SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka90 wrote:
    Dziewczyny jak wam sprawdzają się kombinezony z merynosa do fotelika? Rozważam zakup poncza lub kombinezonu z Merino, a może któraś z was na takie ponczo do samochodu z Merino i może coś polecić?

My mamy kombinezon merino i ponczo takie grube polarowe (Patulove). Jak jest bardzo zimno a jadę krótką trasę (czyli większość wypraw ostatnio) zakładam kombinezon merino, ważne żeby nie był za duży bo trudniej jest dociągnąć pasy. Ponczo bardzo lubimy, jeździmy już drugi sezon. Cała jesień w nim jeździliśmy i teraz jak jedziemy gdzieś dalej.

Szarlotka90 lubi tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Mas Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka90 wrote:
    Dziewczyny jak wam sprawdzają się kombinezony z merynosa do fotelika? Rozważam zakup poncza lub kombinezonu z Merino, a może któraś z was na takie ponczo do samochodu z Merino i może coś polecić?

My co prawda mamy kurteczkę, ale sprawdza się super do auta

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    My co prawda mamy kurteczkę, ale sprawdza się super do auta
    U nas podobnie

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • monester Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam wątek ucichł.
    Iza- czemu rozmyślasz czy będą kolejne transfery ? Coś się stało ? Myślałam też wczoraj o naszych (samo)dzielnych mamach- ktoś wie co u Aguski i Gosinki ?

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

• Cynamonka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2025, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że trochę zagruzowałamten wątek, więc teraz przybywam z lżejszymi tematami. Ale też się zastanawiałam, co u dziewczyn, jak tam Gosinka i co u Kasiek.
    Co Wasze dzieci dostaną pod choinkę? My zrobiliśmy jeden wspólny prezent i jest to rowerek biegowy. Chciałam autko elektryczne, ale mieszkamy w bloku i musiałoby stać w piwnicy, nie mamy też pomysłu, gdzie je ładować. Żal mi trochę, bo mały jest absolutnie zachwycony wszystkimi pojazdami, jeździkami itp. Pamiętam, że Izabelki synek często się woził swoją bryką. Któraś z Was jeszcze ma doświadczenia z takim samochodem? Może na urodziny przeforsuję ten temat.
    Wczoraj mieliśmy wieczór pełen przygód. Najpierw mały latał goły przed kąpielą i niepostrzeżenie postawił klocka u siebie na dywanie i postempelkował nim całą trasę do łazienki, a jak go już kładłam spać, to dostał nudności i zarzygał swoje łóżeczko i dopiero co wymytą podłogę na tym samym odcinku. Nie wiem, co to było, na kolację dostał sprawdzone wielokrotnie danie, a jak na jelitowkę, to brak biegunki i ogólem szybki powrót apetytu i energii... Pierwszy raz mieliśmy takie rodeo 😅

PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja wrzesień 23
    5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
    USG 29dpt - jest ❤️
    Synek na świecie
    2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Mam wrażenie, że trochę zagruzowałamten wątek, więc teraz przybywam z lżejszymi tematami. Ale też się zastanawiałam, co u dziewczyn, jak tam Gosinka i co u Kasiek.
    Co Wasze dzieci dostaną pod choinkę? My zrobiliśmy jeden wspólny prezent i jest to rowerek biegowy. Chciałam autko elektryczne, ale mieszkamy w bloku i musiałoby stać w piwnicy, nie mamy też pomysłu, gdzie je ładować. Żal mi trochę, bo mały jest absolutnie zachwycony wszystkimi pojazdami, jeździkami itp. Pamiętam, że Izabelki synek często się woził swoją bryką. Któraś z Was jeszcze ma doświadczenia z takim samochodem? Może na urodziny przeforsuję ten temat.
    Wczoraj mieliśmy wieczór pełen przygód. Najpierw mały latał goły przed kąpielą i niepostrzeżenie postawił klocka u siebie na dywanie i postempelkował nim całą trasę do łazienki, a jak go już kładłam spać, to dostał nudności i zarzygał swoje łóżeczko i dopiero co wymytą podłogę na tym samym odcinku. Nie wiem, co to było, na kolację dostał sprawdzone wielokrotnie danie, a jak na jelitowkę, to brak biegunki i ogólem szybki powrót apetytu i energii... Pierwszy raz mieliśmy takie rodeo 😅
    Ale się uśmiałam 😂
    U nas dużo mniejszych prezentów - i wiadomo - z większych to kuchnia z Lidla. Z samochodem takim nie mam doświadczenia ale taki maluch myślę że za mały na elektryczne auto, a rowerek biegowy super pomysł. Jaki kupiliście ? Ja będę coś na wiosnę kupować myślę. Póki co w domu mamy jeździk.
    A propos rzygania /sikania i innych odchodów - moje dziecko śpi z nami i jak coś to wszyscy nie mamy na czym spać 😆

