udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynamonka wrote:Iza, jak się miewasz? Zbierasz siły do kolejnego podejścia? Ja mam jutro podgląd endometrium i decyzję o transferze. Zamierzam podejść do tego możliwie najspokojniej i bez oczekiwań 😶
Dziękuję, trochę poplakalam sobie . Też chciałam na spokojnie jednak jak maszyna ruszyła to nie potrafię zrezygnować,ale na razie odpoczywam.... -
Przed nami też jeszcze szczepienie przeciwko ospie, Anka przypomniała o kzm też muszę małemu wcisnąć bo dobrze byłoby już zacząć, jeszcze 5w1 nam zostało i kolejne dawki meningokoki, dobrze że mój mały tak dzielnie znosi te wszystkie szczepienia 🥹💪
-
izabelka90 wrote:Przed nami też jeszcze szczepienie przeciwko ospie, Anka przypomniała o kzm też muszę małemu wcisnąć bo dobrze byłoby już zacząć, jeszcze 5w1 nam zostało i kolejne dawki meningokoki, dobrze że mój mały tak dzielnie znosi te wszystkie szczepienia 🥹💪
W nocy się obudziła i już było lepiej. Miała lekki stan podgorączkowy[/url]
-
Hope_89 wrote:Oj my miałyśmy 3 dawkę Bexsero, fatalnie wyszło, bo małą tak bolała nóżka że nie mogła stanąć na nią i ciągle płacz 😭
W nocy się obudziła i już było lepiej. Miała lekki stan podgorączkowy
My dziś właśnie jedziemy... -
Dzisiaj dzień szczepień widzę, u nas wreszcie udało się podać pierwszą dawkę na grypę i przypominającą nimenrix - tu się zdziwiłam, bo myślałam że będzie tylko jedna, ale się okazało, że jak A. szczepiona była na 7 miesięcy to podaje się dawkę przypominającą po 12stym miesiącu.
Mamy jeszcze cztery szczepienia w najbliższym czasie: drugą grypę, dwie ospy, trzecie bexsero. W marcu pentaxim.
Muszę zerknąć do książeczki starszej na co ona była jeszcze szczepiona i kiedy.
Ktoś pytał o mmr pneumokoki - A. miała razem - nie było żadnych powikłań.Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
Dziewczyny, a jak u was mija podróż autem ? Mam na myśli czy dzieci płaczą w foteliku ?
Ja nie wiem co sie z naszą dzieje, ale wsiada do auta jak ma bułkę w rączce to siedzi . Jak ma zabawkę fajna to chwile siedzi ,ale moja 20 min I ryk tak mocny ,ze cala mokra dosłownie sie robi .
Juz rozważamy odwrócenie jej przodem do kierunku jazdy ,ale wiem ,ze bezpieczniej tyłem i jednak sie bardzo boje
Jedziemy do Polski 3h i ona cala drogę siedzi . Nie zasypia nam w aucie jak inne dzieci itd .
Juz myslalam ,ze ma zły fotelik ,ale Kurcze probiealismy wybrać jak najlepszy i chyba taki wybraliśmy.
Martwi mnie to . Nie jestem w stanie sama nigdzie z nia jechać.
Mąż ostatnio jeździł na zakupy to wszystko super - grzeczna .
Ja wsiadam do auta i wyciąga ręce podczas jazdy krzyczy wystarczy ,ze wyjmę ja z fotelika mocno sie wtula we mnie i sie uśmiecha buziaki mi daje . -
Gonia.. wrote:Dziewczyny, a jak u was mija podróż autem ? Mam na myśli czy dzieci płaczą w foteliku ?
Ja nie wiem co sie z naszą dzieje, ale wsiada do auta jak ma bułkę w rączce to siedzi . Jak ma zabawkę fajna to chwile siedzi ,ale moja 20 min I ryk tak mocny ,ze cala mokra dosłownie sie robi .
Juz rozważamy odwrócenie jej przodem do kierunku jazdy ,ale wiem ,ze bezpieczniej tyłem i jednak sie bardzo boje
Jedziemy do Polski 3h i ona cala drogę siedzi . Nie zasypia nam w aucie jak inne dzieci itd .
