udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Sernik wrote:Cześć dziewczyny.
Ja jestem już po pierwszych testach wózków. Super wybrać się do sklepu gdzie sprzedawcy zaprezentują modele odpowiednie do naszych oczekiwań i gdzie jest jakiś mini tor przeszkód aby przetestować amortyzację, wagę wózka. Jak byliśmy to wkładali odpowiednio doważone lalki lub worki (15kg). Jak dla mnie numerem jeden jest póki co Roan Ivi.
Mam do Was takie pytanie.
Załóżmy że łóżeczko macie w sypialni lub w pokoju dziecka. W pierwszych miesiącu wiadomo dziecko głównie śpi, ale trzeba do niego zaglądać. Jak np. będziecie coś robić w kuchni/pokoju gościnnym i jednocześnie będziecie chciały mieć oko na malucha to będziecie mieć coś żeby wasze dziecko było z wami w tej kuchni, pokoju np. kołyskę, drugie łóżeczko? Co wymyśliłyście ?
Ja sobie tak myślałam, żeby na pierwsze miesiące nie mieć pełnowymiarowego łóżeczka drewnianego, a taką dostawke do łóżka:
https://mamaija.pl/media/catalog/product/cache/1f5c1bca3d654b24ecae62e4db04566c/m/c/mc4zntuy_lionelo-timon-graphite.jpg
Takie łóżeczko ma kółka i mogłabym w ciągu dnia przejechać nim z sypialni do drugiego pokoju i młoda byłaby cały czas pod okiem. Dodam że mamy małe mieszkanie i narazie chce ograniczyć ilość mebli i wolałabym ograniczyć się do takiego rozwiązania zamiast normalnego łóżeczka plus czegos w pokoju. Co Wy sądzicie o takiej dostawce, czy któraś z Was korzystała z takiego rozwiązania?
Martwi mnie jedno. Do łóżeczka normalnego możemy dobrać super materac. Tu takiej opcji nie ma, tzn. jest dedykowany 3 cm materac. Więc teraz myślę o rozwoju/kręgosłupie maluszka. Może za bardzo kombinuje 🤔
Drewniane łóżeczko już mam po sobie 😅przekazywane z pokolenia na pokolenie tylko trzeba dokupić materac. Nie ma jednak opcji dostawienia do łóżka żeby zerknąć na małą w nocy. To łóżeczko włożylibyśmy później jak już ww. dostawka będzie za mała lub młoda będzie siadać.
Kwestia trzecia-cycki. Siadły mi cycki 🤷♀️ chodzi mi o to że na początku ciąży, I trymestr i początek II miałam nabrzmiałe. Teraz jakby to nabrzmienie odpuściło, opadły 😥 staniki noszę wciąż tych samych rozmiarów jak przed ciążą. Bardzo bym chciała karmić piersią. Czy to znak, że coś się dzieje złego i tej laktacji nie będzie… czy da się jakoś pobudzić? Czy powinnam się teraz udać do jakiejś specjalistki od laktacji ? wszelkie spostrzeżenia mile widziane… martwi mnie to 😔
Hej. Ja też myślę o tym żeby na początku mieć dostawkę do łóżka a łóżeczko wstawić około 4-5 miesiąca może. Też bym nie chciała zagracić przestrzeni od razu, a moja bratowa uważa, że dostawka kiedy się karmi piersią to wybawienie 😅
Natomiast co do zabierania dziecka w inne miejsca w domu- dostanę też kosz Mojżesza, dlatego myślałam, żeby w nim układać dzidzię jak będę coś ogarniać w kuchni. Przy czym nie jest to taki wypasiony kosz a raczej bardzo podstawowa wersja, tym samym zajmująca mało miejsca - bez nóg także planuję po prostu na kanapie go kłaść. Jednak ostatecznej decyzji co do tej dostawki też jeszcze nie podjęłam, o materacykach to nawet nie wiedziałam, że jest takie ograniczenie z nimi…Pierwsza procedura (Invimed Mokotów)
Start 02.10.2023 r.
