Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Monester a wy przy takim braku stałych posiłków i słabym RD ile macie mleczka w ciągu dnia ?
    900 ml średnio, a stałe proponowalam dzisiaj milion razy mam wrażenie. Spróbował co proponowalam, ale nic nie smakowało najwidoczniej, trochę rosołu pochlipal, ale przecież to mega mało kalorii.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 6 porcji, różnych około 750-800 ml do tego raczej kasza rano owsiana 1 porcja
    Dziś dodatkowo aż uwaga 2 placuszki bananowe podane z mix arbuz i truskawka
    To jest jakaś porażka, dziś odebrała mi chęci

RD byle jak z wodą różnie , a mamy problem z kupką.
    Różnie to jest, codziennie i nie. A jak idzie twarda to płacz wielki i jest masakra. Co ja mam poradzić jej na to?
    Nawet jak idzie rzadsza to już kojarzy i też się boi

monester lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    U nas szaro buro.
    Od ponad tygodnia męczył nas Katar - zeby.
    W piątek bardzo bolało mnie gardło, osłabienie.. minęło.
    Wczoraj gorąco + klima w restauracji i witaj spowrotem + zawalone gardło.
    Byliśmy u pediatry - osłuchowo czysto, ale to dopiero początek , inhalacja steryd, kropelki do nosa i do łykania .. 😒 a tak ładnie przeszliśmy zimę i te pogody do dupy 😒
    Ja straciłam głos, szeptałam 🤣 ale mam tak super panią doktor, że zaraz mnie zarejestrowała i też zbadała, bo matka jak to matka „ja sobie poradzę” 🤭

Z dodatków to idą zęby , wiedziałam o tym, ale nie spodziewałam się górnych dwójek 😂 dodam, że ma tylko dolne jedynki haha. Dolne też się coś tam pokazały. W najlepszym wypadku idą 4 na raz, w najgorszym jeszcze rusza górne jedynki 🥹

Inhalator mamy flaem 4neb.

Mam jeszcze pytanie do Was, czy pediatra bez problemu wypisuje wam w razie potrzeby pulmicort ? Kurcze, chciałam dla siebie dostałam coś innego, a małej przepisała tylko 5 ampułek 🧐 moja siostra już się stawia na pulmicort i nic innego nie chce, bo to pomaga jej młodym, ale ona usilnie chce wcisnąć coś innego , i teraz pytanie o co chodzi, jedna sprawa to cena bo pulmicort od tego drugiego jest tańszy o 10 zł , ale czy to tylko to 🧐🧐

Ja pulmicort brałam kiedyś na astmę. Tutaj wypisali na przeziębienie?

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    U nas szaro buro.
    Od ponad tygodnia męczył nas Katar - zeby.
    W piątek bardzo bolało mnie gardło, osłabienie.. minęło.
    Wczoraj gorąco + klima w restauracji i witaj spowrotem + zawalone gardło.
    Byliśmy u pediatry - osłuchowo czysto, ale to dopiero początek , inhalacja steryd, kropelki do nosa i do łykania .. 😒 a tak ładnie przeszliśmy zimę i te pogody do dupy 😒
    Ja straciłam głos, szeptałam 🤣 ale mam tak super panią doktor, że zaraz mnie zarejestrowała i też zbadała, bo matka jak to matka „ja sobie poradzę” 🤭

Z dodatków to idą zęby , wiedziałam o tym, ale nie spodziewałam się górnych dwójek 😂 dodam, że ma tylko dolne jedynki haha. Dolne też się coś tam pokazały. W najlepszym wypadku idą 4 na raz, w najgorszym jeszcze rusza górne jedynki 🥹

Inhalator mamy flaem 4neb.

Mam jeszcze pytanie do Was, czy pediatra bez problemu wypisuje wam w razie potrzeby pulmicort ? Kurcze, chciałam dla siebie dostałam coś innego, a małej przepisała tylko 5 ampułek 🧐 moja siostra już się stawia na pulmicort i nic innego nie chce, bo to pomaga jej młodym, ale ona usilnie chce wcisnąć coś innego , i teraz pytanie o co chodzi, jedna sprawa to cena bo pulmicort od tego drugiego jest tańszy o 10 zł , ale czy to tylko to 🧐🧐
    Mnie osobiście zastanawia jak chętnie pediatrzy przepisują sterydy wziewne dosłownie na wszystko…kiedyś był antybiotyk na wszystko, teraz steryd.

monester lubi tę wiadomość

05.2025 🩷
    preg.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Ja pulmicort brałam kiedyś na astmę. Tutaj wypisali na przeziębienie?

