X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • AnkaSłomianka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Dziękuję, Jenny. A masz to tego jakaś specjalną maskę dla niemowlaka?
    Ja też mam ten( chyba) w każdym razie ten najbardziej polecany Flaem i tam w zestawie są dwie maski- jedna właśnie mała

Cynamonka lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • AnkaSłomianka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach rozbawienia- teściowa 😀
    Ostatnio po akcji z Bieluchem padło przez telefon: „ to już nie można sera dziecku zrobić tylko trzeba kupować?!” Na co mój mąż odpowdzial ze do tej pory nie udało nam się złapać żadnej sarny i wydoić.
    Dziś kolejne złoto ( teściowa kończyła politechnikę tak btw) cośtam było znów o jedzeniu, więc mówię że je nic solonego bo sód wpływa niekorzystnie na pracę
    nerek: „to może trzeba mu lepszą sól kupić” w domyśle bez sodu 🤦🏻‍♀️🤯😳😆

Teściowa złośliwościami bije na oślep, co jest bardzo zabawne a wszystko dlatego że dwoje ateistów nie chrzci swojego dziecka 🤷🏻‍♀️bo znów
    zacytuje:”powinniśmy dać mu wybór i ochrzcić a nie skazywać na wytykanie palcami”
    A ja myślałam że z tym chrztem to chodzi o wiarę 😳😳

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Dziękuję, Jenny. A masz to tego jakaś specjalną maskę dla niemowlaka?

Ma mała maskę, robiłyśmy jak mała miała 2 msc. I było ok :)

Cynamonka lubi tę wiadomość

event.png

👩🏽 🐕‍🦺 32
    immunologia ✔️genetyka ✔️
    04/2022 histeroskopia ✔️
    04/2022 drożność j. ✔️
    09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
    Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️

👨🏼‍🦲 🐈 30
    Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
    Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️

INVIMED Wrocław
    💉ivf. 11/2023

27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
    6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
    12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
    16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00

11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
    17+0 227 g 👧🏻.
    23+3 połówkowe 695g
    33+5 2500 g
    36+5 3200 g 🩷

39+1 4000g 56cm ☀️

Ferie:❄️❄️
    👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻 👧🏻♡
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    W ramach rozbawienia- teściowa 😀
    Ostatnio po akcji z Bieluchem padło przez telefon: „ to już nie można sera dziecku zrobić tylko trzeba kupować?!” Na co mój mąż odpowdzial ze do tej pory nie udało nam się złapać żadnej sarny i wydoić.
    Dziś kolejne złoto ( teściowa kończyła politechnikę tak btw) cośtam było znów o jedzeniu, więc mówię że je nic solonego bo sód wpływa niekorzystnie na pracę
    nerek: „to może trzeba mu lepszą sól kupić” w domyśle bez sodu 🤦🏻‍♀️🤯😳😆

Teściowa złośliwościami bije na oślep, co jest bardzo zabawne a wszystko dlatego że dwoje ateistów nie chrzci swojego dziecka 🤷🏻‍♀️bo znów
    zacytuje:”powinniśmy dać mu wybór i ochrzcić a nie skazywać na wytykanie palcami”
    A ja myślałam że z tym chrztem to chodzi o wiarę 😳😳
    Umarłam 😆😆😆😆
    Z tym chrztem to niestety widzę wszędzie podobnie, eh.

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Żelazo kazała suplementowac, ale tu też hit. Skończyło się na Innofer baby, bo Pani doktor nie potrafiła mi wyliczyć dawki na Sideral. No i się poddałam 😅 mam do podania 1 ml
    Apropo morfologii, no to że tak u zdrowych dzieci może być. Że ten podwyższony wynik o niczym nie świadczy i że na robaki to jest za mała 😀 no takiego mam pediatre
    A no i zbadałam poziom wit.D i wyszło nam 56 i czytałam, że to już wysoki i ona też kazała przestać suplementowac i dać dopiero na jesieni?
    A jaka wy macie hemoglobine? Bo ferrytyna była ok widziałam ? A poziom żelaza to o niczym nie świadczy

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A jaka wy macie hemoglobine? Bo ferrytyna była ok widziałam ? A poziom żelaza to o niczym nie świadczy
    11,6 hemoglobina
    A co myślisz o też o tej vit D?

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    11,6 hemoglobina
    A co myślisz o też o tej vit D?
    Nie jestem lekarzem, ale to też chyba nie jest jakiś toksyczny poziom, żeby odstawiać aż do jesieni. Ale nie wiem może masz w mm wystarczająca ilość. Poza tym latem byś musiała dziecko wystawiać na słońce bez filtra żeby się wytworzyla naturalna wit d. Ps: przy ferrytynie 34, i takiej hemoglobinie jak napisałaś i to bez żadnej suplementacji wcześniej żelazem, jeśli mcv jest ok- to nie wiem czemu macie suplementowac żelazo. Ale powtarzam ja nie jestem lekarzem, może lekarz jakoś to uzasadnia.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nie jestem lekarzem, ale to też chyba nie jest jakiś toksyczny poziom, żeby odstawiać aż do jesieni. Ale nie wiem może masz w mm wystarczająca ilość. Poza tym latem byś musiała dziecko wystawiać na słońce bez filtra żeby się wytworzyla naturalna wit d. Ps: przy ferrytynie 34, i takiej hemoglobinie jak napisałaś i to bez żadnej suplementacji wcześniej żelazem, jeśli mcv jest ok- to nie wiem czemu macie suplementowac żelazo. Ale powtarzam ja nie jestem lekarzem, może lekarz jakoś to uzasadnia.
    No i dlatego się dziwicie, że pytam. Ja nie ufam tej osobie a to jedyny pediatra.
    Muszę kogoś poszukac prywatnie.
    Eh

event.png[/url]
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