X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następnym razem będę badać z crp.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o te ilości bo próbuje ustalić cyckom plan naprawczy 😅 ale widzę, że podobnie mniej więcej to wygląda. Próbowałam też ustalić jakie jest zapotrzebowanie kaloryczne dziecka w tym wieku i poleglam. Niby powinny wypijać 100 ml na kilogram masy ciała, 80 kcal na kilogram masy ciała a wody około 50 ml bo reszta to ma być mleko plus stałe. Mi się to wcale nie zgrywa. Jak dajecie stały posiłek - musik, owsiankę, zupkę - to ile ml ? A mięso ? W jakich ilościach w praktyce ? No i przecież przy blw to ciężko stwierdzić ile jest na podłodze. My na razie jesteśmy na 1 posiłku obiadowym dziennie plus mleko. Jak to nam dobrze pójdzie to dołożymy drugi. Ale gdyby tak ładnie zjadał - to jak to liczyć żeby nie dać za dużo ? Kaloriami, waga , mililitrami ? Oczywiście zakładając że dużo by chciał zjeść bo tego nie wiem.

• gosinka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja naprawdę widzę że nasze dzieci to jakieś kloniki 😅 też ma już na bank taka słuszna wagę, też się obraca od jakiegoś czasu i też zjada spokojnie 800-900 😃

I do tego może transferowi bracia? 😀 mój z 05.10.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    I do tego może transferowi bracia? 😀 mój z 05.10.
    A niee, mój tydzień starszy;) ale no widać, że dzieci muszą dojrzeć i każdy ma swoje tempo. Zwłaszcza te które mają cięższy tyłek😅

gosinka lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pineapple89 wrote:
    Ważylismy córkę dokładnie za skończony 7miesiac to miała 8,7kg. Dobowo zjada ok 900-950ml (jednorazowo różnie, bo od 60ml do 140ml)
    Codziennie podaje obiad i owoc lub kaszka/płatki owsiane z owocami

Nie mam pomysłu na śniadania, bo średnio córce idzie jedzenie kawałków, jeśli ma kawałki to mało co zjada, jak jest zblendowane to wiecej
    Dlatego ja dopóki nie będzie oznak gotowości to nie daje kawałków.

• Saimi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Pytałam o te ilości bo próbuje ustalić cyckom plan naprawczy 😅 ale widzę, że podobnie mniej więcej to wygląda. Próbowałam też ustalić jakie jest zapotrzebowanie kaloryczne dziecka w tym wieku i poleglam. Niby powinny wypijać 100 ml na kilogram masy ciała, 80 kcal na kilogram masy ciała a wody około 50 ml bo reszta to ma być mleko plus stałe. Mi się to wcale nie zgrywa. Jak dajecie stały posiłek - musik, owsiankę, zupkę - to ile ml ? A mięso ? W jakich ilościach w praktyce ? No i przecież przy blw to ciężko stwierdzić ile jest na podłodze. My na razie jesteśmy na 1 posiłku obiadowym dziennie plus mleko. Jak to nam dobrze pójdzie to dołożymy drugi. Ale gdyby tak ładnie zjadał - to jak to liczyć żeby nie dać za dużo ? Kaloriami, waga , mililitrami ? Oczywiście zakładając że dużo by chciał zjeść bo tego nie wiem.

Szczerze? Daje wszystko póki co na oko. Chyba, że typowy słoiczek to zjada cały przeważnie. Jeśli ja gotuję to daje zawsze 5 łyżek stołowych i albo zjada większość albo zjada wszystko i chce dokładkę. Nie mam pojęcia jak miałabym przeliczać na kalorie. Ilości są bardziej do ogarnięcia ale szczerze? Zwariowałabym. Dopóki wszystko jest ok w badaniach i przyrostach wagowych to nie będę świrować.
    U nas są póki co jedynie papki, kawałki planowałam w styczniu ale nadal mam obawy. Jemy obiadek plus owoc, chociaż z tym to nie zawsze. Owoce kiepsko idą..
    Jeśli chodzi o wodę to wypija dziennie około 40-50 ml jak dobrze pójdzie. Często jednak jest to mniej. Oczywiście ta ilość nie jednorazowo tylko w ciągu całego dnia.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Mas Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Tradycyjnie nadrabiam...My jesteśmy kp+mm, więc o ilościach się nie wypowiem. Mm pijemy ok.200 ml dziennie. Miłosz waży teraz już prawie 9 kg