Mamy 4❄️
05.12.2023 r. pierwszy FET na cyklu sztucznym
5 dpt ⏸️
6dpt beta 31,1 mIU/ml
8dpt beta 88,3 mIU/ml
10dpt beta 228 mIU/ml
13dpt beta 1114 mIU/ml
15dpt beta 2310 mIU/ml
16dpt pierwsze USG i mamy GS 8mm, YS 1,5mm 😍
23dpt beta 35857 mIU/ml, GS 17,9mm, CRL 3,5mm
💓
28dpt 0,93cm człowieczka😍
7t6d 1,69 cm 🐥💓 167/min💓
10t3d nifty pro, ryzyka niskie🙏🏻 będzie synek🩵
🙏🏻
11t5d I prenatalne, 5,94cm i wszystko ok🫶🏻🩵🙏🏻
20t4d II prenatalne, 480g szczęścia 😍 i wszystko git🙏🏻
25t0d 800g chłopca 💙
27t1d 1186g miłości 💙
29t0d 1493g cudu 💙
31t0d III prenatalne 1891g syneczka 💙
34t0d 2800g 💙
36t1d 3300g 💙
38t+0d Paweł 💙 3600g 54cm nieopisanej radości 😍 -
Ja jestem już po pierwszych testach wózków. Super wybrać się do sklepu gdzie sprzedawcy zaprezentują modele odpowiednie do naszych oczekiwań i gdzie jest jakiś mini tor przeszkód aby przetestować amortyzację, wagę wózka. Jak byliśmy to wkładali odpowiednio doważone lalki lub worki (15kg). Jak dla mnie numerem jeden jest póki co Roan Ivi.
Załóżmy że łóżeczko macie w sypialni lub w pokoju dziecka. W pierwszych miesiącu wiadomo dziecko głównie śpi, ale trzeba do niego zaglądać. Jak np. będziecie coś robić w kuchni/pokoju gościnnym i jednocześnie będziecie chciały mieć oko na malucha to będziecie mieć coś żeby wasze dziecko było z wami w tej kuchni, pokoju np. kołyskę, drugie łóżeczko? Co wymyśliłyście ?
Ja sobie tak myślałam, żeby na pierwsze miesiące nie mieć pełnowymiarowego łóżeczka drewnianego, a taką dostawke do łóżka:
https://mamaija.pl/media/catalog/product/cache/1f5c1bca3d654b24ecae62e4db04566c/m/c/mc4zntuy_lionelo-timon-graphite.jpg
Takie łóżeczko ma kółka i mogłabym w ciągu dnia przejechać nim z sypialni do drugiego pokoju i młoda byłaby cały czas pod okiem. Dodam że mamy małe mieszkanie i narazie chce ograniczyć ilość mebli i wolałabym ograniczyć się do takiego rozwiązania zamiast normalnego łóżeczka plus czegos w pokoju. Co Wy sądzicie o takiej dostawce, czy któraś z Was korzystała z takiego rozwiązania?
Martwi mnie jedno. Do łóżeczka normalnego możemy dobrać super materac. Tu takiej opcji nie ma, tzn. jest dedykowany 3 cm materac. Więc teraz myślę o rozwoju/kręgosłupie maluszka. Może za bardzo kombinuje 🤔
Drewniane łóżeczko już mam po sobie 😅przekazywane z pokolenia na pokolenie tylko trzeba dokupić materac. Nie ma jednak opcji dostawienia do łóżka żeby zerknąć na małą w nocy. To łóżeczko włożylibyśmy później jak już ww. dostawka będzie za mała lub młoda będzie siadać.
Kwestia trzecia-cycki. Siadły mi cycki 🤷♀️ chodzi mi o to że na początku ciąży, I trymestr i początek II miałam nabrzmiałe. Teraz jakby to nabrzmienie odpuściło, opadły 😥 staniki noszę wciąż tych samych rozmiarów jak przed ciążą. Bardzo bym chciała karmić piersią. Czy to znak, że coś się dzieje złego i tej laktacji nie będzie… czy da się jakoś pobudzić? Czy powinnam się teraz udać do jakiejś specjalistki od laktacji ? wszelkie spostrzeżenia mile widziane… martwi mnie to 😔
Ja co do cycków. Też noszę stanik jak przed ciążą. Są ciut większe, takie pełne bardziej, brodawki ciemniejsze i trochę większe (a mam małe), ale bez szału. Pytałam położnej, która jest też doradcą laktacyjnym, czy to ma wpływ. Nie ma. To absolutnie nic nie znaczy. A pamiętaj, że jestem w późniejszej ciąży.Sernik lubi tę wiadomość
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Kasiek789 wrote:Mi się ROAN Ivi też podoba, ale niestety ma łamaną rączkę i dla nas odpada, więc szukamy czegoś innego. NA szczęście Dziadek (mój tata) dostał jakąś nagrodę jubileuszową i powiedział, że sfinansuje każdy wózek dla pierwszej wnuczki
Co do łóżeczka to ja idę tylko w dostawkę, ale taką większą bo Chicco Next to Me Forever. Driewniane u nas w sypialni nie wejdzie, a to ma funkcję dostawki a rozmiar normalnego łóżeczka i chyba można tym jeździć po mieszkaniu. Jakbym miała ciut więcej miejsca to może jakaś kołyska / kosz mojżesza na dzień.
