X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Napisze o fizjo. Byliśmy 2 x z małą, różnica ogromna. Ona ściągała ramionka do góry , lewa rączka wgl. Zaciśnięta , nie dało rady podnosić do góry. 2 x po 45 min. I jest bardzo luźna. Śmiałam się ostatanio, że jest wiotka jak po porodzie.
    Ogólnie dla mnie to było „normalne” myślałam, że ona po prostu ze mną walczy przy ubieraniu, w sensie chciała mnie łapać itp. A jednak była strasznie spięta. Na drugiej wizycie rozmasował plecki, kark, główkę.. no niebo a ziemia.
    Co prawda nie ulewa, na brzuszku leży bez płaczu, ale całe ciało miała bardzo spięte, a zwłaszcza lewą stronę.

Neurologopeda powiedziała i nas, że ulewanie samo e sobie też może być konsekwencją napięcia.

Monester u nas jeszcze kolki dochodzą 🙈 Są rzadsze ale są. I laktator właśnie mam butelkowy ale widziałam, że są jakieś gorsety do niego tylko jestem ciekawa czy trzymają dobrze bo jak mi się mleko wyleje to się zaryczę. Nie byliśmy wcześniej. Byliśmy tylko u fizjo i osteopaty i on sprawdzał. Sprawdzała położna i neonatolog w szpitalu i nikt nie zwrócił uwagi ani na wędzidło ani na napięcie

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    I ile wam wyszła? My mamy 38 i niby to poziom który też mnie nie odstępuje, ale nie wiem czy nie za mało ?

U nas, wit d3 ma 47, a ferrytyna 50.
    Ogolnie hit. Zrobili mi tylko te badania (płatne) a żelazo i morfologię że skierowania zapomnieli.. Musiałam w ciągu 2 dni kłuć dwa razy dziecko :/
    Cale szczęście płaczu żadnego nie było. No ale ogólnie mega słaba sytuacja.

A. bierze 600 jednostek wit d3, no i żelazo. Zobaczymy w pon jakie wyniki zeleza i morfo bo sama ferrytyna niewiele mi mówi.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - A. już na świecie! 🥰💓

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    U nas, wit d3 ma 47, a ferrytyna 50.
    Ogolnie hit. Zrobili mi tylko te badania (płatne) a żelazo i morfologię że skierowania zapomnieli.. Musiałam w ciągu 2 dni kłuć dwa razy dziecko :/
    Cale szczęście płaczu żadnego nie było. No ale ogólnie mega słaba sytuacja.

A. bierze 600 jednostek wit d3, no i żelazo. Zobaczymy w pon jakie wyniki zeleza i morfo bo sama ferrytyna niewiele mi mówi.
    Odwrotnie. Żelazo nie jest istotne szczególnie- to tylko cyferka - zmienia się w ciągu dnia. Ważna hemoglobina - ferrytyna i crp - bo ferrytyna to białko fazy zapalnej - więc jak nie skonstolujesz z crp to nie będzie wiadomo czy to jest poziom rzeczywisty.

izabelka90 lubi tę wiadomość

‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