udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
EBa wrote:Powodzenia Iza 👍🙂 My planujemy w kolejnym tygodniu zaczynać, mała będzie miała skończone 5 miesięcy. Przyznam Wam się jednak, że ja po łatwości - słoiczkami na razie będę jechała. Zobaczymy jak te początki nam pójdą.
Z innej beczki - moja starsza córa jutro kończy 6 lat, minęło to bardzo szybko. Teraz z młodszą to w ogóle jakby życie leciało na prędkości 2x lub 3x. Aż by się chciało włączyć stop i delektować chwilą wiedząc po starszej, że dalej łatwiej nie będzie 😉
Ja zaczęłam jakiś czas temu, owoce, warzywka i lecimy na słoiczkach. Jak przyjdzie czas warzyw i owoców z ogrodu to wtedy będę jej kombinować
Za jabłuszkiem, brzoskwinia, bananem i śliwką się trzęsie 😅 kaszka jaglana tak sobie wchodzi 🙈
Obiadki z chęcią wcina, powoli powoli zaczynamy.
Wodę próbuje jej podać, ale ciężko nam to idzie. B box nie czai, bidon inny gryzie 😅 z butelki się kwasi, bo nie mleko 😅
Ten czas jest okrutny.. mam jednego pajaca ze szpitala na wierzchu i lzy mam w oczach jaka byla malusia 😭
izabelka90, EBa lubią tę wiadomość
-
Osa 🐝 wrote:Ja zaczęłam jakiś czas temu, owoce, warzywka i lecimy na słoiczkach. Jak przyjdzie czas warzyw i owoców z ogrodu to wtedy będę jej kombinować
Za jabłuszkiem, brzoskwinia, bananem i śliwką się trzęsie 😅 kaszka jaglana tak sobie wchodzi 🙈
Obiadki z chęcią wcina, powoli powoli zaczynamy.
Wodę próbuje jej podać, ale ciężko nam to idzie. B box nie czai, bidon inny gryzie 😅 z butelki się kwasi, bo nie mleko 😅
Ten czas jest okrutny.. mam jednego pajaca ze szpitala na wierzchu i lzy mam w oczach jaka byla malusia 😭
My cały czas na papkach i na spokojnie bo nie mam nadal odpowiedniego krzesełka by go sadzać na czas karmienia a na kolanach czasem ciężko jak się wierci ale bardzo się cieszy i papki je po pare łyżeczek ☺️izabelka90 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
12.22r start w klinice niepłodności
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
My zaczęliśmy blw dwa tygodnie temu jak córka miała 5,5 miesiąca i myślę, że tak po 10 dniach córka ogarnęła, żeby kierować tym co w ręce do ust. Na początku się bawiła, zgniatala, rzucała, albo po prostu się cieszyla, że siedzi parę minut. Nadal jest tak, że większość jedzenia jest wszędzie (polecam kupić sobie matę/ceratę pod krzesełko), ale coś tam żuje 🐮
Polecam darmowe przepisy z Rozszerzaniediety.pl - zrobiłam kilka i wszyscy jedliśmy to samo, naprawdę dobre muffinki z warzywami, albo placki z burakiem i bananemizabelka90 lubi tę wiadomość
IVF:
I FET -> 07.2024 córeczka na świecie
II FET 05.2025 👎🏻cb
III FET 06.2025👎🏻
IV FET 07.2025 🍀 -
EBa wrote:Powodzenia Iza 👍🙂 My planujemy w kolejnym tygodniu zaczynać, mała będzie miała skończone 5 miesięcy. Przyznam Wam się jednak, że ja po łatwości - słoiczkami na razie będę jechała. Zobaczymy jak te początki nam pójdą.
Z innej beczki - moja starsza córa jutro kończy 6 lat, minęło to bardzo szybko. Teraz z młodszą to w ogóle jakby życie leciało na prędkości 2x lub 3x. Aż by się chciało włączyć stop i delektować chwilą wiedząc po starszej, że dalej łatwiej nie będzie 😉
Ja np robię tak, że część warzyw jest dla mnie na parze i mam do obiadu, nawet dynię jadłam zamiast kaszy/makaronu/ziemniaków 😁
Ale stwierdzam na początek fartuszki powinny być w zestawie mama dziecko 😅 haha
Wszystkiego najlepszego dla starszaczki ♥️❤️💓🥳EBa lubi tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
xxMiaxx wrote:Wow ale szybko zaczęliście i jak wam idzie ładnie 🙂
My cały czas na papkach i na spokojnie bo nie mam nadal odpowiedniego krzesełka by go sadzać na czas karmienia a na kolanach czasem ciężko jak się wierci ale bardzo się cieszy i papki je po pare łyżeczek ☺️
Poszłyśmy z kopyta 🙂 dostałam zielone światło od pediatry , bo jesteśmy na mm.
