udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
My jesteśmy kp, ale młoda tez pije NAN Opti pro plus. Dajemy jej butle jak mnie dłużej nie ma, ale tez do kaszek bezmlecznych. Mleko nan zaakceptowane ale tylko w ciągu dnia. W nocy tylko cyc mamusi…
I tu właśnie się pożalę znowu… nocki mamy tragiczne. Młoda najlepiej śpi z cycem w buzi. Zaśnie na cycu, odkładam obok i za około 30 minut ryk. Przykładasz do cyca, śpi. Mam wrażenie że wyżłopie całe mleko z cycow. Jak nie ma piersi w buzi, budzi się milion razy. Ja chodzę mega niewyspana i połamana, bo ciężko znaleźć wygodną pozycję żeby miała cyc w buzi. Czasem śpi na mnie ale jest już ciężka i mnie brzuch boli. No koszmar. W czasie tych przebudzeń na cyca próbowaliśmy smoczek, butelkę z mm lub woda, usypianie przez tatę ale ponieśliśmy porażkę… nic nie działa. Płacz niewyobrażalny… Jak wrócę do pracy i tak będą wyglądać moje nocki to chyba się wykończę… mogę być kp nawet jeszcze rok ale niech przesypia chociaż ciągiem 4 h obok mnie 😓😓😓izabelka90 lubi tę wiadomość
-
Kontynuując jeszcze temat rd pamiętajcie, że nie każdy mały organizm od razu poradzi sobie z trawieniem "ogromnej" ilości stałych pokarmów, nowych produktów. Dlatego wytyczne mówią, że do roku mleko jest podstawą. Bo dziecko nie dość, że ma nauczyć się nowych smaków, konsystencji itd., to jeszcze w tym czasie układ pokarmowy, cały system trawienia musi zwyczajnie dojrzeć i stać się wydolny. U jednego dziecka jak wszystko inne - pójdzie ekspresowo, a drugie będzie potrzebowało znacznie więcej czasu.
-
My przy kpi i mm nie mielismy problemu, wiec cos w tym nan musi byc.
Podpowiecie mi, czy mogłabym wrócić do zwykłego nan opti? Po miesiącu przeszliśmy na nan comfort, bo miała zaparcia, ale nie ukrywam, że wolałabym wrócić do puszki 800😅
Druga sprawa jesteśmy już na początku drogi rd. Idzie nam ładnie, piję wodę kupy idą.
Tak się zastanawiam i myślę 🧐
👩🏽 🐕🦺 32
immunologia ✔️genetyka ✔️
04/2022 histeroskopia ✔️
04/2022 drożność j. ✔️
09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️
👨🏼🦲 🐈 30
Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️
INVIMED Wrocław
💉ivf. 11/2023
27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00
11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
17+0 227 g 👧🏻.
23+3 połówkowe 695g
33+5 2500 g
36+5 3200 g 🩷
39+1 4000g 56cm ☀️
Ferie:❄️❄️
👩🏻❤️💋👨🏻 👧🏻♡ -
Miśki, poszukuję sprawdzony laktator muszlowy, co wsadzę do stanika i można w nim ogarniać chałupę. Nie dam rady przekopać się przez cały wątek, próbowałam 😅
Cena nie jest ważna, ma działać, nie przeciekać.
Można prosić o szybkie polecajki? Z góry dziękuję 🥰Starania od 2019
👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
🟢 Kariotypy
💔 05.2021 - laparo, cp
2022 - start w klinice
💔 3x IUI
11.2022 punkcja 3 ❄️
01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
03.2023 punkcja 5 ❄️
04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
06.2023 laparo, wodniak, usunięcie jajowodu,
💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban
💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
💔 12.07.2024 FET 411 CN
08.2024 histero
🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
7-115; 9-245; 11-441; 13-692; 15-1475; 17-3077; 18-CRL 2.5; 25-CRL 6.1 ❤️
Nifty OK 💙
-
alittle wrote:Miśki, poszukuję sprawdzony laktator muszlowy, co wsadzę do stanika i można w nim ogarniać chałupę. Nie dam rady przekopać się przez cały wątek, próbowałam 😅
Można prosić o szybkie polecajki? Z góry dziękuję 🥰
Jeśli nie masz wrażliwych sutków to chyba s12 pro plus stanik od nich ta panterka. Dla mnie za mocny na ciągłe używanie, zdarza się że przecieknie dołem przy poruszaniu sięalittle lubi tę wiadomość
-
alittle wrote:Miśki, poszukuję sprawdzony laktator muszlowy, co wsadzę do stanika i można w nim ogarniać chałupę. Nie dam rady przekopać się przez cały wątek, próbowałam 😅
Mam giomum line comfort, podstawowe czynności zrobiłam, ale machanie rękoma, czy inne wyczyny to nie. Ułatwiał, kiedy karmiłam małą i mocno nie ciągnął to na plus, bo zwykły neno bolał jak cholera.
Fakt, czasem przeciekał, ale bez tragedii.
alittle lubi tę wiadomość
👩🏽 🐕🦺 32
immunologia ✔️genetyka ✔️
04/2022 histeroskopia ✔️
04/2022 drożność j. ✔️
09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️
👨🏼🦲 🐈 30
Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️
INVIMED Wrocław
💉ivf. 11/2023
27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00
11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
17+0 227 g 👧🏻.
