udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
xxMiaxx wrote:Monster kiedyś to polecałaś jakąś spacerówkę, która na pierwsze rzut oka nie wychładza na dwukierunkową a jest ?
Szukam na już spacerówki bo w mojej z wózka 2w1 małego ciśnie pas krokowy, ma bardzo napięty a poluźniony na Maxa . Patrzyłam za Carello bravo i Petite&Mars bo pamiętam stąd te firmy ale nie wiem co jeszcze do max 1200zl
Recaro lexa Elite
Cybex melio
Cavoe ideo
Szukaj promocji, starszych wersji lub vinted i się spokojnie zmieścisz w budżecie.xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
Sernik wrote:Cześć. Mam pytanie o pierwsze buty. Kiedy i jakie?
Moja maleńka chodzi sobie już ładnie przy meblach. Zaczyna się puszczać i widać że sprawdza co to grawitacja. Wydaje mi się że niedługo ruszy w długą. W teorii piszą że pierwsze buty powinniśmy kupić gdy dziecko zaczyna samodzielnie chodzić po dworze. A w domu wiadomo, na boso. Ostatnio moje dziecko wszędzie by tylko stało lub chodziło przy czym się tylko da. Nie usiedzi mi na kolanach np. w poczekalni, na ławce w galerii itp. miejsca publiczne. Jest wyginanie i nerwy byleby postawić stopy na posadzce. Teraz robimy to w skarpetkach. Ale czy dobrym pomysłem byłyby takie miękkie buty ( tylko w miejscach publicznych)
https://miziu.pl/products/buciki-niemowlece-z-miekka-podeszwa
U nas identyczna sytuacja. Młody nigdzie nie usiedzi. Planuję na takie awaryjne sytuacje kupić Attipas'y.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Dziewczyny, jak śpią Wasze dzieci w nocy?
U nas od jakiegoś czasu Młody budzi po godzinie i razu wstaje w łóżeczku na nogi i wyciąga ręce żeby Go zabrać do siebie. Muszę Go za każdym razem w takiej sytuacji brać do łóżka. Problemem jest to, że przez pół nocy śpiac juz ze mną baaaardzo się wierci i migruje jakby w półśnie po całym łóżku. "Dzięki" temu ja się totalnie nie wysypiam, ale On również (po rozpoczęciu dnia potrafi po godzinie zasnąć na 2 godzinna drzemkę). Nie jest mu ani za ciepło, ani za zimno. Czy to się kiedyś skończy?Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
WiosnyFanka wrote:Dziewczyny, jak śpią Wasze dzieci w nocy?
U nas od jakiegoś czasu Młody budzi po godzinie i razu wstaje w łóżeczku na nogi i wyciąga ręce żeby Go zabrać do siebie. Muszę Go za każdym razem w takiej sytuacji brać do łóżka. Problemem jest to, że przez pół nocy śpiac juz ze mną baaaardzo się wierci i migruje jakby w półśnie po całym łóżku. "Dzięki" temu ja się totalnie nie wysypiam, ale On również (po rozpoczęciu dnia potrafi po godzinie zasnąć na 2 godzinna drzemkę). Nie jest mu ani za ciepło, ani za zimno. Czy to się kiedyś skończy?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:25
-
monester wrote:Xxxmiaxx to jaka masz teraz 2 w 1 ?Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️ 2025 wracamy po rodzeństwo ♥️
-
monester wrote:Nieee 🤣 ale aż mi się smiechnelo, że w końcu i u was się skończyło spanie w łóżeczku . A tak poważnie to teraz mają ten regres snu słynny 8-10 miesiąc - ja już nawet nie odkaldam do łóżeczka bo to się mija z celem. No ciasno jest ale chociaż nie musze nosić.
Hehe, tak - każdego w końcu trafia jak widać
U nas ostatnio Młody spi w swoim łóżeczku w nocy maksymalnie 2 godziny. Jak ląduje u nas w łóżku to Stary zabiera pod pachę swoją poduszkę i kołdrę i maszeruje spać na kanapie w salonie. Także On jako jedyny z naszej trójki się wysypia. Matuchno - niech ten regres się skończy, bo nie pociągnę tak dalej. Do tego mamy lęk separacyjny i mamozę totalną... Jak żyć Monester - Jak żyć?
A jak u Was? Kawaler daje Wam pospać?
A, jeszcze nie chwaliłam się Wam że Młody trzasnął mnie smoczkiem i ukruszyl mi jedynkę. Jest "cudnie" generalnie...Starania od 2019.
-
WiosnyFanka wrote:Hehe, tak - każdego w końcu trafia jak widać
U nas ostatnio Młody spi w swoim łóżeczku w nocy maksymalnie 2 godziny. Jak ląduje u nas w łóżku to Stary zabiera pod pachę swoją poduszkę i kołdrę i maszeruje spać na kanapie w salonie. Także On jako jedyny z naszej trójki się wysypia. Matuchno - niech ten regres się skończy, bo nie pociągnę tak dalej. Do tego mamy lęk separacyjny i mamozę totalną... Jak żyć Monester - Jak żyć?
A, jeszcze nie chwaliłam się Wam że Młody trzasnął mnie smoczkiem i ukruszyl mi jedynkę. Jest "cudnie" generalnie...