A cyckami to bym się nie przejmowała, na laktację jeszcze za wcześnie. One nabrzmiewają od hormonów, tycia i zatrzymania wody a nie od mleka na tym etapie.
Do mnie właśnie bardziej przemawia ta łamana rączka, a nie taka wysuwana (nie wiem jak to fachowo opisać). Roan Ivi też jak na razie jest moim faworytem, ale jutro jeszcze jedziemy zobaczyć wózki Bebetto i chyba ma tym zakończymy nasze rozeznanie jeśli chodzi o wózki. Nie chcę sobie za dużo mieszać w głowie.
Dlaczego odpada u was łamana rączka?♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Starania naturalne od 2017r.
Klinika in vitro od 2021r.
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔
Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Szczepienia limfocytami mąż+pullowane
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓
Homozygota PAI-1 4G/4G
KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
HLA-C mąż i ja grupa C2C2
♂️ Obniżone parametry nasienia
-
Nie mam pomysłu na parter domu, tu jednak spędzimy więcej czasu w ciągu dnia. Koniecznie coś na kółkach i z dobrym materacem. Jest dodatkowa trudność- mój M 🤣
Łóżeczko/ kołyska musi być estetyczne, tak to jest w związku z artystąmnie wystarczy że będzie drewniane
Mamy wózkowego faworyta, ale jedziemy zobaczyć dopiero po 22 marca po połówkowych🤞🏻
Sernik lubi tę wiadomość
-
Ja mam te same dylematy, mieszkanie nie dom, w sypialni muszę zmieścić łóżeczko, kupić jakąś komodę przewijak i jeszcze najlepiej żeby fotel mógł w niej zostać. Technicznie chyba niewykonalne bo będę się obijać. Stawiam na łóżeczko standardowe, takie które można obniżyć a także później wyjąć szczebelki, z komoda mam problem- ale musi wejść więc szukam jakiejś ultra wąskiej a wysokiej, może ten malm słupek i kupię jakieś naklejki bejbikowe? W salonie też chciałam kołyskę, ale uznałam, że to raptem na parę miesięcy, lepiej kupić fajny wozek- mój będzie musiał być mieszkaniu - wjedzie do salonu - w internecie widziałam osłony na kolka, żeby się nie brudziło. Lezaczki bujaczki odpadają, natomiast coś by się przydało na wizyty u babci i myślę, że taki kokon niemowlęcy będzie ok - taki co ma dół i boczki - można położyć na kanapie na przykład. Co do przewijaka to chyba stanie jednak na tym na łóżeczko - a później to już będę przewijać gdzie popadnie na takim dmuchancu. Taki maluszek na początku bardzo mało miejsca zajmuje w łóżeczku więc spokojnie można przewijak dać na łóżeczko i na łóżeczku zawiesić z boku jakieś kieszonki na rzeczy do przewijania.
WiosnyFanka, Sernik, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
pineapple89 wrote:Do mnie właśnie bardziej przemawia ta łamana rączka, a nie taka wysuwana (nie wiem jak to fachowo opisać). Roan Ivi też jak na razie jest moim faworytem, ale jutro jeszcze jedziemy zobaczyć wózki Bebetto i chyba ma tym zakończymy nasze rozeznanie jeśli chodzi o wózki. Nie chcę sobie za dużo mieszać w głowie.
Dlaczego odpada u was łamana rączka?
U nas bo stary do niej za wysoki 🙈 jakoś niewygodnie i w sklepie odradzili.pineapple89 lubi tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
pineapple89 wrote:Do mnie właśnie bardziej przemawia ta łamana rączka, a nie taka wysuwana (nie wiem jak to fachowo opisać). Roan Ivi też jak na razie jest moim faworytem, ale jutro jeszcze jedziemy zobaczyć wózki Bebetto i chyba ma tym zakończymy nasze rozeznanie jeśli chodzi o wózki. Nie chcę sobie za dużo mieszać w głowie.