• Krakus Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka, jeśli chodzi o pojazdy elektryczne to się nie znam, ale moja mała dostała na roczek hulajnogę Hypermotion i super nam się sprawdza w mieszkaniu w bloku. Narazie jest ustawiona na opcję z siedziskiem i młoda na tym nawet zasypia na drzemkę.
    My jako rodzice nie kupujemy prezentu córce, ale dostanie od dwoch par dziadków i od chrzestnych pierwszy zestaw LEGO, książkę z dźwiękami zwierząt, dużą Kicię Kocię z okienkami i inną z okienkami z Aksjomatu (super są te książki, mają dużo okienek). I jeszcze jej wpadnie drewniany zestaw do herbaty, bo kuchnię dostała na roczek i bawi się przy niej codziennie, więc to faktycznie super prezent 🎁

IVF:
    I FET -> 07.2024 córeczka na świecie 🩷
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
    IV FET 07.2025 🤞🩵
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ale nam wątek ucichł.
    Iza- czemu rozmyślasz czy będą kolejne transfery ? Coś się stało ? Myślałam też wczoraj o naszych (samo)dzielnych mamach- ktoś wie co u Aguski i Gosinki ?
    Nie mam chyba już sił,za długa droga już za nami. Pisałam już kiedyś nie za wszelką cenę ta walka, jak maszyna ruszyla to myślałam, że nie zrezygnuję ale jednak jest jak jest.

Mały od nas pod choinkę dostanie kuchnie. Z "zamówionych" prezentów dostanie jeszcze klocki magnetyczne, LEGO Duplo ciuchcia , Duplo zestaw podstawowy, owoce/warzywa i garnki do kuchni i trzy prezenty niespodzianki.

Cynamonka my mamy takie autko, młody dostał przed roczkiem na roczek od nas, kupiliśmy wcześniej bo chcieliśmy pokorzystac w sezonie letnim. Dla małego była to frajda bo sobie po prostu w nim siedział i frajda oczywiście dla tatusia bo sterował autkiem. Mieszkamy w bloku i to auto mamy przy wejściu do mieszkania (mamy taką fajna wnękę), korzystaliśmy tylko jak tata był w domu na wieczorne spacery. Ja znosiłam małego,tata auto. Na chwilę obecną nie wyobrażam sobie wyciągać czegoś z piwny z młodym u boku 🫣 Sanki mamy w aucie w bagażniku,kilka dni korzystaliśmy.

Wczoraj kupiliśmy w action za 23 zł takie małe autko na pilota,ma dwa guziki i jedzie do przodu albo skręca, mały ma wielką frajdę jak naciska a autko jedzie,jak się gdzieś zablokuje to idzie, przedstawia i dalej pik pik.

👼👼👼 29+1 ,6+1, 8+3
    16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
    12.11.25 VII FET 4BB ❌
    Został 1❄ pgta 😊
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ale się uśmiałam 😂
    U nas dużo mniejszych prezentów - i wiadomo - z większych to kuchnia z Lidla. Z samochodem takim nie mam doświadczenia ale taki maluch myślę że za mały na elektryczne auto, a rowerek biegowy super pomysł. Jaki kupiliście ? Ja będę coś na wiosnę kupować myślę. Póki co w domu mamy jeździk.
    A propos rzygania /sikania i innych odchodów - moje dziecko śpi z nami i jak coś to wszyscy nie mamy na czym spać 😆
    A to my znów śpimy razem,ale jak mały wymiotował to spał w swoim i my na podłodze czuwaliśmy, drugiego dnia Stary z małym na jego łóżku i na tatę pawia puścił dwa razy 😆

👼👼👼 29+1 ,6+1, 8+3
    16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    12.11.25 VII FET 4BB ❌
    Został 1❄ pgta 😊
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka - wrzuć fotkę co to za auto z Action. Mój Młody jest fanem wszelkich pojazdów, więc chętnie oblukam.