U nas taki regres w spaniu trwał długo, coś prawie 2 miesiące. Potrafiła obudzić się 20 minut po zaśnięciu na noc, i do 23 budzić się co 30 minut🤡 potem do łóżka ze mną a tata do salonu. Mineło samo, chociaż nadal nie jest idealnie. Zawsze w nocy ok 3-4 zabieram do łóżka. Ale ja uwielbiam z nią spać 😍 wiem że to kiedyś minie i chce korzystać ile się da z tej bliskości.
U nas od wczoraj gorączka 🙈 właśnie mamy zainstalowany woreczek na mocz i spróbujemy łapać siuśki. Trzymajcie kciuki żeby się udało bo oszaleje z tymi woreczkami na mocz 🙈 test combo zrobiony ale nic nie wyszło więc może to zapalenie pęcherza albo po prostu zęby 🤦🏼♀️
-
A, jeszcze nie chwaliłam się Wam że Młody trzasnął mnie smoczkiem i ukruszyl mi jedynkę. Jest "cudnie" generalnie...
Przecież od lat wszyscy mówią, że smoczki szkodzą zębom 😁 sorrki ale nie mogłam się powstrzymać 😅 Ale szczerze współczuję. Musiał ostro walnąć 😳monester, Monita, WiosnyFanka, Kessa lubią tę wiadomość
-
Ja też będę szukać spacerówki lekkiej przede wszystkim i z łatwym składaniem bo ta moja z wózka 2w1 jest taka ciężka że trudno mi ją wkładać i wyciąga z auta a jak się ciepło zrobi to lubimy sobie jeździć a to tu to tam i potrzebuję czegoś lżejszego koniecznie bo tyle co zamknęłam rozstęp mięśnia prostego i nie uśmiecha mi się go rozwalić przez podnoszenie tego wózka w tą i spowrotem.
-
A, jeszcze nie chwaliłam się Wam że Młody trzasnął mnie smoczkiem i ukruszyl mi jedynkę. Jest "cudnie" generalnie... -
monester wrote:Nieee 🤣 ale aż mi się smiechnelo, że w końcu i u was się skończyło spaniem w łóżeczku . A tak poważnie to teraz mają ten regres snu słynny 8-10 miesiąc - ja już nawet nie odkaldam do łóżeczka bo to się mija z celem. No ciasno jest ale chociaż nie musze nosić.
Teraz idą górne jedynki obie, prawie są ale znowu przez to chyba nie chce nic jeść[/url]
-
A, jeszcze nie chwaliłam się Wam że Młody trzasnął mnie smoczkiem i ukruszyl mi jedynkę. Jest "cudnie" generalnie...[/url]
-
monester wrote:U nas każda noc jest niespodzianką - albo śpi albo co godzinę pobudki albo kilka pobudek w ciągu nocy. Odkąd nawet nie denerwuje go odłożeniem do łóżeczka to jest lepiej 😅😉 oczywiście tylko on się wysypia jak śpimy w trójkę - a wędruje od prawej do lewej w poprzek a dzisiaj rano to głowę miał tam gdzie nogi jak zasypiał.
[/url]
-
Hope_89 wrote:O matulu, tego nie słyszałam, żeby wybić smoczkiem jedynkę 🥹
Nie, no nie wybił
Jest delikatnie ukruszona (baaardzo delikatnie, no ale jest).Starania od 2019.
-
Odnośnie kreatywnego spędzania czasu: https://www.facebook.com/share/r/15wDouCvS9/
U nas też mamoza pełną gębą.
Nikt i nic nie pasuje, nawet jak stary jest w domu to wyjście do łazienki samej graniczy z cudem.
A ostatnio musiałam pilnie wyjść do lekarza, została z ojcem na półtora h i tylko nam się to nasiliło od tamtej pory. Jesteśmy też w końcu po pierwszej dawce meningokoków, we wtorek dostała szczepienie rano, pod wieczór miała stan podgorączkowy, ale to tyle w sumie i tak o to nic się na szczęście nie działo.
Wczoraj dziecię skończyło 8 miesięcy, z tej okazji zaczęła czworakować i podciągać się w łóżeczku. Bardzo ostrożnie póki co, bo jak chce dojść gdzieś dalej no to pełznie bo chyba tak czuję się bezpieczniej 🙈
Mój kręgosłup za to z dnia na dzień coraz bardziej płacze 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:02
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Hope_89 wrote:Ja nawet nie próbuje do łóżeczka, zasypia w łóżku jak zwykle około 20 i śpi średnio 7-8 z jednym karmieniem.
Teraz idą górne jedynki obie, prawie są ale znowu przez to chyba nie chce nic jeść -
My też meldujemy się po meningokokach, szczepilismy w środę, podałam pedicetamol po szczepieniu, wieczorem i kolejnego dnia i odbyło się bez gorączki. 🙏
Mój synek oblizuje się po pedicetamol 😅
Na temat snu się nie wypowiadam 😅 ale nie to żeby super było 🤪👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
05/22 8+3 🎀
2022 elektrokonizacja szyjki macicy
2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
dwie procedury ivf/imsi
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-