Są na mojej grupie "mamowej" dziewczyny, których dzieci jedzą trzy posiłki dziennie, porcje prawie jak ja i nie zeszły wiele z mleka. Potrafią wydoić po 800-900 mm. Inne z kolei, na kp, piją niemal tylko w nocy. Inne zeszły do 2-3 mm. Kurczę, nie ma reguły. Miłosz trochę zszedł z mleka, ale bardzo niewiele. Mamy 2-3 posiłki dziennie. Jak się uda.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Mas Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Szczerze? Daje wszystko póki co na oko. Chyba, że typowy słoiczek to zjada cały przeważnie. Jeśli ja gotuję to daje zawsze 5 łyżek stołowych i albo zjada większość albo zjada wszystko i chce dokładkę. Nie mam pojęcia jak miałabym przeliczać na kalorie. Ilości są bardziej do ogarnięcia ale szczerze? Zwariowałabym. Dopóki wszystko jest ok w badaniach i przyrostach wagowych to nie będę świrować.
    U nas są póki co jedynie papki, kawałki planowałam w styczniu ale nadal mam obawy. Jemy obiadek plus owoc, chociaż z tym to nie zawsze. Owoce kiepsko idą..
    Jeśli chodzi o wodę to wypija dziennie około 40-50 ml jak dobrze pójdzie. Często jednak jest to mniej. Oczywiście ta ilość nie jednorazowo tylko w ciągu całego dnia.

Ja też daje na oko. Jak gotuje zupki o zamrażamy, to w słoiczkach po gerbekrach. Ze słoiczków czasem jemu jakieś owocowe. To zupki zje właśnie taki słoiczek. Kawałki głównie rozgniata, rozrzuca, ale staram się dawać, żeby jednak przywykł. Oczywiście boję się dać, jak niektórzy robią, jakiś kawał surowego ogórka czy jabłka. Daje wszytko miękkie, gotowane na parze albo normalnie. Ostatnio zaczęliśmy z chlebkiem próbować

Saimi lubi tę wiadomość

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i patrzę na wagi Waszych maluszków to mi mały klocek rośnie 🫣 tz nie wygląda grubo,ale my już mamy jakoś 7,3 kg 😁

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Czytam i patrzę na wagi Waszych maluszków to mi mały klocek rośnie 🫣 tz nie wygląda grubo,ale my już mamy jakoś 7,3 kg 😁
    Mój chyba miał więcej w tym czasie, także spokojnie obecnie powoli przechodzimg w rozmiar 86 już ! Oczywiście z polskich firm. ostatnio mi się nie podoba bawelna z sieciowek więc polecam polskie bodziaki - minimodi i fazymazy mają spory wybór jakby ktoś był zainteresowany.