23+3 połówkowe 695g
33+5 2500 g
36+5 3200 g 🩷
39+1 4000g 56cm ☀️
Ferie:❄️❄️
👩🏻❤️💋👨🏻 👧🏻♡ -
Ja mam s12 i użyłam go raz 🙈 Prawdopodobnie źle zmontowałam, ale mleko mi wyleciało dołem i się do niego zraziłam. Ogólnie drugi raz bym już nie kupiła, bo ma spore te silniczki. Używam zwykłego butelkowego z medeli 🙈 Jeżeli cena nie gra roli to może właśnie muszlowy z medeli? To jest sprzęt medyczny i nie jest taki drastyczny dla piersialittle lubi tę wiadomość
-
Ja uważam, że medela jest jednym z gorszych laktatorow jeśli chodzi o ilości mleka - a jednocześnie jest najdelikatniejsza. Jeśli już butelka to bym celowała w Philips z tych droższych laktatorow. O medeli podobne zdanie mają moje koleżanki więc coś w tym musi być.
-
monester wrote:Ja uważam, że medela jest jednym z gorszych laktatorow jeśli chodzi o ilości mleka - a jednocześnie jest najdelikatniejsza. Jeśli już butelka to bym celowała w Philips z tych droższych laktatorow. O medeli podobne zdanie mają moje koleżanki więc coś w tym musi być.
Pisałam o muszlowym:) Butelkowego ja używam, ale alittle szuka muszlialittle lubi tę wiadomość
-
Ja ma lionelo fidi free simple (400zl) i polecam. Raczej chyba mało popularny na forum ale na mój większy biust super. Używam że zwykłym stanikiem do karmienia i w tym czasie mogę myc butelki ewentualnie przeleciec dom odkurzaczem ale bez akrobacji. Ani razu mi nie przeciekł, ładowany raz dziennie lub raz na dwa dni (robię trzy sesje po 20-30 minut) ale też ładuje go jak spadnie jedna kreska czasem dwie, nigdy nie czekałam aż rozładuje się do końca. Korzystam z niego regularnie już chyba koło 2 mc (z jednej muszli 4 mc, później dokupiłam druga) i działa tak samo jak na początku.alittle lubi tę wiadomość
-
Szarlotka90 wrote:Ja ma lionelo fidi free simple (400zl) i polecam. Raczej chyba mało popularny na forum ale na mój większy biust super. Używam że zwykłym stanikiem do karmienia i w tym czasie mogę myc butelki ewentualnie przeleciec dom odkurzaczem ale bez akrobacji. Ani razu mi nie przeciekł, ładowany raz dziennie lub raz na dwa dni (robię trzy sesje po 20-30 minut) ale też ładuje go jak spadnie jedna kreska czasem dwie, nigdy nie czekałam aż rozładuje się do końca. Korzystam z niego regularnie już chyba koło 2 mc (z jednej muszli 4 mc, później dokupiłam druga) i działa tak samo jak na początku.
-
monester wrote:A jak z częściami zapasowymi ? Są do kupienia membrany i zaworki?
Zaworki pasują od canpol a membrany nie wymieniałam, wydajność nie spada. W zwykłym neno wymieniałam membrany 2 razy bo bym duży spadek wydajności...
Edit: są do zamówieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 17:32
monester lubi tę wiadomość
-
Wiecie co od jakiegoś czasu nasilił się u nas wieczorny płacz ale no to nie był ten sam płacz co przy kolkach. Zdarza się też w ciągu dnia. Zastanawiam się czy to przypadkiem nie refluks i czy nie zaczęło się już w momencie odstawienia od piersi. Mały od jakiegoś czasu tak pochrapuje. Jak pytałam pediatrę to mówiła, że to krtań nie jest jeszcze w pełni wykształcona i że to normalne. Kupki mamy 3, czasami 4 razy dziennie. Dostaje esputicon, brzuszek jest miękki a jednak płacze. Co u Waszych maluchów pomagało? Wysłałam męża po gastrotuss ale zastanawiam się czy tak na własną rękę stosować czy jednak iść najpierw do lekarza i zasugerować co mi się wydaje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 22:24
-
Jenny93 wrote:Wiecie co od jakiegoś czasu nasilił się u nas wieczorny płacz ale no to nie był ten sam płacz co przy kolkach. Zdarza się też w ciągu dnia. Zastanawiam się czy to przypadkiem nie refluks i czy nie zaczęło się już w momencie odstawienia od piersi. Mały od jakiegoś czasu tak pochrapuje. Jak pytałam pediatrę to mówiła, że to krtań nie jest jeszcze w pełni wykształcona i że to normalne. Kupki mamy 3, czasami 4 razy dziennie. Dostaje esputicon, brzuszek jest miękki a jednak płacze. Co u Waszych maluchów pomagało? Wysłałam męża po gastrotuss ale zastanawiam się czy tak na własną rękę stosować czy jednak iść najpierw do lekarza i zasugerować co mi się wydaje?
Może się aktualizuje i przetwarza bodźce z całego dnia?
Oczywiście sprawdź refluks
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm -
Jenny93 wrote:Wiecie co od jakiegoś czasu nasilił się u nas wieczorny płacz ale no to nie był ten sam płacz co przy kolkach. Zdarza się też w ciągu dnia. Zastanawiam się czy to przypadkiem nie refluks i czy nie zaczęło się już w momencie odstawienia od piersi. Mały od jakiegoś czasu tak pochrapuje. Jak pytałam pediatrę to mówiła, że to krtań nie jest jeszcze w pełni wykształcona i że to normalne. Kupki mamy 3, czasami 4 razy dziennie. Dostaje esputicon, brzuszek jest miękki a jednak płacze. Co u Waszych maluchów pomagało? Wysłałam męża po gastrotuss ale zastanawiam się czy tak na własną rękę stosować czy jednak iść najpierw do lekarza i zasugerować co mi się wydaje?