X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A to te silikonowe ? Z tą gruba raczka ?
    https://lalabyeco.pl/collections/naczynia-dla-dzieci/products/lalaby-lyzka-silikonowa-widelec-lyzka-do-jedzenia-dla-niemowlat-lyzka-do-jedzenia-dla-niemowlat

Tak, to te.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu na meningokoki, dodatkowo
    Dostaliśmy skierowanie na morfologię i zelżało ze względu na to, że rd idzie słabo. Zapomniałam zapytać pediatry na wizycie jak to jest z tym byciem
    na czczo przed morfologią u takich maluchów? Moja je o 6 nad ranem zwykle i ze 2-3 razy w ciągu nocy ale to bardziej ciumka, jesteśmy kp. Jak to dziewczyny rozgrywałyście?

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Monita Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    Dostaliśmy skierowanie na morfologię i zelżało ze względu na to, że rd idzie słabo. Zapomniałam zapytać pediatry na wizycie jak to jest z tym byciem
    na czczo przed morfologią u takich maluchów? Moja je o 6 nad ranem zwykle i ze 2-3 razy w ciągu nocy ale to bardziej ciumka, jesteśmy kp. Jak to dziewczyny rozgrywałyście?
    Nie musi być na czczo.

👩89'
    ➡️IO ➡️hiperprolaktynemia ➡️PCO ➡️PAI1 ➡️przeciwciała przeciwplemnikowe ➡️cross-match 21,6% ➡️allo MLR 0%➡️KIR Bx

👨80'
    ➡️obniżone parametry nasienia ➡️ żylaki powrózka nasiennego

Rozpoczęcie starań - 2015
    IUI - 4 ❌
    2019 ciąża naturalna - 6 t.c. serduszko przestało bić 😪💔

01.2023 I prcedura IVF <Bocian Warszawa>
    12.01.2023 punkcja - 24🥚19 dojrzałych - 13 zamrożonych, 6 zapłodnionych
    Mamy 2❄ 5 A.A. 😍

11.02.2023 transfer FET
    6 dpt ⏸ ❌CB 😪

17.03.2023 transfer FET ❌ 😪

06.2023 II procedura IVF
    5 zarodków 😍

07.06.2023 transfer ET ❌ 😪

29.09.2023 transfer FET
    6 dpt ⏸, 7 dpt 98.3, 10 dpt 475, 14 dpt 2704, 18 dpt pęcherzyk ciążowy z uwidocznionym pęcherzykiem żółtkowym 🥰, 25 dpt ❤
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    Najlepiej jakby w ogóle była nawodniona - będzie łatwiej pobrać czyli od razu po jedzeniu żebyście poszły. No chyba że pije wodę w większych ilościach. Nie kumam po co dają skierowanie na żelazo - skoro to o niczym nie mówi. No ale na ferrytyne nie mogą dać Bo nie jest finansowana

• monester Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pina u nas bez anemii a RD też kiepsko ostatnio, więc to nie musi mieć związku. Mój jest po prostu mlekojadem 🤷

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:

U mnie w laboratorium wręcz proszą żeby dziecko było najedzone

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Najlepiej jakby w ogóle była nawodniona - będzie łatwiej pobrać czyli od razu po jedzeniu żebyście poszły. No chyba że pije wodę w większych ilościach. Nie kumam po co dają skierowanie na żelazo - skoro to o niczym nie mówi. No ale na ferrytyne nie mogą dać Bo nie jest finansowana

Jest. My mieliśmy skierowanie z poz na ferrytynę

monester lubi tę wiadomość

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ferrytyna jest refundowana, moja mała dostała skierowania i z poradni i poz.
    I też nie rozumiem po co badań żelazo, które kompletnie nic nie powie 🤷‍♀️

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rd ostatnio to straszna sinusoida. Jest dzień, gdzie gardzi wszystkim, kolejnego zje tylko to, co sama odgryzie, a jeszcze następnego tylko zupka krem i kaszka jest ok 😵‍💫 wczoraj już się popłakałam, bo nie dość że gotowanie jest dla mnie koszmarem, to jeszcze wszystko ląduje w misce psa, tak zdrowo to ona (suczka) już dawno nie jadła 😂

• monester Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    U nas rd ostatnio to straszna sinusoida. Jest dzień, gdzie gardzi wszystkim, kolejnego zje tylko to, co sama odgryzie, a jeszcze następnego tylko zupka krem i kaszka jest ok 😵‍💫 wczoraj już się popłakałam, bo nie dość że gotowanie jest dla mnie koszmarem, to jeszcze wszystko ląduje w misce psa, tak zdrowo to ona (suczka) już dawno nie jadła 😂
    Trzeba się po prostu z tym pogodzić. I nie wydziwiac z menu dla dzieci
    A od kiedy jest refundowane ferrytyna ? W przychodni neonatologicznej mówili mi że nie jest 🤷to nawet w POZ nie nalegałam tylko prywatnie robię

• monester Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiło się ciepło i pchanie 24 kilo jest mega męczące - wozek- dziecko -ubranie- zakupy jak włożę to wychodzi że pcham 30 kilo. Muszę mieć przodem spacerówke- ktoś już robił rozeznanie czy są jakieś lekkie spacerówki przodem ?

