoties po siostrzenicy i jest ok. Myślałam żeby większy zamówić też z tej firmyJenny93 lubi tę wiadomość
♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Starania naturalne od 2017r.
Klinika in vitro od 2021r.
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔
Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Szczepienia limfocytami mąż+pullowane
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓
Homozygota PAI-1 4G/4G
KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
HLA-C mąż i ja grupa C2C2
♂️ Obniżone parametry nasienia
-
_Pina wrote:Jaki masz otulacz? I czy na takie dzieci jak nasze to ten otulacz da radę opatulić nóżki? Nie będzie już za mały? Ja nie kupowałam otulacza, na wyjście ze szpitala i jakieś pojedyncze chłodniejsze dni miałam
kocyk i nie mam sprawdzić.
My mamy z Colorstories - letni i zimowy. Wciąż korzystamy z tego letniego. Bez problemu nóżki można otulić. Dodatkowo na bocznych połach ma rzepy, którymi można cały otulacz "spiąć". Jedyna rzecz, która mi w nim nie pasowała to niejako brak jednej dziurki na przełożenie pasa z zapięciem, które jest między nóżkami. Krawcowa nam to ogarnęła. Fotelik mamy maxi cosi.
https://zapodaj.net/plik-tplA3wYFVRWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2024, 14:07
_Pina lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Ja o takim myślałam , teraz akurat promocja tylko właśnie się zastanawiałam czy jeżeli chodzi o nóżki to czy na dłużej starcza ☺️
https://www.sleepee.pl/pl/p/OtulaczKocyk-do-Fotelika-Samochodowego-Magic-Jungle-Khaki/2333_Pina lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
xxMiaxx wrote:Czy otulacz do fotelika to must have ?
Mam takie dół zakładany na nóżki i sięga do połowy dziecka ale to wiadomo zakrywa tak z zewnątrz a w środku maluch ma tylko materiał fotelika i zastanawiam się czy to starczy czy jednak powinien być otulacz ?xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
Kessa wrote:Moja lubić, to lubi... Ale czasami jest taki dzień, że prawie nie śpi więc marudzi... Kładę na ten brzuch i jest fajnie, ale po 3 minutach głowa już leci, ja ją na plecy i mamy cyrk bo przecież brzuch musi być koniecznie 🙈 i tak kilka razy dziennie te 3 minutki, do 5 dochodzi czasami... I zastanawiałam się, czy to nie za mało... Jak już ma te drzemki i jest wypoczęta to polezy dłużej i zadowolona, wtedy czuję, że jest okej..a tak to się zastanawiałam właśnie, czy to nie za krotko jej na tym brzuszku. Ale skoro tak mówisz, to już jestem spokojna, no niektórych spraw nie przeskoczę 🙈
Plus bardzo lubiła jazdę na brzuchu w wózku. 10 minut spokojnie tak leżała. Nie wiem czy dużo czy mało ale na Ale to było sporo
Wcześniej nie lubiła brzuszka, więc były bardzo krótkie sesje takich zabaw.Kessa lubi tę wiadomość
-
Jak u was wygląda kwestia ulewania? Różnie czytałam, że do 4 mca to normalne, gdzie indziej, że do 6 mca a nawet do roku. Moja pediatra mówi, że nie powinien już tak ulewać. I dodatkowo te zielone kupki...Mamy skierowanie do gastrologa. A na razie pediatra kazała odstawić probiotyk i Espumisan i mam trzymać dietę dla karmiących piersią. Już nie dyskutuję, bo to typowa stara szkoła, bo i lekarz już swoje lata ma. Może ktoś miał podobny przypadek?
-
Hej, parę dni temu prosiłam tu o poradę w sprawie płaczu dziecka przed zaśnięciem. Myślę, że to faktycznie "godzina czarownic" - dzięki za podpowiedź, Monester.
Udało nam się znaleźć sposób na ten płacz, więc tu napiszę, może któraś kiedyś sobie to przypomni w momencie kryzysu i a nuż też pomoże.
Robimy naleśniczek: kładę dziecko na rożek i zawijam jego rogi ciasno, w taki sposób, że rączki dziecka są wzdłuż ciała. U nas nóżki wystają, ale to nie szkodzi, chodzi o to, by te rączki uspokoić. Takiego naleśniczka delikatnie bujam siedząc w miejscu. Nie noszę, nie chodzę po domu tak żeby już niczego nie łowił wzrokiem. Syn jest w jednej pozycji w zaciemnionym pokoju monotonnie bujany. Witching hour trwa - synowi chce się płakać, ale natychmiast się uspokaja. Trwa to nawet do godziny, aż uśnie.Nowa na forum, monester, izabelka90 lubią tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Jak u was wygląda kwestia ulewania? Różnie czytałam, że do 4 mca to normalne, gdzie indziej, że do 6 mca a nawet do roku. Moja pediatra mówi, że nie powinien już tak ulewać. I dodatkowo te zielone kupki...Mamy skierowanie do gastrologa. A na razie pediatra kazała odstawić probiotyk i Espumisan i mam trzymać dietę dla karmiących piersią. Już nie dyskutuję, bo to typowa stara szkoła, bo i lekarz już swoje lata ma. Może ktoś miał podobny przypadek?
Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Cynamonka wrote:Hej, parę dni temu prosiłam tu o poradę w sprawie płaczu dziecka przed zaśnięciem. Myślę, że to faktycznie "godzina czarownic" - dzięki za podpowiedź, Monester.
Udało nam się znaleźć sposób na ten płacz, więc tu napiszę, może któraś kiedyś sobie to przypomni w momencie kryzysu i a nuż też pomoże.
Robimy naleśniczek: kładę dziecko na rożek i zawijam jego rogi ciasno, w taki sposób, że rączki dziecka są wzdłuż ciała. U nas nóżki wystają, ale to nie szkodzi, chodzi o to, by te rączki uspokoić. Takiego naleśniczka delikatnie bujam siedząc w miejscu. Nie noszę, nie chodzę po domu tak żeby już niczego nie łowił wzrokiem. Syn jest w jednej pozycji w zaciemnionym pokoju monotonnie bujany. Witching hour trwa - synowi chce się płakać, ale natychmiast się uspokaja. Trwa to nawet do godziny, aż uśnie.Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Ulewa ciągle. Po szczepieniu na rota to w ogóle masakra. Dzieci normalnie ulewaja w tym wieku nadal, widze po rodzinie. Będą ulewac do czasu pionizacji. Zielone kupki to musiałabyś sprawdzić jakie powinny być po tym twoim mm co dokarmiasz. Czy to mleko ma dużą zawartość żelaza ?
-
monester wrote:Ulewa ciągle. Po szczepieniu na rota to w ogóle masakra. Dzieci normalnie ulewaja w tym wieku nadal, widze po rodzinie. Będą ulewac do czasu pionizacji. Zielone kupki to musiałabyś sprawdzić jakie powinny być po tym twoim mm co dokarmiasz. Czy to mleko ma dużą zawartość żelaza ?
Ale i u nas lekarz też mówi, że do momentu pionizacji dziecko ma prawo ulewać..2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:Po tym szczepieniu jest koszmar... Tak jak moja prawie przestała ulewać to po tym szczepieniu chlustała non stop... Teraz powoli się to uspokaja, a tu niedługo trzecia dawka 😱
Ale i u nas lekarz też mówi, że do momentu pionizacji dziecko ma prawo ulewać.. -
Nowa na forum wrote:Moja dr właśnie z powodu koloru kupek i ulewania odwołała mu teraz szczepienie na rota (miał 2x). Sama nie wiem, czy to dobrze, nie widać po zachowaniu, żeby go bolał brzuszek, kolki już minęły. Mm dostaje bebilon1 ha, wg opisu jest 0,53 żelaza w 100 ml gotowego mleka.
-
Kasiek, jak Ty się miewasz? Pisałaś jakiś czas temu, że masz gorszy czas... Mam nadzieję, że przeszło i że wróciłaś już równowagi.
monester, izabelka90 lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Ja po rota, a już miałam 3 nie zauważyłam nic szczególnego. Ogólnie do tej pory ok. Ale wczoraj meningokoki 2 dawka i miałyśmy mała gorączkę. Obudziła się o 21 i tak biedna mruczała😔 taka delikatna, dziś powtórka. Daje pedicetamol. W sumie 2 razy dałam.
[/url]
-
Nowa na forum wrote:Moja dr właśnie z powodu koloru kupek i ulewania odwołała mu teraz szczepienie na rota (miał 2x). Sama nie wiem, czy to dobrze, nie widać po zachowaniu, żeby go bolał brzuszek, kolki już minęły. Mm dostaje bebilon1 ha, wg opisu jest 0,53 żelaza w 100 ml gotowego mleka.
Lepiej skonsultować, jak lekarz uważa, że nie halo, plus przełożył szczepienie na rotą. Bez powodu by tego nie robił, a sprawdzisz i będziesz spokojniejsza ♥️
Edit. resztę, jak lekarz myli dzieci i nie ogarnia to szukaj kogoś godnego zaufania .
My mieliśmy tylko przez pierwsze 2 tyg życia żółte kupy, a tak zielony jest zawsze w pieluszce, ale od początku wiedziałam że zielony jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2024, 14:27
Nowa na forum lubi tę wiadomość
kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
KateM wrote:Bebilon ha wpływa na zielone kupki jak pamiętam, ale doczytaj.
Lepiej skonsultować, jak lekarz uważa, że nie halo, plus przełożył szczepienie na rotą. Bez powodu by tego nie robił, a sprawdzisz i będziesz spokojniejsza ♥️
Generalnie każde mleko modyfikowane może powodować zielone kupki. U nas nigdy z tego powodu nikt z lekarzy nie zwrócił uwagi. Położna środowiskowa mówiła że tylko nieprawidłowymi kupami są szare i białe. No z krwią to wiadomo.Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
monester wrote:A zlecila mu badanie krwi ? USG brzuszka ? To powinna zrobić jako lekarz poz. Najważniejsze że go nic nie boli