X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Monster kiedyś to polecałaś jakąś spacerówkę, która na pierwsze rzut oka nie wychładza na dwukierunkową a jest ?
    Szukam na już spacerówki bo w mojej z wózka 2w1 małego ciśnie pas krokowy, ma bardzo napięty a poluźniony na Maxa . Patrzyłam za Carello bravo i Petite&Mars bo pamiętam stąd te firmy ale nie wiem co jeszcze do max 1200zl
    Valco snap wersja trend ultra.
    Recaro lexa Elite
    Cybex melio
    Cavoe ideo
    Szukaj promocji, starszych wersji lub vinted i się spokojnie zmieścisz w budżecie.

xxMiaxx lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xxxmiaxx to jaka masz teraz 2 w 1 ?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik wrote:
    Cześć. Mam pytanie o pierwsze buty. Kiedy i jakie?
    Moja maleńka chodzi sobie już ładnie przy meblach. Zaczyna się puszczać i widać że sprawdza co to grawitacja. Wydaje mi się że niedługo ruszy w długą. W teorii piszą że pierwsze buty powinniśmy kupić gdy dziecko zaczyna samodzielnie chodzić po dworze. A w domu wiadomo, na boso. Ostatnio moje dziecko wszędzie by tylko stało lub chodziło przy czym się tylko da. Nie usiedzi mi na kolanach np. w poczekalni, na ławce w galerii itp. miejsca publiczne. Jest wyginanie i nerwy byleby postawić stopy na posadzce. Teraz robimy to w skarpetkach. Ale czy dobrym pomysłem byłyby takie miękkie buty ( tylko w miejscach publicznych)
    https://miziu.pl/products/buciki-niemowlece-z-miekka-podeszwa

U nas identyczna sytuacja. Młody nigdzie nie usiedzi. Planuję na takie awaryjne sytuacje kupić Attipas'y.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak śpią Wasze dzieci w nocy?
    U nas od jakiegoś czasu Młody budzi po godzinie i razu wstaje w łóżeczku na nogi i wyciąga ręce żeby Go zabrać do siebie. Muszę Go za każdym razem w takiej sytuacji brać do łóżka. Problemem jest to, że przez pół nocy śpiac juz ze mną baaaardzo się wierci i migruje jakby w półśnie po całym łóżku. "Dzięki" temu ja się totalnie nie wysypiam, ale On również (po rozpoczęciu dnia potrafi po godzinie zasnąć na 2 godzinna drzemkę). Nie jest mu ani za ciepło, ani za zimno. Czy to się kiedyś skończy?

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziewczyny, jak śpią Wasze dzieci w nocy?
    U nas od jakiegoś czasu Młody budzi po godzinie i razu wstaje w łóżeczku na nogi i wyciąga ręce żeby Go zabrać do siebie. Muszę Go za każdym razem w takiej sytuacji brać do łóżka. Problemem jest to, że przez pół nocy śpiac juz ze mną baaaardzo się wierci i migruje jakby w półśnie po całym łóżku. "Dzięki" temu ja się totalnie nie wysypiam, ale On również (po rozpoczęciu dnia potrafi po godzinie zasnąć na 2 godzinna drzemkę). Nie jest mu ani za ciepło, ani za zimno. Czy to się kiedyś skończy?
    Nieee 🤣 ale aż mi się smiechnelo, że w końcu i u was się skończyło spaniem w łóżeczku . A tak poważnie to teraz mają ten regres snu słynny 8-10 miesiąc - ja już nawet nie odkaldam do łóżeczka bo to się mija z celem. No ciasno jest ale chociaż nie musze nosić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:25

• xxMiaxx Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Xxxmiaxx to jaka masz teraz 2 w 1 ?
    Venicci Edge , dzisiaj się bawiłam i by go nie cisnął pas krokowy to musiałam tak rozluźnić pasy naramienne że wiszą na nim i musiałam go wyżej w siedzisku podsunąć to mu się już nie podobało bo leży mu się wygodniej niżej