Z siedzeniem różnie, ale dajemy radę 😉
Jak na razie bez awarii i powolutku do przodu -
Osa 🐝 wrote:Poszłyśmy z kopyta 🙂 dostałam zielone światło od pediatry , bo jesteśmy na mm.
Z siedzeniem różnie, ale dajemy radę 😉
Jak na razie bez awarii i powolutku do przodu
Osa a jak u was z przybieraniem na wadze? U nas jakos słabo chociaż na szczepieniu nikt na wagę nie zwracał uwagi (w sensie siedzi w swoim kanale centylowym) a tak z moich pomiarów wychodzi małej średnio niecałe 100 g tygodniowo... -
Szarlotka90 wrote:Osa a jak u was z przybieraniem na wadze? U nas jakos słabo chociaż na szczepieniu nikt na wagę nie zwracał uwagi (w sensie siedzi w swoim kanale centylowym) a tak z moich pomiarów wychodzi małej średnio niecałe 100 g tygodniowo...
Oj, my cały czas ponad 90 centyl. Na początku stycznia miała 7,5 kgSzarlotka90 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj byłam u siebie w mieście u ginekolog z pewną sprawą no i wiadomo przy okazji USG i u mnie nic się nie zapowiada na okres , jajniki spokojne , endometrium cieniutkie także ja nie wiem czy się wyrobię do maja z powrotem cyklu , musiałabym się porządnie zebrać i do końca lutego odstawić małego od piersi to może by coś ruszyło a jak na złość znów nie chce mm pić i nie wiem czy znów mu się nie podoba czy przez przeziębienie teraz nie chce 🙈Starania naturalne od 06.2019.
12.22r start w klinice niepłodności
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
xxMiaxx wrote:Dzisiaj byłam u siebie w mieście u ginekolog z pewną sprawą no i wiadomo przy okazji USG i u mnie nic się nie zapowiada na okres , jajniki spokojne , endometrium cieniutkie także ja nie wiem czy się wyrobię do maja z powrotem cyklu , musiałabym się porządnie zebrać i do końca lutego odstawić małego od piersi to może by coś ruszyło a jak na złość znów nie chce mm pić i nie wiem czy znów mu się nie podoba czy przez przeziębienie teraz nie chce 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 17:48
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊
-
xxMiaxx wrote:Dzisiaj byłam u siebie w mieście u ginekolog z pewną sprawą no i wiadomo przy okazji USG i u mnie nic się nie zapowiada na okres , jajniki spokojne , endometrium cieniutkie także ja nie wiem czy się wyrobię do maja z powrotem cyklu , musiałabym się porządnie zebrać i do końca lutego odstawić małego od piersi to może by coś ruszyło a jak na złość znów nie chce mm pić i nie wiem czy znów mu się nie podoba czy przez przeziębienie teraz nie chce 🙈
xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
Monster widziałaś może ten wózek? Szukałaś czegoś lekkiego z siedziskiem z dwóch kierunkach. Wyskoczyła mi dzisiaj reklama i całkiem fajnie wygląda.
https://babyhit.pl/product-pol-49712-Cybex-Melio-2-0-Wozek-Spacerowy-Navy-Blue.html?curr=PLN&country=1143020003&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAhvK8BhDfARIsABsPy4iu7M3j2dnVLcWemRo_vh4vZJ1I8ab_a73ZNCHocSYDe3Xqye5D8cYaAtzrEALw_wcB -
Rosa_13 wrote:Monster widziałaś może ten wózek? Szukałaś czegoś lekkiego z siedziskiem z dwóch kierunkach. Wyskoczyła mi dzisiaj reklama i całkiem fajnie wygląda.
https://babyhit.pl/product-pol-49712-Cybex-Melio-2-0-Wozek-Spacerowy-Navy-Blue.html?curr=PLN&country=1143020003&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAhvK8BhDfARIsABsPy4iu7M3j2dnVLcWemRo_vh4vZJ1I8ab_a73ZNCHocSYDe3Xqye5D8cYaAtzrEALw_wcB -
monester wrote:Mnie też się to wyświetliło 😃 widziałam i patrzyłam opinie na FB to od kocham do nienawidzę 🤣 ale myślę że trzeba go zobaczyc na żywo
Tez mam w planach pojechać, zobaczyć i dziecko przymierzyć.
