udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Gonia.. wrote:Hej dziewczyny:)
Szykuje nam sie ślub kościelny 31.05 i dostałam od swojego ginekologa tabl chlormadinon . Miałam brac od 14 dnia cyklu i odstawic zaraz po weselu bo niestety miesiaczka wypada mi w tym ważnym dla nas dniu 🙈
Czy ktoras z was brala te tabl karmiac piersia ?
Dziś wzięłam 3 tabl I vos mnie tonęło, aby zapoznać sie z ulotka i niby w małych ilościach, ale moze przenikać do mleczka 🙈
Myślę, ze skoro lekarz wie ,ze karmie piersia to nie przepisałby czegoś czego nie można, ale moze sie pomylił? 🙈
Pozdrawiamy z nasza 9miesieczna królewna 🩷Gonia.. lubi tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Ścigacz wrote:Zapytam sie tutaj tez.
Wiecie może gdzie kupic najmniejsze skarpetki? Moj najmłodszy ma stopę wielkości mojego kciuka i wszystkie skarpetki 0-14 rozmiar sa na niego za duże 🙈 moj pierworodny odrazu po u rodzeniu wskoczył w 62/68 skarpetki, wiec nie miałam takiego problemu.
Polecam te z hm
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1039177037.html
Były naprawdę maleńkie i nie spadałyŚcigacz lubi tę wiadomość
-
Kessa wrote:Daj znać, aż ciekawa jestem bo kiedyś jak coś pisałaś to było bardzo podobnie jak u nas w tym wieku 😅
Na chwilę obecną wagowo chyba jesteśmy najcięższe, bo mamy już 11kg na liczniku, a wzrostu przy tym 82cm.
Przez ostatnie dwa miesiące i tydzień przybrała równy kilogram.
U nas też zaraz będzie 11kg na wadzeStarania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Kessa wrote:Daj znać, aż ciekawa jestem bo kiedyś jak coś pisałaś to było bardzo podobnie jak u nas w tym wieku 😅
Na chwilę obecną wagowo chyba jesteśmy najcięższe, bo mamy już 11kg na liczniku, a wzrostu przy tym 82cm.
Przez ostatnie dwa miesiące i tydzień przybrała równy kilogram.
Moje ważenie w domu w ubraniach 9,5 kg 😏😅 wiec 10 nie przekroczyłyśmy. Ogólnie to mi zwolniła, ale kiedyś pisałam, że córka siostry do 9 kg. Leciała jak szalona, później stanęło. Wiadomo teraz więcej ruchu ma , nie tylko leżenie 😁 -
Hej Dziewczyny, wpadam do Was z pytaniem na temat naczyniaków. Mój młody ma naczyniaka na czole, całkiem sporego i na karku, tzw. uszczypnięcie bociana. Po roku w zasadzie nie są nawet minimalnie jaśniejsze, więc uruchomiłam mały research w internecie 🫣 I trafiłam na informację, że takie naczyniaki mogą być spowodowane mutacją MTHFR u dzieci. Ja mam mutację MTHFR C677T homo. Mógł ją odziedziczyć. Myślicie, że warto to zbadać MTHFR u dziecka razem z homocysteiną? Bo oczywiście jak poczytałam o skutkach zdrowotnych u dzieci to się nakręciłam. Tym bardziej, że młody ma nieco opóźniony rozwój motoryczny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 22:45
-
My po bilansie właśnie i mamy 10,4 kg i 78 cm więc całkiem ładnie
ciężka już jest bardzo hehe
WiosnyFanka, Monita lubią tę wiadomość
-
gosinka wrote:Hej Dziewczyny, wpadam do Was z pytaniem na temat naczyniaków. Mój młody ma naczyniaka na czole, całkiem sporego i na karku, tzw. uszczypnięcie bociana. Po roku w zasadzie nie są nawet minimalnie jaśniejsze, więc uruchomiłam mały research w internecie 🫣 I trafiłam na informację, że takie naczyniaki mogą być spowodowane mutacją MTHFR u dzieci. Ja mam mutację MTHFR C677T homo. Mógł ją odziedziczyć. Myślicie, że warto to zbadać MTHFR u dziecka razem z homocysteiną? Bo oczywiście jak poczytałam o skutkach zdrowotnych u dzieci to się nakręciłam. Tym bardziej, że młody ma nieco opóźniony rozwój motoryczny.
A konsultowałas z pediatra? My też mamy takiego naczyniaka na boczku i on właśnie nam się wchłania. Nam mówiła lekarka, że właśnie około roku powinno blednąć i się zmniejszać. A jeśli by było wypukłe czy coraz brzydsze to konsultacja z hirurgiem. -
To moja z tych malutkich, na roczek miała 8,6 kg i 70 cm. Według domowych pomiarów w ubraniach i pampersie na teraz 9,5 kg.
W środę idziemy na szczepienie to sprawdzimy.