Starania naturalne od 06.2019.
    💁‍♀️29
    Endometrioza I-II stopień
    Jajowody drożne
    💁‍♂️
    Badanie nasienia prawidłowe 😊
    4% -> 6%
    12.22r start w klinice niepłodności.
    Lametta przez 6 cykli.
    Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️ 2025 wracamy po rodzeństwo ♥️
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nieee 🤣 ale aż mi się smiechnelo, że w końcu i u was się skończyło spanie w łóżeczku . A tak poważnie to teraz mają ten regres snu słynny 8-10 miesiąc - ja już nawet nie odkaldam do łóżeczka bo to się mija z celem. No ciasno jest ale chociaż nie musze nosić.

Hehe, tak - każdego w końcu trafia jak widać ;-)
    U nas ostatnio Młody spi w swoim łóżeczku w nocy maksymalnie 2 godziny. Jak ląduje u nas w łóżku to Stary zabiera pod pachę swoją poduszkę i kołdrę i maszeruje spać na kanapie w salonie. Także On jako jedyny z naszej trójki się wysypia. Matuchno - niech ten regres się skończy, bo nie pociągnę tak dalej. Do tego mamy lęk separacyjny i mamozę totalną... Jak żyć Monester - Jak żyć? ;-)

A jak u Was? Kawaler daje Wam pospać?

A, jeszcze nie chwaliłam się Wam że Młody trzasnął mnie smoczkiem i ukruszyl mi jedynkę. Jest "cudnie" generalnie...

Starania od 2019.

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    U nas ostatnio Młody spi w swoim łóżeczku w nocy maksymalnie 2 godziny. Jak ląduje u nas w łóżku to Stary zabiera pod pachę swoją poduszkę i kołdrę i maszeruje spać na kanapie w salonie. Także On jako jedyny z naszej trójki się wysypia. Matuchno - niech ten regres się skończy, bo nie pociągnę tak dalej. Do tego mamy lęk separacyjny i mamozę totalną... Jak żyć Monester - Jak żyć? ;-)

A, jeszcze nie chwaliłam się Wam że Młody trzasnął mnie smoczkiem i ukruszyl mi jedynkę. Jest "cudnie" generalnie...

U nas taki regres w spaniu trwał długo, coś prawie 2 miesiące. Potrafiła obudzić się 20 minut po zaśnięciu na noc, i do 23 budzić się co 30 minut🤡 potem do łóżka ze mną a tata do salonu. Mineło samo, chociaż nadal nie jest idealnie. Zawsze w nocy ok 3-4 zabieram do łóżka. Ale ja uwielbiam z nią spać 😍 wiem że to kiedyś minie i chce korzystać ile się da z tej bliskości.

U nas od wczoraj gorączka 🙈 właśnie mamy zainstalowany woreczek na mocz i spróbujemy łapać siuśki. Trzymajcie kciuki żeby się udało bo oszaleje z tymi woreczkami na mocz 🙈 test combo zrobiony ale nic nie wyszło więc może to zapalenie pęcherza albo po prostu zęby 🤦🏼‍♀️

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Przecież od lat wszyscy mówią, że smoczki szkodzą zębom 😁 sorrki ale nie mogłam się powstrzymać 😅 Ale szczerze współczuję. Musiał ostro walnąć 😳

monester, Monita, WiosnyFanka, Kessa lubią tę wiadomość

age.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę szukać spacerówki lekkiej przede wszystkim i z łatwym składaniem bo ta moja z wózka 2w1 jest taka ciężka że trudno mi ją wkładać i wyciąga z auta a jak się ciepło zrobi to lubimy sobie jeździć a to tu to tam i potrzebuję czegoś lżejszego koniecznie bo tyle co zamknęłam rozstęp mięśnia prostego i nie uśmiecha mi się go rozwalić przez podnoszenie tego wózka w tą i spowrotem.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Przecież od lat wszyscy mówią, że smoczki szkodzą zębom 😁 sorrki ale nie mogłam się powstrzymać 😅 Ale szczerze współczuję. Musiał ostro walnąć 😳
    Hahahha

