X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBa wrote:
    Powodzenia Iza 👍🙂 My planujemy w kolejnym tygodniu zaczynać, mała będzie miała skończone 5 miesięcy. Przyznam Wam się jednak, że ja po łatwości - słoiczkami na razie będę jechała. Zobaczymy jak te początki nam pójdą.

Z innej beczki - moja starsza córa jutro kończy 6 lat, minęło to bardzo szybko. Teraz z młodszą to w ogóle jakby życie leciało na prędkości 2x lub 3x. Aż by się chciało włączyć stop i delektować chwilą wiedząc po starszej, że dalej łatwiej nie będzie 😉

Ja zaczęłam jakiś czas temu, owoce, warzywka i lecimy na słoiczkach. Jak przyjdzie czas warzyw i owoców z ogrodu to wtedy będę jej kombinować :)
    Za jabłuszkiem, brzoskwinia, bananem i śliwką się trzęsie 😅 kaszka jaglana tak sobie wchodzi 🙈
    Obiadki z chęcią wcina, powoli powoli zaczynamy.
    Wodę próbuje jej podać, ale ciężko nam to idzie. B box nie czai, bidon inny gryzie 😅 z butelki się kwasi, bo nie mleko 😅

Ten czas jest okrutny.. mam jednego pajaca ze szpitala na wierzchu i lzy mam w oczach jaka byla malusia 😭

izabelka90, EBa lubią tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Ja zaczęłam jakiś czas temu, owoce, warzywka i lecimy na słoiczkach. Jak przyjdzie czas warzyw i owoców z ogrodu to wtedy będę jej kombinować :)
    Za jabłuszkiem, brzoskwinia, bananem i śliwką się trzęsie 😅 kaszka jaglana tak sobie wchodzi 🙈
    Obiadki z chęcią wcina, powoli powoli zaczynamy.
    Wodę próbuje jej podać, ale ciężko nam to idzie. B box nie czai, bidon inny gryzie 😅 z butelki się kwasi, bo nie mleko 😅

Ten czas jest okrutny.. mam jednego pajaca ze szpitala na wierzchu i lzy mam w oczach jaka byla malusia 😭
    Wow ale szybko zaczęliście i jak wam idzie ładnie 🙂
    My cały czas na papkach i na spokojnie bo nie mam nadal odpowiedniego krzesełka by go sadzać na czas karmienia a na kolanach czasem ciężko jak się wierci ale bardzo się cieszy i papki je po pare łyżeczek ☺️

izabelka90 lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 06.2019.
    12.22r start w klinice niepłodności
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    age.png
    preg.png
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy blw dwa tygodnie temu jak córka miała 5,5 miesiąca i myślę, że tak po 10 dniach córka ogarnęła, żeby kierować tym co w ręce do ust. Na początku się bawiła, zgniatala, rzucała, albo po prostu się cieszyla, że siedzi parę minut. Nadal jest tak, że większość jedzenia jest wszędzie (polecam kupić sobie matę/ceratę pod krzesełko), ale coś tam żuje 🐮
    Polecam darmowe przepisy z Rozszerzaniediety.pl - zrobiłam kilka i wszyscy jedliśmy to samo, naprawdę dobre muffinki z warzywami, albo placki z burakiem i bananem :)

izabelka90 lubi tę wiadomość

IVF:
    I FET -> 07.2024 córeczka na świecie <3
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
    IV FET 07.2025 🍀
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBa wrote:
    Powodzenia Iza 👍🙂 My planujemy w kolejnym tygodniu zaczynać, mała będzie miała skończone 5 miesięcy. Przyznam Wam się jednak, że ja po łatwości - słoiczkami na razie będę jechała. Zobaczymy jak te początki nam pójdą.

Z innej beczki - moja starsza córa jutro kończy 6 lat, minęło to bardzo szybko. Teraz z młodszą to w ogóle jakby życie leciało na prędkości 2x lub 3x. Aż by się chciało włączyć stop i delektować chwilą wiedząc po starszej, że dalej łatwiej nie będzie 😉
    Ja też mam awaryjne słoiczki i pierwszy brokuł np dałam ze słoika. Dziś już po jedzonku , zjadł wszystko co przygotowałam 🫣
    Ja np robię tak, że część warzyw jest dla mnie na parze i mam do obiadu, nawet dynię jadłam zamiast kaszy/makaronu/ziemniaków 😁
    Ale stwierdzam na początek fartuszki powinny być w zestawie mama dziecko 😅 haha

