udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynamonka wrote:Dziękuję, Jenny. A masz to tego jakaś specjalną maskę dla niemowlaka?
Cynamonka lubi tę wiadomość
-
W ramach rozbawienia- teściowa 😀
Ostatnio po akcji z Bieluchem padło przez telefon: „ to już nie można sera dziecku zrobić tylko trzeba kupować?!” Na co mój mąż odpowdzial ze do tej pory nie udało nam się złapać żadnej sarny i wydoić.
Dziś kolejne złoto ( teściowa kończyła politechnikę tak btw) cośtam było znów o jedzeniu, więc mówię że je nic solonego bo sód wpływa niekorzystnie na pracę
nerek: „to może trzeba mu lepszą sól kupić” w domyśle bez sodu 🤦🏻♀️🤯😳😆
Teściowa złośliwościami bije na oślep, co jest bardzo zabawne a wszystko dlatego że dwoje ateistów nie chrzci swojego dziecka 🤷🏻♀️bo znów
zacytuje:”powinniśmy dać mu wybór i ochrzcić a nie skazywać na wytykanie palcami”
A ja myślałam że z tym chrztem to chodzi o wiarę 😳😳 -
AnkaSłomianka wrote:W ramach rozbawienia- teściowa 😀
Ostatnio po akcji z Bieluchem padło przez telefon: „ to już nie można sera dziecku zrobić tylko trzeba kupować?!” Na co mój mąż odpowdzial ze do tej pory nie udało nam się złapać żadnej sarny i wydoić.
Dziś kolejne złoto ( teściowa kończyła politechnikę tak btw) cośtam było znów o jedzeniu, więc mówię że je nic solonego bo sód wpływa niekorzystnie na pracę
nerek: „to może trzeba mu lepszą sól kupić” w domyśle bez sodu 🤦🏻♀️🤯😳😆
Teściowa złośliwościami bije na oślep, co jest bardzo zabawne a wszystko dlatego że dwoje ateistów nie chrzci swojego dziecka 🤷🏻♀️bo znów
zacytuje:”powinniśmy dać mu wybór i ochrzcić a nie skazywać na wytykanie palcami”
A ja myślałam że z tym chrztem to chodzi o wiarę 😳😳
Z tym chrztem to niestety widzę wszędzie podobnie, eh. -
Hope_89 wrote:Żelazo kazała suplementowac, ale tu też hit. Skończyło się na Innofer baby, bo Pani doktor nie potrafiła mi wyliczyć dawki na Sideral. No i się poddałam 😅 mam do podania 1 ml
Apropo morfologii, no to że tak u zdrowych dzieci może być. Że ten podwyższony wynik o niczym nie świadczy i że na robaki to jest za mała 😀 no takiego mam pediatre
A no i zbadałam poziom wit.D i wyszło nam 56 i czytałam, że to już wysoki i ona też kazała przestać suplementowac i dać dopiero na jesieni? -
Hope_89 wrote:11,6 hemoglobina
A co myślisz o też o tej vit D? -
monester wrote:Nie jestem lekarzem, ale to też chyba nie jest jakiś toksyczny poziom, żeby odstawiać aż do jesieni. Ale nie wiem może masz w mm wystarczająca ilość. Poza tym latem byś musiała dziecko wystawiać na słońce bez filtra żeby się wytworzyla naturalna wit d. Ps: przy ferrytynie 34, i takiej hemoglobinie jak napisałaś i to bez żadnej suplementacji wcześniej żelazem, jeśli mcv jest ok- to nie wiem czemu macie suplementowac żelazo. Ale powtarzam ja nie jestem lekarzem, może lekarz jakoś to uzasadnia.
Muszę kogoś poszukac prywatnie.
Eh[/url]
-
Cześć. Mam pytanie o pierwsze buty. Kiedy i jakie?
Moja maleńka chodzi sobie już ładnie przy meblach. Zaczyna się puszczać i widać że sprawdza co to grawitacja. Wydaje mi się że niedługo ruszy w długą. W teorii piszą że pierwsze buty powinniśmy kupić gdy dziecko zaczyna samodzielnie chodzić po dworze. A w domu wiadomo, na boso. Ostatnio moje dziecko wszędzie by tylko stało lub chodziło przy czym się tylko da. Nie usiedzi mi na kolanach np. w poczekalni, na ławce w galerii itp. miejsca publiczne. Jest wyginanie i nerwy byleby postawić stopy na posadzce. Teraz robimy to w skarpetkach. Ale czy dobrym pomysłem byłyby takie miękkie buty ( tylko w miejscach publicznych)
https://miziu.pl/products/buciki-niemowlece-z-miekka-podeszwa
-
Wczoraj z fizjoterapeutką właśnie o butach rozmawialiśmy.
