udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
A jak to młody zniósł bo mój jak to prawdziwy facet nienawidzi przymierzać butówJenny93 wrote:U nas to samo 🙈 W końcu kupiliśmy stacjonarnie, bo już miałam dosyć odsyłania. A i w sklepie spędziliśmy prawie 1,5 h. My już tam wszyscy chodziliśmy po ścianach xd
-
monester wrote:A na którym stanęło modelu ?
Froddo Unisex na ZalandoStarania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g

-
Ja właśnie też zaraz się wykoncze z tymi butami, tym bardziej, że albo to zimowe nawet w wersji barefoot są twardsze niż jesienne albo kwestia rozmiaru bo mój ma rozmiar już niby dla chodzących dzieci a nie chodzi zbyt pewnie na ten moment. Wiadomo że za miesiąc to się zmieni pewnie.WiosnyFanka wrote:Froddo Unisex na Zalando
Z tego froddo jaki rozmiar na jaką stopę ? I czy one są też na szerokie stopy z wysokim podbiciem ? -
Młody zasypia trudniej i noce bywają bardzo różne. Minionej wybudzał się z płaczem milion razy.
Zanim zaśnie wykrzykuje większość znanych słów, bije brawo i mnie również do tego zmusza i takie tam🤷🏻♀️😆
Myślę że to trójki na które przyszła kolej plus ogrom nowych umiejętności.
Czy wasze dzieci też biegną, następnie rzucają się i wspinają na krzesło i próbują wejść na stół 🤯
-
monester wrote:Ja właśnie też zaraz się wykoncze z tymi butami, tym bardziej, że albo to zimowe nawet w wersji barefoot są twardsze niż jesienne albo kwestia rozmiaru bo mój ma rozmiar już niby dla chodzących dzieci a nie chodzi zbyt pewnie na ten moment. Wiadomo że za miesiąc to się zmieni pewnie.
Z tego froddo jaki rozmiar na jaką stopę ? I czy one są też na szerokie stopy z wysokim podbiciem ?
Mój Młody ma szeroką stopę z wysokim podbiciem i to jedyne, które się nadają. Mamy rozmiar 23, obecna długość stopy to 13,5cm.
monester lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

-
U nas sen powoli wraca do normy bo też dramaty były. Nie ma już tyle wybudzeń ale za to nie ma opcji by poszła spać wcześniej niż o 22.
Moja dziewczynka też biega, wspina się na wszystko co możliwe, wszędzie jej pełno.
A jak z mową u Waszych maluchów? -
U nas po odsmoczkowanie przyszedł znowu czas na samodzielne usypianie (tak jak dawniej zasypiał sam ze smoczkiem) i przez kilka wieczorów jedliśmy kolację już zimną. Teraz sytuacja się stabilizuje, ale też trójki na horyzoncie ☠️ Ja z tych mam, co mocno walczą o rutynę i u nas się to udaje. 19.30 jest już w łóżku i zasypia, wstaje ok. 6.30, potem 12.00-14.30 drzemka. Mąż czasem chodzi do niego przed północą, potem bywa pobudka koło 1 albo 4, ale nie ma tragedii. No chyba że zęby, to bywają noce, że 2 godziny go tulę, bo tylko wtedy przysypia.
Mój mały też przez snem powtarza sobie słówka, tak samo przez sen i rano budzi mnie wcale nie wołając "mama", tylko np. "buła!". Ogółem mocno jest rozgadany i komunikatywny jak na swój etap i mam wrażenie, że dzięki temu jakieś spokojne i fajne te nasze dni...
Saimi, Krakus, Nowa na forum lubią tę wiadomość
PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja wrzesień 23
5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻
2 Transfer (4bb) ❌
Został ❄️

