X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    My mamy komplet ząbków na ten moment i śpimy ładnie. Śpi sama w łóżeczku, ewentualnie zabieram nad ranem i śpimy do około 8. Nie budzi się w nocy.

Z mową, po swojemu. Podstawowe.
    Ogarnia książeczki, zwierzątka ale no skryta bestia nie mówi nic więcej.

Z butami nie mamy problemu, śmiga we wszystkim. Aktualnie Mrugała i śniegowce z HM
    Musisz koniecznie napisać jutro czy po tym publicznym oświadczeniu o ładnym spaniu sytuacja się nie zmienila 🤣

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Musisz koniecznie napisać jutro czy po tym publicznym oświadczeniu o ładnym spaniu sytuacja się nie zmienila 🤣
    Nic się nie zmieniło, dziś spalysmy do 9😀

monester lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester a wy jak ze stałymi posiłkami?
    Nasza wcina wszystko, nie wybrzydza.
    Jedyne co mnie martwi to chyba słabo gryzie, czasami połyka. Nie wiem czy to konsultować....

event.png[/url]
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mówi dużo, ale niekoniecznie po polsku 😉, mama i tata owszem, na resztę ma swoje słownictwo. Przykład: smoczek to drrrryn drrrryn. Jak chce kolejnego chrupka czy kawałek owoca to pokazuje palcem na miseczkę i mówi Lala 🤔
    Poza tym sporo zupełnie niepowtarzalnych słów, takich raczej dźwiękonaśladowczych, na zasadzie dadablabladabdaby.
    Jak te wspinaczki u Was wyglądają? Bo ja ciągle mojego asekuruję i łapię , bo biega nie patrząc przed siebie tylko na boki, schyla się przy ścianie przez co uderza się w głowę, traci równowagę bo kombinuje przechodzić nad czymś, wdeptuje w rozrzucone przez siebie zabawki i płacz, bo nóżka stopa boli ... ciągle coś 😵‍💫

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po powrocie do pracy czas wystrzelił i gna z prędkością światła. I bardzo nad tym ubolewam :(

Mały brzdąc pod wpływem żłobka nie chodzi a biega i rozpoczęliśmy etap wspinania. Przebiła się nam dolna czwórka okupiona paroma nieprzespanymi nocami. Chodzimy spać z kurami i wstajemy codziennie koło 5 rano z nocna pobudka na cycusia. Mowa to nadal memem, brumbrumbrum czasem am am. Martwi mnie brak pokazywania palcem ale prowadzenie za rękę do pokoju to i owszem.

Mamy dzieci żłobkowych co jedza wasze dzieciaczki po żłobku? U nas wjeżdża zupa, czasem kaszka z owocem. Jesteśmy na diecie eliminacyjnej bez mleka i jajka i powiem szczerze że słabo z przepisami może macie coś ciekawego do zrobienia tak na szybko bez mleka i jaj?

Nie nadrobię wszystkiego ale mam nadzieję że kolejne kropki się zadomowiły i po nowym roku powitacie na świecie rodzeństwo dla swoich maluchów. ❤️

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam rolkę jakoby 1.5 roczne dziecko miało mówić 50 słów około i to jest norma. Zatem my jesteśmy totalnie poza norma bo może 10 procent tego mówi. Za to tak dużo rozumie i jest komunikatywny że widocznie do nie jest jeczze jego czas i ja mu go daje. Moje dziecko od dawna wspina się na meble , stoły, bierze krzesło i pcha pod blat kuchenny , żeby sobie wejść itd. z samodzielnym chodzeniem w poziomie jest dużo gorzej niż że wspinaczka. U koleżanki jest odwrotnie. Widać każdy ma swój rytm. Tak samo jak martwiłam się że nie chce nic poza mlekiem tak teraz kalorycznie to wychodzi mu pół na pół myślę, oczywiście wiadomo co najlepsze , placki makarony, gofry i mięsko. Już się tym nie przejmuje bo wplywu nie mam. Nie usiedzi też jedząc. Jest w biegu. Zwłaszcza po pierwszych kęsach.
    Mnie w domu bez pracy zawodowej tygodnie lecą tak szybko że to aż niemożliwe.

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na początku mało co chciała jeść oprócz mleka a ostatnio tak się rozkręciła z jedzeniem że wszystko je ale wszystko w biegu, w krzesełku posiedzi chwilę i się drze, a tak to chodzi sobie po domu i w międzyczasie je. Ostatnio moja babcia dała jej mandarynkę i tak pięknie jadła, ale babcia nie pomyślała żeby dać jej sam środek bez tej skórki i potem brzuch ją bolał i całą noc nieprzespana

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    Moja na początku mało co chciała jeść oprócz mleka a ostatnio tak się rozkręciła z jedzeniem że wszystko je ale wszystko w biegu, w krzesełku posiedzi chwilę i się drze, a tak to chodzi sobie po domu i w międzyczasie je. Ostatnio moja babcia dała jej mandarynkę i tak pięknie jadła, ale babcia nie pomyślała żeby dać jej sam środek bez tej skórki i potem brzuch ją bolał i całą noc nieprzespana
    Brzuch jak brzuch ale to jest największe ryzyko zadławienia właśnie cytrusy przez tą błonkę.

• monester Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosnyfanka- chodź na priv

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotko, to bieganie chyba nie ma nic wspólnego ze żłobkiem;) to taki etap. Bieganie i wspinaczki na wszystko i wszędzie.