Cynamonka - ale się uśmiałam. Zwizualizowałam sobie ten szlak wydeptany do łazienki ;-)

Auto elektryczne planujemy kupić Młodemu w maju, na 2 urodziny. Myślę, że będzie zachwycony.

Jeśli chodzi o prezent na Gwiazdkę to od nas dostanie książeczki i mówiące pióro z książką "Czytaj z Albikiem - zwierzęta w zoo". Więcej nie kupuję, bo z tego co wiem dziadkowie poszaleli z prezentami, a że metraż ograniczony to nie szaleję za bardzo. Zwłaszcza, że na Mikołajki matka kupiłam dziecku wielką betoniarkę, perkusję i drewnianą wielką remizę :-)

Też myślę co tam u naszych dziewczyn, szkoda że się tak rzadko odzywają :-(

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosny fanka to to https://www.action.com/pl-pl/p/3217622/zdalnie-sterowany-samochod/?utm_source=app&utm_medium=app&utm_campaign=product_shared

👼👼👼 29+1 ,6+1, 8+3
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    12.11.25 VII FET 4BB ❌
    Został 1❄ pgta 😊
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza rozumiem z siłami.
    W ogóle czy wy też macie teraz poczucie na etapie tego 1.5 roku że nie macie zasobów na więcej dzieci ? Chodzi mi o fizyczne siły, lokalowe, finansowe itd. że teraz jeczze 2 lata będzie mega trudno ale potem z górki i po co w to wchodzić jeczze raz i jezcze ryzykować

Szarlotka90, zosiaaaa lubią tę wiadomość

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątek ucichł bo biegamy za dzieciakami i łapiemy je w locie ;)

Kilka razy miałam pisać ale w ciągu dnia w telefonprawie nie zerkam a wieczorem nie mam siły 🫣

Bardzo wam polecam pierniki daktylowe z przepisu U Wojtusia na talerzu- Młody wcina pięknie i karmi nimi koty i zabawki więc mamy w domu wszędzie okruchy - taki Christmas Vibe 🤣

Mamy samochód od prawie roku - obydwoje ze starym jesteśmy bardzo motoryzacyjni
    Młody w nim lubi spędzać czas - nie trzeba jeździć na szczęście. Teraz do środka wchodzi przez maskę 🤯

Jeździk/ hulajnogę mamy Scoot and ride i zdecydowanie polecam

Monester, ja zdecydowanie czuję brak sił. Fizycznie jestem po prostu zmęczona i wiem że jeszcze chwilę to potrwa.
    Mi Lusia jak się masz?

monester lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Iza rozumiem z siłami.
    W ogóle czy wy też macie teraz poczucie na etapie tego 1.5 roku że nie macie zasobów na więcej dzieci ? Chodzi mi o fizyczne siły, lokalowe, finansowe itd. że teraz jeczze 2 lata będzie mega trudno ale potem z górki i po co w to wchodzić jeczze raz i jezcze ryzykować
    Ja mam takie poczucie.
    Ba, ja sobie nawet nie wyobrażam wręcz być teraz w ciąży.
    Po pierwsze, odnoszę wrażenie, że już mam to,czego chciałam i nic więcej nie potrzebuje. Po drugie, myślę że jeśli o lokal chodzi, to przy kolejnym dziecku trzebaby było już szukać innego, trzecia sprawa - nie wiem czy nie zajechała bym się przy dwójce. I tak, jak kiedyś myślałam, że rok po roku to super rzecz i myślałam tak dluuugo, długo po narodzinach małej jeszcze, tak teraz ja zwyczajnie nie chce więcej dzieci. Nigdy nie mówi nigdy, ale na tę chwilę tak jest.
    Kocham córkę ponad życie, boję się też że poświęcała bym jej zbyt mało czasu, za mało siebie.. jakby pojawiło się kolejne dziecko... Nie wiem. Nie wiem co będzie za jakiś czas, ale odkąd młoda skończyła rok, to ja nawet nie chce słyszeć o ciąży 🙈 Jest mi dobrze tak, jak jest.
    Trzy ❄️ czekają. Nie wiem co dalej..