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

U nas każda noc jest niespodzianką - albo śpi albo co godzinę pobudki albo kilka pobudek w ciągu nocy. Odkąd nawet nie denerwuje go odłożeniem do łóżeczka to jest lepiej 😅😉 oczywiście tylko on się wysypia jak śpimy w trójkę - a wędruje od prawej do lewej w poprzek a dzisiaj rano to głowę miał tam gdzie nogi jak zasypiał.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nieee 🤣 ale aż mi się smiechnelo, że w końcu i u was się skończyło spaniem w łóżeczku . A tak poważnie to teraz mają ten regres snu słynny 8-10 miesiąc - ja już nawet nie odkaldam do łóżeczka bo to się mija z celem. No ciasno jest ale chociaż nie musze nosić.
    Ja nawet nie próbuje do łóżeczka, zasypia w łóżku jak zwykle około 20 i śpi średnio 7-8 z jednym karmieniem.
    Teraz idą górne jedynki obie, prawie są ale znowu przez to chyba nie chce nic jeść

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

O matulu, tego nie słyszałam, żeby wybić smoczkiem jedynkę 🥹

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    U nas każda noc jest niespodzianką - albo śpi albo co godzinę pobudki albo kilka pobudek w ciągu nocy. Odkąd nawet nie denerwuje go odłożeniem do łóżeczka to jest lepiej 😅😉 oczywiście tylko on się wysypia jak śpimy w trójkę - a wędruje od prawej do lewej w poprzek a dzisiaj rano to głowę miał tam gdzie nogi jak zasypiał.
    Monester a wy dalej bez barierek? Ja bez tego boje się zasnąć, żeby mi nie uciekła 😅

event.png[/url]
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    O matulu, tego nie słyszałam, żeby wybić smoczkiem jedynkę 🥹

Nie, no nie wybił :-)
    Jest delikatnie ukruszona (baaardzo delikatnie, no ale jest).

Starania od 2019.

age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie kreatywnego spędzania czasu: https://www.facebook.com/share/r/15wDouCvS9/

U nas też mamoza pełną gębą.
    Nikt i nic nie pasuje, nawet jak stary jest w domu to wyjście do łazienki samej graniczy z cudem.
    A ostatnio musiałam pilnie wyjść do lekarza, została z ojcem na półtora h i tylko nam się to nasiliło od tamtej pory. Jesteśmy też w końcu po pierwszej dawce meningokoków, we wtorek dostała szczepienie rano, pod wieczór miała stan podgorączkowy, ale to tyle w sumie i tak o to nic się na szczęście nie działo.
    Wczoraj dziecię skończyło 8 miesięcy, z tej okazji zaczęła czworakować i podciągać się w łóżeczku. Bardzo ostrożnie póki co, bo jak chce dojść gdzieś dalej no to pełznie bo chyba tak czuję się bezpieczniej 🙈
    Mój kręgosłup za to z dnia na dzień coraz bardziej płacze 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:02

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ja nawet nie próbuje do łóżeczka, zasypia w łóżku jak zwykle około 20 i śpi średnio 7-8 z jednym karmieniem.
    Teraz idą górne jedynki obie, prawie są ale znowu przez to chyba nie chce nic jeść
    U nas tez nic nie chce iść i górne jedynki w natarciu . Wiesz co no mam barierkę z postaci stojącego obok łóżka łóżeczka 😅 po drugiej stronie jestem ja lub tatuś. A masz barierki ? Jak się to otwiera ? Czy ja sobie poradzę żeby w nocy się wymknąć siku? 😅

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też meldujemy się po meningokokach, szczepilismy w środę, podałam pedicetamol po szczepieniu, wieczorem i kolejnego dnia i odbyło się bez gorączki. 🙏
    Mój synek oblizuje się po pedicetamol 😅

Na temat snu się nie wypowiadam 😅 ale nie to żeby super było 🤪

👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
    👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
    05/22 8+3 🎀
    2022 elektrokonizacja szyjki macicy
    2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
    dwie procedury ivf/imsi
    4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