udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
izabelka90 wrote:No wspaniale niech rośnie co mamusia dumnie będzie chodzić z tym wyczekanym brzuszkiem 🥰🥺💓
Ja odpoczywam, trzeci dzień zgaga mnie pali i już migdały nie pomagają, mleka nie mam to próbowałam napój proteinowy waniliowy 🤭 czekam na starego to do apteki go wyśle, ja jeszcze bardzo ostrożnie z wychodzeniem, czekam na wizytę u prowadzącej za tydzień i na pomiar szyjki bo w szpitalu mi nie grzebali tylko palcem sprawdzali czy zamknięta.🙏
Dobrze siedź w domu i nigdzie nie biegaj, mąż musi dostarczyć leki 🤷♀️ Kciuki za wizytę 🍀🍀🍀izabelka90 lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Osa 🐝 wrote:Wtrącę, mnie już ciut wysadziło 🙈 ostatanio było zimno 3 st. Wyciągnęłam płaszcz zimowy, zapinam a tu zonk wystaje 😆 stałam i mówię nieee, a stary taaaaak,Ty tego nie widzisz, a jest 😆 no zdziwiłam się, cały dzień w dresie, jak wychodzę to luźne koszule leginsy itp. 🙈
Mam pytanie, teraz usg będzie jeszcze pochwa, czy już brzuszkowe ?🤔
Szanowna będzie przygotowana, bo pewnie sprawdzi szyjkę, ale czy na usg brzucha będzie już dosyć dosyć widać?🤔
Czytam Was, policzyłam i kolejna będziemy mieć prenatalne połówkowe 🤔
Mi lekarz zapowiedział że na kolejnej wizycie już usg przez brzuch. A to będzie dopiero 15 tydzień.08.2019 - początek starań
05.2023 punkcja do IVF, 2 zarodki
05.2023 I transfer, Bhcg 0 😢
09.2023 II transfer, Bhcg 0 😢
01.2024 przygotowania do IVF - estrofem, zaplanowana punkcja 02.2024
01.02.2024 ⏸️
6w1d- 2,9 mm ❤️
13.03 - widzimy się 👀
29.03 - prenatalne I trymestru
Czekamy na córeczkę
15.05 - widzimy się 👀
-
Ja to mam mniejszy brzuch niż 3 tygodnie temu, ale brałam estrofem, więc pewnie to było przyczyną.
Teraz gdyby nie biust to bym zapomniała że jestem w ciąży, nawet brzuch mnie nie boli jak wczesniej. Musiałam kupić już rozmiar większy stanik. Na razie zwykły bo nie wiem jak bardzo się rozhula. Pytałam dziewczyn kiedy im piersi najbardziej urosły to najczęściej mówiły że na samej końcówce lub dopiero jak się dziecko urodziło, więc może być ciekawie z tym moim biustem.
Niestety mam predyspozycje do rozstępów, już mam sporo po okresie dojrzewania.
Polecacie jakieś kremy na rozstępy? Mam z Mom & Who ale jakoś nie jestem do niego przekonana.08.2019 - początek starań
01.02.2024 ⏸️
6w1d- 2,9 mm ❤️
13.03 - widzimy się 👀
Czekamy na córeczkę
15.05 - widzimy się 👀
-
Verna wrote:Ja to mam mniejszy brzuch niż 3 tygodnie temu, ale brałam estrofem, więc pewnie to było przyczyną.
Teraz gdyby nie biust to bym zapomniała że jestem w ciąży, nawet brzuch mnie nie boli jak wczesniej. Musiałam kupić już rozmiar większy stanik. Na razie zwykły bo nie wiem jak bardzo się rozhula. Pytałam dziewczyn kiedy im piersi najbardziej urosły to najczęściej mówiły że na samej końcówce lub dopiero jak się dziecko urodziło, więc może być ciekawie z tym moim biustem.
Polecacie jakieś kremy na rozstępy? Mam z Mom & Who ale jakoś nie jestem do niego przekonana.
