X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    U nas młody tak samo, jemu nawet szczepionki na rota smakowały i pił chętnie 🫣
    Jak widzi miseczkę / talerzyk to się trzęsie z radości i do tej pory wszystko mu smakowało.
    Na marchew chyba ma alergię, pojawiła się Czerwona wysypka na plecach 😳
    My też chyba mamy na marchew uczulenie🤷 ale co dziwne jak daje jej mniej to nic nie wychodzi - chyba że dlto była jakaś przejściowa reakcja

• monester Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosnyfanka jak idzie samodzielne jedzenie ? Gulaszowa na jakim mięsku ?
    My też mleko 3-4 razy jeśli akurat ma ochotę na stałe. Jeśli gardzi to mleko 5x. Stałe 2 x.
    Pilnuje żeby tej wody było odpowiednio więc lepiej mi podać zupę na obiad niż dać bobasowi wybór pt co pierwsze zleci n podłogę 😆

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Jeśli chodzi o twaróg to kupuję "Śmietankowy ze Strzałkowa". Najlepszy twaróg ever.
    Gdzieś wyczytałam, że powinien być pełnotłusty. Ja daję zwykły tłusty. Ale muszę zblendowac z owocem i odrobiną wody, wychodzi konsystencja jak serek homogenizowany, inaczej nie chce jeść.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    My też mleko 3-4 razy jeśli akurat ma ochotę na stałe. Jeśli gardzi to mleko 5x. Stałe 2 x.
    Pilnuje żeby tej wody było odpowiednio więc lepiej mi podać zupę na obiad niż dać bobasowi wybór pt co pierwsze zleci n podłogę 😆
    Moja ostatnio na śniadanko zjadła jajko, dałam bboxa - pełniutkiego i odwróciłam się na chwilę ogarnąć talerzyk, etc...ona sobie piła, za chwilę patrzę a tam pół kubka wydoiła 🙈🤣

monester wrote:
    My też chyba mamy na marchew uczulenie🤷 ale co dziwne jak daje jej mniej to nic nie wychodzi - chyba że dlto była jakaś przejściowa reakcja
    U nas taka przejściowa była na indyka.
    Po tygodniu dostała znowu, ale dużo mniej i nic...potem trochę więcej za jakiś czas i też nic, a teraz już wsuwa normalnie i też nic się nie dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 22:16

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Samodzielne jedzenie to dla mnie sport ekstremalny. Więcej czasu zajmuje mi sprzątanie po takim posiłku niż sam posiłek. Plus jest taki natomiast, że jak Młody siedzi w krzesełku to mogę chwilę odetchnąć i napić się ciepłej kawy (oczywiście cały czas bacznie go obserwując).
    Wczorajszą zupę zrobiłam na mielonej wołowinie. Mięso kupuję w sklepie eko.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A Ty Monester gotujesz? Ja tylko kaszki przyrządzam, z obiadkiem póki co słoiczki bo ciężko

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Samodzielne jedzenie to dla mnie sport ekstremalny. Więcej czasu zajmuje mi sprzątanie po takim posiłku niż sam posiłek. Plus jest taki natomiast, że jak Młody siedzi w krzesełku to mogę chwilę odetchnąć i napić się ciepłej kawy (oczywiście cały czas bacznie go obserwując).
    A blendujesz całość na koniec czy nie ?

event.png[/url]
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Gdzieś wyczytałam, że powinien być pełnotłusty. Ja daję zwykły tłusty. Ale muszę zblendowac z owocem i odrobiną wody, wychodzi konsystencja jak serek homogenizowany, inaczej nie chce jeść.

Ten śmietankowy ze Strzałkowa jest tłusty.

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A blendujesz całość na koniec czy nie ?

Najpierw do rosołu dodałam uduszoną cebulę z czosnkiem, paprykę, pomidory, cukinię, marchew i zioła. Jak wszystko było miękkie to zblendowałam i dodałam podduszoną wcześniej mieloną wołowinę. Gotowałam na wolnym ogniu 2 godziny i później już nie blendowałam.

Starania od 2019.

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Podpisuję się pod tym co piszesz. Sprzątanie dramat ale to naprawdę ma sens, u nas od początku je samodzielnie, jedynie kaszkę jej pomagam. Teraz ma prawie 11 miesięcy i załapała że można jeść widelcem i tak sobie czasami nim nabija i wkłada do buźki ale większość oczywiście rączkami, ja w tym czasie jem swoją porcję albo po prostu siedzę i pije herbatę. Mamy aktualnie 4 posiłki i dalej kp na żądanie, czyli duzooo cycka 🙈 ale mam plan w weekend podać porcje mm na próbę, chyba dam w bidonie bo ona nigdy nie piła z butelki 🙈

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A Ty Monester gotujesz? Ja tylko kaszki przyrządzam, z obiadkiem póki co słoiczki bo ciężko
    Gotuję ale zwykle to co my jemy - i też był tydzień gdzie naprawdę z każdego dania zjadł pół łyżeczki i więcej buzi nie otworzył. Jak już nie mam czasu to wtedy słoiczek. Zupę robię normalnie (tylko jak na udku z kurczaka to bez skóry ) i po prostu sole nasza część na końcu, a jemu blenduje i robię mu na 2 dni zwykle. Ostatnio kupuje mrożone warzywa i na warzywny rosół je wrzucam i potem jajko do tego można zmiksować albo dodać kaszę jakaś czy makaron. Ostatnio właśnie kaszek nie jadamy wcale nie wiem o co mu chodzi bo lubił wcześniej. Ale u nas to sinusoida.

‹‹ 1415 1416 1417 1418 1419
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