udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
AnkaSłomianka wrote:U nas młody tak samo, jemu nawet szczepionki na rota smakowały i pił chętnie 🫣
Jak widzi miseczkę / talerzyk to się trzęsie z radości i do tej pory wszystko mu smakowało.
Na marchew chyba ma alergię, pojawiła się Czerwona wysypka na plecach 😳 -
Wiosnyfanka jak idzie samodzielne jedzenie ? Gulaszowa na jakim mięsku ?
My też mleko 3-4 razy jeśli akurat ma ochotę na stałe. Jeśli gardzi to mleko 5x. Stałe 2 x.
Pilnuje żeby tej wody było odpowiednio więc lepiej mi podać zupę na obiad niż dać bobasowi wybór pt co pierwsze zleci n podłogę 😆Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:Jeśli chodzi o twaróg to kupuję "Śmietankowy ze Strzałkowa". Najlepszy twaróg ever.
-
monester wrote:Wiosnyfanka jak idzie samodzielne jedzenie ? Gulaszowa na jakim mięsku ?
My też mleko 3-4 razy jeśli akurat ma ochotę na stałe. Jeśli gardzi to mleko 5x. Stałe 2 x.
Pilnuje żeby tej wody było odpowiednio więc lepiej mi podać zupę na obiad niż dać bobasowi wybór pt co pierwsze zleci n podłogę 😆
monester wrote:My też chyba mamy na marchew uczulenie🤷 ale co dziwne jak daje jej mniej to nic nie wychodzi - chyba że dlto była jakaś przejściowa reakcja
Po tygodniu dostała znowu, ale dużo mniej i nic...potem trochę więcej za jakiś czas i też nic, a teraz już wsuwa normalnie i też nic się nie dzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 22:16
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
monester wrote:Wiosnyfanka jak idzie samodzielne jedzenie ? Gulaszowa na jakim mięsku ?
Pilnuje żeby tej wody było odpowiednio więc lepiej mi podać zupę na obiad niż dać bobasowi wybór pt co pierwsze zleci n podłogę 😆
Samodzielne jedzenie to dla mnie sport ekstremalny. Więcej czasu zajmuje mi sprzątanie po takim posiłku niż sam posiłek. Plus jest taki natomiast, że jak Młody siedzi w krzesełku to mogę chwilę odetchnąć i napić się ciepłej kawy (oczywiście cały czas bacznie go obserwując).
Wczorajszą zupę zrobiłam na mielonej wołowinie. Mięso kupuję w sklepie eko.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Pilnuje żeby tej wody było odpowiednio więc lepiej mi podać zupę na obiad niż dać bobasowi wybór pt co pierwsze zleci n podłogę 😆[/url]
-
WiosnyFanka wrote:Samodzielne jedzenie to dla mnie sport ekstremalny. Więcej czasu zajmuje mi sprzątanie po takim posiłku niż sam posiłek. Plus jest taki natomiast, że jak Młody siedzi w krzesełku to mogę chwilę odetchnąć i napić się ciepłej kawy (oczywiście cały czas bacznie go obserwując).
Wczorajszą zupę zrobiłam na mielonej wołowinie. Mięso kupuję w sklepie eko.[/url]
-
Nowa na forum wrote:Gdzieś wyczytałam, że powinien być pełnotłusty. Ja daję zwykły tłusty. Ale muszę zblendowac z owocem i odrobiną wody, wychodzi konsystencja jak serek homogenizowany, inaczej nie chce jeść.
Ten śmietankowy ze Strzałkowa jest tłusty.Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
Hope_89 wrote:A blendujesz całość na koniec czy nie ?
Najpierw do rosołu dodałam uduszoną cebulę z czosnkiem, paprykę, pomidory, cukinię, marchew i zioła. Jak wszystko było miękkie to zblendowałam i dodałam podduszoną wcześniej mieloną wołowinę. Gotowałam na wolnym ogniu 2 godziny i później już nie blendowałam.Starania od 2019.
-
WiosnyFanka wrote:Samodzielne jedzenie to dla mnie sport ekstremalny. Więcej czasu zajmuje mi sprzątanie po takim posiłku niż sam posiłek. Plus jest taki natomiast, że jak Młody siedzi w krzesełku to mogę chwilę odetchnąć i napić się ciepłej kawy (oczywiście cały czas bacznie go obserwując).
Wczorajszą zupę zrobiłam na mielonej wołowinie. Mięso kupuję w sklepie eko.
Podpisuję się pod tym co piszesz. Sprzątanie dramat ale to naprawdę ma sens, u nas od początku je samodzielnie, jedynie kaszkę jej pomagam. Teraz ma prawie 11 miesięcy i załapała że można jeść widelcem i tak sobie czasami nim nabija i wkłada do buźki ale większość oczywiście rączkami, ja w tym czasie jem swoją porcję albo po prostu siedzę i pije herbatę. Mamy aktualnie 4 posiłki i dalej kp na żądanie, czyli duzooo cycka 🙈 ale mam plan w weekend podać porcje mm na próbę, chyba dam w bidonie bo ona nigdy nie piła z butelki 🙈 -
Hope_89 wrote:A Ty Monester gotujesz? Ja tylko kaszki przyrządzam, z obiadkiem póki co słoiczki bo ciężko
-