X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A to te silikonowe ? Z tą gruba raczka ?
    https://lalabyeco.pl/collections/naczynia-dla-dzieci/products/lalaby-lyzka-silikonowa-widelec-lyzka-do-jedzenia-dla-niemowlat-lyzka-do-jedzenia-dla-niemowlat

Tak, to te.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu na meningokoki, dodatkowo
    Dostaliśmy skierowanie na morfologię i zelżało ze względu na to, że rd idzie słabo. Zapomniałam zapytać pediatry na wizycie jak to jest z tym byciem
    na czczo przed morfologią u takich maluchów? Moja je o 6 nad ranem zwykle i ze 2-3 razy w ciągu nocy ale to bardziej ciumka, jesteśmy kp. Jak to dziewczyny rozgrywałyście?

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Monita Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    Dostaliśmy skierowanie na morfologię i zelżało ze względu na to, że rd idzie słabo. Zapomniałam zapytać pediatry na wizycie jak to jest z tym byciem
    na czczo przed morfologią u takich maluchów? Moja je o 6 nad ranem zwykle i ze 2-3 razy w ciągu nocy ale to bardziej ciumka, jesteśmy kp. Jak to dziewczyny rozgrywałyście?
    Nie musi być na czczo.

👩89'
    ➡️IO ➡️hiperprolaktynemia ➡️PCO ➡️PAI1 ➡️przeciwciała przeciwplemnikowe ➡️cross-match 21,6% ➡️allo MLR 0%➡️KIR Bx

👨80'
    ➡️obniżone parametry nasienia ➡️ żylaki powrózka nasiennego

Rozpoczęcie starań - 2015
    IUI - 4 ❌
    2019 ciąża naturalna - 6 t.c. serduszko przestało bić 😪💔

01.2023 I prcedura IVF <Bocian Warszawa>
    12.01.2023 punkcja - 24🥚19 dojrzałych - 13 zamrożonych, 6 zapłodnionych
    Mamy 2❄ 5 A.A. 😍

11.02.2023 transfer FET
    6 dpt ⏸ ❌CB 😪

17.03.2023 transfer FET ❌ 😪

06.2023 II procedura IVF
    5 zarodków 😍

07.06.2023 transfer ET ❌ 😪

29.09.2023 transfer FET
    6 dpt ⏸, 7 dpt 98.3, 10 dpt 475, 14 dpt 2704, 18 dpt pęcherzyk ciążowy z uwidocznionym pęcherzykiem żółtkowym 🥰, 25 dpt ❤
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    Najlepiej jakby w ogóle była nawodniona - będzie łatwiej pobrać czyli od razu po jedzeniu żebyście poszły. No chyba że pije wodę w większych ilościach. Nie kumam po co dają skierowanie na żelazo - skoro to o niczym nie mówi. No ale na ferrytyne nie mogą dać Bo nie jest finansowana

• monester Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pina u nas bez anemii a RD też kiepsko ostatnio, więc to nie musi mieć związku. Mój jest po prostu mlekojadem 🤷

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:

U mnie w laboratorium wręcz proszą żeby dziecko było najedzone

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Najlepiej jakby w ogóle była nawodniona - będzie łatwiej pobrać czyli od razu po jedzeniu żebyście poszły. No chyba że pije wodę w większych ilościach. Nie kumam po co dają skierowanie na żelazo - skoro to o niczym nie mówi. No ale na ferrytyne nie mogą dać Bo nie jest finansowana

Jest. My mieliśmy skierowanie z poz na ferrytynę

monester lubi tę wiadomość

age.png
  • Mi_Lusia Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ferrytyna jest refundowana, moja mała dostała skierowania i z poradni i poz.
    I też nie rozumiem po co badań żelazo, które kompletnie nic nie powie 🤷‍♀️

• Mi_Lusia Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rd ostatnio to straszna sinusoida. Jest dzień, gdzie gardzi wszystkim, kolejnego zje tylko to, co sama odgryzie, a jeszcze następnego tylko zupka krem i kaszka jest ok 😵‍💫 wczoraj już się popłakałam, bo nie dość że gotowanie jest dla mnie koszmarem, to jeszcze wszystko ląduje w misce psa, tak zdrowo to ona (suczka) już dawno nie jadła 😂

• monester Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    U nas rd ostatnio to straszna sinusoida. Jest dzień, gdzie gardzi wszystkim, kolejnego zje tylko to, co sama odgryzie, a jeszcze następnego tylko zupka krem i kaszka jest ok 😵‍💫 wczoraj już się popłakałam, bo nie dość że gotowanie jest dla mnie koszmarem, to jeszcze wszystko ląduje w misce psa, tak zdrowo to ona (suczka) już dawno nie jadła 😂
    Trzeba się po prostu z tym pogodzić. I nie wydziwiac z menu dla dzieci
    A od kiedy jest refundowane ferrytyna ? W przychodni neonatologicznej mówili mi że nie jest 🤷to nawet w POZ nie nalegałam tylko prywatnie robię

• monester Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiło się ciepło i pchanie 24 kilo jest mega męczące - wozek- dziecko -ubranie- zakupy jak włożę to wychodzi że pcham 30 kilo. Muszę mieć przodem spacerówke- ktoś już robił rozeznanie czy są jakieś lekkie spacerówki przodem ?

