WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia.. wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Szykuje nam sie ślub kościelny 31.05 i dostałam od swojego ginekologa tabl chlormadinon . Miałam brac od 14 dnia cyklu i odstawic zaraz po weselu bo niestety miesiaczka wypada mi w tym ważnym dla nas dniu 🙈
    Czy ktoras z was brala te tabl karmiac piersia ?
    Dziś wzięłam 3 tabl I vos mnie tonęło, aby zapoznać sie z ulotka i niby w małych ilościach, ale moze przenikać do mleczka 🙈
    Myślę, ze skoro lekarz wie ,ze karmie piersia to nie przepisałby czegoś czego nie można, ale moze sie pomylił? 🙈

Pozdrawiamy z nasza 9miesieczna królewna 🩷
    Elactancia mówi, że bezpieczny lek 🙂

Gonia.. lubi tę wiadomość

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ścigacz wrote:
    Zapytam sie tutaj tez.
    Wiecie może gdzie kupic najmniejsze skarpetki? Moj najmłodszy ma stopę wielkości mojego kciuka i wszystkie skarpetki 0-14 rozmiar sa na niego za duże 🙈 moj pierworodny odrazu po u rodzeniu wskoczył w 62/68 skarpetki, wiec nie miałam takiego problemu.

Polecam te z hm

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1039177037.html

Były naprawdę maleńkie i nie spadały

Ścigacz lubi tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Daj znać, aż ciekawa jestem bo kiedyś jak coś pisałaś to było bardzo podobnie jak u nas w tym wieku 😅

Na chwilę obecną wagowo chyba jesteśmy najcięższe, bo mamy już 11kg na liczniku, a wzrostu przy tym 82cm.
    Przez ostatnie dwa miesiące i tydzień przybrała równy kilogram.

U nas też zaraz będzie 11kg na wadze ;-)

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Daj znać, aż ciekawa jestem bo kiedyś jak coś pisałaś to było bardzo podobnie jak u nas w tym wieku 😅

Na chwilę obecną wagowo chyba jesteśmy najcięższe, bo mamy już 11kg na liczniku, a wzrostu przy tym 82cm.
    Przez ostatnie dwa miesiące i tydzień przybrała równy kilogram.

Moje ważenie w domu w ubraniach 9,5 kg 😏😅 wiec 10 nie przekroczyłyśmy. Ogólnie to mi zwolniła, ale kiedyś pisałam, że córka siostry do 9 kg. Leciała jak szalona, później stanęło. Wiadomo teraz więcej ruchu ma , nie tylko leżenie 😁

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż z ciekawości zważyłam mojego klocusia. Mamy 8 kg bez 5 dag 😁 Moje ręce myślały, że więcej 😂

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ręce czują podwójnie. Wgl to ręce mam jak dziecko z podstawówki, a bicek konkretny 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 22:04

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wpadam do Was z pytaniem na temat naczyniaków. Mój młody ma naczyniaka na czole, całkiem sporego i na karku, tzw. uszczypnięcie bociana. Po roku w zasadzie nie są nawet minimalnie jaśniejsze, więc uruchomiłam mały research w internecie 🫣 I trafiłam na informację, że takie naczyniaki mogą być spowodowane mutacją MTHFR u dzieci. Ja mam mutację MTHFR C677T homo. Mógł ją odziedziczyć. Myślicie, że warto to zbadać MTHFR u dziecka razem z homocysteiną? Bo oczywiście jak poczytałam o skutkach zdrowotnych u dzieci to się nakręciłam. Tym bardziej, że młody ma nieco opóźniony rozwój motoryczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 22:45

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 15 maja, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po bilansie właśnie i mamy 10,4 kg i 78 cm więc całkiem ładnie :) ciężka już jest bardzo hehe

WiosnyFanka, Monita lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 15 maja, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Hej Dziewczyny, wpadam do Was z pytaniem na temat naczyniaków. Mój młody ma naczyniaka na czole, całkiem sporego i na karku, tzw. uszczypnięcie bociana. Po roku w zasadzie nie są nawet minimalnie jaśniejsze, więc uruchomiłam mały research w internecie 🫣 I trafiłam na informację, że takie naczyniaki mogą być spowodowane mutacją MTHFR u dzieci. Ja mam mutację MTHFR C677T homo. Mógł ją odziedziczyć. Myślicie, że warto to zbadać MTHFR u dziecka razem z homocysteiną? Bo oczywiście jak poczytałam o skutkach zdrowotnych u dzieci to się nakręciłam. Tym bardziej, że młody ma nieco opóźniony rozwój motoryczny.

A konsultowałas z pediatra? My też mamy takiego naczyniaka na boczku i on właśnie nam się wchłania. Nam mówiła lekarka, że właśnie około roku powinno blednąć i się zmniejszać. A jeśli by było wypukłe czy coraz brzydsze to konsultacja z hirurgiem.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja z tych malutkich, na roczek miała 8,6 kg i 70 cm. Według domowych pomiarów w ubraniach i pampersie na teraz 9,5 kg.
    W środę idziemy na szczepienie to sprawdzimy.

Dużo noszę ja na rękach ostatnio bo zęby wychodzą a i tak wydaje mi się taka ciężka 🙈

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • gosinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    A konsultowałas z pediatra? My też mamy takiego naczyniaka na boczku i on właśnie nam się wchłania. Nam mówiła lekarka, że właśnie około roku powinno blednąć i się zmniejszać. A jeśli by było wypukłe czy coraz brzydsze to konsultacja z hirurgiem.