Szarlotka90, WiosnyFanka, zosiaaaa lubią tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa, monster - mam podobne odczucia. Jakieś pół roku po urodzeniu małej strasznie zachorowałam na rodzeństwo. Drugie ivf nie wchodzi w grę, trochę się staraliśmy naturalnie ale bez większych nadziei. Ale... Wróciłam do pracy, czas przyspieszył maksymalnie i czuję, że nie poradziłabym sobie z dwójką. Nie mamy nikogo z rodziny do jakiegokolwiek wsparcia, nawet kryzysowego i ja osobiście mocno to odczuwam. Nie chcę też przychodzić tego co w pierwszej ciąży, nikt nie da mi gwarancji że teraz będzie ok. Pozatym patrząc z perspektywy ta ciąża mnie przeczołgała, nie chce znowu do tego wracać. Powoli też odnajduje balans między pracą a domem i jakkolwiek samolubnie to zabrzmi - zaczyna mi się to podobać.
    Kocham swoje dziecko nad życie i czuję że moje życie jest już kompletne. Na dzień dzisiejszy nasza rodzina to 2+1 i to mi całkowicie wystarczy.

Kessa, monester, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

age.png
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Wątek ucichł bo biegamy za dzieciakami i łapiemy je w locie ;)

Kilka razy miałam pisać ale w ciągu dnia w telefonprawie nie zerkam a wieczorem nie mam siły 🫣

Bardzo wam polecam pierniki daktylowe z przepisu U Wojtusia na talerzu- Młody wcina pięknie i karmi nimi koty i zabawki więc mamy w domu wszędzie okruchy - taki Christmas Vibe 🤣

Mamy samochód od prawie roku - obydwoje ze starym jesteśmy bardzo motoryzacyjni
    Młody w nim lubi spędzać czas - nie trzeba jeździć na szczęście. Teraz do środka wchodzi przez maskę 🤯

Jeździk/ hulajnogę mamy Scoot and ride i zdecydowanie polecam

Monester, ja zdecydowanie czuję brak sił. Fizycznie jestem po prostu zmęczona i wiem że jeszcze chwilę to potrwa.
    Mi Lusia jak się masz?
    Obecna, ale ledwo przytomna 😅 wieczorami staram się trochę podczytywać formy, chociaż zwykle kończy się 😴 u nas na razie wszystko stabilnie, czasu mi brakuje na wszystko, energii brakuje mi na wszystko i niestety brakuje mi cierpliwości do mojej małej, u której obecnie wszystko jest na NIE! Mam nadzieję, że to już ten bunt dwulatka, bo jeżeli to tylko preludium, to się wykończę z niemowlakiem i charakterną dwulatką 😵‍💫
    Jak czytam o waszych prezentach, to czuję się złą matką, bo u nas będą bardzo symboliczne.
    Odnośnie rodzeństwa…u nas zadecydował los. Przestrzeń na drugie dziecko mamy, finanse też, ale ja psychicznie kompletnie nie byłam na to gotową i nie było tego w moim planie. Długo nie umiałam cieszyć się z tej ciąży, początek przepłakałam i niejako wypierałam tą informację. A teraz… po prostu wiem, że tak musi być i jakoś sobie poradzimy. Jedyną rzecz o którą będę walczyć, to okazjonalne karmienie butelką, bo chce mieć możliwość wyjścia gdzieś ze starszą i pobycia tylko dla niej przez chwilę czy dwie, bez presji pt. wracamy czy kończymy bo cycek.
    Jak już rozmawiamy szczerze, to powiem wam, że nie rozumiem tego pragnienia niektórych kobiet, które walczą po kilka lat o rodzeństwo, zostawiając przy tym kupę zdrowia i pieniędzy w gabinetach lekarskich. Czasami się zastanawiam czy to na pewno chodzi o drugie dziecko czy bardziej o to, że kobieta znowu chce być w ciąży…nie wiem czy wiecie o co mi chodzi. Ale znowu, to że ja nigdy czegoś takiego nie poczułam, to nie znaczy że inni nie mogą 🙂