• monester Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam chat o te wózki. Ktoś widział ktorys na żywo ?
    Bugaboo Bee 6 – Jest to lekki wózek, który oferuje możliwość ustawienia siedziska w obu kierunkach. Jest łatwy w prowadzeniu, zwrotny i kompaktowy, idealny do miasta.

Stokke Beat – Praktyczny i wygodny wózek, który również umożliwia ustawienie siedziska przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Jego lekka konstrukcja sprawia, że świetnie sprawdza się w codziennym użytkowaniu.

Mamas & Papas Airo – To jeden z lżejszych wózków spacerowych, który oferuje możliwość obustronnego montażu siedziska. Jest kompaktowy, łatwy do złożenia i wygodny w użyciu.

Cybex Eezy S Twist 2 – To bardzo lekki wózek spacerowy, który pozwala na łatwą zmianę kierunku jazdy siedziska. Jest również zwrotny i zajmuje mało miejsca po złożeniu.

Chicco Goody – Przeznaczony dla rodziców, którzy szukają lekkiego wózka z funkcją obustronnego ustawienia siedziska. Jest praktyczny, kompaktowy i zapewnia komfort dziecku oraz rodzicowi.

Każdy z tych wózków łączy lekkość konstrukcji z funkcjonalnością obustronnego ustawienia siedziska, co daje rodzicom większą elastyczność w użytkowaniu. Jeśli zależy Ci na kompaktowych rozmiarach i łatwości prowadzenia, warto zwrócić uwagę na te modele.

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A od kiedy jest refundowane ferrytyna ? W przychodni neonatologicznej mówili mi że nie jest 🤷to nawet w POZ nie nalegałam tylko prywatnie robię
    Moja mała dostała pierwszy raz z poradni neonatologicznej jak miała 6 tygodni?, coś koło tego. I u mojej mamy wszystkie dzieciaki w poradni jak mają kontrole to też dostają morfo+crp+ferrytyna+retikulocyty+mocz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 14:51

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    My od początku też mieliśmy ferrytyne robioną w poradni patologii noworodka.

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Dostała skierowanie na morfologię żelazo i crp. Pamietam, że jak żelazo to ferrytynę i crp trzeba zrobić jeszcze z czasów starań i tak chce jej zrobić no i witaminę d3 sprawdzę. Dostajecie od pediatry recepty na darmową witaminę d3 tak przy okazji spytam?

age.png

• _Pina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Pina u nas bez anemii a RD też kiepsko ostatnio, więc to nie musi mieć związku. Mój jest po prostu mlekojadem 🤷
    Wiem, że nie musi być związku ale muszę sprawdzić. Zastanawiam się jeszcze nad wizytą u neurologopedy jak nie będzie nam tak dalej szło ale to pozostawiam jeszcze. Moja tez kocha mleko miłością wielką no ale na głowę mi to jej niejedzenie daje trochę 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 15:34

age.png

• _Pina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Ja też nie sądziłam, że to całe rd będzie wzbudzać we mnie takie emocje. Chociaż staram się nie denerwować przy niej jak nie chce jeść ale gdy pomyślę o i gotowaniu kolejnego posiłku to jestem chora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 15:33

age.png

• monester Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Instagram nakłada niezła presję na rd. Ja a sumie nie mogę powiedzieć,ze nam źle idzie.n
    Przecież to m być próbowanie nowych smaków a nie podstawa żywienia - to polize łyżeczkę i na tym koniec. on zawsze bardzo entuzjastycznie reaguje na krzesełko i ubieranie śliniaka tylko entuzjazm się kończy jak to nie to co chciał jeść 😅
    Patrzcie, żaden nasz wczesniaczek z naszej sali nie miał ferrytyny badanej. Co poradnia to inaczej wychodzi na to.

• Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester od lipca 2022 lekarz poz może zlecić badanie ferrytyny. My mamy zalecane od początku, min. teraz kolejna kontrol.
    Ktoś pytał o Wit D na receptę my dostaliśmy juvit D3 na receptę - bezpłatnie dla dzieci i seniorów :)

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mama jak śmietanka leci to co on jakieś papki z warzywami będzie jadł 🤪

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