udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, z bobasami po tej stronie. .rozmiar pampersów - firma firmie nierówna i widzie że dada jest mniejsza niż lupilu z Lidla, nie mam jeszcze tych z pampers dla porównania.
Ta różnica to tylko taka wizualna bardziej czy będzie odczuwalna przy użytkowaniu?💙 20.06.2024r. -
MarKaro wrote:Dziewczyny, z bobasami po tej stronie. .rozmiar pampersów - firma firmie nierówna i widzie że dada jest mniejsza niż lupilu z Lidla, nie mam jeszcze tych z pampers dla porównania.
Ta różnica to tylko taka wizualna bardziej czy będzie odczuwalna przy użytkowaniu?
Z tego co ja zauważyłam użytkowałem Dada złote i pampers premium care, dady są mniejsze od pampersów w sensie ta powierzchnia kupkowo-siuskowaOna: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Dziewczyny potrzebuje porady stanikowej. Juz wspominałam, że mam ciągły problem z dobraniem biustonosza ze wzg na mini cycki.. Zawsze coś odstaje albo stanik jest na moment i się rozciągnie.. Teraz w ciąży mam niewiele większe niż poprzednio ale są pełniejsze. Zaczęłam patrzeć za stanikami do karmienia i znalazłam bardzo ładne:
https://miziu.pl/products/biustonosz-dla-kobiet-w-ciazy-1
Czy któraś korzystała z tej strony i może coś więcej powiedzieć? Jak to rozmiarowo wygląda? Zawyżone /zaniżone? -
Saimi wrote:Dziewczyny potrzebuje porady stanikowej. Juz wspominałam, że mam ciągły problem z dobraniem biustonosza ze wzg na mini cycki.. Zawsze coś odstaje albo stanik jest na moment i się rozciągnie.. Teraz w ciąży mam niewiele większe niż poprzednio ale są pełniejsze. Zaczęłam patrzeć za stanikami do karmienia i znalazłam bardzo ładne:
Czy któraś korzystała z tej strony i może coś więcej powiedzieć? Jak to rozmiarowo wygląda? Zawyżone /zaniżone?
Saimi ja te typowo do karmienia sobie odpuszczam wogole. Nie cierpię wszelkiego rodzaju sprzączek itp. A że biust mam nieduży to daje radę bez dużego podtrzymania. Na ciążę kupiłam od Oli Zebrowskiej ten z Francis and Henry (bimby and roy) i jest dla mnie cudownie wygodny, elastyczny i rozciągliwy. Przy startowym 70C wzięłam M, nadal jest ok, choć piersi rozmiar większe, ale jakoś nie rosną na razie, a nawet jeśli to jest przestrzeń do rozciągnięcia. On jest tak elastyczny że do karmienia wystarczy odchylić.
Widzę że mają i XS i S i M więc może coś by Ci podpasowalo rozmiarowo. Nie jest tani, ale ja wolę mieć 2, które lubię i prać na okrągło, niż 5, które mnie drażnią.
https://francisandhenry.pl/collections/intimates/products/nanuma-bralette?variant=47693251772761
Saimi lubi tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
nick nieaktualnyKasiek789 wrote:Saimi ja te typowo do karmienia sobie odpuszczam wogole. Nie cierpię wszelkiego rodzaju sprzączek itp. A że biust mam nieduży to daje radę bez dużego podtrzymania. Na ciążę kupiłam od Oli Zebrowskiej ten z Francis and Henry (bimby and roy) i jest dla mnie cudownie wygodny, elastyczny i rozciągliwy. Przy startowym 70C wzięłam M, nadal jest ok, choć piersi rozmiar większe, ale jakoś nie rosną na razie, a nawet jeśli to jest przestrzeń do rozciągnięcia. On jest tak elastyczny że do karmienia wystarczy odchylić.
Widzę że mają i XS i S i M więc może coś by Ci podpasowalo rozmiarowo. Nie jest tani, ale ja wolę mieć 2, które lubię i prać na okrągło, niż 5, które mnie drażnią.
https://francisandhenry.pl/collections/intimates/products/nanuma-bralette?variant=47693251772761
Też go kupiłam na próbę i jest bardzo fajny i myślę że do karmienia się super sprawdziSaimi, Kasiek789 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySaimi wrote:Dziewczyny potrzebuje porady stanikowej. Juz wspominałam, że mam ciągły problem z dobraniem biustonosza ze wzg na mini cycki.. Zawsze coś odstaje albo stanik jest na moment i się rozciągnie.. Teraz w ciąży mam niewiele większe niż poprzednio ale są pełniejsze. Zaczęłam patrzeć za stanikami do karmienia i znalazłam bardzo ładne:
Czy któraś korzystała z tej strony i może coś więcej powiedzieć? Jak to rozmiarowo wygląda? Zawyżone /zaniżone?Saimi lubi tę wiadomość
-
Ja również mam jakoś 70C i mi się póki co sprawdzają sportowe z Pepco, jeden zakładany przeze głowę bo nie ma zapięcia a drugi jest na zapięciu i mega wygodnie się w nich czuje 😊 dzisiaj kupiłam sobie wkładany z sinsay na promce na 5.99 i też spoko jest 😅Starania naturalne od 06.2019.