05.2025 🩷
    preg.png
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już się tak rozpisuje, to zapytam jeszcze co dobrego szykujecie dla maluchów na święta? Wszelkie inspiracje chętnie przyjmę ☺️

05.2025 🩷
    preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja będę tą drugą stroną medalu :) Zawsze chciałam mieć dużą rodzinę i to się nie zmieniło po porodzie. Niestety przesunęło w czasie przez nasze problemy z zajściem w ciążę i młodsi już nie będziemy. Warunki lokalowe średnie, finansowo dźwigniemy. Może te potrzeby w jedną lub drugą stronę wynikają też z tego czy my mamy rodzeństwo i jak te relacje wyglądają? Ja bym bardzo nie chciała żeby synek był jedynakiem. I pewnie też dużo zależy od tego jak przebiegała pierwsza ciąża i czy aktualnie dziecko daje popalić 😅 Wszyscy mi mówili poczekaj 3 miesiące, pół roku, rok... Będziesz błagać o pomoc, żeby wyjść z domu. Ja nie mam czegoś takiego. Nie czuję się zmęczona macierzyństwem ani fizycznie ani psychicznie póki co.

izabelka90, Krakus lubią tę wiadomość

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Iza rozumiem z siłami.
    Mam brak siły już na te wszystkie zabiegi, wypierałam się kolejnej histero ale jednak by się przydało sprawdzić,ale ja już po prostu nie chce kolejnych zabiegów. Przeorał mnie ten powrót, wróciło trochę smutków, zamiast skupić się na największym szczęściu jakie mnie spotkało żyłam ta walką. Długo rozmyślałam , rozmyślaliśmy, w głowie wiele myśli się pojawiało i pomysłów, Z biegiem czasu też widzę,że po prostu to nie ten czas, a jak już kiedyś pisałam jak nie teraz to już nigdy raczej. Za 4 lata też już 40 wybije i wiadomo będzie coraz ciężej, zresztą to kolejne lata z moją chorobą przewlekła która już jakieś powikłania "dała mi w prezencie". Gdybym nie miała jeszcze dziecka to wiadomo walczyłabym dalej, ale swój cud już mam. Jestem wyczerpana fizycznie i też psychicznie, młody jest charakterny i wykańczaja mnie mocno ciągłe afery o wszystko,na zwykłym spacerze potrafi ich być kilka, zaczynając od wyjścia z mieszkania, kończąc na tym aby do tego mieszkania wejść 🫠
    Kiedyś byłam osobą która o godzinie 7 już miała poranne bieganie zaliczone ,śniadanie i spacer z psem a teraz ciężko mi się wyczołgać z łóżka o 6, a niestety ostatnio znów o 5 nawet trzeba, chociaż teraz jak jest tata to on idzie a ja gnije chociaż do tej 7 😆 No i nie oszukujmy się, życie z jednym dzieckiem jest wygodniejsze, logistycznie łatwiejsze jak już trzeba dzieci do placówek oddać.

KateM, WiosnyFanka, Mi_Lusia, Jenny93 lubią tę wiadomość

👼👼👼 29+1 ,6+1, 8+3
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    12.11.25 VII FET 4BB ❌
    Został 1❄ pgta 😊
    age.png
  • Cynamonka Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2025, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ale się uśmiałam 😂

Wybraliśmy rowerek Woom, polecali go znajomi rodzice. Kuchnię zmontowaliśmy mu już dawno i uwielbia. Trochę rzadziej wyciąga mi gary z szuflad, odkąd na swoje.

U nas jednak był wirus, bo i mnie przeczołgało 😅

PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja wrzesień 23
    5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
    USG 29dpt - jest ❤️
    Synek na świecie
    2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem

age.png
‹‹ 1675 1676 1677 1678 1679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