udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny93 wrote:Właśnie też się czaiłam na helpę, ale przeczytałam, że niektóre ziarna są sprowadzane z Ukrainy i jakoś tak teraz w dobie wojny mam obawy co do jakości tych kaszek. Może niepotrzebnie, ale wybrałam w końcu inne
Na co się zdecydowałaś ?
-
Agnieszkam - na szybko dla noworodka to chusta elastyczna. Nosidelko to sobie dobierzesz później, niby są takie od rozmiaru 56 ale jakoś tak z 62 już mi się dziecko topiło w nim miałam wrażenie. Nosidelko koniecznie przymierz.
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Patrycja, ale milo ze strony Marcelinki, że dała Ci czas na rozruch, a nie od razu z grubej rury😅
Jeszcze daje się odkładać z rąk do łóżeczka i śpi dalej, ale to chyba taki instynkt samozachowawczy, bo inaczej brat dałby jej popalić gdyby nie była zamknięta w pokoju 😆
Czekam na zazębiające się bunty i dwoje nastolatków w tym samym wieku w domu 🤣🔫
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
Osa 🐝 wrote:Żona męża była lepsza 🤣
Teraz mi się przypomniało. Parę dni do tyłu, mała siedziała na stole siostra ją trzymała i nie zauważyliśmy a ona wzięła ptasie mleczko do buzi , chciałam jej wyciągnąć, ale nie zdarzyłam, pogilalo i zwymiotowała. Żeby było śmiesznie - do miseczki z resztą słodyczy 😂 🙈 dobry znak, może ja odrzuci haha😅
O nieee, najgorzej 😁 -
AnkaSłomianka wrote:Kasza jaglana i coś jeszcze pochodzi z Ukrainy. Nie mam zamiaru tu lobbować na rzecz helpy, ale jeśli spełnia normy i przechodzi wszelkie badania fizykochemiczne to ja nie widzę problemu
Na co się zdecydowałaś ?
Zamówiłam z holle i lebenswert -
kasia12323 wrote:To u nas w sobotę był festyn i starszy syn jadł frytki, mała siedziała we wózku ja zagadana z rodzicami i kuzynka a młody dał małej frytkę to tak zapakowała do buzi i za cholerę oddać nie chciała🤣🤣🤣
Hahaha brat ubogaci rd 😂PatrycjaBbbbb lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Mnie z helpy przezzkadza to, że trzeba ją gotować. A holle wystarczy zalać.
Btw, czy przestrzegacie czasu otwarcia kaszki ? 3 tygodnie pisze na opakowaniu i zastanawiam się jeśli kaszka jest sama bez dodatków to co się może zepsuć ?
U mnie to nie problem. Sama dojem po tych 3 tygodniach 😂
Dziewczyny KPI albo MM jakie macie sterylizatory? Mój właśnie umarł. Gwarancja gwarancją, ale i tak muszę kupić szybko drugi. Szukam czegoś pojemnego i z suszarką. Teraz miałam z lovi, ale już nie wiem czy drugi raz się skuszę... -
Opakowanie zjada się bardzo szybko, obstawiam bliżej tygodnia 🫣 ale ja też jem, odkryłam helpę jako bezdzietna lambadziara;)
-
Jenny93 wrote:U mnie to nie problem. Sama dojem po tych 3 tygodniach 😂
Dziewczyny KPI albo MM jakie macie sterylizatory? Mój właśnie umarł. Gwarancja gwarancją, ale i tak muszę kupić szybko drugi. Szukam czegoś pojemnego i z suszarką. Teraz miałam z lovi, ale już nie wiem czy drugi raz się skuszę...
Ja mam czas tylko umyć 😜
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
Jenny93 wrote:Sterylizator z opcją suszarki to mega wygoda 😁 nawet dla samej suszarki
Ale gdybym nie była kpi to po prostu bym suszyła na ociekaczu butelki. -
Dziewczyny z teamu mm - naprawdę trzeba aż 40 stopni żeby się to mleko rozpuściło ? I jak to schłodzić do pokojowej temperatury? To może normalnie zrobione stać na blacie ile czasu zanim dziecku podamy ? Bo wszędzie widzę godzina ? To bez sensu bo moje odciągnięte nawet 8 może stać
-
Monester 37 stopni. My na oko robimy ta temp. Maksymalnie 2h trzymam zrobione. Młoda chętnie pije ciepłe mleko więc akurat spoko.
-
Ja mam podgrzewacz lionelo podwójny. Ma tam kilka opcji, ale ja tylko korzystam z utrzymania temp. Wody i podgrzewanie posiłków.
Temp. Mam ustawioną 43 st. Czasem samo skoczy do 45. Zazwyczaj daje mu odsapnąć z rana, później wl. Cała dobę.
Sterylizator używałam do 3 msc. Aktualnie wyparzam butelki z rana i wieszam na suszarkę takiego jerzyka Babyono
Parę razy mi się zdarzyło, że mleko czekało, ale to włożyłam do podgrzewacza i za godzinę zjadła.
Nie wiem jak to jest z dłuższym czasem, nigdy nie ryzykowałam.. to jednak rozrobiony proszek 🙈
-
monester wrote:Dziewczyny z teamu mm - naprawdę trzeba aż 40 stopni żeby się to mleko rozpuściło ? I jak to schłodzić do pokojowej temperatury? To może normalnie zrobione stać na blacie ile czasu zanim dziecku podamy ? Bo wszędzie widzę godzina ? To bez sensu bo moje odciągnięte nawet 8 może stać
Nan Opti Pro Plus rozpuszcza się w temperaturze pokojowej. Wsypuję po jednej miarce, kilka razy zamieszam butelką i wszystko się rozpuszcza bez problemu.
W kwestii stania gotowego mleka na blacie to nie wiem - zawsze szykuję na bieżąco. Jak mamy wychodne to wodę mam osobno, proszek osobno i przygotowuje zawsze na bieżąco.
Edit. W kwestii tego mega apetytu - dzis zwazyliśmy Mlodego i plynnie przeszedł sobie z 75 centyla na 95... Waży 10840g.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 23:33
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Nan Opti Pro Plus rozpuszcza się w temperaturze pokojowej. Wsypuję po jednej miarce, kilka razy zamieszam butelką i wszystko się rozpuszcza bez problemu.
W kwestii stania gotowego mleka na blacie to nie wiem - zawsze szykuję na bieżąco. Jak mamy wychodne to wodę mam osobno, proszek osobno i przygotowuje zawsze na bieżąco.
Edit. W kwestii tego mega apetytu - dzis zwazyliśmy Mlodego i plynnie przeszedł sobie z 75 centyla na 95... Waży 10840g.
Ale to komplement - mama jak Ty dobrze gotujesz;)