udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Szarlotka90 wrote:Monester od lipca 2022 lekarz poz może zlecić badanie ferrytyny. My mamy zalecane od początku, min. teraz kolejna kontrol.
Ktoś pytał o Wit D na receptę my dostaliśmy juvit D3 na receptę - bezpłatnie dla dzieci i seniorówWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 16:50
Szarlotka90 lubi tę wiadomość
-
Sernik wrote:Dziewczyny, proszę o polecajki.
Muszę kupić prezent dla rocznego chłopczyka. Polecicie jakiś sklep/zabawkę? Szukam czegoś do kreatywnej/manualnej zabawy albo coś innego. Przyjmę wszystkie propozycje. Mam wrażenie że to dziecko ma już wszystko ze Smyka 🤣 więc poszukiwany jakiś nieoklepany sklep.
Druga sprawa. Możecie polecić sztućce do nauki samodzielnego jedzenia? Kiedy wprowadzacie/wprowadziliście samodzielne jedzenie? Ja generalnie daję już młodej lyzke i sobie tam grzebie w jedzeniu a druga karmie. No i wiadomo je rękami. Tyle że te nasze lyzki wydają mi się takie niewygodne dla niej . Mamy płaską z lovi i jest bardzo długa. Za długa dla młodej.
Z czego uczyć pic? Czy warto kupić kubek doidy lub reflo? Obecnie pijemy z bboxa. Niekapkiem w ogóle nie idzie…Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 16:49
Sernik lubi tę wiadomość
-
Szarlotka90 wrote:Monester od lipca 2022 lekarz poz może zlecić badanie ferrytyny. My mamy zalecane od początku, min. teraz kolejna kontrol.
Ktoś pytał o Wit D na receptę my dostaliśmy juvit D3 na receptę - bezpłatnie dla dzieci i seniorów
Wit. D za darmo? Kurde też pierwsze słyszę 😏 -
Szarlotka90 wrote:A nawet teraz przy szczepieniu lekarka pytała nas czy mamy jeszcze witaminę D jak nie to wypisze receptę :pStarania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
Osa 🐝 wrote:Ojjj to zapytam przy jakieś wizycie 👀
Przeszperalam internet i juvit d3 jest darmowy dla dzieci o ile są wskazania, wskazaniem podejrzewam jest też wpis na karcie wypisowej noworodkowej o potrzebie suplementacji. Bynajmniej moja lekarka widocznie tak to potraktowała. Za lek nie płaciłam nic bo tylko na to dostaliśmy wtedy receptę -
Monester, a w jaka wagę wózka celujesz?
Ja mam poki co spacerówkę 2w1 i na pewno na wiosnę chce kupić coś lżejszego i poreczniejszego. Zależy mi żeby się składał automatycznie tak jakby "na trzy" a nie w połowie jak ta moja wielgachna spacerowka, ale jednocześnie zeby było trochę amortyzacji w kołach (więc te całkiem leciutkie odpadają). Zrobiłam wstępne rozeznanie i póki co wytypowalam Espiro Fuel lub Espiro Flow.
-
Mimi09 wrote:Monester, a w jaka wagę wózka celujesz?
Ja mam poki co spacerówkę 2w1 i na pewno na wiosnę chce kupić coś lżejszego i poreczniejszego. Zależy mi żeby się składał automatycznie tak jakby "na trzy" a nie w połowie jak ta moja wielgachna spacerowka, ale jednocześnie zeby było trochę amortyzacji w kołach (więc te całkiem leciutkie odpadają). Zrobiłam wstępne rozeznanie i póki co wytypowalam Espiro Fuel lub Espiro Flow. -
Dziewczyny, a jakie silikonowe miseczki i talerzyki z przyssawkami możecie polecić?
