Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Wstaje około 6 i już nie śpi?
    Mój 5:30 i potem drzemka koło 8:30 😁 w wózku oczywiście na spacerze

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kupiliśmy fotelik następny bo w skorupie ścisk i spacerówkę.

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak młody idzie spać to ja zmywam podłogi ,ogarniam kuchnię, czasem pranie jeszcze jakieś wstawię i powieszę albo złoże zalegające, ogarnę coś do jedzenia. Był czas, że na rower wsiadałam jeszcze ale ostatnio nie mam siły już na to. Potem jeszcze sobie posiedzę z telefonem i kawka i staram się jak najszybciej iść spać.

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mała dziś z czworaka zaczęła siadać na boczek 🫣 tak kombinuje w kojcu, że ja jestem w szoku 🙈
    Na początku bała się czworaka na macie , kombinowała tylko na łóżku. Nim się obejrzę, a będzie mi uciekać 🙏😁. Jesyem dumna, a zarazem jest mi przykro, że ten czas bobaskowy tak szybko ucieka 😭

izabelka90, AnkaSłomianka, monester, Monita, Jenny93, Saimi lubią tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    My dziś kupiliśmy fotelik następny bo w skorupie ścisk i spacerówkę.

Jaki macie??

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Nasza mała dziś z czworaka zaczęła siadać na boczek 🫣 tak kombinuje w kojcu, że ja jestem w szoku 🙈
    Na początku bała się czworaka na macie , kombinowała tylko na łóżku. Nim się obejrzę, a będzie mi uciekać 🙏😁. Jesyem dumna, a zarazem jest mi przykro, że ten czas bobaskowy tak szybko ucieka 😭
    Chwilę moment i będzie siadać 😁. Mój zaczynał bokiem,w czwartek pierwszy raz usiadł na macie u fizjo prosto bez podporu a obecnie pilnuje go jak siada mi co chwilę i czworakuje🫣

Ps najchętniej to bym go folią babelkowa owinęła 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2025, 18:09

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Jaki macie??
    Avionaut Aerofix fotelik ( mamy bazę od skorupy do niego) i spacerówka Kinder Kraft mitzy.

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Mój 5:30 i potem drzemka koło 8:30 😁 w wózku oczywiście na spacerze
    Masakra😅 u nas jedzenie nocne i nad ranem ale śpi średnio do 8 rano 😅

izabelka90, Saimi lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Mimi09 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka zasypia ok. 19, wtedy staram się coś porobić w domu, zjeść kolację, wykąpać się i obejrzeć jeden odcinek serialu (choć wydawało mi się to niemożliwe wcześniej, to nie włączamy w ogóle tv przy dziecku), czasami wyskoczę do sklepu. Codziennie powtarzam sobie, że muszę o 21 być w łóżku (ale na ogol chodzę ok 22), bo nocki mamy trudne, zwłaszcza od polnocy. Ja już mam tak małe wymagania, że dzisiaj jak Mała wstała o 5:40 i ja miałam 5,5 h snu (oczywiście uzbierane w w kawałkach, ale tylko trzech) to uznaje to za dobrą noc 🥴 na ogół wstaje między 5 a 6, często ostatnia godzinę muszę tulić, też liczyłam że zmiana czasu pomoże, ale nie pomogła nic a nic. Przy życiu utrzymuje mnie tylko to, że o 6 oddaje córkę mężowi i mogę dospac do 8, nim on zacznie pracę.

🔹 Łącznie 4 stymulacje, 15 komórek, 15 zarodków, 0 blastek 💔
    🔹Tylko 1 transfer 2 zarodków 2-dniowych (2x4A❄️)
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️🥹
    37t4d - po 5 latach walki zostałam mamą 🥰

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Masakra😅 u nas jedzenie nocne i nad ranem ale śpi średnio do 8 rano 😅
    Jedzenie nocne i nad ranem też mamy 😅 ale jak sie budzi tak wcześnie to bawimy się w łóżku jakiś czas.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Jedzenie nocne i nad ranem też mamy 😅 ale jak sie budzi tak wcześnie to bawimy się w łóżku jakiś czas.
    A to my też leżymy do 9 sobie 😅

izabelka90 lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A to my też leżymy do 9 sobie 😅

U nas sen nocny zależy od drzemek, ale średnio 19/19:30 już śpi. 1/2 pobudki w nocy. Rano pobudka 6:30/7:00 ale też leżymy do 8:30/9 😅 Izka dała dobry pomysł- daje lampkę do zabawy 😅 albo bawi się butelka po mleku, albo drugi dudusiem 🙈 przeciągam jak moge 🙈