Juz myslalam ,ze ma zły fotelik ,ale Kurcze probiealismy wybrać jak najlepszy i chyba taki wybraliśmy.
Ja wsiadam do auta i wyciąga ręce podczas jazdy krzyczy wystarczy ,ze wyjmę ja z fotelika mocno sie wtula we mnie i sie uśmiecha buziaki mi daje .
Miałam taki czas z małą , jakoś przed roczkiem, dosłownie wyjeżdżałam z naszej ulicy i się zaczynało 😒 nie umiałam dojechać do rodziców (15min) a jak ja wyciągałam to śmiech 🫠
Teraz biorę ją wszędzie gdzie się da, nawet do sklepu,
I odpukać już się oswoiła.
Kupiliśmy też fotelik do drugiego samochodu besafe, wydaje mi się dla niej lepszy, ma więcej miejsca chyba na dupke i w tym jest spokojna 🤔
Leży wkoło niej pełno klunkrow misi , butelka wody, popit i tak przebiera rozrzuca i jakoś droga mija 😆 też ostatnio wymyśliłam, że jej włożę piłkę plażową - zadziałało , parę tras się nią zajęła.
Wyjeżdżamy na święta drogi ok. 6 h. Mam nadzieję, że się nie popsuje. Wgl to ja mam chorobę lokomocyjną i mogę jeździć tylko z przodu, nie wiem jak to zniesiemy 🙈. Dziś jak jechaliśmy ze szczepienia 10 min. I siedziałam z tyłu to miałam masakrę 😂 myślałam , że to mija, ale najwidoczniej z wiekiem się pogarsza 😩 -
Na podróż autem biorę całą torbę zabawek głównie nowych. Niekoniecznie są to zabawki typowe - tylko na przykład kolorowe chusteczki, stary portfel ze starymi kartami, zeszyt (nawet pusty) zmywak do naczyń, dosłownie to co mi wpadnie w ręce. Samej nie pojadę z nim bo wrzeszczy więc siedzę z tyłu i zabawiam. Teraz wezmę rolkę papieru toaletowego - będzie zabawa w rwanie i rozwijanie i chyba folię aluminiową. Zaczynamy zawsze wyjazd mniej więcej na drzemkę.
-
Gonia.. wrote:Dziewczyny, a jak u was mija podróż autem ? Mam na myśli czy dzieci płaczą w foteliku ?
Ja wsiadam do auta i wyciąga ręce podczas jazdy krzyczy wystarczy ,ze wyjmę ja z fotelika mocno sie wtula we mnie i sie uśmiecha buziaki mi daje .
Kilka dni temu wróciliśmy z pierwszej dłuższej podróży i u nas na szczęście cała podróż w jedną i drugą stronę była totalnie bezproblemowa. U nas synek już jeździ przodem do kierunku jazdy. No i jest smoczkowy jeszcze, więc to też na pewno trochę pomogło.KateM, Gonia.. lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Moja też się tak drze w aucie, już dawno jeździ przodem do kierunku jazdy . Chociaż ostatnio kilka razy się udało że nie krzyczała a ja zazwyczaj siedzę z przodu a z tyłu dzieciaki. Ostatnio taka cisza w aucie była że mówię do męża Jezu ona chyba śpi i tylko się obróciłam zobaczyc i zaraz był wrzask. Z domu zawsze biorę torbę różnych zabawek bo bierze na chwilę do ręki poobraca i wyrzuca. Ostatnio kupiłam jej zwykła bułkę i dałam to tak dłubała, obgryzala że przez całą drogę cisza w aucie byla. Obok siedzi nasz starszy syn i jemu nie przeszkadza że ona tak wrzeszczy bo on sobie śpi koło niej i nawet nie słyszy 🫣
-
monester wrote:Na podróż autem biorę całą torbę zabawek głównie nowych. Niekoniecznie są to zabawki typowe - tylko na przykład kolorowe chusteczki, stary portfel ze starymi kartami, zeszyt (nawet pusty) zmywak do naczyń, dosłownie to co mi wpadnie w ręce. Samej nie pojadę z nim bo wrzeszczy więc siedzę z tyłu i zabawiam. Teraz wezmę rolkę papieru toaletowego - będzie zabawa w rwanie i rozwijanie i chyba folię aluminiową. Zaczynamy zawsze wyjazd mniej więcej na drzemkę.
