Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie może do polecenia jakieś książki dotyczące ciąży, noworodka, karmienia piersią dla totalnego laika? Myślałam nad kupnem książki: w oczekiwaniu na dziecko Murkoff Heidi,
    koleżanka kiedyś dawno temu o tej książce wspominała, ale tak czytam opinię i dużo osób pisało, że wszystko fajnie, ale tam dużo piszą o realiach w Ameryce i zastanawiam się czy warto. Ale może Wy coś już czytacie, co jest warte uwagi?

💓 39+0

age.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    Mam wynik sanco! Prawidłowy, córeczka 🩷😍😍 Siedzę i wpatruje się w ten wynik i nie mogę w to uwierzyć 🥹🥹🥹 niech mnie ktoś uszczypnie!
    Super ! Tak mi się wydaje że na wątku jest pół na pół jeśli chodzi o płeć 🙂

Mimi09 lubi tę wiadomość

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Dziewczyny macie może do polecenia jakieś książki dotyczące ciąży, noworodka, karmienia piersią dla totalnego laika? Myślałam nad kupnem książki: w oczekiwaniu na dziecko Murkoff Heidi,
    koleżanka kiedyś dawno temu o tej książce wspominała, ale tak czytam opinię i dużo osób pisało, że wszystko fajnie, ale tam dużo piszą o realiach w Ameryce i zastanawiam się czy warto. Ale może Wy coś już czytacie, co jest warte uwagi?

Kupiłam "Ciąża dla bystrzaków" oraz " W oczekiwaniu na dziecko". Jeszcze nie przyszły, ale to z różnych poleceń na forum i na grupach FB. Planuję jeszcze kupić "Czwarty trymestr".

Poza tym dziś doszły "Poród naturalny" oraz "Cesarskie cięcie i poród po cesarskim cięciu" wydawnictwa Natuli.

Wszystkie do dostania na Vinted w dobrych cenach.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, ponieważ idziemy "łeb w łeb", podsyłam sugestie dla 17 tygodnia, który dziś zaczynamy. Trzeba zaprzyjaźnić się z Vivaldim ;-)

"Możesz jyż podjąć próbę komunikacji z maluchem – mów do niego i opowiadaj mu o świecie, na którym za jakiś czas się pojawi. Dziecko ma już zdolność słuchania. Początkowo bodźce akustyczne odczuwa jako wibracje. Możecie razem posłuchać muzyki – według niektórych badaczy dzieci po narodzinach rozpoznają utwory usłyszane w czasie pobytu w macicy. Niektórzy sądzą, że słuchanie muzyki poważnej stymuluje rozwój emocjonalny i intelektualny u dziecka – szczególnie polecana jest muzyka Mozarta i Vivaldiego"

Tylko, że ja mielę głównie Lao Che :-)

😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 17:02

Kasiek789, Cynamonka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Monester, ponieważ idziemy "łeb w łeb", podsyłam sugestie dla 17 tygodnia, który dziś zaczynamy. Trzeba zaprzyjaźnić się z Vivaldim ;-)

"Możesz jyż podjąć próbę komunikacji z maluchem – mów do niego i opowiadaj mu o świecie, na którym za jakiś czas się pojawi. Dziecko ma już zdolność słuchania. Początkowo bodźce akustyczne odczuwa jako wibracje. Możecie razem posłuchać muzyki – według niektórych badaczy dzieci po narodzinach rozpoznają utwory usłyszane w czasie pobytu w macicy. Niektórzy sądzą, że słuchanie muzyki poważnej stymuluje rozwój emocjonalny i intelektualny u dziecka – szczególnie polecana jest muzyka Mozarta i Vivaldiego"

😁😁😁

Kurcze to ja techno i elektroniczna, a 17 tc już tuż tuż 😀 No nic, Mała najwyżej będzie niezłą imprezowiczką 😄

Ja miałam nic nie kupować z wyprawki ale dziś jednak kupiłam. Sprzedałam trochę gratów na Vinted, miałam tam w portfelu 200 zł i myślę - albo przeleje na konto i zaraz wydam na zakupy w lidlu np albo poszukam czegoś dla Małej. I z Hefalumpy_store (tak ma na IG i na Vinted) stworzyłam mega zestaw na lato, tak w rozmiarze 62 🩷 sukieneczka, 2 rampersy, sweterek, legginsy - wszystko piękne perełki.
    I teraz cieszę się jak głupia i jednocześnie boję, że zaraz zapeszę. Mąż już pobladł 😅 i skomentował „po co tak wcześnie ?! Zaczekajmy aż się urodzi”. 🤦🏻‍♀️