Dlaczego odpada u was łamana rączka?pineapple89, Sernik lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️ 2025 wracamy po rodzeństwo ♥️
-
Dziewczyny bardzo wam dziękuję za wsparcie. Wiem, że to nie miejsce na żale. Dopiero dzisiaj do mnie dotarło. Wczoraj byłam w szoku. Płacze cały czas. Patrzę na to ostatnie zdjęcie, słyszę w uszach słowa lekarki, że serce nie bije. Myślę o moim małym aniołku. Myślę, że tak miało być, gdyby miał urodzić się chory, nie przeżyłabym tego, że sprowadziłam je na świat na siłę.
Goniu, dziękuję Ci serdecznie za pomoc 🫂 wyśle Ci zaproszenie na priv.
Dostałam skierowanie na wywołanie, ale lekarz odesłał mnie do domu. Nic mi nie powiedział. Nie wiem do robić, nie wiem co mnie czeka. Pęcherzyk 7 cm. To musiało stać się na przestrzeni dwóch dni. Wiek z USG zgadzał się z om. Nie wiem, co robić dalej. Będziemy badać materiał genetyczny.
Potem będę robić badania, ale nawet nie wiem jakie. Nie mogę myśleć.
Wiem, że to nie jest dobry wątek na szukanie pomocy, ale wiem, że wiele z was to przeszło.Starania od 07.2019
👩🏻34
Hormony ✔️ amh 3,47 ✔️ drożność ✔️ tarczyca ✔️ kariotypy ✔️ trombofilia(pai-1 hetero) pcos ➕/➖ (w obrazie USG ❌) Immunologia:❓
🧔🏻37
Morfologia z 2% na 7 % ✔️ ruch postępowy ✔️ IO ❌
10.2023 - start IVF/ICSI
Protokół długi
Mamy ❄️❄️
27.12.2023: FET 4.1.1 ❤️
9+6 poronienie chybione 💔🩷
15.05.2024: FET 3.1.1
Beta 6dpt <2,3 🍷
14.06.2024: FET
Beta 6dpt <2,3 🍷 -
Skoro tyle z nas stawia na Roan Ivi to proponuję hurtowy zakup, od razu dla połowy załogi z forum
Będzie solidna zniżka jak mniemam
U nas mieszkanie wielkości schowka na mopa (no dobra- trochę przesadzam - niby jest 45m2), także zbyt wielkiego pola do popisu nie mamy. Na początku myślałam o dostawce, ale wówczas nie mam pomysłu na przewijak, więc musi wylądować łóżeczko z przewijakiem na nim. Na drzemki dzienne póki co postawię na jakiś kokon, który będzie leżał na kanapie w salonie. Generalnie nie planuję zagracać małego mieszkania.
No i muszę się przyznać - nieśmiało kupiłam wczoraj pierwszy outfit dla mojego Kawaleramonester, Kasiek789, IssGreen, Sernik, Nowa na forum lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Milka33 wrote:Vespa przeszłam niedawno to samo. Jeśli masz ochotę możemy pogadać na priv.
Dziękuję Milka, zaakceptowałam 🫂Starania od 07.2019
👩🏻34
Hormony ✔️ amh 3,47 ✔️ drożność ✔️ tarczyca ✔️ kariotypy ✔️ trombofilia(pai-1 hetero) pcos ➕/➖ (w obrazie USG ❌) Immunologia:❓
🧔🏻37
10.2023 - start IVF/ICSI
Protokół długi
Mamy ❄️❄️
Beta 6dpt <2,3 🍷
Beta 6dpt <2,3 🍷 -
nick nieaktualnyVespa7 wrote:Dziewczyny bardzo wam dziękuję za wsparcie. Wiem, że to nie miejsce na żale. Dopiero dzisiaj do mnie dotarło. Wczoraj byłam w szoku. Płacze cały czas. Patrzę na to ostatnie zdjęcie, słyszę w uszach słowa lekarki, że serce nie bije. Myślę o moim małym aniołku. Myślę, że tak miało być, gdyby miał urodzić się chory, nie przeżyłabym tego, że sprowadziłam je na świat na siłę.