12.22r start w klinice niepłodności
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
Hej 🍀
Wracam po krótkiej przerwie odpowiedzieć jak u nas.
Poród wspominam super, wiadomo bolało ale to uczucie kiedy kładą dzidziusia na klatce piersiowej rekompensuje wszystko 💓 skurcze zaczęły się w nocy ok 3 ale spałam dalej bo były słabiutkie i co ok 25 minut. Rano zadzwoniłam do mojej położnej i ustaliliśmy że jak skurcze będą się nasilać mam przyjechać. Ok 9 jechaliśmy do szpitala gdzie skurcze miałam już co 5-6 minut ale nadal nie były one jakoś bardzo bolesne. Oczywiście w szpitalu na izbie przyjęć lekarz przyjmujący mnie na oddział stwierdził że dzisiaj nie urodzę 😜 na szczęście moja położna interweniowała i od razu pojechaliśmy na blok porodowy bo lekarz chciał żebym poleżała jeszcze na sali przedporodowej. Na bloku porodowym byłam ok 11. Najpierw ktg, porozmawiałam z położna o tym jak to widzę i ja i ona. Rozwarcie było tylko na 3 cm więc myslalysmy że mamy duzooo czasu . Ale tak to się rozkręciło ok 12:30 że od momentu rozwarcia na 10 cm do urodzenia mojej Małej Dziewczynki minęło 12 minut i 4 skurcze parte 🤩
Aaaa teraz kilka polecajek.
Wkładki laktacyjne bocioland sa naprawdę super.
W pierwszych dniach po porodzie gdzie sutki były obolałe używałam muszli laktacyjnych madela. Fajne i sutek cały czas oddycha i nie dotykamy nimi koszuli czy biustonosza.
Kolektor pokarmu (magiczna butelka) uważam że ten kto to wymyślił powinien dostać nagrodę Nobla, ratuje mnie przy nawale. Nie trzeba trzymać laktatora, przysysamy do piersi i gotowe, mleko samo wypływa.
Pieluszki Pampers 1 okazały się na nas za duże 🙈 mimo że waga urodzeniowa to 3500g. Przerzuciliśmy sienna chwilę na huggies 1, są mniejsze i bardziej miękkie.
Najważniejsze... Dobrze że nikogo z mojego otoczenia nie posłuchałam i kupiłam całkiem sporo ubranek w rozmiarze 56 i chyba będę zamawiać spodenki na 50 bo wszystko jest na moją kruszynke za duże 🙈💞
U nas póki co Super, mała tylko je i śpi. Pięknie je z piersi , nawał mnie dopadł ale wierzę w to że w końcu się skończy 🙏🏼🙏 Byliśmy nawet już na pierwszym spacerku, u nas wczoraj była piękna pogoda 🌞🌞
ABK, Ciri86, Kessa, xxMiaxx, WiosnyFanka, Mi_lusia, izabelka90, Kasiek789, Sernik, Natuśka_85, Mati W., Szarlotka90, Mas, monester, Aguuu. , Mimi09, _Pina, Mojra, KateM, Nowa na forum, Monita, Królowa_Śniegu, Saimi, Osa 🐝, Annn90, Bunkierka, Verna, Opio, gosinka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie prowadzenia ciazt, jestem na samym początku. Czy prowadziliście/prowadzicie ciążę w klinice niepłodności? Czy macie innego lekarza? Jeśli tak to kiedy znalazłyście "innego" lekarza? Do ktorego tygodnia bylyscie w klinice? Nie było problemów ze znalezieniem nowego lekarza, z przeniesieniem prowadzenia ciazy? Kiedy trzeba się umówić na wizyte wlasnie do lekarza poza klinika (biore pod uwagę prywatne prowadzenie ciazy)?