Dużo noszę ja na rękach ostatnio bo zęby wychodzą a i tak wydaje mi się taka ciężka 🙈
-
Saimi wrote:A konsultowałas z pediatra? My też mamy takiego naczyniaka na boczku i on właśnie nam się wchłania. Nam mówiła lekarka, że właśnie około roku powinno blednąć i się zmniejszać. A jeśli by było wypukłe czy coraz brzydsze to konsultacja z hirurgiem.
Oczywiście, że konsultowałam 🙂 Ale pediatra to nie genetyk i w tej kwestii mam raczej ograniczone zaufanie. -
gosinka wrote:Oczywiście, że konsultowałam 🙂 Ale pediatra to nie genetyk i w tej kwestii mam raczej ograniczone zaufanie.
-
gosinka wrote:Hej Dziewczyny, wpadam do Was z pytaniem na temat naczyniaków. Mój młody ma naczyniaka na czole, całkiem sporego i na karku, tzw. uszczypnięcie bociana. Po roku w zasadzie nie są nawet minimalnie jaśniejsze, więc uruchomiłam mały research w internecie 🫣 I trafiłam na informację, że takie naczyniaki mogą być spowodowane mutacją MTHFR u dzieci. Ja mam mutację MTHFR C677T homo. Mógł ją odziedziczyć. Myślicie, że warto to zbadać MTHFR u dziecka razem z homocysteiną? Bo oczywiście jak poczytałam o skutkach zdrowotnych u dzieci to się nakręciłam. Tym bardziej, że młody ma nieco opóźniony rozwój motoryczny.
Co do naczyniaków- jeżeli jest brzydki i nie blednie to skonsultuj się z chirurgiem dziecięcym. A jeżeli masz jakieś inne wątpliwości to skonsultuj się z genetykiem, żeby Cię uspokoił albo pokierował na prawidłową diagnostykę. -
monester wrote:Dajcie przepis na najlepsze waszym zdaniem mufiny. Obojętne czy wytrawne czy słodkie. Ja do tej pory myślę że te z bananami z alantkowe blw, ale czy są jakieś bez bananów które wyjdą wilgotne ?
Ja tylko z bananami bo bez jajek i te skradły serce małego:
https://littlehungrylady.pl/2018/09/weganskie-muffiny-bananowe.html
Robię też
https://rozszerzaniediety.pl/muffinki-marchewkowe-dla-dzieci/
Tylko zamiast jajka - banan i mąka ziemniaczana, plus bez cukru, migdałów i jedynie na sodzie, bez płatków owsianych, czyli na maksa uproszczony by niejadek zjadł.
kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
Mi_Lusia wrote:Czym się nakręcasz? Sama napisałaś, że Ty też masz tą mutację i spójrz, żyjesz i funkcjonujesz normalnie. A przecież masz ją od urodzenia, a nawet wcześniej 😉
Co do naczyniaków- jeżeli jest brzydki i nie blednie to skonsultuj się z chirurgiem dziecięcym. A jeżeli masz jakieś inne wątpliwości to skonsultuj się z genetykiem, żeby Cię uspokoił albo pokierował na prawidłową diagnostykę.
Co wg. Was znaczy brzydki?
Młoda ma na karku, pod kolankiem (on blednie) na karku widoczny. Do tego mały na nosku - blednie.
Nam po urodzeniu mówili, że do roku coś tam zacznie znikać, ale ostatecznie do ok. 3 lat czekać 🧐 -
monester wrote:Dajcie przepis na najlepsze waszym zdaniem mufiny. Obojętne czy wytrawne czy słodkie. Ja do tej pory myślę że te z bananami z alantkowe blw, ale czy są jakieś bez bananów które wyjdą wilgotne ?
-
Osa 🐝 wrote:Co wg. Was znaczy brzydki?
Młoda ma na karku, pod kolankiem (on blednie) na karku widoczny. Do tego mały na nosku - blednie.
Nam po urodzeniu mówili, że do roku coś tam zacznie znikać, ale ostatecznie do ok. 3 lat czekać 🧐Osa 🐝 lubi tę wiadomość
-
To i My pochwalimy sie wagą 🥰
W ciuszkach ( body plus pieluszka sucha ) wychodzi 8100g .
Nie wiem w sumie czy to dużo czy mało ,ale nasza ma takie goloneczki na udkach 🤣wiec chyba duzo🤣
Ciuszki zaczynamy juz 74 bo 68 nie które juz małe, ale z ciekawości wieczorem sprawdzę czy królewna dużo nam urosla👱♀️34l. 👨🦱41l.start 2021
3procedury łącznie 10transferów- 2poronienia i 1 upragnionaCiaza🩷
10-Transfer❄️❄️06.12.2023🍀
14dpt-bhcg 1270
6t0d- poronienie jednego zarodka💔
6t4d- 0,56cm 🥰
6t6d- krwawienie -szpital -0,79cm🥰
8t3d-1,97cm 😍
9t4d-2,89cm 😍
10t5d- 3,87cm ❤️
11t5d-4,83cm maluszka ❤️
12t5f-6,4cm księżniczki 🩷🩷🩷 prenatalne niskie ryzyka 🩷
16+6 -160g dziewczynki 🩷