Jeszcze mam ten na liście bo też chciałabym siedzisko montowane przodem i tyłem:
https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece-p-maxi-cosi-leona-wozek-spacerowy?kolor=868&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BHBGR%5D%5BP_Max%5D%5BCSS_Google%5D%20Wszystkie%20produkty%20%7C%20Nowi&utm_id=16695703605&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAhvK8BhDfARIsABsPy4jRAxqi0TEwhGJLo8os9Sny1F1E9jhWquMs6WFMSuoiBHEX9xIl3JUaAjrjEALw_wcBmonester lubi tę wiadomość
-
monester wrote:To maxi Cosi jest do 22 kilo a melio do 15 więc to też warto wziąć pod uwagę. Dziewczyny myślicie, że potem dzieci już nie lubią jeździć przodem do rodzica ? Czy po prostu muszą jeździć tyłem do rodzica, bo tak są wózki skonstruowane ?
Dobre pytanie, na pewno lubią sobie oglądać świat na spacerach ale przecież widzą go też jadąc przodem do rodzica, a że spacerówki są tak skonstruowane to w sumie nie mają wyjścia, ani dzieci ani rodzice.
Ja bym chciała teraz na początek jednak przodem do mnie dlatego też takiego szukam. Ale jak nie znajdę nic ciekawego to nie będę też płakać. -
W ogóle ostatnio mi się rzucilo w oczy parę filmików z cyklu bezpieczeństwa w aucie. Że rodzic na tylnej kanapie to zagrożenie dla dziecka w przypadku uderzenia bocznego i, że rodzic powinien siedzieć z przodu zawsze. Potem o wkładkach do fotelików - otulacze samo zło ale też wkładki jeśli nie robi ich producent. No ja muszę jeździć z tyłu, bo się nie mieszcze z przodu. A gdzie macie zamontowane lusterko w aucie ? Przed dzieckiem czy na fotelu środkowym ?
-
monester wrote:W ogóle ostatnio mi się rzucilo w oczy parę filmików z cyklu bezpieczeństwa w aucie. Że rodzic na tylnej kanapie to zagrożenie dla dziecka w przypadku uderzenia bocznego i, że rodzic powinien siedzieć z przodu zawsze. Potem o wkładkach do fotelików - otulacze samo zło ale też wkładki jeśli nie robi ich producent. No ja muszę jeździć z tyłu, bo się nie mieszcze z przodu. A gdzie macie zamontowane lusterko w aucie ? Przed dzieckiem czy na fotelu środkowym ?
Chyba widziałam ten sam filmik. Ja też jeżdżę z młodym z tyłu i nie wyobrażam sobie inaczej. Jak jedziemy we dwójkę to czuję lekki dyskomfort że młody jest sam z tyłu i wybieramy się na niedalekie wyjazdy, takie gdzie można bezpiecznie gdzieś zjechać i się zatrzymać.
Z otulacza zrezygnowaliśmy w sumie dzisiaj bo zaczęło się robić ciasno po bokach a nogi i tak już mu wystawały 🤯 będę go zawijać kocem albo będzie w kombinezonie merynosowym jeździł.
Wybrałyśmy fotelik bardzo dobrze oceniony, pilnujemy żeby żadne przedmioty „ luzem” nie leżały. Dobrze dobrany otulacz, który pasuje do fotelika/ pasów wg mnie jest ok. -
monester wrote:W ogóle ostatnio mi się rzucilo w oczy parę filmików z cyklu bezpieczeństwa w aucie. Że rodzic na tylnej kanapie to zagrożenie dla dziecka w przypadku uderzenia bocznego i, że rodzic powinien siedzieć z przodu zawsze. Potem o wkładkach do fotelików - otulacze samo zło ale też wkładki jeśli nie robi ich producent. No ja muszę jeździć z tyłu, bo się nie mieszcze z przodu. A gdzie macie zamontowane lusterko w aucie ? Przed dzieckiem czy na fotelu środkowym ?
Ogólnie ostatnio jak mam coś w naszym mieście ( fizjo, szczepienia) i na szczęście nie mam niewiadomo jak daleko bo 1,5 km w jedną stronę to biorę w gondolę i lecimy. Wolę tak niż dźwigać go w tej skorupie do auta 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 20:31
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