• monester Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam chat o te wózki. Ktoś widział ktorys na żywo ?
    Bugaboo Bee 6 – Jest to lekki wózek, który oferuje możliwość ustawienia siedziska w obu kierunkach. Jest łatwy w prowadzeniu, zwrotny i kompaktowy, idealny do miasta.

Stokke Beat – Praktyczny i wygodny wózek, który również umożliwia ustawienie siedziska przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Jego lekka konstrukcja sprawia, że świetnie sprawdza się w codziennym użytkowaniu.

Mamas & Papas Airo – To jeden z lżejszych wózków spacerowych, który oferuje możliwość obustronnego montażu siedziska. Jest kompaktowy, łatwy do złożenia i wygodny w użyciu.

Cybex Eezy S Twist 2 – To bardzo lekki wózek spacerowy, który pozwala na łatwą zmianę kierunku jazdy siedziska. Jest również zwrotny i zajmuje mało miejsca po złożeniu.

Chicco Goody – Przeznaczony dla rodziców, którzy szukają lekkiego wózka z funkcją obustronnego ustawienia siedziska. Jest praktyczny, kompaktowy i zapewnia komfort dziecku oraz rodzicowi.

Każdy z tych wózków łączy lekkość konstrukcji z funkcjonalnością obustronnego ustawienia siedziska, co daje rodzicom większą elastyczność w użytkowaniu. Jeśli zależy Ci na kompaktowych rozmiarach i łatwości prowadzenia, warto zwrócić uwagę na te modele.

• Mi_Lusia Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A od kiedy jest refundowane ferrytyna ? W przychodni neonatologicznej mówili mi że nie jest 🤷to nawet w POZ nie nalegałam tylko prywatnie robię
    Moja mała dostała pierwszy raz z poradni neonatologicznej jak miała 6 tygodni?, coś koło tego. I u mojej mamy wszystkie dzieciaki w poradni jak mają kontrole to też dostają morfo+crp+ferrytyna+retikulocyty+mocz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 14:51

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    My od początku też mieliśmy ferrytyne robioną w poradni patologii noworodka.

👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
    👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
    05/22 8+3 🎀
    2022 elektrokonizacja szyjki macicy
    2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
    dwie procedury ivf/imsi
    4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Dostała skierowanie na morfologię żelazo i crp. Pamietam, że jak żelazo to ferrytynę i crp trzeba zrobić jeszcze z czasów starań i tak chce jej zrobić no i witaminę d3 sprawdzę. Dostajecie od pediatry recepty na darmową witaminę d3 tak przy okazji spytam?

age.png

• _Pina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Pina u nas bez anemii a RD też kiepsko ostatnio, więc to nie musi mieć związku. Mój jest po prostu mlekojadem 🤷
    Wiem, że nie musi być związku ale muszę sprawdzić. Zastanawiam się jeszcze nad wizytą u neurologopedy jak nie będzie nam tak dalej szło ale to pozostawiam jeszcze. Moja tez kocha mleko miłością wielką no ale na głowę mi to jej niejedzenie daje trochę 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 15:34

age.png

• _Pina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Ja też nie sądziłam, że to całe rd będzie wzbudzać we mnie takie emocje. Chociaż staram się nie denerwować przy niej jak nie chce jeść ale gdy pomyślę o i gotowaniu kolejnego posiłku to jestem chora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 15:33

age.png

• monester Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Instagram nakłada niezła presję na rd. Ja a sumie nie mogę powiedzieć,ze nam źle idzie.n
    Przecież to m być próbowanie nowych smaków a nie podstawa żywienia - to polize łyżeczkę i na tym koniec. on zawsze bardzo entuzjastycznie reaguje na krzesełko i ubieranie śliniaka tylko entuzjazm się kończy jak to nie to co chciał jeść 😅
    Patrzcie, żaden nasz wczesniaczek z naszej sali nie miał ferrytyny badanej. Co poradnia to inaczej wychodzi na to.

• Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester od lipca 2022 lekarz poz może zlecić badanie ferrytyny. My mamy zalecane od początku, min. teraz kolejna kontrol.
    Ktoś pytał o Wit D na receptę my dostaliśmy juvit D3 na receptę - bezpłatnie dla dzieci i seniorów :)

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mama jak śmietanka leci to co on jakieś papki z warzywami będzie jadł 🤪

👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
    👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
    05/22 8+3 🎀
    2022 elektrokonizacja szyjki macicy
    2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
    dwie procedury ivf/imsi
    4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