udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:My nie mamy kojca, więc jeszcze super zabawa to wejść w jakieś miejsce zakazane i trudno dostępne. Ja nie wiem jak wy utrzymujecie dzieci w końcu, mój wrzeszczy na każde ograniczenie 🤣
Od dziś chyba skończył się spokojny czas w kojcu 🤭 zobaczymy co zrobi jak jej zamknę wejście 😂 -
Jenny93 wrote:A jakie ilości normalnych posiłków zjadają Wasze maluchy? Ja mam wrażenie, że mój je za dużo, ale dzisiaj zrobił taką awanturę i się rozpłakał że musiałam go karmić dopóki sam nie powiedział stop 🙈 Aktualnie mamy dwa posiłki. Rano kaszka i zmieniamy owoce plus źródło tłuszczu i drugi taki obiadowy. Do tego 900-1000 ml mleka 😅
Mój jak raz zjadł za dużo to zwymiotował na tackę 😆
Ale dlugo przy RD zjadał i 1200ml mleka, spadek apetytu zaczął się ok 9 miesiąca, a teraz to wgl wygląda jak przecinek, tylko że wysoki i najpierw idą stopy a później ciało 😆Jenny93 lubi tę wiadomość
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
U nas teraz jak idą te dwójki z dołu to młoda prawie nic nie chce jeść. Jedynie na obiad trochę zje a tak to wszystko inne wyrzuca. Mleko też raz ładnie wypije a następnym razem pociągnie z 2 razy i wyrzuca. Kaszkę jeszcze zje ale na śniadanie nic kompletnie nie chce zjeść wszystko wyrzuca
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:33
-
PatrycjaBbbbb wrote:Mój jak raz zjadł za dużo to zwymiotował na tackę 😆
Ale dlugo przy RD zjadał i 1200ml mleka, spadek apetytu zaczął się ok 9 miesiąca, a teraz to wgl wygląda jak przecinek, tylko że wysoki i najpierw idą stopy a później ciało 😆
Mówisz, że zawsze można liczyć na wymioty? 😂 Bardziej niż o spadek zapotrzebowania. chodzi mi o to jak znaleźć granicę żeby nie przeginać? My dopiero zaczęliśmy rozszerzanie i wprowadzamy codziennie jakiś nowy produkt. Nie martwi mnie sama ilość, tylko właśnie że za duża porcja nowego produktu i co w przypadku wystąpienia alergii. A ja też jestem alergikiem, więc ryzyko mamy podwyższone -
Jenny93 wrote:Mówisz, że zawsze można liczyć na wymioty? 😂 Bardziej niż o spadek zapotrzebowania. chodzi mi o to jak znaleźć granicę żeby nie przeginać? My dopiero zaczęliśmy rozszerzanie i wprowadzamy codziennie jakiś nowy produkt. Nie martwi mnie sama ilość, tylko właśnie że za duża porcja nowego produktu i co w przypadku wystąpienia alergii. A ja też jestem alergikiem, więc ryzyko mamy podwyższone
Moja od początku jak nie chciała to się obracała 🙈
Ja podawałam 2 dni jedno danie , jak widziałam jakieś wysypki to na kolejny dzień podawałam to co już jadła i nic jej nie było, a to co wysypało to podałam drugi raz za ok. 2 tygodnie i obserwowałam. Po truskawkach miała mały wysyp, ale po 2 tyg. już nie wyszło (dawałam słoiczek z hipp truskawka z jogurtem) już czekam na prawdziwe z ogródka 🤭
Orzechy podawałam już 3x i na szczęście nic jej nie jest tego się bałam bo w rodzinie mam silnych alergików na orzechy. -