X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra wrote:
    Ja dzisiaj poumawiałam lekarzy, żeby przymierzyć się do dzidziusia nr 2, chcę podejść do transferu maj-czerwiec-lipiec, ale muszę ogarnąć jeszcze immunologa, więc trochę czasu mi to zajmie...
    Jak wrócę do pracy to dostanę wypowiedzenie, a to automatycznie odroczy mi o kilka lat kolejne dziecko😔
    Ciekawe jak to się wszystko poukłada w tym nowym roku i czy dostanę zielone światło od lekarzy...
    Trzymam kciuki żeby się udało 🙏 🍀
    A nie jest tak, że jak złożysz wniosek o obniżenie etatu do 7/8 to jesteś chroniona od zwolnienia?
    Ja też ogólnie mam słaba sytuację z pracą i najlepiej być w ciąży jak będę wykorzystywać zaległy urlop, nie chce już tam wracać i wiem, że jak wrócę to będa mi robić pod górkę chociażby z godzinami pracy. A jak się nie uda z kolejną ciąża w tym czasie to szukam nowej pracy i niestety wtedy też plany odroczone na kilka lat. 😞
    Jeszcze kwestia, że mąż się boi kolejnej ciąży,o dziecko ,o mnie... no i gdyby nie pykla ciąża ani nowa praca to jeszcze rozważam ten wychowawczy.

Mojra lubi tę wiadomość

👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
    👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
    05/22 8+3 🎀
    2022 elektrokonizacja szyjki macicy
    2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
    dwie procedury ivf/imsi
    4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Mojra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    A kiedy wybierasz się do lekarza z kliniki ? Ja planuje wizytę w marcu by podejść do transferu w maju , mam nadzieję że się uda ☺️

Końcem stycznia mam wizyte, chce żeby ocenił blizne po cc, i ogólnie powiedział jak to ma wyglądać, jakie badania zrobić i czy obejmie nas jakoś ten program rządowy... Wogóle jak myślę o kolejnym dziecku to widzę bliźniaki, ale będziemy transferować tylko jeden zarodek😅

izabelka90, Jenny93, xxMiaxx, Kasiek789 lubią tę wiadomość

👩37 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
    👨39 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2

▪️12.04.2023 -☃️1. FET- nieudany
    ▪️30.10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm❤

age.png

Na feriach:
    ❄❄blastocysty po PGT-A
  • Mojra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Trzymam kciuki żeby się udało 🙏 🍀
    A nie jest tak, że jak złożysz wniosek o obniżenie etatu do 7/8 to jesteś chroniona od zwolnienia?
    Ja też ogólnie mam słaba sytuację z pracą i najlepiej być w ciąży jak będę wykorzystywać zaległy urlop, nie chce już tam wracać i wiem, że jak wrócę to będa mi robić pod górkę chociażby z godzinami pracy. A jak się nie uda z kolejną ciąża w tym czasie to szukam nowej pracy i niestety wtedy też plany odroczone na kilka lat. 😞
    Jeszcze kwestia, że mąż się boi kolejnej ciąży,o dziecko ,o mnie... no i gdyby nie pykla ciąża ani nowa praca to jeszcze rozważam ten wychowawczy.

W moim przypadku obniżenie etatu nie zadziała, mam indywidualne stanowisko, najprostsze do likwidacji, w mojej firmie już robili takie rzeczy, więc miejsca dla mnie tam nie ma🤷‍♀️

👩37 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
    👨39 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2

▪️12.04.2023 -☃️1. FET- nieudany
    ▪️30.10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm❤

age.png

Na feriach:
    ❄❄blastocysty po PGT-A
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra wrote:
    W moim przypadku obniżenie etatu nie zadziała, mam indywidualne stanowisko, najprostsze do likwidacji, w mojej firmie już robili takie rzeczy, więc miejsca dla mnie tam nie ma🤷‍♀️
    Cholera to współczuję 😞
    Żebyś to Ty ich zaskoczyła zanim oni Ci wręcza kwit 🙏

Ps. Ja też w połowie stycznia idę do mojej ginki od prowadzenia ciąży na USG kontrolne i cytologie, zobaczymy co tam w bliźnie słychać.

