udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojra wrote:Ja dzisiaj poumawiałam lekarzy, żeby przymierzyć się do dzidziusia nr 2, chcę podejść do transferu maj-czerwiec-lipiec, ale muszę ogarnąć jeszcze immunologa, więc trochę czasu mi to zajmie...
Jak wrócę do pracy to dostanę wypowiedzenie, a to automatycznie odroczy mi o kilka lat kolejne dziecko😔
Ciekawe jak to się wszystko poukłada w tym nowym roku i czy dostanę zielone światło od lekarzy...
A nie jest tak, że jak złożysz wniosek o obniżenie etatu do 7/8 to jesteś chroniona od zwolnienia?
Ja też ogólnie mam słaba sytuację z pracą i najlepiej być w ciąży jak będę wykorzystywać zaległy urlop, nie chce już tam wracać i wiem, że jak wrócę to będa mi robić pod górkę chociażby z godzinami pracy. A jak się nie uda z kolejną ciąża w tym czasie to szukam nowej pracy i niestety wtedy też plany odroczone na kilka lat. 😞
Jeszcze kwestia, że mąż się boi kolejnej ciąży,o dziecko ,o mnie... no i gdyby nie pykla ciąża ani nowa praca to jeszcze rozważam ten wychowawczy.Mojra lubi tę wiadomość
👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
05/22 8+3 🎀
2022 elektrokonizacja szyjki macicy
2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
dwie procedury ivf/imsi
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
xxMiaxx wrote:A kiedy wybierasz się do lekarza z kliniki ? Ja planuje wizytę w marcu by podejść do transferu w maju , mam nadzieję że się uda ☺️
Końcem stycznia mam wizyte, chce żeby ocenił blizne po cc, i ogólnie powiedział jak to ma wyglądać, jakie badania zrobić i czy obejmie nas jakoś ten program rządowy... Wogóle jak myślę o kolejnym dziecku to widzę bliźniaki, ale będziemy transferować tylko jeden zarodek😅izabelka90, Jenny93, xxMiaxx, Kasiek789 lubią tę wiadomość
-
izabelka90 wrote:Trzymam kciuki żeby się udało 🙏 🍀
A nie jest tak, że jak złożysz wniosek o obniżenie etatu do 7/8 to jesteś chroniona od zwolnienia?
Ja też ogólnie mam słaba sytuację z pracą i najlepiej być w ciąży jak będę wykorzystywać zaległy urlop, nie chce już tam wracać i wiem, że jak wrócę to będa mi robić pod górkę chociażby z godzinami pracy. A jak się nie uda z kolejną ciąża w tym czasie to szukam nowej pracy i niestety wtedy też plany odroczone na kilka lat. 😞
Jeszcze kwestia, że mąż się boi kolejnej ciąży,o dziecko ,o mnie... no i gdyby nie pykla ciąża ani nowa praca to jeszcze rozważam ten wychowawczy.
W moim przypadku obniżenie etatu nie zadziała, mam indywidualne stanowisko, najprostsze do likwidacji, w mojej firmie już robili takie rzeczy, więc miejsca dla mnie tam nie ma🤷♀️ -
Mojra wrote:W moim przypadku obniżenie etatu nie zadziała, mam indywidualne stanowisko, najprostsze do likwidacji, w mojej firmie już robili takie rzeczy, więc miejsca dla mnie tam nie ma🤷♀️
Żebyś to Ty ich zaskoczyła zanim oni Ci wręcza kwit 🙏
Ps. Ja też w połowie stycznia idę do mojej ginki od prowadzenia ciąży na USG kontrolne i cytologie, zobaczymy co tam w bliźnie słychać.Mojra lubi tę wiadomość
👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
05/22 8+3 🎀
dwie procedury ivf/imsi
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊
-
Mojra wrote:Końcem stycznia mam wizyte, chce żeby ocenił blizne po cc, i ogólnie powiedział jak to ma wyglądać, jakie badania zrobić i czy obejmie nas jakoś ten program rządowy... Wogóle jak myślę o kolejnym dziecku to widzę bliźniaki, ale będziemy transferować tylko jeden zarodek😅* HyCoSy; CLO/Letrozol + Ovitrelle/Zivafert ❌; 3x IUI ❌
* IVF - transfer 11.2023 -> 07.2024 córeczka na świecie -
xxMiaxx wrote:Twój maluch zaakceptował ten syrop ?