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    U nas sen nocny zależy od drzemek, ale średnio 19/19:30 już śpi. 1/2 pobudki w nocy. Rano pobudka 6:30/7:00 ale też leżymy do 8:30/9 😅 Izka dała dobry pomysł- daje lampkę do zabawy 😅 albo bawi się butelka po mleku, albo drugi dudusiem 🙈 przeciągam jak moge 🙈
    Lampka to jest świetny gryzak 😅😆

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    Moja córka zasypia ok. 19, wtedy staram się coś porobić w domu, zjeść kolację, wykąpać się i obejrzeć jeden odcinek serialu (choć wydawało mi się to niemożliwe wcześniej, to nie włączamy w ogóle tv przy dziecku), czasami wyskoczę do sklepu. Codziennie powtarzam sobie, że muszę o 21 być w łóżku (ale na ogol chodzę ok 22), bo nocki mamy trudne, zwłaszcza od polnocy. Ja już mam tak małe wymagania, że dzisiaj jak Mała wstała o 5:40 i ja miałam 5,5 h snu (oczywiście uzbierane w w kawałkach, ale tylko trzech) to uznaje to za dobrą noc 🥴 na ogół wstaje między 5 a 6, często ostatnia godzinę muszę tulić, też liczyłam że zmiana czasu pomoże, ale nie pomogła nic a nic. Przy życiu utrzymuje mnie tylko to, że o 6 oddaje córkę mężowi i mogę dospac do 8, nim on zacznie pracę.
    Mimi u nas podobnie to wygląda ;( i też tulę i bujam Aby trochę więcej pospal bo on no nie wstaje szczęśliwy jak skowronek. Tez kilka razy w tyg oddaje mężowi

• Kessa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Jak młody idzie spać to ja zmywam podłogi ,ogarniam kuchnię, czasem pranie jeszcze jakieś wstawię i powieszę albo złoże zalegające, ogarnę coś do jedzenia. Był czas, że na rower wsiadałam jeszcze ale ostatnio nie mam siły już na to. Potem jeszcze sobie posiedzę z telefonem i kawka i staram się jak najszybciej iść spać.
    A o której chodzi spać? 🙈

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    A o której chodzi spać? 🙈
    19-20, ale pobudka o 5:30 😅
    Tz w tych godzinach zaczynamy usypianie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2025, 21:30

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    Mimi u nas podobny schemat,jak budzi się o 4 to wtedy mamy najcięższe usypianie i musimy się kleić do siebie. Jak jest tata w domu to nawet jak młodego przejmowal to ja nie potrafiłam już spać sama, więc w trójkę/czwórkę z pieskiem bawimy się razem w łóżku zanim zbierzemy się na śniadanie. Staram się kłaść o 22 ale różnie z tym bywa. 🫣

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    A jak teraz dzieciaki ubieracie? Powiedzmy te 20 stopni i lekki delikatny wiaterek 🤔 bo ja co wyjdę na spacer to się zastanawiam czy mała jest dobrze ubrana 😅

U nas dziś tak. Było właśnie 20 stopni, pełne słońce i lekki wiaterek. Ja pomykałam na krótki rękaw.

https://zapodaj.net/plik-ySoBuETjif

izabelka90, Monita lubią tę wiadomość

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:

Izabelko, gdzie synek drzemie w dzień? W łóżeczku?

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2025, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o Waszych maluchach jak siadają i czworakują i jestem przerażona 🤣 Mamy fizjo za tydzień i pewnie dostaniemy zrypkę 🙈 Oświećcie mnie kiedy Wasze dzieciaczki zaczęły klękać albo wgl stawać na stopy w podporze? Ja go poprawiam, ale no nie jestem w stanie nad tym zapanować, szczególnie jak np odciągam a mały jest na macie. W ostatnim czasie to już nagminnie albo klęka robi wysoki podpór i się buja albo w podporze staje na stopach i taki koci grzbiet robi. Wydaje mi się, że to nie jest do końca normalne. Nie skończył jeszcze nawet 6 miesięcy.

Jak mały zasypia to ja najczęściej robię jeszcze jedno odciąganie, myję się i też się kładę. Szczerze to my jedziemy albo na kanapkach albo na gotowcach. Bardzo rzadko teraz gotujemy. Tv ostatni raz oglądałam przed porodem 🤣

‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