50 słów…. Młody mówi jakieś 10, a mimo to doskonale komunikuje co potrzebuje- łapie za rękę i ciągnie gdzie trzeba;)
    Powtarza słowa które mu się podobają i jednym z nich jest”alarm”, bezbłędnie też nazywa koty po imieniu
    Jestem w szoku ile rozumie i jak trzeba uważać co się mówi, bo łatwo o aferę.
    Jak w trakcie obiadu powiedziałam mężowi że idziemy po na spacer to młody z rykiem opuszczał krzesełko i biegł pod drzwi bo on JUŻ TERAZ, NATYCHMIAST!

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój wcina cytrusy z błonką 🙈tylko kroję mu na takie kęsy prosto do buzi. Za to jak coś mu nie smakuje to zaczął nas częstować 🤣 ale tylko wtedy xd i za nic w świecie nie zje surówki startej na tarce. Wszystko muszę mu dawać w kawałkach, bo pluje.

Monester zobacz sobie jeszcze marki bundgaard i bisgaard. Też mają szerokie buciki i są elastyczne

• _Pina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie śniegowce, ja zamówiłam z hm - czekam na paczkę. A macie jakieś sprawdzone rękawiczki? Póki co J nosi z polarem od środka z jednym palcem, które kupiłam w action kiedyś przy okazji ale chce jej kupić lepsze tym bardziej, że nie ściąga i o dziwo nie ma protestów. Na 5 palczaste raczej się nie porywam to nie na moje nerwy 🙂

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    To mój wcina cytrusy z błonką 🙈tylko kroję mu na takie kęsy prosto do buzi. Za to jak coś mu nie smakuje to zaczął nas częstować 🤣 ale tylko wtedy xd i za nic w świecie nie zje surówki startej na tarce. Wszystko muszę mu dawać w kawałkach, bo pluje.

Monester zobacz sobie jeszcze marki bundgaard i bisgaard. Też mają szerokie buciki i są elastyczne
    Bisgard mamy jesienno/wiosenne i są super właśnie . Ale zimowe znalazłam też fajne ddstep

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    Polecacie śniegowce, ja zamówiłam z hm - czekam na paczkę. A macie jakieś sprawdzone rękawiczki? Póki co J nosi z polarem od środka z jednym palcem, które kupiłam w action kiedyś przy okazji ale chce jej kupić lepsze tym bardziej, że nie ściąga i o dziwo nie ma protestów. Na 5 palczaste raczej się nie porywam to nie na moje nerwy 🙂
    My mamy wełniane z kappahl i młoda je akceptuje, nie ściąga. Mamy też wełniane z mybasic ale są na nią za duże (rozmiar 1-2 lata).

05.2025 🩷
    preg.png
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Widziałam rolkę jakoby 1.5 roczne dziecko miało mówić 50 słów około i to jest norma. Zatem my jesteśmy totalnie poza norma bo może 10 procent tego mówi. Za to tak dużo rozumie i jest komunikatywny że widocznie do nie jest jeczze jego czas i ja mu go daje. Moje dziecko od dawna wspina się na meble , stoły, bierze krzesło i pcha pod blat kuchenny , żeby sobie wejść itd. z samodzielnym chodzeniem w poziomie jest dużo gorzej niż że wspinaczka. U koleżanki jest odwrotnie. Widać każdy ma swój rytm. Tak samo jak martwiłam się że nie chce nic poza mlekiem tak teraz kalorycznie to wychodzi mu pół na pół myślę, oczywiście wiadomo co najlepsze , placki makarony, gofry i mięsko. Już się tym nie przejmuje bo wplywu nie mam. Nie usiedzi też jedząc. Jest w biegu. Zwłaszcza po pierwszych kęsach.
    Mnie w domu bez pracy zawodowej tygodnie lecą tak szybko że to aż niemożliwe.
    Moja 50 może jeszcze nie mowi, ale mówi sporo. Ja tego nawet nie liczę, bo nie chcę się nakręcać. Ona jest właśnie takim dzieckiem które biega jak wściekłe, ale nie ma jakiś specjalnych zapędów do wspinaczki, umie wejść na kanapę, krzesła, łóżko, ale nie jest jakimś kaskaderem. Chociaż zdarzają jej się przebłyski i robi głupotki. Ostatnio za to ma fazę na wrzucanie rzeczy pod łóżeczko czy lodówkę czy co się da i później się czołga po te rzeczy 😅

05.2025 🩷
    preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 grudnia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pisałam o tej rolce - dzisiaj wyświetlił mi się zupełnie inny post innego neurologopedy i jak bardzo uspakajający.
    https://www.facebook.com/share/p/1ASjnjjobG/

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wczoraj pisałam o tej rolce - dzisiaj wyświetlił mi się zupełnie inny post innego neurologopedy i jak bardzo uspakajający.
    https://www.facebook.com/share/p/1ASjnjjobG/
    Masz ewidentnie za dużo czasu i za dużo analizujesz 😉 może jednak drugi bejbik by Ci się przydał 🤪

05.2025 🩷
    preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 grudnia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Masz ewidentnie za dużo czasu i za dużo analizujesz 😉 może jednak drugi bejbik by Ci się przydał 🤪
    Algorytmy mnie kochają 🤣

• Kessa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to 50 słów słów, czy takich słów po swojemu też? 🙈

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Algorytmy mnie kochają 🤣
    Bo te algorytmy lubią podsycać nasze lęki i nas nakręcać 😉

05.2025 🩷
    preg.png
‹‹ 1672 1673 1674 1675 1676
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