Ja na samym początku puchłam po progesteronie, już zeszłam ze wszystkiego to zaraz czuję się lżejsza, wiadomo waga poszła do góry, ale czuję się lżejsza w teorii 😊
Też mam predyspozycje do rozstępów, bardzo szybko rosłam mam na pośladkach, nawet na kolanach 😆
Na ten moment stosowałam serię dla mam z aa, zamówiłam mom and who i jestem zadowolona z masełka do brzuszka jest cudne 😄 dodatkowo mam olejek linomag do kąpieli i sporadycznie smaruje się oliwką, ogólnie stosuję kombo zobaczymy 😬
Nie przejmuję się tym totalnie, waga i innymi zmianami zajmę się zimą jak dojdę do siebie 😁 ale smaruje od samego początku i widzę różnicę w skórze, nigdy nie byłam jakaś zawzięta w balsamowaniu ciała a tu aż jestem z siebie dumna 😄Verna lubi tę wiadomość
-
Verna wrote:Ja to mam mniejszy brzuch niż 3 tygodnie temu, ale brałam estrofem, więc pewnie to było przyczyną.
Polecacie jakieś kremy na rozstępy? Mam z Mom & Who ale jakoś nie jestem do niego przekonana.
Z biustem rzeczywiście nie do przewidzenia. Mi najpierw trochę, a teraz mam wrażenie że się zaczyna razem z brzuchem bardziej powiększać.
A na rozstępy ja używam olejku migdałowego i olejku z Musteli. Duże ilości i na razie nic się nie pojawiło.Mimi09 lubi tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Osa 🐝 wrote:Ja na samym początku puchłam po progesteronie, już zeszłam ze wszystkiego to zaraz czuję się lżejsza, wiadomo waga poszła do góry, ale czuję się lżejsza w teorii 😊
Też mam predyspozycje do rozstępów, bardzo szybko rosłam mam na pośladkach, nawet na kolanach 😆
Na ten moment stosowałam serię dla mam z aa, zamówiłam mom and who i jestem zadowolona z masełka do brzuszka jest cudne 😄 dodatkowo mam olejek linomag do kąpieli i sporadycznie smaruje się oliwką, ogólnie stosuję kombo zobaczymy 😬
Nie przejmuję się tym totalnie, waga i innymi zmianami zajmę się zimą jak dojdę do siebie 😁 ale smaruje od samego początku i widzę różnicę w skórze, nigdy nie byłam jakaś zawzięta w balsamowaniu ciała a tu aż jestem z siebie dumna 😄
Olejek do kąpieli? Ja odkąd dowiedziałam się o ciąży to biorę tylko prysznic, a tak uwielbiam kąpiele. Czy ja sobie coś ubzdurałam, że nie można się kąpać w ciąży?08.2019 - początek starań
01.02.2024 ⏸️
6w1d- 2,9 mm ❤️
13.03 - widzimy się 👀
Czekamy na córeczkę
15.05 - widzimy się 👀
-
Verna wrote:Olejek do kąpieli? Ja odkąd dowiedziałam się o ciąży to biorę tylko prysznic, a tak uwielbiam kąpiele. Czy ja sobie coś ubzdurałam, że nie można się kąpać w ciąży?
Ja biorę kąpiele 2 x w tyg. dla własnego dobrego samopoczucia 😉 niby nie można, ale tu chodzi chyba bardziej o temp. Wody, żeby nie szkodzić brzuszkowi.
Jeśli występowały krwawienia to nie można, najlepiej spojrzeć na swój przypadek indywidualnie albo zapytać lekarza😉 -
Mi w pierwszym trymestrze prawie wcale piersi nie urosły, a teraz już są dwa rozmiary większe. Tak samo waga, w pierwszym trymestrze nawet na poczatku schudłam, a teraz po 0,5-1,0 kg na tydzień przybywa. Też się obawiam co to będzie z tymi moimi cyckami dalej 🙈 dla mnie są już ogromne, obrzmiale i nie chce żeby więcej się powiększyły 🙏🙏
Również mam masakryczna skłonność do roztepow, mam poharatane całe pośladki, uda, piersi, a nawet łydki 😔😔 smaruje się teraz olejkiem migdałowym na przemian z balsamem na rozstępy z Palmers i póki co na brzuchu nic nie ma, ale nie łudzę się szczerze mówiąc, i staram się pogodzić z tym że na pewno się pojawia. -
Dzisiaj zdecydowaliśmy się już finalnie na Venicci Tinum Upline. Muuvo Quick 4.0 jest wg mnie śliczny, ale malutki i bardzo twardy, z kolei Roan Ivi ma faktycznie miekka i fajna amortyzacje, ale dla mnie jest zbyt duży i nie poręczny. Venicci jest taki pomiędzy tymi dwoma.