Wszystkiego najlepszego dla starszaczki ♥️❤️💓🥳

EBa lubi tę wiadomość

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Wow ale szybko zaczęliście i jak wam idzie ładnie 🙂
    My cały czas na papkach i na spokojnie bo nie mam nadal odpowiedniego krzesełka by go sadzać na czas karmienia a na kolanach czasem ciężko jak się wierci ale bardzo się cieszy i papki je po pare łyżeczek ☺️

Poszłyśmy z kopyta 🙂 dostałam zielone światło od pediatry , bo jesteśmy na mm.
    Z siedzeniem różnie, ale dajemy radę 😉
    Jak na razie bez awarii i powolutku do przodu :)

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Poszłyśmy z kopyta 🙂 dostałam zielone światło od pediatry , bo jesteśmy na mm.
    Z siedzeniem różnie, ale dajemy radę 😉
    Jak na razie bez awarii i powolutku do przodu :)

Osa a jak u was z przybieraniem na wadze? U nas jakos słabo chociaż na szczepieniu nikt na wagę nie zwracał uwagi (w sensie siedzi w swoim kanale centylowym) a tak z moich pomiarów wychodzi małej średnio niecałe 100 g tygodniowo...

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka90 wrote:
    Osa a jak u was z przybieraniem na wadze? U nas jakos słabo chociaż na szczepieniu nikt na wagę nie zwracał uwagi (w sensie siedzi w swoim kanale centylowym) a tak z moich pomiarów wychodzi małej średnio niecałe 100 g tygodniowo...

Oj, my cały czas ponad 90 centyl. Na początku stycznia miała 7,5 kg :)

Szarlotka90 lubi tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nad morze wzięliśmy spacerówke z zestawu i do niej doczepilismy platformę żeby starszy syn mógł stanąć i jeździć to się śmieję że to razem waży chyba tone🫣 dobrze że mąż jest to ma kto to pchać😂

age.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam u siebie w mieście u ginekolog z pewną sprawą no i wiadomo przy okazji USG i u mnie nic się nie zapowiada na okres , jajniki spokojne , endometrium cieniutkie także ja nie wiem czy się wyrobię do maja z powrotem cyklu , musiałabym się porządnie zebrać i do końca lutego odstawić małego od piersi to może by coś ruszyło a jak na złość znów nie chce mm pić i nie wiem czy znów mu się nie podoba czy przez przeziębienie teraz nie chce 🙈

Starania naturalne od 06.2019.
    12.22r start w klinice niepłodności
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    age.png
    preg.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Dzisiaj byłam u siebie w mieście u ginekolog z pewną sprawą no i wiadomo przy okazji USG i u mnie nic się nie zapowiada na okres , jajniki spokojne , endometrium cieniutkie także ja nie wiem czy się wyrobię do maja z powrotem cyklu , musiałabym się porządnie zebrać i do końca lutego odstawić małego od piersi to może by coś ruszyło a jak na złość znów nie chce mm pić i nie wiem czy znów mu się nie podoba czy przez przeziębienie teraz nie chce 🙈
    To u mnie to samo w jajnikach 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 17:48

16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    U mnie to samo było, że na wizycie się nie zanosilo a 3 tygodnie później okres dostałam.

xxMiaxx lubi tę wiadomość

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monster widziałaś może ten wózek? Szukałaś czegoś lekkiego z siedziskiem z dwóch kierunkach. Wyskoczyła mi dzisiaj reklama i całkiem fajnie wygląda.

https://babyhit.pl/product-pol-49712-Cybex-Melio-2-0-Wozek-Spacerowy-Navy-Blue.html?curr=PLN&country=1143020003&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAhvK8BhDfARIsABsPy4iu7M3j2dnVLcWemRo_vh4vZJ1I8ab_a73ZNCHocSYDe3Xqye5D8cYaAtzrEALw_wcB

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Monster widziałaś może ten wózek? Szukałaś czegoś lekkiego z siedziskiem z dwóch kierunkach. Wyskoczyła mi dzisiaj reklama i całkiem fajnie wygląda.

https://babyhit.pl/product-pol-49712-Cybex-Melio-2-0-Wozek-Spacerowy-Navy-Blue.html?curr=PLN&country=1143020003&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAhvK8BhDfARIsABsPy4iu7M3j2dnVLcWemRo_vh4vZJ1I8ab_a73ZNCHocSYDe3Xqye5D8cYaAtzrEALw_wcB
    Mnie też się to wyświetliło 😃 widziałam i patrzyłam opinie na FB to od kocham do nienawidzę 🤣 ale myślę że trzeba go zobaczyc na żywo