WiosnyFanka, Mimi09, monester, Hope_86, Nowa na forum, Kazikk lubią tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Kurcze to ja techno i elektroniczna, a 17 tc już tuż tuż 😀 No nic, Mała najwyżej będzie niezłą imprezowiczką 😄

Ja miałam nic nie kupować z wyprawki ale dziś jednak kupiłam. Sprzedałam trochę gratów na Vinted, miałam tam w portfelu 200 zł i myślę - albo przeleje na konto i zaraz wydam na zakupy w lidlu np albo poszukam czegoś dla Małej. I z Hefalumpy_store (tak ma na IG i na Vinted) stworzyłam mega zestaw na lato, tak w rozmiarze 62 🩷 sukieneczka, 2 rampersy, sweterek, legginsy - wszystko piękne perełki.
    I teraz cieszę się jak głupia i jednocześnie boję, że zaraz zapeszę. Mąż już pobladł 😅 i skomentował „po co tak wcześnie ?! Zaczekajmy aż się urodzi”. 🤦🏻‍♀️

Pochwal się koniecznie ciotkom tymi cudami jak już dojdą.
    🥰🥰🥰

Mimi09, Kazikk lubią tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Pochwal się koniecznie ciotkom tymi cudami jak już dojdą.
    🥰🥰🥰

Pochwalę się, bo przecież mąż zemdleje jak to zobaczy 😅

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    🔹Kariotypy oboje ✅

01/2023 IVF
    03.03. 💔 7tc 💙👼

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Nimfadora Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    dostałam dzisiaj wyniki Pappy, ale nie wyliczyli mi ani ryzyka preeklampsji ani zahamowania wzrostu płodu. A że robiłam Veracity (nadal czekam na wynik), to ta pappę robiłam tylko pod kątem tych pozostałych ryzyk. Czy da się to jeszcze jakoś ocenić? Głównie chodzi mi o stan przedrzucawkowy... do głowy mi nie przyszło, że mogą tego nie wyliczyć. Poszłam na badanie w przychodni u lekarza prowadzącego i teraz żałuję.

• Sernik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nimfadora wrote:
    Dziewczyny,
    dostałam dzisiaj wyniki Pappy, ale nie wyliczyli mi ani ryzyka preeklampsji ani zahamowania wzrostu płodu. A że robiłam Veracity (nadal czekam na wynik), to ta pappę robiłam tylko pod kątem tych pozostałych ryzyk. Czy da się to jeszcze jakoś ocenić? Głównie chodzi mi o stan przedrzucawkowy... do głowy mi nie przyszło, że mogą tego nie wyliczyć. Poszłam na badanie w przychodni u lekarza prowadzącego i teraz żałuję.
    To jest właśnie dodatkowe badanie, ja za nie ekstra płaciłam. Myślę że możesz iść na krew jeśli jeszcze nie przekroczyłaś terminu I prenatalnych bo tam chyba nie trzeba porównywać z innymi badaniami z pappy, ale to już musisz dopytać bo nie jestem pewna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 17:51

Nimfadora lubi tę wiadomość

25.05.2024❤️🤱🏻
    age.png
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi gratulacje dziewczynki 🌷

Bunkierka, polecam poszukać w bibliotece :) Ja właśnie z biblioteki wzięłam „Twoja ciąża tydzień po tygodniu” i tak sobie czytam na bieżąco, co tam się dzieje. Jestem na liście oczekujących na „W oczekiwaniu na dziecko”. Zawsze można wypożyczyć i jak Ci się coś faktycznie spodoba, to kupić :)

Dziewczyny, a jak macie jakieś online źródła (fb/ig), to tez polećcie :) Ja obserwuję profil Zaufaj położnej :)

Mimi09 lubi tę wiadomość

* HyCoSy; CLO/Letrozol + Ovitrelle/Zivafert ❌; 3x IUI ❌
    * IVF - transfer 11.2023 -> 07.2024 córeczka na świecie <3
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to ja dzisiaj jeszcze nie wiem, co to jest rampers 😃 Ale do lipca mam czas ogarnąć :)

WiosnyFanka, Mimi09, Kasiek789, Nowa na forum, Cynamonka, invincible👊🏻 lubią tę wiadomość

* HyCoSy; CLO/Letrozol + Ovitrelle/Zivafert ❌; 3x IUI ❌
    * IVF - transfer 11.2023 -> 07.2024 córeczka na świecie <3
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nimfadora wrote:
    Dziewczyny,

U mnie też nie wyliczyli tego z Pappy bo okazało się, że szpital w którym robiłam badania nie ma odpowiedniego modułu do wyliczania tych ryzyk. No comments.