Fotelik mieliśmy kupić ten Cybex, o którym tutaj wspominalyscie, iCloud T iSize, czy jakoś tak, ale dzisiaj sprzedawca pokazał nam jeszcze taki fajny Maxi Cosi, w którym baza nie dość że się obraca to jeszcze się wysuwa w kierunku drzwi. Któraś z Was miała z nim styczność? Nazywa się chyba Pebble 350 Pro Slide Tech.
Monester, na jaki wózek się zdecydowałaś? -
Verna wrote:Olejek do kąpieli? Ja odkąd dowiedziałam się o ciąży to biorę tylko prysznic, a tak uwielbiam kąpiele. Czy ja sobie coś ubzdurałam, że nie można się kąpać w ciąży?
Nie mialam plamien ani krwawień i brałam kąpiele, bo to mnie relaksuje i pomaga na jakieś bóle kręgosłupa itp 😁 w 1 trymestrze uważałam ttlko, żeby woda nie była zbyt ciepła i żeby nie moczyć zbytnio brzucha, w sensie bębenek ponad poziomem wody w wannie 😁 -
Mimi09 wrote:Mi w pierwszym trymestrze prawie wcale piersi nie urosły, a teraz już są dwa rozmiary większe. Tak samo waga, w pierwszym trymestrze nawet na poczatku schudłam, a teraz po 0,5-1,0 kg na tydzień przybywa. Też się obawiam co to będzie z tymi moimi cyckami dalej 🙈 dla mnie są już ogromne, obrzmiale i nie chce żeby więcej się powiększyły 🙏🙏
Również mam masakryczna skłonność do roztepow, mam poharatane całe pośladki, uda, piersi, a nawet łydki 😔😔 smaruje się teraz olejkiem migdałowym na przemian z balsamem na rozstępy z Palmers i póki co na brzuchu nic nie ma, ale nie łudzę się szczerze mówiąc, i staram się pogodzić z tym że na pewno się pojawia.
Ja jeszcze nic nie przytyłam, tylko piersi urosły, też już mi się wydają ogromne.
Też się nie łudzę, na pewno rozstępy się pojawią, smaruje się dwa razy dziennie żeby było ich jak najmniej.
Będę działać zimą, może pójdę na jakieś zabiegi jak dzidzia pozwoli wyjść mamie z domu.08.2019 - początek starań
01.02.2024 ⏸️
6w1d- 2,9 mm ❤️
13.03 - widzimy się 👀
Czekamy na córeczkę
15.05 - widzimy się 👀
-
Osa 🐝 wrote:Ja biorę kąpiele 2 x w tyg. dla własnego dobrego samopoczucia 😉 niby nie można, ale tu chodzi chyba bardziej o temp. Wody, żeby nie szkodzić brzuszkowi.
Jeśli występowały krwawienia to nie można, najlepiej spojrzeć na swój przypadek indywidualnie albo zapytać lekarza😉
Na następnej wizycie zapytam lekarza. Bardzo chętnie wrócę do kąpieli 🛀szczególnie w takie dni jak dzisiaj.08.2019 - początek starań
01.02.2024 ⏸️
6w1d- 2,9 mm ❤️
13.03 - widzimy się 👀
Czekamy na córeczkę
15.05 - widzimy się 👀
-
Mimi09 wrote:Nie mialam plamien ani krwawień i brałam kąpiele, bo to mnie relaksuje i pomaga na jakieś bóle kręgosłupa itp 😁 w 1 trymestrze uważałam ttlko, żeby woda nie była zbyt ciepła i żeby nie moczyć zbytnio brzucha, w sensie bębenek ponad poziomem wody w wannie 😁
Więc rozsądnie trzeba do tego podejść.