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mnie też się to wyświetliło 😃 widziałam i patrzyłam opinie na FB to od kocham do nienawidzę 🤣 ale myślę że trzeba go zobaczyc na żywo

Tez mam w planach pojechać, zobaczyć i dziecko przymierzyć.
    Jeszcze mam ten na liście bo też chciałabym siedzisko montowane przodem i tyłem:

https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece-p-maxi-cosi-leona-wozek-spacerowy?kolor=868&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BHBGR%5D%5BP_Max%5D%5BCSS_Google%5D%20Wszystkie%20produkty%20%7C%20Nowi&utm_id=16695703605&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAhvK8BhDfARIsABsPy4jRAxqi0TEwhGJLo8os9Sny1F1E9jhWquMs6WFMSuoiBHEX9xIl3JUaAjrjEALw_wcB

monester lubi tę wiadomość

age.png

• monester Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To maxi Cosi jest do 22 kilo a melio do 15 więc to też warto wziąć pod uwagę. Dziewczyny myślicie, że potem dzieci już nie lubią jeździć przodem do rodzica ? Czy po prostu muszą jeździć tyłem do rodzica, bo tak są wózki skonstruowane ?

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    To maxi Cosi jest do 22 kilo a melio do 15 więc to też warto wziąć pod uwagę. Dziewczyny myślicie, że potem dzieci już nie lubią jeździć przodem do rodzica ? Czy po prostu muszą jeździć tyłem do rodzica, bo tak są wózki skonstruowane ?

Dobre pytanie, na pewno lubią sobie oglądać świat na spacerach ale przecież widzą go też jadąc przodem do rodzica, a że spacerówki są tak skonstruowane to w sumie nie mają wyjścia, ani dzieci ani rodzice.
    Ja bym chciała teraz na początek jednak przodem do mnie dlatego też takiego szukam. Ale jak nie znajdę nic ciekawego to nie będę też płakać.

age.png

• monester Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ostatnio mi się rzucilo w oczy parę filmików z cyklu bezpieczeństwa w aucie. Że rodzic na tylnej kanapie to zagrożenie dla dziecka w przypadku uderzenia bocznego i, że rodzic powinien siedzieć z przodu zawsze. Potem o wkładkach do fotelików - otulacze samo zło ale też wkładki jeśli nie robi ich producent. No ja muszę jeździć z tyłu, bo się nie mieszcze z przodu. A gdzie macie zamontowane lusterko w aucie ? Przed dzieckiem czy na fotelu środkowym ?

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    W ogóle ostatnio mi się rzucilo w oczy parę filmików z cyklu bezpieczeństwa w aucie. Że rodzic na tylnej kanapie to zagrożenie dla dziecka w przypadku uderzenia bocznego i, że rodzic powinien siedzieć z przodu zawsze. Potem o wkładkach do fotelików - otulacze samo zło ale też wkładki jeśli nie robi ich producent. No ja muszę jeździć z tyłu, bo się nie mieszcze z przodu. A gdzie macie zamontowane lusterko w aucie ? Przed dzieckiem czy na fotelu środkowym ?

Chyba widziałam ten sam filmik. Ja też jeżdżę z młodym z tyłu i nie wyobrażam sobie inaczej. Jak jedziemy we dwójkę to czuję lekki dyskomfort że młody jest sam z tyłu i wybieramy się na niedalekie wyjazdy, takie gdzie można bezpiecznie gdzieś zjechać i się zatrzymać.
    Z otulacza zrezygnowaliśmy w sumie dzisiaj bo zaczęło się robić ciasno po bokach a nogi i tak już mu wystawały 🤯 będę go zawijać kocem albo będzie w kombinezonie merynosowym jeździł.
    Wybrałyśmy fotelik bardzo dobrze oceniony, pilnujemy żeby żadne przedmioty „ luzem” nie leżały. Dobrze dobrany otulacz, który pasuje do fotelika/ pasów wg mnie jest ok.

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jescze jeden wózek dwustronny do Ricaro lexa Elite. Wygląda bardzo dobrze.

Rosa_13 lubi tę wiadomość

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jak jeździmy ze starym to siedzę z tyłu obok małego bo chce być obok po prostu gdyby zaczął płakać czy coś. Lusterko mamy na przeciwko 🤔

Ogólnie ostatnio jak mam coś w naszym mieście ( fizjo, szczepienia) i na szczęście nie mam niewiadomo jak daleko bo 1,5 km w jedną stronę to biorę w gondolę i lecimy. Wolę tak niż dźwigać go w tej skorupie do auta 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 20:31

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