Poza wyborem właściwych - elastyczne, najlepiej typu barefoot z zapietkiem, ważne żeby wkładka była o 1-1,5 cm dłuższa niż stopa. -
Jenny93 wrote:Ratunku. Włosy mi lecą z głowy. Możecie polecić jakieś suple, wcierki itp? Co się u Was sprawdziło?
U mnie jedynym co pomogło był czas. Wyleciało co miało wylecieć. Trwało to dobre 2, jak nie 3 miesiące. Za to teraz odrastają jak szalone, nic specjalnego nie stosowałam a mam wszędzie mnóstwo babyhairów.Jenny93 lubi tę wiadomość
-
Rosa_13 wrote:U mnie jedynym co pomogło był czas. Wyleciało co miało wylecieć. Trwało to dobre 2, jak nie 3 miesiące. Za to teraz odrastają jak szalone, nic specjalnego nie stosowałam a mam wszędzie mnóstwo babyhairów.
Koło 3-4 miesiąca po porodzie zaczęły wypadać garściami, dopiero niedawno przestały i pojawiają się już babyhair
Musisz to przetrwać, choć jest trudno. Wcierki/ ampułki itp zostaw właśnie na ten moment kiedy skończą już wypadać -
Jenny93 wrote:Liczyłam, że jakoś dam radę przyspieszyć ten proces odrastania 🙈 To, że co ma wypaść to wypadnie wiem
https://pharmaceris.com/produkt/pharmaceris-h-preparat-do-intensywnej-kuracji-stymulujacej-wzrost-wlosow-h-stimuforten-125-ml-372Jenny93 lubi tę wiadomość
-
Ja używałam wcierki Anwen Grow Us tender i teraz mam grzywkę na zakolach po wypadaniu 😅
Jenny93 lubi tę wiadomość
👩89'
➡️IO ➡️hiperprolaktynemia ➡️PCO ➡️PAI1 ➡️przeciwciała przeciwplemnikowe ➡️cross-match 21,6% ➡️allo MLR 0%➡️KIR Bx
👨80'
➡️obniżone parametry nasienia ➡️ żylaki powrózka nasiennego
Rozpoczęcie starań - 2015
IUI - 4 ❌
2019 ciąża naturalna - 6 t.c. serduszko przestało bić 😪💔
01.2023 I prcedura IVF <Bocian Warszawa>
12.01.2023 punkcja - 24🥚19 dojrzałych - 13 zamrożonych, 6 zapłodnionych
Mamy 2❄ 5 A.A. 😍
11.02.2023 transfer FET
6 dpt ⏸ ❌CB 😪
17.03.2023 transfer FET ❌ 😪
06.2023 II procedura IVF
5 zarodków 😍
07.06.2023 transfer ET ❌ 😪
29.09.2023 transfer FET
6 dpt ⏸, 7 dpt 98.3, 10 dpt 475, 14 dpt 2704, 18 dpt pęcherzyk ciążowy z uwidocznionym pęcherzykiem żółtkowym 🥰, 25 dpt ❤
-
Sernik wrote:Mnie pomogły tabletki Kerabione mama i wcierka z pharmaceris
https://pharmaceris.com/produkt/pharmaceris-h-preparat-do-intensywnej-kuracji-stymulujacej-wzrost-wlosow-h-stimuforten-125-ml-372
Właśnie widziałam je u pana tabletki 😃
Ja bym nie miała nic przeciwko grzywce na zakolach 🤣Monita lubi tę wiadomość
-
Monster kiedyś to polecałaś jakąś spacerówkę, która na pierwsze rzut oka nie wychładza na dwukierunkową a jest ?
Szukam na już spacerówki bo w mojej z wózka 2w1 małego ciśnie pas krokowy, ma bardzo napięty a poluźniony na Maxa . Patrzyłam za Carello bravo i Petite&Mars bo pamiętam stąd te firmy ale nie wiem co jeszcze do max 1200zlStarania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️