Ja poszłam z wynikami z Pappy prywatnie do lekarza z certyfikatem FMF, który ma dostęp do programu ale okazało się, że zbyt długi czas upłynął od pobrania krwi na Pappę i lekarz nie mógł wrzucić danych do systemu. Ryzyko preeklampsji mam zatem wyliczone tylko na podstawie USG genetycznego I trymestru i przepływów (włączony Acard 150). A na USG II trymestru (20 +2) mam mieć zrobione badanie PLGF/ SLFT, które to ryzyko ma miarodajnie wyliczyć.

Nimfadora lubi tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:
    Swoją drogą to ja dzisiaj jeszcze nie wiem, co to jest rampers 😃 Ale do lipca mam czas ogarnąć :)

Piona! Też nie wiem, ale głupio mi było zapytać 🤷‍♀️

Krakus, Nowa na forum, invincible👊🏻 lubią tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png
  • Nimfadora Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    U mnie też nie wyliczyli tego z Pappy bo okazało się, że szpital w którym robiłam badania nie ma odpowiedniego modułu do wyliczania tych ryzyk. No comments.

Ja poszłam z wynikami z Pappy prywatnie do lekarza z certyfikatem FMF, który ma dostęp do programu ale okazało się, że zbyt długi czas upłynął od pobrania krwi na Pappę i lekarz nie mógł wrzucić danych do systemu. Ryzyko preeklampsji mam zatem wyliczone tylko na podstawie USG genetycznego I trymestru i przepływów (włączony Acard 150). A na USG II trymestru (20 +2) mam mieć zrobione badanie PLGF/ SLFT, które to ryzyko ma miarodajnie wyliczyć.

No właśnie u mnie też już minął tydzień, a jutro wszystko zamknięte więc i tak badania nie zrobię. Poza tym Maluch jest większy, bo w ten poniedziałek z USG wychodziło 13+0, więc w kolejny poniedziałek i tak byłoby za późno. Pewnie dostanę też ten acard...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 18:11

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nimfadora wrote:
    No właśnie u mnie też już minął tydzień, a jutro wszystko zamknięte więc i tak badania nie zrobię. Poza tym Maluch jest większy, bo w ten poniedziałek z USG wychodziło 13+0, więc w kolejny poniedziałek i tak byłoby za późno. Pewnie dostanę też ten acard...

Skonsultuj się z lekarzem prowadzącym.
    Jeżeli miałabyś mieć włączony Acard to ważne by zrobić to przed 16tc.

Kasiek789 lubi tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

😁😁😁
    Haha tylko że my zaczynamy 18 tydzień 🤣a 17 skończylysmy właśnie;) z daty transferu to nawet wczoraj byłob u mnie.

invincible👊🏻 lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    A ja zapytałam na wątku udanym edycja I jakiś czas temu i już wiem 🤣

• Mimi09 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Polecam książkę Zdrowy maluszek - wyprawka lekarskim okiem, to taka podstawa dla ludzi totalnie niezorietnowanych, jak ja np 😁 są tam pokazane m.in wszystkie rodzaje ciuszków dziecięcych z nazwami, też pierwszy raz tam zobaczyłam słowo rampers 🤪

Kasiek789, WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

Starania od 01.2019
    👩 Niedoczynność tarczycy, IO, endometrioza (torbiel jajnika), adenomioza, usunięty mięśniak macicy, AMH 1,1-1,8 (89 r.)
    🧔 Ciężka oligoteratozoospermia, IO

➡️ 1IMSI - 02.2022 - długi, 3 komórki, 3 zapłodnione, 0 blastek - brak transferu 😔
    ➡️ 2IMSI - 07.2022 - krótki, 5 komórek, 5 zapłodnionych, 0 blastek - brak transferu 😭
    ➡️ 3IMSI - 03/04.2023 - duostim, 2x krótki, łącznie 8 komórek, 7 zapłodnionych, 2x4A❄️, 0 blastek 💔
    ▪️31.10.2023 - CN, FET 2x4A(2-dniowe)+EG&AH
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️🥹
    11t2d - sanco - ryzyka niskie, córeczka 😍
    37t4d - CC, 51 cm, 2720 g - nasz cud już z nami 🥰

age.png
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Ja się dzisiaj dowiedziałam 😂 taki kombinezonik jakby, krótkie spodenki i bez rękawów lub na ramiączkach. Na lato idealne chyba (o ile nie będzie zimne).

https://zapodaj.net/plik-OvrpRQtKVA

WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    🔹Kariotypy oboje ✅

01/2023 IVF
    03.03. 💔 7tc 💙👼

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:

Mi dużo osób polecało czwarty trymestr, ale narazie utknęłam na połogu :D

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