X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia.. wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Szykuje nam sie ślub kościelny 31.05 i dostałam od swojego ginekologa tabl chlormadinon . Miałam brac od 14 dnia cyklu i odstawic zaraz po weselu bo niestety miesiaczka wypada mi w tym ważnym dla nas dniu 🙈
    Czy ktoras z was brala te tabl karmiac piersia ?
    Dziś wzięłam 3 tabl I vos mnie tonęło, aby zapoznać sie z ulotka i niby w małych ilościach, ale moze przenikać do mleczka 🙈
    Myślę, ze skoro lekarz wie ,ze karmie piersia to nie przepisałby czegoś czego nie można, ale moze sie pomylił? 🙈

Pozdrawiamy z nasza 9miesieczna królewna 🩷
    Elactancia mówi, że bezpieczny lek 🙂

Gonia.. lubi tę wiadomość

16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
    Zostały 2❄ pgta 😊
    age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ścigacz wrote:
    Zapytam sie tutaj tez.
    Wiecie może gdzie kupic najmniejsze skarpetki? Moj najmłodszy ma stopę wielkości mojego kciuka i wszystkie skarpetki 0-14 rozmiar sa na niego za duże 🙈 moj pierworodny odrazu po u rodzeniu wskoczył w 62/68 skarpetki, wiec nie miałam takiego problemu.

Polecam te z hm

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1039177037.html

Były naprawdę maleńkie i nie spadały

Ścigacz lubi tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Daj znać, aż ciekawa jestem bo kiedyś jak coś pisałaś to było bardzo podobnie jak u nas w tym wieku 😅

Na chwilę obecną wagowo chyba jesteśmy najcięższe, bo mamy już 11kg na liczniku, a wzrostu przy tym 82cm.
    Przez ostatnie dwa miesiące i tydzień przybrała równy kilogram.

U nas też zaraz będzie 11kg na wadze ;-)

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Daj znać, aż ciekawa jestem bo kiedyś jak coś pisałaś to było bardzo podobnie jak u nas w tym wieku 😅

Na chwilę obecną wagowo chyba jesteśmy najcięższe, bo mamy już 11kg na liczniku, a wzrostu przy tym 82cm.
    Przez ostatnie dwa miesiące i tydzień przybrała równy kilogram.

Moje ważenie w domu w ubraniach 9,5 kg 😏😅 wiec 10 nie przekroczyłyśmy. Ogólnie to mi zwolniła, ale kiedyś pisałam, że córka siostry do 9 kg. Leciała jak szalona, później stanęło. Wiadomo teraz więcej ruchu ma , nie tylko leżenie 😁

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż z ciekawości zważyłam mojego klocusia. Mamy 8 kg bez 5 dag 😁 Moje ręce myślały, że więcej 😂

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ręce czują podwójnie. Wgl to ręce mam jak dziecko z podstawówki, a bicek konkretny 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 22:04

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wpadam do Was z pytaniem na temat naczyniaków. Mój młody ma naczyniaka na czole, całkiem sporego i na karku, tzw. uszczypnięcie bociana. Po roku w zasadzie nie są nawet minimalnie jaśniejsze, więc uruchomiłam mały research w internecie 🫣 I trafiłam na informację, że takie naczyniaki mogą być spowodowane mutacją MTHFR u dzieci. Ja mam mutację MTHFR C677T homo. Mógł ją odziedziczyć. Myślicie, że warto to zbadać MTHFR u dziecka razem z homocysteiną? Bo oczywiście jak poczytałam o skutkach zdrowotnych u dzieci to się nakręciłam. Tym bardziej, że młody ma nieco opóźniony rozwój motoryczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 22:45

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 15 maja, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po bilansie właśnie i mamy 10,4 kg i 78 cm więc całkiem ładnie :) ciężka już jest bardzo hehe

WiosnyFanka, Monita lubią tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 15 maja, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Hej Dziewczyny, wpadam do Was z pytaniem na temat naczyniaków. Mój młody ma naczyniaka na czole, całkiem sporego i na karku, tzw. uszczypnięcie bociana. Po roku w zasadzie nie są nawet minimalnie jaśniejsze, więc uruchomiłam mały research w internecie 🫣 I trafiłam na informację, że takie naczyniaki mogą być spowodowane mutacją MTHFR u dzieci. Ja mam mutację MTHFR C677T homo. Mógł ją odziedziczyć. Myślicie, że warto to zbadać MTHFR u dziecka razem z homocysteiną? Bo oczywiście jak poczytałam o skutkach zdrowotnych u dzieci to się nakręciłam. Tym bardziej, że młody ma nieco opóźniony rozwój motoryczny.

A konsultowałas z pediatra? My też mamy takiego naczyniaka na boczku i on właśnie nam się wchłania. Nam mówiła lekarka, że właśnie około roku powinno blednąć i się zmniejszać. A jeśli by było wypukłe czy coraz brzydsze to konsultacja z hirurgiem.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja z tych malutkich, na roczek miała 8,6 kg i 70 cm. Według domowych pomiarów w ubraniach i pampersie na teraz 9,5 kg.
    W środę idziemy na szczepienie to sprawdzimy.