Dostałam skierowanie na wywołanie, ale lekarz odesłał mnie do domu. Nic mi nie powiedział. Nie wiem do robić, nie wiem co mnie czeka. Pęcherzyk 7 cm. To musiało stać się na przestrzeni dwóch dni. Wiek z USG zgadzał się z om. Nie wiem, co robić dalej. Będziemy badać materiał genetyczny.
Wiem, że to nie jest dobry wątek na szukanie pomocy, ale wiem, że wiele z was to przeszło.
Zacznijcie od zbadania materiału z poronienia. To was nakieruje na dalszą diagnostykę. Na razie daj sobie czas na żałobę. Pamiętaj, że jeżeli będzie Ci za ciężko, to zgłoś się po pomoc. Ja bardzo żałuję, że po pierwszym poronieniu nie poszłam do psychologa, żeby to przepracować. Mimo wszystko pomógł mi powrót do pracy. Nie miałam czasu myśleć, a i wśród ludzi musiałam jakoś się trzymać. Co do samego poronienia… jeśli masz siłę, to czekaj na samoistne. A jeśli nie, to upieraj się przy zabiegu. Świadomość tego, że jest już „po wszystkim” też była niejako kojąca. -
Vespa7 wrote:Dziewczyny bardzo wam dziękuję za wsparcie. Wiem, że to nie miejsce na żale. Dopiero dzisiaj do mnie dotarło. Wczoraj byłam w szoku. Płacze cały czas. Patrzę na to ostatnie zdjęcie, słyszę w uszach słowa lekarki, że serce nie bije. Myślę o moim małym aniołku. Myślę, że tak miało być, gdyby miał urodzić się chory, nie przeżyłabym tego, że sprowadziłam je na świat na siłę.
Wiem, że to nie jest dobry wątek na szukanie pomocy, ale wiem, że wiele z was to przeszło.
Kochanie wszystko Ci opiszę też robiliśmy badania . Wszystko Ci wytłumaczę tylko się odezwij.
Pytaj o co będziesz chciała . Mi wywoływali 3 dni tabl . Łącznie przyjęłam ich 25sztuk . Troszkę trwa zanim się zacznie . 😔Vespa7 lubi tę wiadomość
👱♀️34l. 👨🦱41l.start 2021
3procedury łącznie 10transferów- 2poronienia i 1 upragnionaCiaza🩷
10-Transfer❄️❄️06.12.2023🍀
14dpt-bhcg 1270
6t0d- poronienie jednego zarodka💔
6t4d- 0,56cm 🥰
6t6d- krwawienie -szpital -0,79cm🥰
8t3d-1,97cm 😍
9t4d-2,89cm 😍
10t5d- 3,87cm ❤️
11t5d-4,83cm maluszka ❤️
12t5f-6,4cm księżniczki 🩷🩷🩷 prenatalne niskie ryzyka 🩷
16+6 -160g dziewczynki 🩷
20+6-344g dziewczynki 🩷
23+3 połówkowe-583g szczęścia 🩷
24+4 mamy 650g szczęścia 🩷
27+2 mamy 1017g kruszynki🩷
28+4 mamy 1200g 🩷
30+4 mamy 1550g szczęścia 🩷
32+4 mamy 1800g 🩷
34+4 mamy 2500g księżniczki 🩷
36+4 mamy 2800g 🩷
38+5 córeczka jest na świecie 🩷
Na zimowisku ❄️❄️❄️ Blastocysty
-
Mi_lusia wrote:Zacznijcie od zbadania materiału z poronienia. To was nakieruje na dalszą diagnostykę. Na razie daj sobie czas na żałobę. Pamiętaj, że jeżeli będzie Ci za ciężko, to zgłoś się po pomoc. Ja bardzo żałuję, że po pierwszym poronieniu nie poszłam do psychologa, żeby to przepracować. Mimo wszystko pomógł mi powrót do pracy. Nie miałam czasu myśleć, a i wśród ludzi musiałam jakoś się trzymać. Co do samego poronienia… jeśli masz siłę, to czekaj na samoistne. A jeśli nie, to upieraj się przy zabiegu. Świadomość tego, że jest już „po wszystkim” też była niejako kojąca.