izabelka90, AnkaSłomianka lubią tę wiadomość

• xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce to jeszcze większy dramat bo mały wstaje co godzinę, przebudzi się i chce do piersi a one już jak flaczki są bo ciągle z nich pije i wtedy się zastanawiam czy on się nie najada ? Popije, pociumka i zaśnie ale no zaraz wstaje i patrzę na zegarek a godzina minęła.. ostatnio już ze zmęczenia kp nie jest dla mnie przyjemnością a po prostu musem by go nakarmić bo nic innego nie chce , powoli będziemy wracać do RD bo ostatnio mu brokuł i cukinia nie podpasowaly, mleka mm dalej nie chce , spróbował i wypluł a czasem miałabym ochotę dam mu butelkę bo już nawet mocniej ciągnie jak one takie flaczki i to czasem nieprzyjemne jest, w dzień na każdą drzemkę muszę uspac ja bo się nauczył że pije tylko pierś przed snem a tak to nie chce , tata uspac nie może , ostatnio wyszłam to tyle z nim walczył aż zasnął przy smoczku, jak śpi to trzeba być obok bo tylko poczuje że został sam i odrazu się budzi , także czuję że wogole nie mam czasu dla siebie bo mąż się nim zajmie jak on wstanie , bawi się i wogole ale miną 2h i mały zmęczony i trzeba iść go usypiać i znów idę do pokoju , próbuje wyjść po karmieniu jak przyśnie to wstaje , leżę z nim to śpi ale już mnie męczy to ciagle leżenie podczas jego drzemki bo w tym czasie bym z chęcią kawę wypiła czy coś zjadła szczególnie jak w tygodniu jesteśmy sami połowę dnia a tata w pracy. No jakoś ostatnio łatwo nie jest , nie pamiętam kiedy ostatnio z mężem wieczorem razem posiedzieliśmy bo jak już mi się udało wyjść z pokoju to musiałam zaraz wracać bo się budził bądź sama padałam ze zmęczenia bo zasypia na sen nocny dopiero 22.30 , pomimo prób wcześniej nie chce .Także z tym spaniem to mega ciężko jest a jak u was ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2024, 09:01

Starania naturalne od 06.2019.
    12.22r start w klinice niepłodności
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    age.png
    preg.png
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    U nas noce to jeszcze większy dramat bo mały wstaje co godzinę, przebudzi się i chce do piersi a one już jak flaczki są bo ciągle z nich pije i wtedy się zastanawiam czy on się nie najada ? Popije, pociumka i zaśnie ale no zaraz wstaje i patrzę na zegarek a godzina minęła.. ostatnio już ze zmęczenia kp nie jest dla mnie przyjemnością a po prostu musem by go nakarmić bo nic innego nie chce , powoli będziemy wracać do RD bo ostatnio mu brokuł i cukinia nie podpasowaly, mleka mm dalej nie chce , spróbował i wypluł a czasem miałabym ochotę dam mu butelkę bo już nawet mocniej ciągnie jak one takie flaczki i to czasem nieprzyjemne jest, w dzień na każdą drzemkę muszę uspac ja bo się nauczył że pije tylko pierś przed snem a tak to nie chce , tata uspac nie może , ostatnio wyszłam to tyle z nim walczył aż zasnął przy smoczku, jak śpi to trzeba być obok bo tylko poczuje że został sam i odrazu się budzi , także czuję że wogole nie mam czasu dla siebie bo mąż się nim zajmie jak on wstanie , bawi się i wogole ale miną 2h i mały zmęczony i trzeba iść go usypiać i znów idę do pokoju , próbuje wyjść po karmieniu jak przyśnie to wstaje , leżę z nim to śpi ale już mnie męczy to ciagle leżenie podczas jego drzemki bo w tym czasie bym z chęcią kawę wypiła czy coś zjadła szczególnie jak w tygodniu jesteśmy sami połowę dnia a tata w pracy. No jakoś ostatnio łatwo nie jest , nie pamiętam kiedy ostatnio z mężem wieczorem razem posiedzieliśmy bo jak już mi wie udało wyjść z pokoju to musiałam zaraz wracać bo się budził . Także z tym spaniem to mega ciężko jest a jak u was ?

U nas bardzo długo spanie w dzień tak wyglądało, albo leżałam z M. i się wyspał i miał humor, albo wstałam i wyszłam z pokoju i mieliśmy jesień średniowiecza do kolejnej drzemki. Zasypia sam od niedawna dopiero🥲 z tym że u nas ja mogłam w weekend, albo po pracy Starego się zresetować, bo dziecko mamy niecyckowe 🙃

Pamiętaj to tylko etap, wierzę że jest ci ciężko bardzo, ale za chwilę ani się nie obejrzysz i będą przed wami nowe wyzwania i osiągnięcia ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2024, 08:57

