udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Nie, nie siedzi, dlatego właśnie najpierw będzie dostawać papki z łyżeczki na kolankach ,dlatego też dopiero jak siadzie będę mu dawać kawałki żeby sam jadł. Nie chcę go na sile sadzac. Chociaż nie jest chwiejny. Widać że chce już jeść, mamy stokke i jak siedzi z nami w tym niemowlęcym secie przy stole to obserwuje i rusza buzia jakby sam jadł 😅 więc teraz tylko zmienimy na babyset za jakiś czas i mam nadzieję że będzie pasować.
Czyli macie ten zestaw Stokke Trip Trap?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Hope_89 wrote:A w kwestii śpiworkow do spania , które polecacie, na prezent teraz na jesień / zimę ? Tak żeby wygodnie zapinać i wkładać
No i jaka grubość? -
Hope_89 wrote:A w kwestii śpiworkow do spania , które polecacie, na prezent teraz na jesień / zimę ? Tak żeby wygodnie zapinać i wkładać
No i jaka grubość?
Ja bardzo lubię Maylily.
Na prezent idealne. Trochę rzeczy od nich dostaliśmy właśnie w prezencie jak się Młody urodził. Później sama dokupiłam kocyk, pieluszki i właśnie wczoraj przyszedł śpiworek 2.5 TOG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2024, 14:15
Kasiek789 lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Też mamy Stokke Trip Trapp, na razie oczywiście newborn ale używam praktycznie od początku i jestem bardzo zadowolona. Nie ciągnie jej jeszcze do jedzenia , ale jak jem śniadanie to siedzi (półleży) przy mnie, obserwuje, więc myślę że coś tam się w tej główce koduje.
A co czytałyście w temacie rozszerzania diety ?
Czas się po malu interesować tematem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2024, 14:34
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
monester wrote:Będziemy iść wiekiem urodzeniowym i zaczynamy równo po 6 miesiącu czyli za 2 tygodnie. Na pierwszy raz wleci cukinia lub brokuł i ogólnie pierwszy tydzień to będzie cukinia brokuł ziemniak. Dalej nie doczytałam co 😅 z uwagi na wcześniactwo jedynie będziemy najpierw papki z łyżeczki bo nie chce go długo trzymać w krzesełku póki co. Ale już doczytałam że 7-8 miesiąc to jedynie 130 kalorii ze stałych posiłków reszta mleko więc chyba się nie rozstane tak szybko z laktatorem
Trzymam kciuki aby jadł 😊 u nas też chętnie patrzyła jak my jemy, interesowało ja to bardzo. Ale jak tylko położyłam przed nią różyczkę brokuła to zmieniła zdaniem 🤣🤣 codziennie coś tam zjada ale są to takie ilości jak dla wróbelka. A czasami tylko wyrzuci wszystko na podłogę i koniec 🤪monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Kasiek789 wrote:Też mamy Stokke Trip Trapp, na razie oczywiście newborn ale używam praktycznie od początku i jestem bardzo zadowolona. Nie ciągnie jej jeszcze do jedzenia , ale jak jej śniadanie to siedzi (półleży) przy mnie, obserwuje, więc myślę że coś tam się w tej główce koduje.
Czas się po malu interesować tematem.
Wtrącę się w rozmowę, ja czytałam ebooka od Rozgryzamy. Super napisany, masa wiedzy. Jest też jadłospis na 30 pierwszy dni blw i metoda tradycyjna. My próbujemy kawałki ale papki zawsze to co ma w kawałku mam też jako papkę.Kasiek789, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Rosa_13 wrote:Wtrącę się w rozmowę, ja czytałam ebooka od Rozgryzamy. Super napisany, masa wiedzy. Jest też jadłospis na 30 pierwszy dni blw i metoda tradycyjna. My próbujemy kawałki ale papki zawsze to co ma w kawałku mam też jako papkę.
No właśnie mam od tej autorki Jemy to samo i myślałam nad Rozgryzamy To na pewno kupię, dzięki !Rosa_13 lubi tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
No i jaka grubość?Hope_89 lubi tę wiadomość
-
Rosa_13 wrote:Trzymam kciuki aby jadł 😊 u nas też chętnie patrzyła jak my jemy, interesowało ja to bardzo. Ale jak tylko położyłam przed nią różyczkę brokuła to zmieniła zdaniem 🤣🤣 codziennie coś tam zjada ale są to takie ilości jak dla wróbelka. A czasami tylko wyrzuci wszystko na podłogę i koniec 🤪
Ale przecież na tym etapie właśnie o to chodzi! Dziecko ma się bawić jedzeniem i poznawać smaki. Głównym źródłem pożywienia nadal jest mlekomonester, Rosa_13 lubią tę wiadomość
-
No i jaka grubość?
Używam 1 TOG - w domu mamy 23-24 stopnie w zależności od miejsca
Śpiworki są bardzo dobrej jakości, ładne i już kolejny większy kupiłam właśnie od nich. Wcześniej kupiłam
Jakiś Polski( nie pamiętam jaki) ale odesłałam bo był
Wg mnie uszyty niedbale- Krzywe szwy, nitka źle dobrana kolorystycznie itp -
Mi_Lusia wrote:Ale przecież na tym etapie właśnie o to chodzi! Dziecko ma się bawić jedzeniem i poznawać smaki. Głównym źródłem pożywienia nadal jest mleko
Tak, wiem dlatego się tym nie przejmuje 😊 ale gdzieś tam wewnętrznie chciałabym żeby jadła bo póki co dłużej gotuje, sprzątam niż ona je 🤣🤣 a najgorzej jak wetrze sobie coś we włosy 🤣🤣❤️Mi_Lusia lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Dobra. Jak sprawdzić czy dziecko nie ma za ciepło ? Bo używamy 2 lub 2,5 a mamy 22 stopnie. bawełniany cienki pajacyk bez stop i pielucha
-
Rosa_13 wrote:Tak, wiem dlatego się tym nie przejmuje 😊 ale gdzieś tam wewnętrznie chciałabym żeby jadła bo póki co dłużej gotuje, sprzątam niż ona je 🤣🤣 a najgorzej jak wetrze sobie coś we włosy 🤣🤣❤️
Bo to przy pierwszym dziecku człowiek tak świruje, wymyśla trzy wersje jednego dania, ogólnie przeżywa to rd. Przynajmniej moja siostra tak mówi -
monester wrote:Będziemy iść wiekiem urodzeniowym i zaczynamy równo po 6 miesiącu czyli za 2 tygodnie. Na pierwszy raz wleci cukinia lub brokuł i ogólnie pierwszy tydzień to będzie cukinia brokuł ziemniak. Dalej nie doczytałam co 😅 z uwagi na wcześniactwo jedynie będziemy najpierw papki z łyżeczki bo nie chce go długo trzymać w krzesełku póki co. Ale już doczytałam że 7-8 miesiąc to jedynie 130 kalorii ze stałych posiłków reszta mleko więc chyba się nie rozstane tak szybko z laktatorem
-
Nowa na forum wrote:Jak się wreszcie kiedyś rozstaniesz z laktatorem, to nie będziesz wiedziała co z czasem robić 😉
Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Kasiek789 wrote:Też mamy Stokke Trip Trapp, na razie oczywiście newborn ale używam praktycznie od początku i jestem bardzo zadowolona. Nie ciągnie jej jeszcze do jedzenia , ale jak jem śniadanie to siedzi (półleży) przy mnie, obserwuje, więc myślę że coś tam się w tej główce koduje.
Czas się po malu interesować tematem.