Mojra lubi tę wiadomość

05/22 8+3 🎀
    dwie procedury ivf/imsi
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra wrote:
    Końcem stycznia mam wizyte, chce żeby ocenił blizne po cc, i ogólnie powiedział jak to ma wyglądać, jakie badania zrobić i czy obejmie nas jakoś ten program rządowy... Wogóle jak myślę o kolejnym dziecku to widzę bliźniaki, ale będziemy transferować tylko jeden zarodek😅
    Mojra i Miaxx właśnie się zastanawiałam jak u Was sytuacja, bo pamiętam, że też planowałyście powroty do kliniki na wiosnę. Ja mam w połowie stycznia wizytę w klinice, chcę się dowiedzieć, czy musi mi wrócić okres przed transferem i ile czasu od odstawienia kp muszę być. U nas teraz jakoś 50/50 kp i mm. U mnie był porod sn.

* HyCoSy; CLO/Letrozol + Ovitrelle/Zivafert ❌; 3x IUI ❌
    * IVF - transfer 11.2023 -> 07.2024 córeczka na świecie <3
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Twój maluch zaakceptował ten syrop ?

A jak się u was sprawdził Apap Forte dla dzieci ?
    Mój niestety nie akceptuje nic. Ale ten ibum próbowałam jest naprawdę ok. Podaje go przemocą po policzku strzykawka a i tak co jakiś czas się kończy to rzyganiem. Naprawdę masakra jest. Ale inne kończyly się zawsze rzygiem. Podobnie reaguje na jedzenie które mu nie smakuje. I na mleko modyfikowane 😞

• monester Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    A ja miałam i mi akurat nie pasowało ale kupiłam sama i jednak warto z doradcą dobrać, jestem bardzo szczupła i było mi ciężko je wyregulować,musiałam mieć tak ściśnięte że małemu było niewygodnie i nie mogłam dopasować mu pozycji by dupka była ładnie zaokrąglona no i mnie bolał dół kręgosłupa więc wiedziałam już że nie jest dla nas . Na kolejne się nie zdecydowałam bo dużo jeździmy w wózku i mały go akceptuje a w domu udaje się większość czasu spędzać na macie . Mój to nawet chusty elastycznej nie lubił a to już z doradca uczułam się wiązać, niestety z tkaną sobie nie radziłam by posadzić w niej dziecko i dociągnąć także naprawdę polecam doradcę by dobrała ci nosidło do ciebie i małego 🙂
    I też może być tak, że jak małe dziecko to lenny pasuje a potem nagle wyrósł, bo to płytkie nosidło. Ja miałam z doradcą dobierane ale sama skumalam w pewnym momencie że jest coś nie tak. A na ile starczy to drugie to nie wiem bo teraz zima to nie używam go w sumie.

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała bez problemu wszystko łyka. Za to ze starszym synem od początku był problem , teraz ma3.5roku i dalej nie chce wypić żadnego antybiotyku ani syropu oprócz ibum lub kidofen. Jak antybiotyk to na siłę podaje i niby połknie a zaraz się naciąga na siłę żeby zwymiotować🫣

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    Moja mała bez problemu wszystko łyka. Za to ze starszym synem od początku był problem , teraz ma3.5roku i dalej nie chce wypić żadnego antybiotyku ani syropu oprócz ibum lub kidofen. Jak antybiotyk to na siłę podaje i niby połknie a zaraz się naciąga na siłę żeby zwymiotować🫣
    Czyli to nie mija z wiekiem ...

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Czyli to nie mija z wiekiem ...
    Cały czas liczę na to że mu to wkońcu kiedyś przejdzie. On jak chory i ma antybiotyk wziasc to od razu ucieka i buzię zakrywa i niestety na siłę trzeba mu podać. Syropów na kaszel też nie chce brać i też próbuje od razu wymiotować.