Świsty i kaszel. Dostała 1 raz to , ja miałam w listopadzie okropny kaszel , i pomogly 4 ampułki.

To nie tak, że wciskają steryd przy każdej infekcji 😆
    Od siostry młode mają zdrowotne problemy i to nie o to chodzi, że ona wypisuje na kaszelki sterydy,
    Bardziej chodziło mi o „chęć” wypisania konkretnie tego leku, inny steryd bez problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2025, 21:50

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    U nas 6 porcji, różnych około 750-800 ml do tego raczej kasza rano owsiana 1 porcja

Różnie to jest, codziennie i nie. A jak idzie twarda to płacz wielki i jest masakra. Co ja mam poradzić jej na to?

Co do kupki.
    U mnie również w kratkę, zazwyczaj 2/3 bez problemu, a przyjdzie dzień, że robi takie maleńkie bobki z dużym wysiłkiem. Wczoraj ja zakorkowało, dziś musiała to wymęczyć. Picie wody również w kratkę. Proponuję często, bidon leży na ziemi żeby sobie podchodziła do niego, ale zazwyczaj jest zabawką do rzucania.
    Morfologia ogólnie ok, ale widać w niej lekki niedobór płynów i to mi dziś powiedziała pediatra. Mam nadzieję, że z przyjściem upałów będzie się domagać 🥹

Jeśli chodzi o pomoc w zrobieniu, moja zazwyczaj zabiera się do kupy na siedząco, jak ja biorę na kolana i podciągam jej nóżki to kończy. Krytyczny moment mieliśmy raz, gdzie był okropny płacz i problemy ze zrobieniem, wtedy dałam jej czopka i wyszła , ale ze łzami.

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • monester Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appa wrote:
    Hej. Wiecie jaka jest nirma ferrytyny dla roczniaka prawie? Po miesiacu z 2 wzroslo do 5 i pomimo suplementacji rosnie bardzo wolno. Jakie moga byc przyczyny ze slabo sie wchlania?
    Ferrytyna nie rośnie szybko. Najpierw musi się wysyci krew - tu jest 75 % żelaza. Nadwyżki dopiero się odłożą. To znaczy że już macie nadwyżki, jeśli się zaczęło odkładać, ale to roczne dziecko potrzebuje około 7 mg dziennie żelaza plus nadwyżkę odłoży. Wiadomo że wchłonie się tylko część z podawanych źródeł. Anemia jest rozpoznawana jeśli jest poniżej 12. Ale to i tak mało jest. Ps - podnoszenie ferrytyny to praca i dieta i suplementami i trwa miesiącami.

Appa lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

Czemu dzisiaj jak akurat zjadła to ci odebrała chęci ? Zjadła 2 posiłki dzisiaj.
    Ja nie wiem jak to działa ale mój lubi ogorka, pomidora, arbuza i melona. Szkoda że to prawie sama woda ;)
    U nas kupa bez problemów, ale pewnie zasługa też mojego mleka w tym, wodę pije tak 150 ml średnio dziennie. Czasem więcej - ale no jak chce to pije. On ma stałe przed sobą a krzyczy o mleko. I co mu zrobisz. Ogólnie koleżanki z roczniakami , które wcześniej pięknie jadły narzekaja teraz że jest problem. I że dzieci nagle zjadają małe porcje albo wcale albo raz dziennie.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Czemu dzisiaj jak akurat zjadła to ci odebrała chęci ? Zjadła 2 posiłki dzisiaj.
    Ja nie wiem jak to działa ale mój lubi ogorka, pomidora, arbuza i melona. Szkoda że to prawie sama woda ;)
    U nas kupa bez problemów, ale pewnie zasługa też mojego mleka w tym, wodę pije tak 150 ml średnio dziennie. Czasem więcej - ale no jak chce to pije. On ma stałe przed sobą a krzyczy o mleko. I co mu zrobisz. Ogólnie koleżanki z roczniakami , które wcześniej pięknie jadły narzekaja teraz że jest problem. I że dzieci nagle zjadają małe porcje albo wcale albo raz dziennie.
    2 szt. Małego placuszka po południu, gdzie do południa mi jeden zwymiotowała, ona słabo gryzie i dość długo przetrzymuje w buźce 😔
    Generalnie mam wrażenie jakby dopiero się tego uczyła, bo do tej pory przez te wszystkie zęby była masakra totalna.