Oczywiście, że konsultowałam 🙂 Ale pediatra to nie genetyk i w tej kwestii mam raczej ograniczone zaufanie.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Oczywiście, że konsultowałam 🙂 Ale pediatra to nie genetyk i w tej kwestii mam raczej ograniczone zaufanie.
    Wiesz co, te mutacje ma połowa społeczeństwa. Nie wiązałabym tego. Nikt w standardzie nie bada poza nami - tymi które mają niepowodzenia w ivf

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Czym się nakręcasz? Sama napisałaś, że Ty też masz tą mutację i spójrz, żyjesz i funkcjonujesz normalnie. A przecież masz ją od urodzenia, a nawet wcześniej 😉
    Co do naczyniaków- jeżeli jest brzydki i nie blednie to skonsultuj się z chirurgiem dziecięcym. A jeżeli masz jakieś inne wątpliwości to skonsultuj się z genetykiem, żeby Cię uspokoił albo pokierował na prawidłową diagnostykę.

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie przepis na najlepsze waszym zdaniem mufiny. Obojętne czy wytrawne czy słodkie. Ja do tej pory myślę że te z bananami z alantkowe blw, ale czy są jakieś bez bananów które wyjdą wilgotne ?

• KateM Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dajcie przepis na najlepsze waszym zdaniem mufiny. Obojętne czy wytrawne czy słodkie. Ja do tej pory myślę że te z bananami z alantkowe blw, ale czy są jakieś bez bananów które wyjdą wilgotne ?
    Już Ci wysyłam bo zapomniałam..
    Ja tylko z bananami bo bez jajek i te skradły serce małego:
    https://littlehungrylady.pl/2018/09/weganskie-muffiny-bananowe.html
    Robię też
    https://rozszerzaniediety.pl/muffinki-marchewkowe-dla-dzieci/
    Tylko zamiast jajka - banan i mąka ziemniaczana, plus bez cukru, migdałów i jedynie na sodzie, bez płatków owsianych, czyli na maksa uproszczony by niejadek zjadł.

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Czym się nakręcasz? Sama napisałaś, że Ty też masz tą mutację i spójrz, żyjesz i funkcjonujesz normalnie. A przecież masz ją od urodzenia, a nawet wcześniej 😉
    Co do naczyniaków- jeżeli jest brzydki i nie blednie to skonsultuj się z chirurgiem dziecięcym. A jeżeli masz jakieś inne wątpliwości to skonsultuj się z genetykiem, żeby Cię uspokoił albo pokierował na prawidłową diagnostykę.

Co wg. Was znaczy brzydki?
    Młoda ma na karku, pod kolankiem (on blednie) na karku widoczny. Do tego mały na nosku - blednie.
    Nam po urodzeniu mówili, że do roku coś tam zacznie znikać, ale ostatecznie do ok. 3 lat czekać 🧐

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Muffiny jajeczne z komosą z ebooka rozgryzamy. Mogę później wrzucić przepis

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Co wg. Was znaczy brzydki?
    Młoda ma na karku, pod kolankiem (on blednie) na karku widoczny. Do tego mały na nosku - blednie.
    Nam po urodzeniu mówili, że do roku coś tam zacznie znikać, ale ostatecznie do ok. 3 lat czekać 🧐
    No właśnie, twoja mała ma dopiero 8 miesięcy a piszesz, że już bledną, więc nie ma powodów do zmartwień. Brzydki to bardziej określenie dla nas, czyli jak jest wypukły, albo duży i nie blednie z czasem, chociaż na to też trochę go potrzeba. Wtedy dla swojego spokoju można pogadać z chirurgiem albo dobrym pediatrą.

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

• _Pina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też przystopowała i nawet widzę po wadze waszych dzieci, że raczej taki średnia? waży 9,2 kg a wzrostu to nie wiem ale jesteśmy tak pomiędzy rozmiarem 74 a 80. Takiego pełnego 80 to jeszcze nie ma.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i My pochwalimy sie wagą 🥰
    W ciuszkach ( body plus pieluszka sucha ) wychodzi 8100g .
    Nie wiem w sumie czy to dużo czy mało ,ale nasza ma takie goloneczki na udkach 🤣wiec chyba duzo🤣
    Ciuszki zaczynamy juz 74 bo 68 nie które juz małe, ale z ciekawości wieczorem sprawdzę czy królewna dużo nam urosla

👱‍♀️34l. 👨‍🦱41l.start 2021
    3procedury łącznie 10transferów- 2poronienia i 1 upragnionaCiaza🩷
    10-Transfer❄️❄️06.12.2023🍀
    14dpt-bhcg 1270
    6t0d- poronienie jednego zarodka💔
    6t4d- 0,56cm 🥰
    6t6d- krwawienie -szpital -0,79cm🥰
    8t3d-1,97cm 😍
    9t4d-2,89cm 😍
    10t5d- 3,87cm ❤️
    11t5d-4,83cm maluszka ❤️
    12t5f-6,4cm księżniczki 🩷🩷🩷 prenatalne niskie ryzyka 🩷
    16+6 -160g dziewczynki 🩷
    20+6-344g dziewczynki 🩷
    23+3 połówkowe-583g szczęścia 🩷
    24+4 mamy 650g szczęścia 🩷
    27+2 mamy 1017g kruszynki🩷
    28+4 mamy 1200g 🩷
    30+4 mamy 1550g szczęścia 🩷
    32+4 mamy 1800g 🩷
    34+4 mamy 2500g księżniczki 🩷
    36+4 mamy 2800g 🩷
    38+5 córeczka jest na świecie 🩷
    Na zimowisku ❄️❄️❄️ Blastocysty

age.png
‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