-
Nowa1992 wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie prowadzenia ciazt, jestem na samym początku. Czy prowadziliście/prowadzicie ciążę w klinice niepłodności? Czy macie innego lekarza? Jeśli tak to kiedy znalazłyście "innego" lekarza? Do ktorego tygodnia bylyscie w klinice? Nie było problemów ze znalezieniem nowego lekarza, z przeniesieniem prowadzenia ciazy? Kiedy trzeba się umówić na wizyte wlasnie do lekarza poza klinika (biore pod uwagę prywatne prowadzenie ciazy)?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2024, 18:05
Starania naturalne od 06.2019.
12.22r start w klinice niepłodności
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
Nowa1992 wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie prowadzenia ciazt, jestem na samym początku. Czy prowadziliście/prowadzicie ciążę w klinice niepłodności? Czy macie innego lekarza? Jeśli tak to kiedy znalazłyście "innego" lekarza? Do ktorego tygodnia bylyscie w klinice? Nie było problemów ze znalezieniem nowego lekarza, z przeniesieniem prowadzenia ciazy? Kiedy trzeba się umówić na wizyte wlasnie do lekarza poza klinika (biore pod uwagę prywatne prowadzenie ciazy)?4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Rosa_13 wrote:Hej 🍀
Poród wspominam super, wiadomo bolało ale to uczucie kiedy kładą dzidziusia na klatce piersiowej rekompensuje wszystko 💓 skurcze zaczęły się w nocy ok 3 ale spałam dalej bo były słabiutkie i co ok 25 minut. Rano zadzwoniłam do mojej położnej i ustaliliśmy że jak skurcze będą się nasilać mam przyjechać. Ok 9 jechaliśmy do szpitala gdzie skurcze miałam już co 5-6 minut ale nadal nie były one jakoś bardzo bolesne. Oczywiście w szpitalu na izbie przyjęć lekarz przyjmujący mnie na oddział stwierdził że dzisiaj nie urodzę 😜 na szczęście moja położna interweniowała i od razu pojechaliśmy na blok porodowy bo lekarz chciał żebym poleżała jeszcze na sali przedporodowej. Na bloku porodowym byłam ok 11. Najpierw ktg, porozmawiałam z położna o tym jak to widzę i ja i ona. Rozwarcie było tylko na 3 cm więc myslalysmy że mamy duzooo czasu . Ale tak to się rozkręciło ok 12:30 że od momentu rozwarcia na 10 cm do urodzenia mojej Małej Dziewczynki minęło 12 minut i 4 skurcze parte 🤩
W pierwszych dniach po porodzie gdzie sutki były obolałe używałam muszli laktacyjnych madela. Fajne i sutek cały czas oddycha i nie dotykamy nimi koszuli czy biustonosza.
Kolektor pokarmu (magiczna butelka) uważam że ten kto to wymyślił powinien dostać nagrodę Nobla, ratuje mnie przy nawale. Nie trzeba trzymać laktatora, przysysamy do piersi i gotowe, mleko samo wypływa.
Pieluszki Pampers 1 okazały się na nas za duże 🙈 mimo że waga urodzeniowa to 3500g. Przerzuciliśmy sienna chwilę na huggies 1, są mniejsze i bardziej miękkie.
Najważniejsze... Dobrze że nikogo z mojego otoczenia nie posłuchałam i kupiłam całkiem sporo ubranek w rozmiarze 56 i chyba będę zamawiać spodenki na 50 bo wszystko jest na moją kruszynke za duże 🙈💞
U nas póki co Super, mała tylko je i śpi. Pięknie je z piersi , nawał mnie dopadł ale wierzę w to że w końcu się skończy 🙏🏼🙏 Byliśmy nawet już na pierwszym spacerku, u nas wczoraj była piękna pogoda 🌞🌞 -
Nowa1992 wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie prowadzenia ciazt, jestem na samym początku. Czy prowadziliście/prowadzicie ciążę w klinice niepłodności? Czy macie innego lekarza? Jeśli tak to kiedy znalazłyście "innego" lekarza? Do ktorego tygodnia bylyscie w klinice? Nie było problemów ze znalezieniem nowego lekarza, z przeniesieniem prowadzenia ciazy? Kiedy trzeba się umówić na wizyte wlasnie do lekarza poza klinika (biore pod uwagę prywatne prowadzenie ciazy)?