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    A ja miałam i mi akurat nie pasowało ale kupiłam sama i jednak warto z doradcą dobrać, jestem bardzo szczupła i było mi ciężko je wyregulować,musiałam mieć tak ściśnięte że małemu było niewygodnie i nie mogłam dopasować mu pozycji by dupka była ładnie zaokrąglona no i mnie bolał dół kręgosłupa więc wiedziałam już że nie jest dla nas . Na kolejne się nie zdecydowałam bo dużo jeździmy w wózku i mały go akceptuje a w domu udaje się większość czasu spędzać na macie . Mój to nawet chusty elastycznej nie lubił a to już z doradca uczułam się wiązać, niestety z tkaną sobie nie radziłam by posadzić w niej dziecko i dociągnąć także naprawdę polecam doradcę by dobrała ci nosidło do ciebie i małego 🙂

Wątpię, że w moim mieście znajdę jakiegoś doradcę 🙈 ale ja też raczej z tych szczupłych, chociaż w ciąży dużo nie przytyłam to po porodzie mi zostało +4😅 i cały czas robię masę ale nic dziwnego jak codziennie w nocy wyjadam zapasy słodyczy 😁

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny jak tam u Was z tymi napięciami ?

05/22 8+3 🎀
    dwie procedury ivf/imsi
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Jenny jak tam u Was z tymi napięciami ?

Ćwiczymy cały czas. Jakiś delikatny progress jest, bo jestem mu w stanie dotknąć rączkami do nóżek ale z kolei przy butli bardzo się napina i odchyla. Dzisiaj mamy neurologa i e przyszłym tygodniu jeszcze jednego fizjo typowo dziecięcego.

age.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:
    Mojra i Miaxx właśnie się zastanawiałam jak u Was sytuacja, bo pamiętam, że też planowałyście powroty do kliniki na wiosnę. Ja mam w połowie stycznia wizytę w klinice, chcę się dowiedzieć, czy musi mi wrócić okres przed transferem i ile czasu od odstawienia kp muszę być. U nas teraz jakoś 50/50 kp i mm. U mnie był porod sn.
    To chyba jednak postaram się w lutym udać do kliniki bo w sumie też dobrze się dowiedzieć ile czasu od tego kp w sumie by musiało być bo nie wiem jak będzie z odstawieniem synka , narazie się nie zapowiada . U mnie też SN było 🙂

Krakus lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 06.2019.
    💁‍♀️29
    Endometrioza I-II stopień
    Jajowody drożne
    💁‍♂️
    Badanie nasienia prawidłowe 😊
    4% -> 6%
    12.22r start w klinice niepłodności.
    Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
    Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    age.png
  • Malowana87 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę, że temat rodzeństwa wrócił. Ja byłam w październiku u mojego lekarza i odesłał mnie na po nowym roku. Byłam tydzień temu. Miałam wizytę kwalifikacyjną już bezpłatną. Od razu na miejscu zrobili badania, też bezpłatne (oprócz TSH i prolaktyny). Jeśli badania będą ok to może w lutym będzie transfer. Aktualnie czekam na okres, chyba przyjdzie wcześniej. No i tsh mi podskoczylo trochę ale już byłam u swojej endokrynolog i mi skorygowała dawkę i kazała powtórzyć za 4 tyg, żeby przed transferem skontrolować czy spadło

Leczenie od 2019
    5xIUI, histerolaparoskopia, badanie drożności x2, usunięcie polipa, stan zapalny endometrium-wyleczony
    Kariotypy ok, KIR bx
    Hashimoto➡️niedoczynność tarczycy

2023 IVF
    03.05.23 punkcja ➡️ 4 ❄️
    27.07.23 FET 6bb po pgta ➡️ beta 9dpt:278

event.png

🔜 01.25 powrót po ❄️
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam na kontrolnej wizycie u ginekologa to mówił, że po roku już można próbować i nie ma sensu dłużej, bo do roku ciało powinno się zregenerować. My też chcieliśmy szybko rodzeństwo, ale teraz to nie wiem czy bym dźwignęła dwójkę takich maluchów 🙈

age.png
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