event.png[/url]
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Do wózka mamy z Beztroski i zdecydowanie działa
    Muszę dokupić do fotelika, bo nawet po kilku minutach jazdy jest zapocony.
    Dziewczyny, przesiadły się już wasze dzieci z pierwszej łupiny do kolejnego fotelika?
    Teoretycznie mamy 3 kg zapasu i chyba 10 cm ale mam wrażenie że mogłoby być mu bardziej komfortowo.
    My w piątek jedziemy po nowy fotelik gdyż mały od tygodniu w końcu samodzielnie siedzi i można działać ☺️

Starania naturalne od 06.2019.
    12.22r start w klinice niepłodności
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    38+1 N 2500g 48 cm 🩷
    age.png
    age.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

U nas też jest jeszcze sporo mm , mały próbuje wszystko co zaproponuje ale nie wszystko smakuje . Z rana po wstaniu jest mleko i potem mleko do drzemki i dopiero po niej coś do zjedzenia bo kompletnie nie lubi posiłków z rana , najbardziej to mu smakuje makaron świderki taki malutki, muszę jakieś sosy powymyślac 🙈 placuszki tylko bananowe ale też może z dwa małe zje i tyle , wieczorem ostatni lubi jeść kaszkę z musem , on je paluszkami a tata podaje mu jeszcze leżaczka, je ją w pieluszce samej bo potem odrazu jest kąpiel tak jest brudny od niej ale kompletnie nie można go karmić , w sensie że nieważne jaka jest konsystencja dania to on chce jeść sam i nakłada sobie na płace i zlizuje a łyżeczką można mu wtedy podać dodatkowo ale jak mu się skończy branie palcami to krzyczy i już go nie nakarmisz łyżeczką tylko trzeba mu oddać talerz bo sam nabierał , myślę by łyżeczkę jakąś mu kupić bo te plastikowe są za długie i nie może nabrać a próbuje 🙂z tartych owoców je najczęściej jabłko , truskawki i maliny nie smakują , muszę dać mu spróbować morele bo mam miękką w domu , nadal kawałków nie dostaje tak sam do ręki bo nie umie jakby wyliczyć ile ugryźć i zaraz się krztusi dlatego wszystko w małych kawałeczkach nadal 🙂 wody zawsze leje bo bboxa 180 ml i po piciu z niego cały dzień i tak zostaje także zależy jak z chęcią na wodę , kupią co drugi dzień bez problemu 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2025, 13:50

Starania naturalne od 06.2019.
    12.22r start w klinice niepłodności
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    38+1 N 2500g 48 cm 🩷
    age.png
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxxMiaxx to branie do buzi za dużo jedzenia albo odgryzanie i wypluwanie to jest nauka jedzenia. Tak ma być. Dziecko się uczy ile nabrac. Ten odruch krztuszenie właśnie mu w tym pomaga. My mamy łyżeczki num num- tylko to takie są grube z dziura żeby jedzenie zostało ale młody je lubi

xxMiaxx lubi tę wiadomość

• _Pina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Do wózka mamy z Beztroski i zdecydowanie działa
    Muszę dokupić do fotelika, bo nawet po kilku minutach jazdy jest zapocony.
    Dziewczyny, przesiadły się już wasze dzieci z pierwszej łupiny do kolejnego fotelika?
    Teoretycznie mamy 3 kg zapasu i chyba 10 cm ale mam wrażenie że mogłoby być mu bardziej komfortowo.
    My ju jeździmy w następnym foteliku po łupinie. Mała
    Ma więcej miejsca i widać, że jej wygodniej i nam też 🙂 jeśli dziecko siedzi to możesz kupować następny fotelik. My też mieliśmy zapas w swoim wagowo i wzrostowo jeszcze.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Staraczka2023 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki .

Macie może jakiś pomysł na prezent na Dzień Ojca ?
    Chciałam coś wymyślić od Malutkiej dla Tatusia

event.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od pewnego czasu zastanawiam się czy moja je wystarczająco. Powinna już ograniczać mleko a tu średnio to wygląda. Zjada 5x 150/180 ml zależy od dnia (nadal przeważnie 2 razy w nocy). Śniadanko to nawet nie pół kawałka chleba z masłem, wędlina czy serkiem, połówka malutkiej cieniutkiej paróweczki albo np 2 placki małe. Obiad je ładnie zupkę ok 200 ml. Drugie danie to zawsze pomemla i zje finalnie bardzo mało. Kolacja to przeważnie tylko jakieś owoce/musy/ kaszkę toleruje tylko że słoiczków. No i to tyle. Woda też różnie zależy od dnia, czasem wypije prawie cały bidon a czasem ledwo 1/4. Ale z kupkami problemu nie ma wręcz odwrotnie, mam wrażenie, że ich jest za dużo bo przeważnie 3 razy, po każdym stałym posiłku prawie że.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka2023 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki .

Macie może jakiś pomysł na prezent na Dzień Ojca ?
    Chciałam coś wymyślić od Malutkiej dla Tatusia

Ja kupiłam książkę "Dla mnie". Wkleiłam w środku zdjęcie Młodego i dopisałam kilka słów do taty w imieniu synka. Książeczka jest niesamowicie wzruszająca - bardzo polecam. Do tego dorzucę czekoladki z Choccolissimo.

Chciałabym jeszcze zrobić fotoksiazkę ze zdjęciami taty z synem, ale nie wiem czy czas mi pozwoli.

izabelka90 lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ja kupiłam książkę "Dla mnie". Wkleiłam w środku zdjęcie Młodego i dopisałam kilka słów do taty w imieniu synka. Książeczka jest niesamowicie wzruszająca - bardzo polecam. Do tego dorzucę czekoladki z Choccolissimo.

Chciałabym jeszcze zrobić fotoksiazkę ze zdjęciami taty z synem, ale nie wiem czy czas mi pozwoli.
    Zamówiłam książkę ❤️

Jak tam u Was, tatuś już na urlopie tatusiowym?

👼👼👼 29+1 ,6+1, 8+3
    16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
    12.11.25 VII FET 4BB ❌
    Został 1❄ pgta 😊
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Zamówiłam książkę ❤️

Jak tam u Was, tatuś już na urlopie tatusiowym?

Będziesz nią zachwycona. Dwa razy ją przeczytałam (jest w formie wierszyka) I dwa razy wyłam jak bóbr.

Tak, tata jest na tacierzynskim od wczoraj. Chłopaki sobie świetnie radzą. Oby tak dalej :-)

monester, izabelka90, Monita lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Ja od pewnego czasu zastanawiam się czy moja je wystarczająco. Powinna już ograniczać mleko a tu średnio to wygląda. Zjada 5x 150/180 ml zależy od dnia (nadal przeważnie 2 razy w nocy). Śniadanko to nawet nie pół kawałka chleba z masłem, wędlina czy serkiem, połówka malutkiej cieniutkiej paróweczki albo np 2 placki małe. Obiad je ładnie zupkę ok 200 ml. Drugie danie to zawsze pomemla i zje finalnie bardzo mało. Kolacja to przeważnie tylko jakieś owoce/musy/ kaszkę toleruje tylko że słoiczków. No i to tyle. Woda też różnie zależy od dnia, czasem wypije prawie cały bidon a czasem ledwo 1/4. Ale z kupkami problemu nie ma wręcz odwrotnie, mam wrażenie, że ich jest za dużo bo przeważnie 3 razy, po każdym stałym posiłku prawie że.
    Z moich rozmów z koleżankami i siostrą wynika, że dzieci jedzące w nocy zwykle nie chcą jeść śniadań. U nas się to sprawdza.
    Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że dajesz dwudaniowy obiad małej? Jeśli tak, to nie ma się co dziwić, że zje zupę i na resztę nie ma miejsca. To nadal jest malutki człowieczek i ma malutki żołądek.

05.2025 🩷
    preg.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2025, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jakby dwudaniowy. O 13-14 je zupkę (karmię łyżeczka)i zjada chetnie. A o 17 je obiad z nami ( tak jemy my obiad, po pracy) ale to przeważnie jest warzywo plus mięso albo makaron plus mięsko albo samo warzywo. I wtedy je sama tyle ile zje, nie da to zawrotne ilości. Nad tym się tak nie skupiam. Chciałabym by zjadała lepiej śniadania ale może to racja, że dopóki je w nocy to nie będzie super śniadań.
    A może porostu ona je całkiem ładnie a ja wymyślam :) ale jak słyszę, że roczniak to już powinien tyle i tyle zjeść posiłków a mleko to dodatek to się zastanawiam.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
‹‹ 1539 1540 1541 1542 1543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