Właśnie dlatego pojechałam od razu umówić zabieg, ale mnie odesłali do domu z niczym. Największa trauma dla mnie jest to dzieciątko pod sercem, nie mogę nawet dotknąć swojego brzucha.Starania od 07.2019
👩🏻34
🧔🏻37
10.2023 - start IVF/ICSI
Protokół długi
Mamy ❄️❄️
Beta 6dpt <2,3 🍷
Beta 6dpt <2,3 🍷 -
Mi_lusia wrote:Zacznijcie od zbadania materiału z poronienia. To was nakieruje na dalszą diagnostykę. Na razie daj sobie czas na żałobę. Pamiętaj, że jeżeli będzie Ci za ciężko, to zgłoś się po pomoc. Ja bardzo żałuję, że po pierwszym poronieniu nie poszłam do psychologa, żeby to przepracować. Mimo wszystko pomógł mi powrót do pracy. Nie miałam czasu myśleć, a i wśród ludzi musiałam jakoś się trzymać. Co do samego poronienia… jeśli masz siłę, to czekaj na samoistne. A jeśli nie, to upieraj się przy zabiegu. Świadomość tego, że jest już „po wszystkim” też była niejako kojąca.
Podpisuję się pod tym co napisała Mi_lusia rękami i nogami. Warto zbadać materiał ale metodą mikromacierzy (jest dokładniejsza). Ja robiłam w laboratorium Genesis w Poznaniu. Jak chcesz wiedzieć Vespa co i jak to się do mnie odezwij.
I też polecam kontakt z psychologiem. Ja po pierwszym poronieniu nie korzystałam, ale po drugim od razu zadzwoniłam do Fundacji Ernesta i miałam kilka darmowych sesji. Dobrze mi to ustawiło wówczas myślenie, przede wszystkim aby nie obwiniać siebie. Potem chodziłam normalnie stacjonarnie do psychologa i myślę, że to jedna z lepszych rzeczy które można dla siebie w takiej sytaacji zrobić - poukładać sobie jakoś to wszystko w głowie.
Co do czekania - może się nic nie zacząć i wtedy trzeba podać leki na wywołanie. Podają je w szpitalu, ale możesz być w domu. Musisz sama zdecydować, czy masz na to siłę, czy jednak lepszy będzie dla Ciebie zabieg (z fizjologicznego punktu widzenia lepiej jak to się naturalnie odbędzie, ale trauma jest straszna).🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
WiosnyFanka wrote:Skoro tyle z nas stawia na Roan Ivi to proponuję hurtowy zakup, od razu dla połowy załogi z forum
U nas mieszkanie wielkości schowka na mopa (no dobra- trochę przesadzam - niby jest 45m2), także zbyt wielkiego pola do popisu nie mamy. Na początku myślałam o dostawce, ale wówczas nie mam pomysłu na przewijak, więc musi wylądować łóżeczko z przewijakiem na nim. Na drzemki dzienne póki co postawię na jakiś kokon, który będzie leżał na kanapie w salonie. Generalnie nie planuję zagracać małego mieszkania.
No i muszę się przyznać - nieśmiało kupiłam wczoraj pierwszy outfit dla mojego KawaleraKasiek789, Mimi09 lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Pochwal się co kupiłaś !
https://zapodaj.net/plik-3WVWaPI3k9IssGreen, monester, Annn90, izabelka90, Kasiek789, Monita, Mimi09, Hope_86, Mati W., Nowa na forum lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
WiosnyFanka wrote:Skoro tyle z nas stawia na Roan Ivi to proponuję hurtowy zakup, od razu dla połowy załogi z forum
No i muszę się przyznać - nieśmiało kupiłam wczoraj pierwszy outfit dla mojego Kawalera
45m to nie takie małe
Ja mam 36mi spiny, gdzie, co upchnąć, gdy brakuje miejsca
-
IssGreen wrote:45m to nie takie małe
Ja mam 36mi spiny, gdzie, co upchnąć, gdy brakuje miejsca
Niby nie, ale jak już weźmie się pod uwagę że w sypialni mamy wielkie drewniane łóżko i wielką kanapę w salonie, a do tego relatywnie mało miejsca do przechowywania to się okazuje że trzeba chwilę pomyśleć jak logistycznie ogarnąć przestrzeń by nie zagracić się.
Absolutnie nie narzekam, żeby nie byłoIssGreen lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
-
WiosnyFanka wrote:
https://zapodaj.net/plik-3WVWaPI3k9
Super zestaw 💚 Też chciałabym juz kupowac ciuszki ale jeszcze chwilę sie wstrzymam 😉WiosnyFanka lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