A jak się u was sprawdził Apap Forte dla dzieci ? -
xxMiaxx wrote:A ja miałam i mi akurat nie pasowało ale kupiłam sama i jednak warto z doradcą dobrać, jestem bardzo szczupła i było mi ciężko je wyregulować,musiałam mieć tak ściśnięte że małemu było niewygodnie i nie mogłam dopasować mu pozycji by dupka była ładnie zaokrąglona no i mnie bolał dół kręgosłupa więc wiedziałam już że nie jest dla nas . Na kolejne się nie zdecydowałam bo dużo jeździmy w wózku i mały go akceptuje a w domu udaje się większość czasu spędzać na macie . Mój to nawet chusty elastycznej nie lubił a to już z doradca uczułam się wiązać, niestety z tkaną sobie nie radziłam by posadzić w niej dziecko i dociągnąć także naprawdę polecam doradcę by dobrała ci nosidło do ciebie i małego 🙂
-
Moja mała bez problemu wszystko łyka. Za to ze starszym synem od początku był problem , teraz ma3.5roku i dalej nie chce wypić żadnego antybiotyku ani syropu oprócz ibum lub kidofen. Jak antybiotyk to na siłę podaje i niby połknie a zaraz się naciąga na siłę żeby zwymiotować🫣
-
kasia12323 wrote:Moja mała bez problemu wszystko łyka. Za to ze starszym synem od początku był problem , teraz ma3.5roku i dalej nie chce wypić żadnego antybiotyku ani syropu oprócz ibum lub kidofen. Jak antybiotyk to na siłę podaje i niby połknie a zaraz się naciąga na siłę żeby zwymiotować🫣
-
monester wrote:Czyli to nie mija z wiekiem ...
-
xxMiaxx wrote:A ja miałam i mi akurat nie pasowało ale kupiłam sama i jednak warto z doradcą dobrać, jestem bardzo szczupła i było mi ciężko je wyregulować,musiałam mieć tak ściśnięte że małemu było niewygodnie i nie mogłam dopasować mu pozycji by dupka była ładnie zaokrąglona no i mnie bolał dół kręgosłupa więc wiedziałam już że nie jest dla nas . Na kolejne się nie zdecydowałam bo dużo jeździmy w wózku i mały go akceptuje a w domu udaje się większość czasu spędzać na macie . Mój to nawet chusty elastycznej nie lubił a to już z doradca uczułam się wiązać, niestety z tkaną sobie nie radziłam by posadzić w niej dziecko i dociągnąć także naprawdę polecam doradcę by dobrała ci nosidło do ciebie i małego 🙂
Wątpię, że w moim mieście znajdę jakiegoś doradcę 🙈 ale ja też raczej z tych szczupłych, chociaż w ciąży dużo nie przytyłam to po porodzie mi zostało +4😅 i cały czas robię masę ale nic dziwnego jak codziennie w nocy wyjadam zapasy słodyczy 😁 -
Jenny jak tam u Was z tymi napięciami ?👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
05/22 8+3 🎀
dwie procedury ivf/imsi
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊
-
izabelka90 wrote:Jenny jak tam u Was z tymi napięciami ?
Ćwiczymy cały czas. Jakiś delikatny progress jest, bo jestem mu w stanie dotknąć rączkami do nóżek ale z kolei przy butli bardzo się napina i odchyla. Dzisiaj mamy neurologa i e przyszłym tygodniu jeszcze jednego fizjo typowo dziecięcego. -
Krakus wrote:Mojra i Miaxx właśnie się zastanawiałam jak u Was sytuacja, bo pamiętam, że też planowałyście powroty do kliniki na wiosnę. Ja mam w połowie stycznia wizytę w klinice, chcę się dowiedzieć, czy musi mi wrócić okres przed transferem i ile czasu od odstawienia kp muszę być. U nas teraz jakoś 50/50 kp i mm. U mnie był porod sn.
Krakus lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
Dziewczyny widzę, że temat rodzeństwa wrócił. Ja byłam w październiku u mojego lekarza i odesłał mnie na po nowym roku. Byłam tydzień temu. Miałam wizytę kwalifikacyjną już bezpłatną. Od razu na miejscu zrobili badania, też bezpłatne (oprócz TSH i prolaktyny). Jeśli badania będą ok to może w lutym będzie transfer. Aktualnie czekam na okres, chyba przyjdzie wcześniej. No i tsh mi podskoczylo trochę ale już byłam u swojej endokrynolog i mi skorygowała dawkę i kazała powtórzyć za 4 tyg, żeby przed transferem skontrolować czy spadło
-
Ja jak byłam na kontrolnej wizycie u ginekologa to mówił, że po roku już można próbować i nie ma sensu dłużej, bo do roku ciało powinno się zregenerować. My też chcieliśmy szybko rodzeństwo, ale teraz to nie wiem czy bym dźwignęła dwójkę takich maluchów 🙈
-