-
monester wrote:Dziewczyny polećcie fajna miła dla ucha muzykę dla dzieci, chodzi mi o te znane dziecięce piosenki ale brzdące mnie wykańczają ;/
https://spotify.link/6cZoip6axXbWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 10:01
monester lubi tę wiadomość
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
Iza widziałam twoją historię 💔💔💔💔
Mam nadzieję że szybko wyjdzie dla was Słoneczko, ściskam! 😘
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
monester wrote:Dziewczyny polećcie fajna miła dla ucha muzykę dla dzieci, chodzi mi o te znane dziecięce piosenki ale brzdące mnie wykańczają ;/
My Słuchamy https://spotify.link/e5PEVhJexXb na zmianę z urwiskowo 😀
monester lubi tę wiadomość
kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
A nas nie ma problemu z krzykiem w aucie na krótkich trasach. Sporo jeździmy więc się chyba przyzwyczaiła. Siedzi tyłem i oby jak najdłużej chciała. Z dłuższymi podróżami jest gorzej bo jak się wyśpi to trzeba zabawiać. Ja pakowałam w taki małe torebki prezentowe różne rzeczy z domu np. chusteczki, magnes, jakieś zabawki małe i sobie z tej torebki wyciągała. Kilka takich wypakowanych torebek brałam.
A jak wasze dzieci są chętne do takich zabaw plastycznych? Jakieś rysowanie gdy dostanie kredki, malowanie farbami za pomocą palców? U nas średnie zainteresowanie na razie. Za to lubi naklejki - czasem cały dom jest w naklejkach i my tez. -
My dłuższe trasy robimy tylko w godzinach spania. Sprawdza się u nas scenariusz, że wyjeżdżamy na wieczór, mały śpi w aucie, potem stety-niestety pobudka i usypianie już na miejscu. Nockę zaburza, ale jazda bez animowania dziecka jest bezcenna (też mi się choroba lokomocyjna odzywa).
Ja mojemu na razie w ogóle nie puszczam muzyki dla dzieci. Dla mnie te dźwięki są nieprzyjemne, więc póki nie ma nic do gadania, słucha tego co my 😀
Transfer mam w czwartek, wyszła nam dokładnie taka sama data jak przy synku. Czy ten zbieg okoliczności sprawia, że wbrew rozsądkowi trochę bardziej wierzę w ten zarodek?
... 🙈Monita, Gonia.. lubią tę wiadomość
-
_Pina wrote:A nas nie ma problemu z krzykiem w aucie na krótkich trasach. Sporo jeździmy więc się chyba przyzwyczaiła. Siedzi tyłem i oby jak najdłużej chciała. Z dłuższymi podróżami jest gorzej bo jak się wyśpi to trzeba zabawiać. Ja pakowałam w taki małe torebki prezentowe różne rzeczy z domu np. chusteczki, magnes, jakieś zabawki małe i sobie z tej torebki wyciągała. Kilka takich wypakowanych torebek brałam.
A jak wasze dzieci są chętne do takich zabaw plastycznych? Jakieś rysowanie gdy dostanie kredki, malowanie farbami za pomocą palców? U nas średnie zainteresowanie na razie. Za to lubi naklejki - czasem cały dom jest w naklejkach i my tez.
Zamiast naklejek jak masz ochotę to spróbujcie przyklejanki na rzepy? Kupiłam wielką matę filcową z rzepami, którą wyklejamy zwierzątkami na rzepy. To jest hit. No, ale poza tym wszelkiej maści książeczki i auta._Pina lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Zamiast naklejek jak masz ochotę to spróbujcie przyklejanki na rzepy? Kupiłam wielką matę filcową z rzepami, którą wyklejamy zwierzątkami na rzepy. To jest hit. No, ale poza tym wszelkiej maści książeczki i auta.