Najlepiej, żeby przyssawki działały na krzesełku kinderkraft livy😁👩38 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
👨40 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2
📌2023 Start 1. procedury🍀
▪️12.04.2023 -☃️1. FET- nieudany
▪️30.10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm❤
Na feriach:
❄❄ blastocysty po PGT-A
📌2025 Wracamy po rodzeństwo🍀 -
Szarlotka90 wrote:Przeszperalam internet i juvit d3 jest darmowy dla dzieci o ile są wskazania, wskazaniem podejrzewam jest też wpis na karcie wypisowej noworodkowej o potrzebie suplementacji. Bynajmniej moja lekarka widocznie tak to potraktowała. Za lek nie płaciłam nic bo tylko na to dostaliśmy wtedy receptę
Mam taką info. Dziękuję, że napisałaś -
Mojra wrote:Dziewczyny, a jakie silikonowe miseczki i talerzyki z przyssawkami możecie polecić?
Najlepiej, żeby przyssawki działały na krzesełku kinderkraft livy😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 06:23
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Dziewczyny dziś i jutro Dada extra soft druga tańsza paczka za 5 zł.4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊
-
Zaczęliśmy RD, kilka smaków za nami, podaję jednego dnia po dwa warzywka, był też owoc awokado 😁 ogólnie mały chętny do jedzenia,tylko korzeń pietruszki mu nie smakował a wczoraj nie pasowała dynia widelcem ugnieciona to zblendowalam z papryką (tez miał osobno wczoraj proponowaną na parze) i woda i to w ogóle jak dzik jadł 🫣🤪 ale nie dziwię się bo ja posmakowałam i bardzo dobre to było,także póki co żarty chłopak. Dzisiaj podam miks cukinia, dynia,papryka a jutro znów osobne smaczki. Chciałam rozszerzać metodą blw ale Synek nie jest gotowy do tego tak jak ja. oczywiście naogladalam się też w internecie super jedzących dzieci kawałki.
Aaa po dyni widelcem gniecionej rzyg poszedł 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 07:46
Kessa, AnkaSłomianka lubią tę wiadomość
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊
-
izabelka90 wrote:Zaczęliśmy RD, kilka smaków za nami, podaję jednego dnia po dwa warzywka, był też owoc awokado 😁 ogólnie mały chętny do jedzenia,tylko korzeń pietruszki mu nie smakował a wczoraj nie pasowała dynia widelcem ugnieciona to zblendowalam z papryką (tez miał osobno wczoraj proponowaną na parze) i woda i to w ogóle jak dzik jadł 🫣🤪 ale nie dziwię się bo ja posmakowałam i bardzo dobre to było,także póki co żarty chłopak. Dzisiaj podam miks cukinia, dynia,papryka a jutro znów osobne smaczki. Chciałam rozszerzać metodą blw ale Synek nie jest gotowy do tego tak jak ja. oczywiście naogladalam się też w internecie super jedzących dzieci kawałki.
Aaa po dyni widelcem gniecionej rzyg poszedł 🫣
Super że taki chętny do jedzenia ☺️ Życzymy smacznego 😊
A oglądanie jedzących dzieci na Instagramie powinno być zakazane 🤪izabelka90, Mimi09, _Pina lubią tę wiadomość
-
Rosa_13 wrote:Super że taki chętny do jedzenia ☺️ Życzymy smacznego 😊
A oglądanie jedzących dzieci na Instagramie powinno być zakazane 🤪4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊
-
izabelka90 wrote:Zaczęliśmy RD, kilka smaków za nami, podaję jednego dnia po dwa warzywka, był też owoc awokado 😁 ogólnie mały chętny do jedzenia,tylko korzeń pietruszki mu nie smakował a wczoraj nie pasowała dynia widelcem ugnieciona to zblendowalam z papryką (tez miał osobno wczoraj proponowaną na parze) i woda i to w ogóle jak dzik jadł 🫣🤪 ale nie dziwię się bo ja posmakowałam i bardzo dobre to było,także póki co żarty chłopak. Dzisiaj podam miks cukinia, dynia,papryka a jutro znów osobne smaczki. Chciałam rozszerzać metodą blw ale Synek nie jest gotowy do tego tak jak ja. oczywiście naogladalam się też w internecie super jedzących dzieci kawałki.