-
Mój mały też kaskader,biega i rzuca się na psa np, na mnie z kanapy 🫣 na bujaku nie potrzebuje deski do zjeżdżania bo to jest nudne 🫣 ogólnie wspinaczki,uwieszanie się. Rozgadany nie jest jakoś specjalnie, ale jest bardzo kumaty i co chce to polcem pokaże. Wstaje mówiąc mama albo tata, zaraz po tym schodzi z łóżka i ciągnie mnie za rękę do kuchni, pokazuje włączyć światło i mlaszcze mówiąc mniam mniam 😅 Jak zasypia to różnie baba,tata,kaka albo bierze taką małpę z Ikei i pokazuje gdzie ma oko i mówi oko (trochę inaczej to brzmi) przybija jej piątki, brawo, małpa zjada swoją nogę - przykłada do buzi i mówi mniam mniam 😆 Od kilku dni noce się nam poprawiły, wyszły w końcu wszystkie czwórki i jest zdrowy,ale pewnie trójki już w gotowości 😆😅 Śpi znów ze mną, zasypia u siebie ale jak ja idę spać to go zabieram.
Ogólnie mamy dużo afer,sami ubieranie to już krzyki są 🫠 a jak czegoś nie dostanie dramat,rzuca się, płacze 🫠 na spacerze uwielbia włazić po tych pojazdach dla wózków i jak już w końcu go biorę z tego żeby iść dalej to jest ryk na pół osiedla i siadanie na chodnik...
Saimi, Krakus lubią tę wiadomość
-
Mój nie próbuje on od dawna tam przesiaduje a jak zabiorę to ryk. Najlepsza zabawa to jest wchodzenie że stołu na krzesła po obu stronach tak żeby nie zejść na ziemięAnkaSłomianka wrote:Młody zasypia trudniej i noce bywają bardzo różne. Minionej wybudzał się z płaczem milion razy.
Zanim zaśnie wykrzykuje większość znanych słów, bije brawo i mnie również do tego zmusza i takie tam🤷🏻♀️😆
Myślę że to trójki na które przyszła kolej plus ogrom nowych umiejętności.
Czy wasze dzieci też biegną, następnie rzucają się i wspinają na krzesło i próbują wejść na stół 🤯 -
Jak kończę jakaa aktywnośc to tak samo przeżywa dramat i wierzga rękami i nogami i wrzezczy. Ale czytałam że to zupełnie normalne.
Cynamonka ale u nas rutyna zachowana , kąpiel zawsze o tej samej porze ale potem ucieka z łóżka z wrzaskiem - więc no to nie jest kwestia umiejętności rodzica a indywidualna dziecka po prostu. -
Cynamonka, robiłaś betę, albo dalej testowałaś? 🤞🏻🤞🏻U nas też rutyna spankowa się w miarę powiodła, spanie od 20 do 7, czasem zero pobudek w nocy, czasem milion (tak jak dzisiaj). Ja już nie wiem, czy to zęby, czy co - dzisiaj o 4 w nocy usłyszałam ihaaa (koń), więc to chyba nie chodziło o zęby 😁
AnkaSłomianka, moja też jak tylko widzi odstawione krzesło, to zawsze na nie wchodzi i próbuje przejść dalej. Mamy dostawioną sofę do wyspy w kuchni i teraz jest etap prób wejścia przez sofę na wyspę 😵💫
Saimi, ja zrobiłam sobie listę w excelu i zapisuję ilość słów na dany miesiąc życia, mnie to akurat cieszy i widzę jak ta liczba przyrasta.
Izabelka, rozbawiło mnie jedzenie nogi przez małpę 😁 U nas też jest przystawianie jedzenia i bidonu do zwierzątek 🤪IVF:
I FET -> 07.2024 córeczka na świecie
II FET 05.2025 👎🏻cb
III FET 06.2025👎🏻
IV FET 07.2025 🍀 -
monester wrote:Daj mi jeczze linka plizz. Jeczze czekam na kolejne paczki 🤣
https://www.zalando.pl/froddo-paix-up-winter-unisex-obuwie-do-nauki-chodzenia-cognac-f0116i05e-o11.html
Starania od 2019.

-
Dziewczyny jak szukacie typowych śniegowców to polecam Muflon. Widziałam na insta u fizjomomy że kiedyś polecała i przypadkiem zobaczyłam je w halfprice. Są tak elastyczne, byłam w szoku, że śniegowce mogą być takie mięciutkie i w dodatku ocieplone wełną. Widziałam że można je kupić na internetach za ok 120 zł a mi trafiła się perełka za 50 zł 😁
U nas ze spaniem to loteria, są noce takie jak dzisiaj i wczoraj że śpi od 20 do 5 w swoim pokoju w łóżeczku a są takie że o 23 już biorę do siebie do łóżka. W dzień mamy jedną drzemke ok 1-1,5h. Jak drzemka nie wyjdzie i śpi np. 15 minut w aucie bo akurat musiałam gdzieś jechać to noc jest słaba. U nas ewidentnie dobra drzemka w dzień gwarantuje dobrą noc.
WiosnyFanka, monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
My mamy śniegowce z naturino, są turbo miękkie i wełna w środku, model geminae
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia, 20:30

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
My mamy komplet ząbków na ten moment i śpimy ładnie. Śpi sama w łóżeczku, ewentualnie zabieram nad ranem i śpimy do około 8. Nie budzi się w nocy.
Z mową, po swojemu. Podstawowe.
Ogarnia książeczki, zwierzątka ale no skryta bestia nie mówi nic więcej.
Z butami nie mamy problemu, śmiga we wszystkim. Aktualnie Mrugała i śniegowce z HM
Nowa na forum lubi tę wiadomość
[/url]