Trochę panikuje, obchodzę się z ciąża jak z jajkiem. Mam nadzieję że jak wejdziemy w II trymestr to trochę wyluzuje.08.2019 - początek starań
01.02.2024 ⏸️
6w1d- 2,9 mm ❤️
13.03 - widzimy się 👀
Czekamy na córeczkę
15.05 - widzimy się 👀
-
Ja od początku ciąży używam bio-oil, smaruję 2 razy dziennie i jest ok, nic więcej nie używam.. Ale jak na mój tc brzuch mam raczej mały 🤔 piersi zrobiły się pełniejsze i wchodzę w swoje staniki póki co 🤔
I też chodzę ciągle w luźnych rzeczach 😅
Jeżeli chodzi o kąpiel to kilka razy też brałam. Ale temperatura nie była jak zawsze gorąca tylko taka ciepła (bo tu chodzi o temp.). I poziom wody też trochę ograniczyłam. Także najlepiej zapytać lekarza swojego czy nie ma przeciwwskazań. Jak nie ma to najważniejsze aby uważać, żeby temp nie była zbyt wysoka.
Dziewczyny czytałam że heparynę podaję się tylko w brzuch. A czy później jak skóra jest już raczej bardziej napięta to nie ma większych problemów z zastrzykami? Bo ostatnio coraz częściej się nad tym zastanawiam... 🤔
Szarlotka90 lubi tę wiadomość
-
Mimi09 wrote:Dzisiaj zdecydowaliśmy się już finalnie na Venicci Tinum Upline. Muuvo Quick 4.0 jest wg mnie śliczny, ale malutki i bardzo twardy, z kolei Roan Ivi ma faktycznie miekka i fajna amortyzacje, ale dla mnie jest zbyt duży i nie poręczny. Venicci jest taki pomiędzy tymi dwoma.
Fotelik mieliśmy kupić ten Cybex, o którym tutaj wspominalyscie, iCloud T iSize, czy jakoś tak, ale dzisiaj sprzedawca pokazał nam jeszcze taki fajny Maxi Cosi, w którym baza nie dość że się obraca to jeszcze się wysuwa w kierunku drzwi. Któraś z Was miała z nim styczność? Nazywa się chyba Pebble 350 Pro Slide Tech.
Monester, na jaki wózek się zdecydowałaś?
My wybraliśmy fotelik Maxi Cosi z tą bazą obrotowo-wysuwaną. Według mnie to super bajer, który odciąża plecy. Przymierzaliśmy w sklepie do naszego auta i kąt nachylenia wyszedł idealny więc go "klepnęliśmy".Mimi09, Kasiek789 lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Ja używam balsam Mustela Stretch Marks.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Mimi09 wrote:Dzisiaj zdecydowaliśmy się już finalnie na Venicci Tinum Upline. Muuvo Quick 4.0 jest wg mnie śliczny, ale malutki i bardzo twardy, z kolei Roan Ivi ma faktycznie miekka i fajna amortyzacje, ale dla mnie jest zbyt duży i nie poręczny. Venicci jest taki pomiędzy tymi dwoma.
Monester, na jaki wózek się zdecydowałaś?Mimi09, pineapple89 lubią tę wiadomość
-
Bunkierka wrote:Dziewczyny czytałam że heparynę podaję się tylko w brzuch. A czy później jak skóra jest już raczej bardziej napięta to nie ma większych problemów z zastrzykami? Bo ostatnio coraz częściej się nad tym zastanawiam... 🤔
Hej, rzuć okiem na ulotkę ja podaje prawie że na plecach. Nie wiem jak konkretnie określić to miejsce ale jest rozrysowane na ulotce. Udo niestety mi odpada, ramię również że względu na trudności logistyczne