Dużo noszę ja na rękach ostatnio bo zęby wychodzą a i tak wydaje mi się taka ciężka 🙈

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 16 maja, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    A konsultowałas z pediatra? My też mamy takiego naczyniaka na boczku i on właśnie nam się wchłania. Nam mówiła lekarka, że właśnie około roku powinno blednąć i się zmniejszać. A jeśli by było wypukłe czy coraz brzydsze to konsultacja z hirurgiem.

Oczywiście, że konsultowałam 🙂 Ale pediatra to nie genetyk i w tej kwestii mam raczej ograniczone zaufanie.

Saimi lubi tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 maja, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Oczywiście, że konsultowałam 🙂 Ale pediatra to nie genetyk i w tej kwestii mam raczej ograniczone zaufanie.
    Wiesz co, te mutacje ma połowa społeczeństwa. Nie wiązałabym tego. Nikt w standardzie nie bada poza nami - tymi które mają niepowodzenia w ivf

• monester Autorytet

Wysłany: 16 maja, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie przepis na najlepsze waszym zdaniem mufiny. Obojętne czy wytrawne czy słodkie. Ja do tej pory myślę że te z bananami z alantkowe blw, ale czy są jakieś bez bananów które wyjdą wilgotne ?

• KateM Autorytet

Wysłany: 16 maja, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dajcie przepis na najlepsze waszym zdaniem mufiny. Obojętne czy wytrawne czy słodkie. Ja do tej pory myślę że te z bananami z alantkowe blw, ale czy są jakieś bez bananów które wyjdą wilgotne ?
    Już Ci wysyłam bo zapomniałam..
    Ja tylko z bananami bo bez jajek i te skradły serce małego:
    https://littlehungrylady.pl/2018/09/weganskie-muffiny-bananowe.html
    Robię też
    https://rozszerzaniediety.pl/muffinki-marchewkowe-dla-dzieci/
    Tylko zamiast jajka - banan i mąka ziemniaczana, plus bez cukru, migdałów i jedynie na sodzie, bez płatków owsianych, czyli na maksa uproszczony by niejadek zjadł.

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Czym się nakręcasz? Sama napisałaś, że Ty też masz tą mutację i spójrz, żyjesz i funkcjonujesz normalnie. A przecież masz ją od urodzenia, a nawet wcześniej 😉
    Co do naczyniaków- jeżeli jest brzydki i nie blednie to skonsultuj się z chirurgiem dziecięcym. A jeżeli masz jakieś inne wątpliwości to skonsultuj się z genetykiem, żeby Cię uspokoił albo pokierował na prawidłową diagnostykę.

Co wg. Was znaczy brzydki?
    Młoda ma na karku, pod kolankiem (on blednie) na karku widoczny. Do tego mały na nosku - blednie.
    Nam po urodzeniu mówili, że do roku coś tam zacznie znikać, ale ostatecznie do ok. 3 lat czekać 🧐

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 16 maja, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Muffiny jajeczne z komosą z ebooka rozgryzamy. Mogę później wrzucić przepis

05.2025 🩷
    preg.png
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 16 maja, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Co wg. Was znaczy brzydki?
    Młoda ma na karku, pod kolankiem (on blednie) na karku widoczny. Do tego mały na nosku - blednie.
    Nam po urodzeniu mówili, że do roku coś tam zacznie znikać, ale ostatecznie do ok. 3 lat czekać 🧐
    No właśnie, twoja mała ma dopiero 8 miesięcy a piszesz, że już bledną, więc nie ma powodów do zmartwień. Brzydki to bardziej określenie dla nas, czyli jak jest wypukły, albo duży i nie blednie z czasem, chociaż na to też trochę go potrzeba. Wtedy dla swojego spokoju można pogadać z chirurgiem albo dobrym pediatrą.

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

05.2025 🩷
    preg.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 16 maja, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też przystopowała i nawet widzę po wadze waszych dzieci, że raczej taki średnia? waży 9,2 kg a wzrostu to nie wiem ale jesteśmy tak pomiędzy rozmiarem 74 a 80. Takiego pełnego 80 to jeszcze nie ma.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 16 maja, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i My pochwalimy sie wagą 🥰
    W ciuszkach ( body plus pieluszka sucha ) wychodzi 8100g .
    Nie wiem w sumie czy to dużo czy mało ,ale nasza ma takie goloneczki na udkach 🤣wiec chyba duzo🤣
    Ciuszki zaczynamy juz 74 bo 68 nie które juz małe, ale z ciekawości wieczorem sprawdzę czy królewna dużo nam urosla

👱‍♀️34l. 👨‍🦱41l.start 2021
    3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
    38+5 córeczka jest na Świecie 🩷

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    13.10 wizyta monitorująca
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏
    Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7/ 17dpt 2901 🙏
    6.11 usg jest pęcherzyk 🍀
    17.11 mamy ❤️

Niech stanie sie cud 🙏🍀

Na zimowisku ❄️❄️ Blastocysty

age.png

tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 16 maja, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Już Ci wysyłam bo zapomniałam..
    Ja tylko z bananami bo bez jajek i te skradły serce małego:
    https://littlehungrylady.pl/2018/09/weganskie-muffiny-bananowe.html
    Robię też
    https://rozszerzaniediety.pl/muffinki-marchewkowe-dla-dzieci/
    Tylko zamiast jajka - banan i mąka ziemniaczana, plus bez cukru, migdałów i jedynie na sodzie, bez płatków owsianych, czyli na maksa uproszczony by niejadek zjadł.

Kate mieliści/macie alergię na jajko?

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