To chyba troszkę zależy od kliniki. W mojej akurat nie prowadzą ciąży. Ja prowadzę u lekarki z kliniki, która przygotowywała mnie do transferu, z tym że w jej prywatnym gabinecie. Na ostatniej wizycie w klinice byłam na serduszkowej i potem miałam konsultację telefoniczną, w kwestii odstawienia proga, ok.12 tc. Miałam ją zresztą z moją prowadzącą 😉 także to była formalność.👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
monester wrote:Mas bo intensywnie od wczoraj myśle co tam u Was, ale rozumiem, że akcja porodowa się nie rozkręca ?4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
xxMiaxx wrote:Ja tylko przy pozytywnej becie zadzwoniłam do lekarza z kliniki, ustaliłam z nim przez telefon dawki leków i już do niego nie wracałam, ciążę prowadziłam odrazu u nowej lekarki, która ogarniała temat in vitro i wiedziała jak działają te leki i w jakim czasie należy je odstawić 🙂
A po jakim czasie odstawia się leki? Biore neoparin (w sumie bez wskazan), utrogestan i luteinę -
Rosa_13 wrote:Hej 🍀
U nas póki co Super, mała tylko je i śpi. Pięknie je z piersi , nawał mnie dopadł ale wierzę w to że w końcu się skończy 🙏🏼🙏 Byliśmy nawet już na pierwszym spacerku, u nas wczoraj była piękna pogoda 🌞🌞
Jeszcze raz gratki!❤️ Miło usłyszeć też czasem pozytywna historie porodowa 😁 opis brzmi jak naprawdę ekspresowy poród, świetnie że będziesz miała dobre wspomnienia 🥰 zrobiłam print screena żeby poczytać o tym co polecasz, no na razie nie mam pojęcia czym są muszle medela i kolektor pokarmu, ale brzmi jak coś co się faktycznie przyda 😁😁Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Ostatni raz w klinice byłam w 8+. Później przeniosłam się do lekarza poleconego przez lekarkę z kliniki. Prowadzę ciąże prywatnie. Mój lekarz przyjmuje ciężarne też w klinice, ale ja wolę jeździć gdzie indziej, bo miałam po prostu dość kliniki, tzn nie mialam jakiś zarzutów tylko po prostu chciałam odetchnac od tego miejsca po całym leczeniu. -
monester wrote:Mas bo intensywnie od wczoraj myśle co tam u Was, ale rozumiem, że akcja porodowa się nie rozkręca ?
Oj, Dziewczyny, cisza...
Coś tam zaboli, zepnie się a potem pół dnia nic.
Już się zaczynam stresować, czy po Świętach nie wylądujemy w szpitalu na indukcji.
We wtorek wizyta, to pewno będzie jakaś decyzja. Chyba że coś mnie do tego czasu zaskoczy 😉
W piątek czułam się jak przy intensywnym ona, rozdrażnienie, płaczliwość, niepokój. Myślałam, że może, a tu dupa blada...
No ale ... Ponoć dużo dzieciaczków rodzi się podczas pełni, a właśnie dziś ma byc 🌝 Cho oraz na ten moment kompletnie nic na to nie wskazuje.
Już jestem troszkę zmęczona tą obserwacją, czy mały się rusza, a czy nie za dużo, nie za mało...Ehhh... Zwłaszcza na końcówce to stresuje.👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Mas wrote:Oj, Dziewczyny, cisza...
Coś tam zaboli, zepnie się a potem pół dnia nic.
Już się zaczynam stresować, czy po Świętach nie wylądujemy w szpitalu na indukcji.
We wtorek wizyta, to pewno będzie jakaś decyzja. Chyba że coś mnie do tego czasu zaskoczy 😉
W piątek czułam się jak przy intensywnym ona, rozdrażnienie, płaczliwość, niepokój. Myślałam, że może, a tu dupa blada...
No ale ... Ponoć dużo dzieciaczków rodzi się podczas pełni, a właśnie dziś ma byc 🌝 Cho oraz na ten moment kompletnie nic na to nie wskazuje.
Już jestem troszkę zmęczona tą obserwacją, czy mały się rusza, a czy nie za dużo, nie za mało...Ehhh... Zwłaszcza na końcówce to stresuje.
Pijesz herbatkę z liści maliny? Może przyspieszyć proces. No i sexy, sperma zawiera prostaglandyny, pomaga w dojrzewaniu szyjki macicy 🤔Kasiek789 lubi tę wiadomość
Starania od 2019
👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
🟢 Kariotypy
💔 05.2021 - laparo, cp
2022 - start w klinice
💔 3x IUI
11.2022 punkcja 3 ❄️
01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
03.2023 punkcja 5 ❄️
04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
06.2023 laparo, wodniak, usunięcie jajowodu,
💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban
💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
💔 12.07.2024 FET 411 CN
08.2024 histero
🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
7-115; 9-245; 11-441; 13-692; 15-1475; 17-3077; 18-CRL 2.5; 25-CRL 6.1 ❤️
Nifty OK 💙