KateM, monester, izabelka90 lubią tę wiadomość

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaBbbbb wrote:
    U nas bardzo długo spanie w dzień tak wyglądało, albo leżałam z M. i się wyspał i miał humor, albo wstałam i wyszłam z pokoju i mieliśmy jesień średniowiecza do kolejnej drzemki. Zasypia sam od niedawna dopiero🥲 z tym że u nas ja mogłam w weekend, albo po pracy Starego się zresetować, bo dziecko mamy niecyckowe 🙃

Pamiętaj to tylko etap, wierzę że jest ci ciężko bardzo, ale za chwilę ani się nie obejrzysz i będą przed wami nowe wyzwania i osiągnięcia ☺️
    Naprawdę potrzebuję takich słów , powtarzam sobie że jest mały i mnie potrzebuje , że to się nie powtórzy ale zmęczenia czasem wygrywa i chęć by dzień wyglądał trochę inaczej, by posiedzieć chwilę sama jakby tata mógł uspać, zobaczymy jak kolejne miesiące

Starania naturalne od 06.2019.
    12.22r start w klinice niepłodności
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    age.png
    preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    U nas noce to jeszcze większy dramat bo mały wstaje co godzinę, przebudzi się i chce do piersi a one już jak flaczki są bo ciągle z nich pije i wtedy się zastanawiam czy on się nie najada ? Popije, pociumka i zaśnie ale no zaraz wstaje i patrzę na zegarek a godzina minęła.. ostatnio już ze zmęczenia kp nie jest dla mnie przyjemnością a po prostu musem by go nakarmić bo nic innego nie chce , powoli będziemy wracać do RD bo ostatnio mu brokuł i cukinia nie podpasowaly, mleka mm dalej nie chce , spróbował i wypluł a czasem miałabym ochotę dam mu butelkę bo już nawet mocniej ciągnie jak one takie flaczki i to czasem nieprzyjemne jest, w dzień na każdą drzemkę muszę uspac ja bo się nauczył że pije tylko pierś przed snem a tak to nie chce , tata uspac nie może , ostatnio wyszłam to tyle z nim walczył aż zasnął przy smoczku, jak śpi to trzeba być obok bo tylko poczuje że został sam i odrazu się budzi , także czuję że wogole nie mam czasu dla siebie bo mąż się nim zajmie jak on wstanie , bawi się i wogole ale miną 2h i mały zmęczony i trzeba iść go usypiać i znów idę do pokoju , próbuje wyjść po karmieniu jak przyśnie to wstaje , leżę z nim to śpi ale już mnie męczy to ciagle leżenie podczas jego drzemki bo w tym czasie bym z chęcią kawę wypiła czy coś zjadła szczególnie jak w tygodniu jesteśmy sami połowę dnia a tata w pracy. No jakoś ostatnio łatwo nie jest , nie pamiętam kiedy ostatnio z mężem wieczorem razem posiedzieliśmy bo jak już mi się udało wyjść z pokoju to musiałam zaraz wracać bo się budził bądź sama padałam ze zmęczenia bo zasypia na sen nocny dopiero 22.30 , pomimo prób wcześniej nie chce .Także z tym spaniem to mega ciężko jest a jak u was ?
    My nie pierś ale jest tak jak piszesz z drzemkami a noce się sporo pogorszyły - nie je ale się budzi w nocy - zdarzają się że co godzinę albo przespi pół nocy. Ja robię tak że szykuje jedzenie i picie dla siebie i dopiero biorę butelkę i dziecko i siadam i jak ono zje i zaśnie to ja jem a on mi śpi na kolanach. Co do RD ja widzę że jak zaczęłam to moje dziecko nie było gotowe - minął miesiąc i jest zupełnie inna bajka. Jezcze edytuje bo czasu z mężem nie mamy wcale tak samo. Jak wychodzę po 21 z sypialni jak dziecko śpi tak lekko ogarniam życie a mąż w tym czasie zasypia na kanapie z pilotem w ręce bo w końcu moze go sobie włączyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2024, 09:07