Izabelka, u nas podobnie, jak ja karmie z łyżeczki papkami lub papkami z grudkami to wciaga, że aż się trzęsie i lyzeczke wyrywa, ale kawałkami gardzi. Sama nie chce ich brac do ręki za bardzo, jak ja jej podam to włoży do buźki ale raczej zaraz wypluwa. Tylko za nami ponad miesiąc RD już, sama jestem w szoku😱
Bylismy ostatnio o logopedy (bo mamy to źle zarośnięte wędzidełko i cofnięta żuchwę) i Mała poki co nie za bardzo umie gryźć w ogóle, wszystko raczej połyka. Mamy ćwiczyć gryzienie przez podawanie skórki chleba i wrzucanie do papek ekspandowanej kaszy jaglanej (kulki są większe niż amarantusa).
Natomiast ja mysle, że jest ok jak na ten moment i wszystko przyjdzie z czasem 😊
W tym tygodniu mamy bardzo słabe RD, bo ząbki idą 🥵🥵izabelka90 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:To z takiego typu mam już ,ale ona jest tylem do mnie,a ja lubię patrzeć na dziecko 😅😉 nie no on się boi jezcze jak mnie nie widzi a ja też lubię sobie pogadac do niego na spacerze. Coś co by miało siedzisko z przodu i duże kółka i wagę 8 kilo max i łatwo składane
Sorki, nie doczytałam że zależy Ci żeby było siedziskiem przodem do Ciebie.
W ogóle hit, że chat GPT nawet wózek doradzi 😅 ja jeszcze nigdy z niego nie korzystałam, stara konserwa ze mnie w tych kwestiach 😂 -
Mimi09 wrote:Izabelka, u nas podobnie, jak ja karmie z łyżeczki papkami lub papkami z grudkami to wciaga, że aż się trzęsie i lyzeczke wyrywa, ale kawałkami gardzi. Sama nie chce ich brac do ręki za bardzo, jak ja jej podam to włoży do buźki ale raczej zaraz wypluwa. Tylko za nami ponad miesiąc RD już, sama jestem w szoku😱
Bylismy ostatnio o logopedy (bo mamy to źle zarośnięte wędzidełko i cofnięta żuchwę) i Mała poki co nie za bardzo umie gryźć w ogóle, wszystko raczej połyka. Mamy ćwiczyć gryzienie przez podawanie skórki chleba i wrzucanie do papek ekspandowanej kaszy jaglanej (kulki są większe niż amarantusa).
Natomiast ja mysle, że jest ok jak na ten moment i wszystko przyjdzie z czasem 😊
W tym tygodniu mamy bardzo słabe RD, bo ząbki idą 🥵🥵
Pić próbujemy z doidy , oczywiście już teściowa wjechała z komentarzami i oglądała kubki z dziubkiem w internetach 🤪🫣 w ogóle jak powiedziałam że chcemy blw rozszerzać to omal zawału nie dostała.
Ale załatwiła mi swojskiego królik dla małego i już zamroziłam mu porcje na za jakiś czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 10:46
Mimi09 lubi tę wiadomość
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊
-
Powodzenia Iza 👍🙂 My planujemy w kolejnym tygodniu zaczynać, mała będzie miała skończone 5 miesięcy. Przyznam Wam się jednak, że ja po łatwości - słoiczkami na razie będę jechała. Zobaczymy jak te początki nam pójdą.
Z innej beczki - moja starsza córa jutro kończy 6 lat, minęło to bardzo szybko. Teraz z młodszą to w ogóle jakby życie leciało na prędkości 2x lub 3x. Aż by się chciało włączyć stop i delektować chwilą wiedząc po starszej, że dalej łatwiej nie będzie 😉izabelka90 lubi tę wiadomość
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024