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spaniem obecnie różnie, niestety od jakiegoś czasu pobudka o 5 niezależnie o której go położymy spać bo próbowaliśmy o 19, przed 21 i nie ma bata że zaśnie jeszcze, tata wstaje bawić się z małym a ja leżę i próbuje zasnąć ale nie potrafię bez dziecka obok...🫣 O 7 jem śniadanie potem mały je i dosypia i najlepiej z mamą lub tata obok albo pod sobą 🤪Na sen nocny też kilka razy podchodzę dosypiac, po nocnych karmieniach różnie,albo zaśnie na cycku albo obudzi się jak odbijam i trzeba usypiać...drzemki najdłuższe kontaktowe, bo odłożony do łóżeczka potrafi oczy jak 5 zł zrobić i też kilka podejść trzeba zrobić. także jak tatuś pojedzie to ja chyba na diecie pudełkowej będę, mam dwa tygodnie wykupione na styczeń już a w grudniu 5 dni miałam przed przyjazdem taty .

16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png

Wysłany: 23 grudnia 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Naprawdę potrzebuję takich słów , powtarzam sobie że jest mały i mnie potrzebuje , że to się nie powtórzy ale zmęczenia czasem wygrywa i chęć by dzień wyglądał trochę inaczej, by posiedzieć chwilę sama jakby tata mógł uspać, zobaczymy jak kolejne miesiące

Może spróbujcie się wymienić jak mały zaśnie, Mikusxelkowi było bez różnicy kto z nim leży 🙂 a Stary zawsze był chętny na popołudniowe bezkarne drzemki 😜

age.png

age.png

5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm

Marcelka, 3380g, 52cm

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    My nie pierś ale jest tak jak piszesz z drzemkami a noce się sporo pogorszyły - nie je ale się budzi w nocy - zdarzają się że co godzinę albo przespi pół nocy. Ja robię tak że szykuje jedzenie i picie dla siebie i dopiero biorę butelkę i dziecko i siadam i jak ono zje i zaśnie to ja jem a on mi śpi na kolanach. Co do RD ja widzę że jak zaczęłam to moje dziecko nie było gotowe - minął miesiąc i jest zupełnie inna bajka. Jezcze edytuje bo czasu z mężem nie mamy wcale tak samo. Jak wychodzę po 21 z sypialni jak dziecko śpi tak lekko ogarniam życie a mąż w tym czasie zasypia na kanapie z pilotem w ręce bo w końcu moze go sobie włączyć
    A myślała, że z wiekiem może być tylko lepiej a obecnie też coraz więcej tych pobudek mamy 🥴

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaBbbbb wrote:
    Może spróbujcie się wymienić jak mały zaśnie, Mikusxelkowi było bez różnicy kto z nim leży 🙂 a Stary zawsze był chętny na popołudniowe bezkarne drzemki 😜
    My tak robimy teraz jak mam starego w domu 😁

PatrycjaBbbbb lubi tę wiadomość

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak się czujesz? Mała jakieś sygnały daje, że już by chciała wyjść? Czy spokojnie czeka na termin CC 😁

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png

Wysłany: 23 grudnia 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Pati jak się czujesz? Mała jakieś sygnały daje, że już by chciała wyjść? Czy spokojnie czeka na termin CC 😁

Dziękuję że pytasz 🙂

Zmęczona jestem już mocno, mam straszne bóle w pachwinach, pewnie od akrobacji z młodym 🥲 brzuch też mi od dawna strasznie twardnieje. W tej ciąży stan moich naczynek na nogach woła o pomstę do nieba - już widzę te opuchnięte stopy po cc 🫣 widać że organizm już jest zmęczony produkcją bąbelków

Miałam dzień skurczy i bolesności brzucha, w tamtym tygodniu, ale nic więcej się nie pojawiło, więc mam nadzieję że Marcelka spokojnie poczeka do niedzieli, te kilka dni 🙂 wolałabym żeby nikt na świątecznym dyżurze mnie z przypadku nie ciachał 😜

Mimi09 lubi tę wiadomość

age.png

age.png

5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm

Marcelka, 3380g, 52cm

‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